Little Sophie by DROPS Design

Gehaakte DROPS Meisjes Poncho van Paris met bloem van Safran. Maat 5/7 tot 12/14 jaar.

PONCHO:
Maat: 5/7 jaar - 8/10 jaar - 12/14 jaar,

Lengte middenvoor: ongeveer 44 - 52 - 62 cm

Materiaal: DROPS Paris van Garnstudio
100-150-150 gr nr. 27, perzik
100-100-150 gr nr. 26, beige
100-100-100 gr nr. 01, abrikoos
50-100-100 gr nr. 06, cerise
50 - 50-100 gr nr. 33, roze
50 - 50 - 50 gr nr. 20, lichtroze

DROPS haaknld 5 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste stekenverhouding.
--------------------------------------------------------------
BLOEM:

Materiaal: DROPS Safran van Garnstudio
Een kleine hoeveelheid kleur nr. 02, roze

DROPS haaknld 3 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste stekenverhouding.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% katoen
vanaf 1.15 € /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 1.27 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 1.15 € /50g
Breiwebshop
Bestel

100% katoen
vanaf 1.39 € /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 1.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.35€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PONCHO:

Stekenverhouding haken: 4 stk-groepen in de breedte en 7 toeren in de hoogte = ongeveer 10 x 10 cm.

Streeppatroon: Zie telpatroon. 1 rij van het telpatroon = 1 gehaakte toer.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN (voor de punten middenvoor en middenachter: een centrale stk-groep = 3 stk, 1 l, 3 stk in dezelfde l-lus.

TIP VOOR HET HAKEN: Haak als u van kleur wisselt om de twee losse draadeindes heen zodat u ze gelijk netjes wegwerkt.

Poncho: De poncho wordt gehaakt vanaf de hals naar beneden. Haak 88-98-108 l met cerise (de ketting moet ongeveer 54-57-61 cm lang zijn) en vorm de ketting tot een ring met 1 hv.

1e TOER: 1 v in iedere l en eindig de toer met 1 hv in de 1e v aan het begin van de toer = 88-98-108 v. Volg de instructies voor het haken boven en haak volgens het telpatroon.

2e TOER: Het begin van de toer is een zijkant (schouder). Haak 3 l (= 1 stk), 1 stk in iedere van de volgende 2 v, 1 l, sla 2 v over, * 1 stk in iedere van de volgende 3 v, 1 l, sla 2 v over *, herhaal van * - * in totaal 3-3-4 keer (= 4-4-5 stk-groepen), 3 stk in de volgende v, 1 l (= punt middenvoor), 3 stk in de volgende v, 1 l, sla 2 v over, * 1 stk in iedere van de volgende 3 v, 1 l, sla 2 v over *, herhaal van * - * in totaal 8-9-10 keer, 3 stk in de volgende v, 1 l (= punt middenachter), 3 stk in de volgende v, 1 l, sla 2 v over, * 1 stk in iedere van de volgende 3 v, 1 l, sla 2 v over *, herhaal van * - * in totaal 4-5-5 keer en eindig met 1 hv in de 3e l aan het begin van de toer = 8-9-10 stk-groepen tussen iedere punt.
Haak dan 1 hv in iedere van de eerste 2 stk en de eerste l-lus.

3e TOER: 3 l, 2 stk in dezelfde l-lus, 1 l, * 3 stk in de volgende l-lus, 1 l *, herhaal van * - * in totaal 3-3-4 keer, haak nu een centrale stk-groep (zie INFORMATIE VOOR HET HAKEN boven) in de l-lus van de punt middenvoor, 1 l, * 3 stk in de volgende l-lus, 1 l *, herhaal van * - * in totaal 9-10-11 keer, haak een centrale stk-groep in de l-lus van de punt middenachter, 1 l, * 3 stk in de volgende l-lus, 1 l *, herhaal van * - * in totaal 5-6-6 keer en eindig met 1 hv in de 3e l aan het begin van de toer = 9-10-11 stk-groepen tussen iedere punt.
Haak dan 1 hv in iedere van de eerste 2 stk en de eerste l-lus.

Haak als volgt vanaf de 4e toer tot de poncho klaar is:
Haak verder op dezelfde manier als de 3e toer – er is steeds 1 stk-groep meer tussen iedere punt na iedere toer.
Knip de draad af bij een hoogte van ongeveer 32-37-44 cm vanaf de hals langs de schouder (= ongeveer 22-26-31 toeren) – of tot de gewenste lengte –zet de losse draden vast. De poncho is ongeveer 44-52-62 cm hoog vanaf de hals naar beneden middenvoor.
BLOEM:

Gehaakte bloem: haak 4 l met Safran en vorm een ring met 1 hv.

1e toer: 6 v in de ring, eindig met 1 hv in de 1e v.

2e toer: 1 v in de eerste v, * 3 l, 1 v in de volgende v *, herhaal van * - * in totaal 5 keer en eindig met 3 l en 1 hv in de eerste v aan het begin van de toer = 6 l-lussen. Haak 1 l, keer het werk en haak dan aan de achterkant.

3e toer: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 1 l, 3 stk, 1 l, 1 v, eindig met 1 hv in 1e v aan het begin van de toer.

4e toer: * 1 v in de v van de 2e toer (haak aan de achterkant van een blaadje langs de st van de vorige toer, trek de draad goed aan), 4 l *, herhaal van * - * in totaal 6 keer en eindig met 1 hv in de 1e v aan het begin van de toer.

5e toer: 1 l, haak als volgt in iedere l-lus:
1 v, 1 l, 5 stk, 1 l, 1 v, eindig met 1 hv in de 1e v aan het begin van de toer.

