DROPS / 89 / 6

Little Sophie by DROPS Design

Heklet DROPS poncho i "Paris" med blomst midt foran i "Safran"

DROPS design: Modell nr W-011-bn
--------------------------------------------------------

Poncho:
Størrelse: 5/7 - 8/10 - 12/14 år
Tilsv i cm: 110/122 - 128/140 - 152/164
Lengde midt foran: ca 44 - 52 - 62 cm
Materialer: DROPS Paris fra Garnstudio
100-150-150 gr f.nr 27, fersken
100-100-150 gr f.nr 26, beige
100-100-100 gr f.nr 01, aprikos
50-100-100 gr f.nr 06, sterk rosa
50 - 50-100 gr f.nr 33, rosa
50 - 50 - 50 gr f.nr 20, lys rosa

Drops Heklenål nr 5.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Bomull
fra 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

100% Bomull
fra 20.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 20.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 144kr. Les mer.

Instruksjoner

Heklefasthet: Husk nål.nr er kun veiledende
4 st-grupper i bredden og 7 rader i høyden på nål 5 = ca 10 x 10 cm.

NB: Pga ulik hekleteknikk hos den enkelte kan heklefastheten variere fra person til person, gå derfor evt opp eller ned på nål.nr for å få denne fastheten.

Stripemønster: Se diag M.1 - 1 rad i diag = 1 omg.

Hekleinfo (gjelder spiss midt foran og midt bak): Økestav-gruppe = 3 st, 1 lm, og 3 st i samme lm-bue.

Hekletips: Ved hvert fargebytte hekles trådendene fast samtidig som neste omg hekles, dette for å unngå å feste så mange tråder tilslutt.

Poncho: Ponchoen hekles rundt fra halsen og ned. Les Hekletips!
Hekle 88-98-108 lm på nål 5 med sterk rosa (lm-raden skal måle ca 54-57-61 cm) og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.omg: Hekle 1 fm i hver lm omg rundt og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg = 88-98-108 fm.
Videre hekles det som forkl under samtidig som det hekles striper etter M.1 - start nederst i diag.
2.omg: Det startes i den ene siden (= skulderen) slik: 3 lm (= 1 st), 1 st i hver av de 2 neste fm, 1 lm, hopp over 2 fm, * 1 st i hver av de 3 neste fm, 1 lm, hopp over 2 fm *, gjenta fra *-* totalt 3-3-4 ganger (= 4-4-5 st-grupper), i neste fm hekles det 3 st, 1 lm (= spiss midt foran), i neste fm hekles det 3 st, 1 lm, hopp over 2 fm, * 1 st i hver av de 3 neste fm, 1 lm, hopp over 2 fm *, gjenta fra *-* totalt 8-9-10 ganger, i neste fm hekles det 3 st, 1 lm (= spiss midt bak), i neste fm hekles det 3 st, 1 lm, hopp over 2 fm, * 1 st i hver av de 3 neste fm, 1 lm, hopp over 2 fm *, gjenta fra *-* totalt 4-5-5 ganger og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 8-9-10 st-grupper mellom hver spiss. Avslutt med 1 kjm i hver av de 2 første st og 1 kjm om første lm-bue.
3.omg: Les Hekleinfo! 3 lm, 2 st om samme lm-bue, 1 lm, * 3 st om neste lm-bue, 1 lm *, gjenta fra *-* totalt 3-3-4 ganger, hekle en økestav-gruppe om lm-buen i spissen midt foran, 1 lm, * 3 st om neste lm-bue, 1 lm *, gjenta fra *-* totalt 9-10-11 ganger, hekle en økestav-gruppe om lm-buen i spissen midt bak, 1 lm, * 3 st om neste lm-bue, 1 lm *, gjenta fra *-* totalt 5-6-6 ganger og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 9-10-11 st-grupper mellom hver spiss.
Fra 4.omg til ferdig mål: Hekle videre som forkl over samtidig som det hekles 1 økestav-gruppe i hver spiss på hver omg (dvs at det blir 1 st-gruppe mer mellom hver spiss for hver omg).
Når arb måler ca 32-37-44 cm fra halsen og ned langs skuldreren (= ca 22-26-31 omg) - evt til ønsket lengde - klippes og festes tråden. Arb vil da måle ca 44-52-62 cm fra halsen og ned midt foran.
Blomst:

Materialer: DROPS Safran fra Garnstudio
En rest f.nr 02, rosa

DROPS Heklenål nr 3.

Hekle 4 lm på nål 3 med Safran og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.omg: 6 fm om ringen, avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
2.omg: 1 fm i første fm, * 3 lm, 1 fm i neste fm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 3 lm og 1 kjm i første fm på beg av omg = 6 lm-buer.
3.omg: 1 lm, videre hekles det slik i hver lm-bue: 1 fm, 1 lm, 3 st, 1 lm og 1 fm, avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
4.omg: Snu arb, * hekle 1 fm i fm fra 2.omg (hekle på baksiden av blomsterbladene rundt masken fra forrige omg, stram tråden), 5 lm *, gjenta fra *-* totalt 6 ganger og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
5.omg: 1 lm, videre hekles det slik i hver lm-bue: 1 fm, 1 lm, 5 st, 1 lm og 1 fm, avslutt med 1 kjm i første lm på beg av omg.
6.omg: Snu arb, * hekle 1 fm i fm fra 2.omg (hekle på baksiden av de 2 blomsterbladene rundt masken fra forrige omg, stram tråden), 7 lm *, gjenta fra *-* totalt 6 ganger og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
7.omg: 1 lm, videre hekles det slik hver lm-bue: 1 fm, 1 lm, 1 st, 5 dbl-st, 1 st, 1 lm og 1 fm, avslutt med 1 kjm i første lm på beg av omg.

