DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% wol
vanaf 2.65 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 26.50€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 157-9
DROPS design: Model nr. u-731
Garengroep B
----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: één maat
Hoofdomtrek: ongeveer 56/58 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 72, licht parelgrijs
50 gr. kleur nr. 01, naturel

DROPS BREINLD ZONDER KNOP en RONDBREINLD (40 cm) 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 21 st x 28 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS RONDBREINLD (40 cm) 3,5 mm – voor de boordsteek.

HALSWARMER:
Maat: S/M - L/XL
Omtrek: 69-74 cm
Hoogte: ongeveer 32 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van Garnstudio
150 gr voor beide maten in kleur nr. 72, licht parelgrijs
50 gr voor beide maten in kleur nr. 01, naturel

DROPS RONDBREINLD (60 cm) 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 21 st x 28 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS RONDBREINLD (60 en 80 cm) 3,5 mm - voor de boordsteek.

POLSWARMERS:
Maat: één maat
Omtrek: ongeveer 19 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 72, licht parelgrijs
50 gr. kleur nr. 01, naturel

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 21 st x 28 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3,5 mm – voor de boordsteek
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% wol
vanaf 2.65 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 26.50€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatronen A.1, A.2 en A.3. De telpatronen laten het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven. Brei de patronen in tricotst in de rondte.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder met door omsl te maken. Brei in de volgende nld de omsl gedraaid recht (dus brei achter in de steek in plaats van voor in de steek) om gaatjes te voorkomen.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld, ga verder met breinld zonder knop indien nodig.
Zet 116 st op met licht parelgrijs en rondbreinld 3,5 mm. Brei boordsteek = 2 r/2 av tot het werk ongeveer 4 cm meet. Ga verder met rondbreinld 4 mm. Brei 1 nld recht met parelgrijs en minder TEGELIJKERTIJD 8 st gelijkmatig = 108 st. Brei dan in patroon volgens telpatroon A.1 (= 9 patroonherhalingen in de rondte). DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Ga als A.1 een keer in de hoogte is gebreid verder met licht parelgrijs en brei in tricotst. Brei 1 nld en plaats TEGELIJKERTIJD 9 markeerders in de muts met 12 st tussen elke markeerder. Minder in de volgende nld 1 st na elke markeerder door 2 r samen te breien (= 9 st geminderd). Herhaal dit minderen om de nld 10 keer in totaal = 18 st. Brei in de volgende nld alle st 2 aan 2 r samen = 9 st. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast. De muts meet ongeveer 25 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld, van boven naar beneden.
Zet 180-192 st op met licht parelgrijs en rondbreinld 3,5 mm. Brei boordsteek 2 r/2 av tot de boordsteek 5 cm meet. Ga verder met rondbreinld 4 mm en brei in tricotst en minder TEGELIJKERTIJD in de eerste nld 36 st gelijkmatig = 144-156 st. Ga verder met licht parelgrijs en brei in tricotst tot het werk 7 cm meet. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei A.3 een keer in de hoogte. Brei 1 nld met licht parelgrijs. Meerder in de volgende nld meerder 36 st gelijkmatig met omsl = 180-192 st op de nld – LEES TIP VOOR HET MEERDEREN! Brei 1 nld in tricotst. Ga verder met rondbreinld 3,5 mm en brei boordsteek = 2 r/2 av tot de boordsteek 2 cm meet. Meerder dan 1 st in elk av deel door een omsl te maken na de av st = 225-240 st op de nld. Brei dan boordsteek = 2 r/3 av. Brei tot de boordsteek 4 cm meet. Meerder op dezelfde manier maar meerder nu voor de av st = 270-288 st op de nld. Brei dan boordsteek 2 r/4 av tot de boordsteek 6 cm meet. Meerder nogmaals op dezelfde manier maar meerder nu na de av st = 315-336 st op de nld. Brei dan boordsteek 2 r/5 av tot de boordsteek 8 cm meet. Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht. De halswarmer meet ongeveer 32 cm.
----------------------------------------------------------

POLSWARMER:
Wordt in de rondte gebreid op breinld zonder knop.
Zet 52 st op met breinld zonder knop 3,5 mm en licht parelgrijs. Brei boordsteek 2 r/2 av tot het werk 3 cm meet. Ga verder met breinld zonder knop 4 mm, brei 1 nld recht en minder TEGELIJKERTIJD 12 st gelijkmatig = 40 st. DENK OM DE STEKENVERHOUDING Brei dan als volgt: Brei A.2 (= 4 st) 1 keer, A.3 (= 12 st) 3 keer. Brei telpatroon A.2 en A.3 een keer in de hoogte en brei dan 1 nld met licht parelgrijs en meerder TEGELIJKERTIJD 12 st gelijkmatig - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN! = 52 st. Brei dan boordsteek = 2 r/2 av tot de boordsteek 4 cm meet. Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht. Het werk meet ongeveer 24 cm.
Brei nog een polswarmer op dezelfde manier.

