DROPS design: Model nr. r-034-bn
Garengroep B
--------------------------------------------------------
Maat: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 jaar
Maat in cm: 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152
Materiaal:
DROPS MUSKAT van Garnstudio
300-350-400-400-450 gr. kleur nr. 06, lichtroze

DROPS HAAKNLD 4 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 17 st x 15 toeren van telpatroon A.1 = 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% katoen
vanaf 1.80 € /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 1.80 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.80€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang elke v toer de eerste v door 1 l.
Vervang elke stk toer het eerste stk door 3 l.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st door 2 st samen te haken.
Haak 2 v samen als volgt: steek haak in eerste st en haal draad door, steek haak in volgende st en haal draad door, maak 1 omsl en haal draad door alle 3 lussen op haak.
Haak 2 stk samen als volgt: haak 1 stk in eerste st maar wacht met de laatste doorhaling, haak 1 stk in volgende st maar haal bij laatste doorhaling de draad door alle 3 lussen op haak.
--------------------------------------------------------

JURK:
De jurk wordt heen een weer gehaakt in twee delen zodat het structuurpatroon gelijk is op het hele jurk. De panden worden dan aan elkaar genaaid.

VOORPAND:
Haak 81-85-88-93-97 l met Muskat en haaknld 4 mm. Ga verder met 1 v in 2e l vanaf haak, dan 1 v in elke van de volgende 2-6-7-9-4 l, * sla 1 l over, 1 v in elke van de volgende 6 l *, herhaal van *-* de hele toer = 70-74-77-81-84 v (eerste l = 1 v). Keer en haak 1 v in elke st - LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Ga verder met telpatroon A.1 (1e toer = 1 stk in elke v). DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Minder bij een hoogte van 18-20-21-22-23 cm 4 st gelijkmatig - LEES TIP VOOR HET MINDEREN! Herhaal dit minderen elke 4-4-5-5-6 cm nog 3 keer = 54-58-61-65-68 v.
Minder bij een hoogte van 33-37-41-45-49 cm voor de armsgaten aan elke kant. Doe dit als volgt: haak hv over de eerste 3-4-4-4-4 st, haak dan tot er 3-4-4-4-4 st over zijn, keer het werk. Haak in de volgende toer de tweede en derde st en de 2 st voor de laatste st samen – ZIE TIP VOOR HET MINDEREN! Herhaal dit minderen elke toer nog 4 keer. Na alle minderen zijn er 38-40-43-47-50 st over op de toer.
Minder bij een hoogte van 38-43-47-51-55 cm voor de hals. Doe dit door elke schouder apart te haken.
1e SCHOUDER:
Haak over de eerste 12-12-13-14-15 st, keer en haak de eerste 4 st 2 aan 2 samen, haak dan de rest van de toer. Keer en haak tot er 2 st over zijn voor de hals, haak deze samen, keer. Haak in de volgende toer de eerste 2 st samen, haak dan de rest van toer. Keer, haak tot er 2 st over zijn, haak deze samen = 7-7-8-9-10 st over op de schouder. Ga verder in A.1 tot het werk 45-50-55-60-65 cm meet, hecht de draad af.
2e SCHOUDER:
Haak als de eerste schouder – zorg dat u in de juiste toer in het telpatroon begint zodat u ook in de dezelfde toer eindigt als op de 1e schouder.

RUCHE AAN DE ONDERKANT:
Haak nu een ruche aan de onderkant van de jurk als volgt:
Begin met 1 toer van v aan de goede kant – meerder gelijkmatig zodat er in totaal 79-85-85-91-97 v zijn. Keer en ga verder met telpatroon A.2 als volgt: a over de eerste 7 st, dan b tot er 6 st over zijn en eindig met c. Haak de 4 toeren van A.2 een keer; de ruche meet ongeveer 5 cm. Hecht de draad af.

ACHTERPAND:
Haak als het voorpand tot en met de armsgaten = 38-40-43-47-50 st op de toer. Haak verder tot het werk ongeveer 43-48-53-58-63 cm meet. Eindig dan elke schouder apart als volgt: haak 1 toer over de eerste 9-9-10-11-12 st, keer, haak de eerste 2 st samen, haak de rest van de toer. Keer en haak tot er 2 st over zijn langs de hals, haak deze samen. Keer, haak 1 st in elke st de hele toer, Hecht de draad af. Herhaal op de andere schouder.
Haak de ruche aan de onderkant op dezelfde manier als op het voorpand.

AFWERKING:
Naai de schoudernaden samen met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen. Naai dan de zijnaden samen, houd de zijkanten tegen elkaar en naai zo onzichtbaar mogelijk.

RAND LANGS ARMSGAT EN HALS:
Haak als volgt langs de armsgaten en hals. 1 v, * 2 l, sla ongeveer 0.5 cm over, 1 v *, herhaal van *-* langs de hele opening en eindig met 2 l en 1 hv in eerste v aan het begin van de toer.

GEHAAKTE BLOEM
Gebruik haaknld 4 mm en Muskat. Haak 4 l en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: * 1 v in l-ring, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 hv in eerste v van het begin van de toer = 3 l-lussen.
TOER 2: haak als volgt in elke l-lus: 1 hv, 5 stk en 1 hv = 3 blaadjes.
Keer het werk - haak volgende toer aan achterkant van bloem.
TOER 3: 1 l, haak 1 v om eerste v van 1e toer, 4 l, haak 1 v aan onderkant in midden van eerste blaadje van 2e toer, * dan 4 l, haak 1 v om volgende v van 1e toer, dan 4 l, haak 1 v aan de onderkant in midden van volgende blaadje van 2e toer *, herhaal van *-* tot er in totaal 5 l-lussen zijn, eindig met 4 l en 1 hv in eerste v van begin van de toer = 6 l-lussen. Keer het werk - haak volgende toer aan voorkant van bloem.
TOER 4: haak als volgt in elke l-lus: 1 hv, 6 stk en 1 hv = 6 blaadjes.
Hecht de draad af. Naai de bloem op de jurk.