Klipp og fest trådene - sy evt noen paljetter på blomsten. Sy blomsten fast midt foran i halsen på ponchoen (evt bruk en liten sikkerhetsnål).

Diagram

= nr 06, sterk rosa
= nr 01, aprikos
= nr 27, fersken
= nr 26, beige
= nr 20, lys rosa
= nr 33, rosa

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (59)

Trudi Thompson 10.04.2020 - 20:52:

I can\'t manage to get it to download the centimeter to inch version

DROPS Design 14.04.2020 kl. 10:49:

Dear Mrs Thompson, our patterns can only be printed, launch printing clicking on the icon "print" and use a virtual printer to save them as a .pdf file. Happy crocheting!

Drea 09.03.2020 - 09:54:

Ik wil heel graag deze poncho voor mezelf haken. Ben al 2x mee begonnen met 118 losse in het begin. Ik heb het na een een paar toer verder aangepast maar ligt niet mooi in de nek... Het steekt een soort van op. Hoe kan ik het beste beginnen/ waar moet ik het patroo aanpassen? Ik ben klein van stuk 1.55. Graag uw hulp!

DROPS Design 10.03.2020 kl. 20:02:

Dag Drea,

Helaas is het voor ons niet mogelijk om patronen naar persoonlijke wensen aan te passen, maar je zou kunnen proberen om naderhand een extra afwerkrand in de hals te breien waarbij je steken verdeeld mindert, zodat je halslijn platter komt te liggen.

Anne Lykholt 14.02.2020 - 18:35:

Hej, Jeg forstår ikke omg 6 på blomsten. Der står ‘vend arbejdet og hækl 1 fm i fm fra 2. omg’ men 2. omg er jo ‘langt’ væk, og jeg kan ikke få fat i tråden, så langt nede. Jeg har tjekket jeres videoer, men ikke fundet en på blomsten, kan I ikke lave en video?

DROPS Design 18.02.2020 kl. 09:21:

Hej Anne, Vi skal skrive blomsten på ønskelisten. Men så længe kan du vælge en af de søde blomster vi har video på: hæklede blomster

Lynn 24.11.2019 - 00:52:

Hi. Thank you very much for this pattern. I have just finished making 1 for my daughter, age 12-14, but now when she puts it on the neck area is very big. It sits very wide on her shoulders. What can i do to close it? Thank you.

DROPS Design 24.11.2019 kl. 13:27:

Dear Kynn, you can always put a tie in the upper row, and have her to tie it. You can also crochet an edge , being careful to evenly decrease some stitches, untl it fits her shoulders. I hope you can solve the issue.

Itria Manca 14.10.2019 - 14:14:

Salve e possibile averle misure in centimetri del poncho per Eta 8.10 anni?

DROPS Design 14.10.2019 kl. 14:40:

Buongiorno Itria. Per la taglia 8/10 anni, il poncho misura 52 cm dal collo alla punta in basso sul davanti. Buon lavoro!

B Rogers 09.09.2019 - 02:48:

After I started the pattern and finished 4 rows the poncho didn't get bigger even after adding 2 stitches per row. I went to a different pattern after that. Why didn't it get bigger after the neckline.

DROPS Design 09.09.2019 kl. 11:54:

Dear Mrs Rogers, you should work on each tip (-mid front + mid back): 3dc,1ch,3dc in each of the middle ch-space, this way, you should get a tip on mid front and mid back, as on the photo. Happy crocheting!

Lorna 28.08.2019 - 12:26:

Hi. Where abouts on the poncho do you do your colour changes? Thanks

DROPS Design 28.08.2019 kl. 12:28:

Dear Lorna, the stripes are worked following diagram M.1 (see at the bottom of the written pattern). Happy crocheting!

Janny 02.07.2019 - 22:14:

Hallo Julie krijgen wel veel buitenlandse talen te beantwoorden zeg. De poncho heb ik al diversen keren gemaakt. Heel fijn patroon. Dank jullie wel voor het gratis gebruik ervan. Is de hv toer elke keer echt noodzakelijk?. 1x heb ik de poncho zonder de vaste tier ertussen gehaakt en die was ook prachtig. Wat is de gedachte erachter? Groet Janny

Mona 20.02.2019 - 11:09:

Hallo, ich möchte den Poncho für meine Tochter häkeln. Sie ist 122 groß und recht schmal. Wird er zu weit am Hals, wenn ich die Größe 8/10 nehme? Oder, wieviele Maschen müsste ich aufnehmen, wenn ich ihn zwischen 5/7 und 8/10 häkeln möchte?

DROPS Design 20.02.2019 kl. 14:03:

Liebe Mona, wir können leider nicht jede Anleitung nach jeder Anfrage anpassen, wenn sie recht schmall ist, und denken Sie, daß die kleinere Grösse am besten passt, können Sie dann die Länge dann am Ende einfach anpassen. Ihr DROPS Laden kann Ihnen weitere Tipps geben - auch telefonisch oder per E-mail. Viel Spaß beim häkeln!

Corinne 16.02.2019 - 21:25:

Bonjour. La pointe de se poncho n est pas droite et pourtant il y a bien le même nombre de bride des 2 côtés est ce normal ?

DROPS Design 18.02.2019 kl. 09:51:

Bonjour Corinne, vous augmentez bien à chaque tour dans la pointe du milieu devant et dans celle du milieu dos? En cas de doute, n'hésitez pas à montrer votre ouvrage à votre magasin (même par mail), c'est souvent bien plus simple pour pouvoir vous aider. Bon crochet!

Kommentér oppskrift DROPS 89-6

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.