Telpatroon

symbols = naturel
symbols = licht parelgrijs
diagram

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 157-9

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (9)

country flag Kerstin wrote:

Har stickat socka157-10 och nu 157-9 pulsvärmare. 157-9 har ett fel i diagrammet varv 8-10 och varv 41-43. Motsvarande figur på sockan har varannan mittenmaska svart och varannan vit. Ska väl vara så i pulsvärmaren, men i diagrammet där blir det först en vit mittmaska (A.2), därefter i A.3 en svart, en vit, en svart. När jag sedan tar om diagram A.3 blir det således ibland två svarta efter varandra. Jag har stickat varannan vit, varannan svart och det går förstås jämt upp.

24.10.2021 - 16:07

country flag Gerlinde Rühl wrote:

Vielen Dank, dass Sie die falsch fomulierte Anleitung auf meinen Kommentar hin so schnell korrigiert haben. Der Kragenschal ist übrigens sehr schön geworden!

05.04.2018 - 12:50

country flag Gerlinde Rühl wrote:

Ich habe den Kragenschal nach Ihrer Anleitung gestrickt. Würde ich die Angaben einhalten, käme ich auf ca. 44 cm Höhe: Bündchen 7 cm, 17 cm Muster + 20 cm Rippenmuster = 44 cm. Ich habe nun einfach früher aufgehört. Die Anleitung müsste allerdings überprüft werden.

04.04.2018 - 21:54

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rühl, Kragenschal endet mit nur 8 cm Rippenmuster, nicht 20, so bekommen Sie die 32 cm. Viel Spaß beim stricken!

05.04.2018 - 09:07

country flag Sh wrote:

So, I would knit a twisted YO in the yo round rather than going back to the yo in the next round? I did that twist the YO in the next round in the first yo increase, I didn't realize you could twist the YO as you go. Is this correct? Thanks again!

21.09.2016 - 14:50

DROPS Design answered:

Dear Sh, pattern says under "increase tip" to work YO twisted, but it's also a matter of taste, you can choose to work them either twisted or not - see example in stocking st below. Happy knitting!

21.09.2016 - 16:33

country flag Sh wrote:

Hello again and thank you for your help, I have another question and hopefully it will be the last one, I have added a yo after the purl stitches in the rib, do I now knit a round twisting the yo or do I just knit 2 purl 3?Thanks!

21.09.2016 - 11:26

DROPS Design answered:

Dear Sh, rather work the YO twisted to avoid holes. Happy knitting!

21.09.2016 - 13:40

country flag Sh wrote:

Thank you for your reply. Did you mean "inc" not "dec"?

19.09.2016 - 23:28

DROPS Design answered:

Dear Sh, oh yes sorry, you first work 1 round dec 36 sts, then work in stocking st until piece measure 7 cm, then work diagram A.3 in stocking st, 1 round stocking st, then 1 round inc 36 sts, 1 round stocking st and continue in rib with smaller needles. Happy knitting!

20.09.2016 - 09:51

country flag Sh wrote:

Hello! I am knitting the cowl without the pattern. Should I knit stokinette for 46 rounds? There are I believe 46 rows and 12 stitches in the pattern but if I am just knitting with one color would I knit for 46 rows after I reach 2 1/4 inch? Thanks

18.09.2016 - 14:29

DROPS Design answered:

Dear Sh, if you don't work the pattern, you have first to work 2 cm in stocking st, then work the next 46 rows in stocking st, then 1 more round + 1 dec round + 1 more round before switching to smaller needle - remember to check your tension in height to match the pattern. Happy knitting!

19.09.2016 - 09:41

country flag Mariken wrote:

In dit patroon staat dat de muts beschreven wordt. Het materiaal wordt wel genoemd. Niet het patroon. Ik ga hem breien :-) Hij staat wel bij de trui, alleen leek me handig om alleen de muts uit te printen, want de trui maak ik.

17.02.2016 - 10:37

DROPS Design answered:

Hoi Mariken. De beschrijving van de muts staat als eerste in dit patroon.

17.02.2016 - 10:48

country flag Minke wrote:

Ik heb een vraag over de halswarmer, met welke steek is deze opgezet? Op de foto is namelijk te zien dat deze bovenaan dikker is dan wanneer je hem met de gewone steek opzet, alsof de rand daar dubbel is. Ik vind dat er erg mooi uitzien maar ik kan de juiste video niet vinden. Alvast bedankt!

30.09.2014 - 15:24

DROPS Design answered:

Hoi Minke. Je begint en eindigt met boordsteek. Boven heb je 2 r/2 av en je eindigt met 2 r/5 av. Er is geen verschil in de dikte.

30.09.2014 - 16:24