Telpatroon

symbols = 1 l
symbols = 1 v
symbols = 1 stk
diagram
signature-image

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Children 24-29) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (22)

country flag Bobbie wrote:

I am unable to get the gauge no matter what the hook size. 15 rows of A.1 with double crochet and triple crochets is just impossible, what am I doing wrong? I amusing Muskat yarn as prescribed.

14.07.2020 - 16:59:

DROPS Design answered:

Dear Bobbie, in US-English you should work double crochets (treble crochet is the UK-word to US-double crochet) - edit language by clicking on the scroll down menu below foto. Happy crocheting!

15.07.2020 kl. 07:29:

country flag Marci Palencia wrote:

In working the shoulders...I understand when it says work 1st four st together, but what does "2 by 2" mean? I have googled this, but can't find an explanation.

16.07.2017 - 15:13:

DROPS Design answered:

Hi Marci, This means that you work together the first 2 stitches and then work together the next 2 stitches. Happy knitting!

17.07.2017 kl. 06:22:

country flag Marianna wrote:

Hallo, Begrijp ik nou goed dat ik de ruche er later aan moet haken? Ik haak pas sinds kort en snap dan niet helemaal hoe ik dat moet doen. Alvast bedankt!

27.12.2016 - 20:02:

DROPS Design answered:

Hoi Marianna. Ja, de ruche langs de onderkant wordt na het afmaken van het voorpand gehaakt. Hetzelfde na het haken van het achterpand.

30.12.2016 kl. 12:26:

country flag Mireille wrote:

Avevo del cottone da lavorare col uncinetto n.4 cosi ho scelto questo modello che comunque mi piace molto. Ho fatto il campione per essere tranquilla era giusto. Però dopo aver iniziato il lavoro e lavorato qualche giro mi sembrava troppo grande e misurando invece di 41cm ho 45cm. Mi puoi aiutare se tolgo maglie circa 2 taglie giusto? Ma per le diminuzioni come faccio? Mi puoi dare delle proporzioni? Grazie mille 😊

10.02.2016 - 00:29:

DROPS Design answered:

Buongiorno Mireille, probabilmente la sua tensione è cambiata durante il lavoro, aveva lavato il campione? Se ha già finito le diminuzioni in iniziali può iniziare le diminuzioni per lo scalfo qualche giro prima. Ci riscriva se ha ancora bisogno di aiuto. Buon lavoro!

10.02.2016 kl. 15:06:

country flag Birgitta Andersson wrote:

Volang nertill på barnklänning virkad i rosa m blomma små drops24-29. Där står öka jämnt fördelat så att det blir totalt 79 fm men stämmer inte för har virkat till ålder 2till3år lagt upp maskor 81 mvh birgitta

06.03.2015 - 13:46:

country flag Severine wrote:

J adore facile a faire tres bien expliqué

23.01.2015 - 22:29:

country flag Irena wrote:

The instructions for the flower are incorrect and there fore misleading. It says to do 1 sc and then chain 3. Then is tells you to repeat that a total of 3 time which gives you 4 chain spaces not 3. The original one and then the 3 repeats makes 4. Not a huge issue, just makes a bigger flower.

21.11.2014 - 00:59:

DROPS Design answered:

Dear Irena, the video below should help you to work the flower as in the pattern. Happy crocheting!

10.03.2015 kl. 14:36:

country flag Gros wrote:

Bonjour, je ne comprends pas le passage: écouler ensemble 2 b à 1 b du bord de chaque côté Merci

24.10.2014 - 11:08:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gros, les diminutions des emmanchures se font ainsi: crochetez la 1ère B du rang, écoulez les 2 B suiv ens, continuez le rang jusqu'à ce qu'il reste 3 B, écoulez les 2 B suiv ens, et terminez par 1 B dans la dernière B. Répétez ce rang encore 4 fois (5 fois au total). Bon crochet!

24.10.2014 kl. 11:40:

country flag Anne wrote:

Geachte mevrouw, Klopt het dat het achterpand straks 4 cm langer valt? Bij de kleinste uitvoering wordt het achterpand langer gehaakt dan het voorpand. Ook worden de schouderbandjes minder breed dan van de voorkant. Is dit correct?? Hartelijk dank voor uw reactie.

22.09.2014 - 21:09:

DROPS Design answered:

Hoi Anne. Nee, zowel voor- en achterpand worden even lang en de schouderbanden even breed. Bijvoorbeeld kleinste maat: 7 stk voor beide schouders op het voorpand. Op het achterpand heb je eerst 9 stk voor elke schouder, maar mindert 2 keer (= 7 stk). Voorpand is 45 cm en achterpand haak je tot 43 cm en dan nog 3 toeren voor elk schouder (met minderingen) = ca 45 cm met de juiste haakstekenverhouding en excl. 5 cm ruches aan de onderkant.

24.09.2014 kl. 17:06:

country flag Nel Slaman wrote:

Drops design:modelnr.r-034-bn bij de 2e toer moetje vasten haken in een stokje maar die zijn nog niet aangegeven in het patroon

24.05.2014 - 18:30:

DROPS Design answered:

Hoi Nel. De vasten van toer 2 zijn inderdaad niet aangegeven in het patroon A.1, die haak je pas vanaf toer 3 (= 1 stk in elke v).

27.05.2014 kl. 15:59:

Laat een opmerking achter voor DROPS Children 24-29

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.