6e toer: * 1 v in de v van 4e toer (haak aan de achterkant van de 2 blaadjes langs de st van de vorige toer, trek de draad goed aan), 5 l *, herhaal van * - * in totaal 6 keer en eindig met 1 hv in de 1e v aan het begin van de toer.

7e toer: 1 l, haak als volgt in iedere l-lus:
1 v, 1 l, 1 stk, 5 dubbel stk, 1 stk, 1 l, 1 v, eindig met 1 hv in de 1e v aan het begin van de toer.

Knip de draad af en zet vast – naai een kleine veiligheidsspeld aan de achterkant van de bloem.

Telpatroon

symbols = nr. 06, cerise
symbols = nr. 01, abrikoos
symbols = nr. 27, perzik
symbols = nr. 26, beige
symbols = nr. 20, lichtroze
symbols = nr. 33, roze
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 89-6) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (61)

country flag Marité wrote:

Bonjour, est-ce possible d'avoir le diagramme du poncho ? Merci

28.12.2021 - 21:37

DROPS Design answered:

Bonjour Marité, il n'est pas disponible. Comment crocheter des rayures façon "granny" vous trouverez ICI. Bon crochet!

29.12.2021 kl. 15:31

country flag Anna wrote:

Non mi è chiaro se l'altezza del lavoro va presa dalla punta in basso alla spalla o dalla punta in alto a quella in basso. Per il cambio colore con uncinetto il vostro video mostra di girare il lavoro ma le istruzioni di questo lavoro non dicono di girarlo. Avete altro video che spiega?

26.09.2021 - 18:17

DROPS Design answered:

Buonasera Anna. la prima misura è quella dal collo alla fine delle spalla .Buon lavoro!

26.09.2021 kl. 21:11

country flag Trudi Thompson wrote:

I can\'t manage to get it to download the centimeter to inch version

10.04.2020 - 20:52

DROPS Design answered:

Dear Mrs Thompson, our patterns can only be printed, launch printing clicking on the icon "print" and use a virtual printer to save them as a .pdf file. Happy crocheting!

14.04.2020 kl. 10:49

country flag Drea wrote:

Ik wil heel graag deze poncho voor mezelf haken. Ben al 2x mee begonnen met 118 losse in het begin. Ik heb het na een een paar toer verder aangepast maar ligt niet mooi in de nek... Het steekt een soort van op. Hoe kan ik het beste beginnen/ waar moet ik het patroo aanpassen? Ik ben klein van stuk 1.55. Graag uw hulp!

09.03.2020 - 09:54

DROPS Design answered:

Dag Drea,

Helaas is het voor ons niet mogelijk om patronen naar persoonlijke wensen aan te passen, maar je zou kunnen proberen om naderhand een extra afwerkrand in de hals te breien waarbij je steken verdeeld mindert, zodat je halslijn platter komt te liggen.

10.03.2020 kl. 20:02

country flag Anne Lykholt wrote:

Hej, Jeg forstår ikke omg 6 på blomsten. Der står ‘vend arbejdet og hækl 1 fm i fm fra 2. omg’ men 2. omg er jo ‘langt’ væk, og jeg kan ikke få fat i tråden, så langt nede. Jeg har tjekket jeres videoer, men ikke fundet en på blomsten, kan I ikke lave en video?

14.02.2020 - 18:35

DROPS Design answered:

Hej Anne, Vi skal skrive blomsten på ønskelisten. Men så længe kan du vælge en af de søde blomster vi har video på: hæklede blomster

18.02.2020 kl. 09:21

country flag Lynn wrote:

Hi. Thank you very much for this pattern. I have just finished making 1 for my daughter, age 12-14, but now when she puts it on the neck area is very big. It sits very wide on her shoulders. What can i do to close it? Thank you.

24.11.2019 - 00:52

DROPS Design answered:

Dear Kynn, you can always put a tie in the upper row, and have her to tie it. You can also crochet an edge , being careful to evenly decrease some stitches, untl it fits her shoulders. I hope you can solve the issue.

24.11.2019 kl. 13:27

country flag Itria Manca wrote:

Salve e possibile averle misure in centimetri del poncho per Eta 8.10 anni?

14.10.2019 - 14:14

DROPS Design answered:

Buongiorno Itria. Per la taglia 8/10 anni, il poncho misura 52 cm dal collo alla punta in basso sul davanti. Buon lavoro!

14.10.2019 kl. 14:40

country flag B Rogers wrote:

After I started the pattern and finished 4 rows the poncho didn't get bigger even after adding 2 stitches per row. I went to a different pattern after that. Why didn't it get bigger after the neckline.

09.09.2019 - 02:48

DROPS Design answered:

Dear Mrs Rogers, you should work on each tip (-mid front + mid back): 3dc,1ch,3dc in each of the middle ch-space, this way, you should get a tip on mid front and mid back, as on the photo. Happy crocheting!

09.09.2019 kl. 11:54

country flag Lorna wrote:

Hi. Where abouts on the poncho do you do your colour changes? Thanks

28.08.2019 - 12:26

DROPS Design answered:

Dear Lorna, the stripes are worked following diagram M.1 (see at the bottom of the written pattern). Happy crocheting!

28.08.2019 kl. 12:28

country flag Janny wrote:

Hallo Julie krijgen wel veel buitenlandse talen te beantwoorden zeg. De poncho heb ik al diversen keren gemaakt. Heel fijn patroon. Dank jullie wel voor het gratis gebruik ervan. Is de hv toer elke keer echt noodzakelijk?. 1x heb ik de poncho zonder de vaste tier ertussen gehaakt en die was ook prachtig. Wat is de gedachte erachter? Groet Janny

02.07.2019 - 22:14

Laat een opmerking achter voor DROPS 89-6

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.