Candy Rose by DROPS Design

Heklet kjole med hullmønster nederst i DROPS Muskat til barn i størrelse 3 - 12 år

  • Candy Rose / DROPS Children 24-29 - Heklet kjole med hullmønster nederst i DROPS Muskat til barn i størrelse 3 - 12 år
DROPS Design: Modell nr r-034-bn
Garngruppe B
--------------------------------------------------------
Størrelse: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 år
Str i cm: 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152
Materialer:
DROPS MUSKAT fra Garnstudio
300-350-400-400-450 g f.nr 06, lys rosa

DROPS HEKLENÅL NR 4 – eller den nåla du må bruke for å få 17 m x 15 rader av diag A.1 = 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 22.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 22.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 132kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO:
På hver rad med fm, erstattes første fm med 1 lm.
På hver rad med st, erstattes første st med 3 lm.

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2.

FELLETIPS:
Fell 1 m ved å hekle 2 m sammen.
Hekle 2 fm sammen slik: Stikk nåla ned i første m, hent tråden, stikk nåla ned i neste m, hent tråden, lag 1 kast og trekk tråden gjennom alle 3 løkkene på nåla.
Hekle 2 st sammen slik: Hekle 1 st i første m, men vent med siste gjennomtrekking, hekle 1 st i neste m, men ved siste gjennomtrekking trekkes tråden gjennom alle 3 løkkene på nåla.
--------------------------------------------------------

KJOLE:
For at strukturen skal bli lik hele veien, hekles arb frem og tilbake i 2 deler, og sys sammen tilslutt.

FORSTK:
Hekle 81-85-88-93-97 lm med Muskat på nål 4. Fortsett med 1 fm i 2.lm fra nåla, deretter 1 fm i hver av de neste 2-6-7-9-4 lm, * hopp over 1 lm, 1 fm i hver at de neste 6 lm *, gjenta fra *-* ut raden = 70-74-77-81-84 fm (første lm = 1 fm). Snu og hekle 1 fm i hver m tilbake - LES HEKLEINFO! Fortsett med diag A.1 (1.rad = 1 st i hver fm). HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
Når arb måler 18-20-21-22-23 cm, felles det 4 m jevnt fordelt – LES FELLETIPS. Gjenta fellingen på hver 4.-4.-5.-5.-6.cm 3 ganger til = 54-58-61-65-68 fm.
Når arb måler 33-37-41-45-49 cm, felles det til ermhull i hver side. Dette gjøres slik: Hekle kjm over de første 3-4-4-4-4 m, deretter hekles det frem til det gjenstår 3-4-4-4-4 m, snu arb. På neste rad hekles de 2 ytterste m i hver side sammen – SE FELLETIPS! Gjenta fellingen på hver rad 4 ganger til. Etter alle fellinger er det 38-40-43-47-50 m på raden.
Når arb måler 38-43-47-51-55 cm, felles det til hals. Det gjøres ved at hver skulder hekles ferdig for seg.
1.SKULDER: Hekle over de første 12-12-13-14-15 m, snu og hekle de 4 første m sammen 2 og 2, deretter hekles det ut raden. Snu og hekle frem til det gjenstår 2 m før halsen, hekle disse sammen, snu. På neste rad hekles de 2 første m sammen, deretter hekles det ut raden. Snu, hekle til det gjenstår 2 m, hekle disse sammen = 7-7-8-9-10 m tilbake på skulderen. Fortsett A.1 til arb måler 45-50-55-60-65 cm, klipp tråden.
2.SKULDER: Hekle som første skulder – pass på at det startes på riktig rad i diag og at det avsluttes på toppen med samme rad som 1.skulder.

VOLANG NEDE:
Nå hekles det på en volang i nederkant av kjolen slik:
Start med å hekle 1 rad med fm fra retten – øk jevnt fordelt slik at det totalt blir 79-85-85-91-97 fm bortover. Snu og fortsett med diag A.2 slik: a over de første 7 m, deretter b til det gjenstår 6 m, avslutt med c. Hekle de 4 radene i A.2 en gang, da måler volangen ca 5 cm, klipp og fest tråden.

BAKSTK:
Hekle som forstk til og med ermhullsfellingen = 38-40-43-47-50 m på raden. Hekle videre til arb måler ca 43-48-53-58-63 cm. Nå hekles hver skulder ferdig for seg slik: Hekle 1 rad over de første 9-9-10-11-12 m, snu, hekle de 2 første m sammen, hekle ut raden. Snu, hekle til det gjenstår 2 m mot halsen, hekle disse sammen. Snu, hekle 1 m i hver m ut raden, klipp tråden. Gjenta på den andre skulderen.
Hekle på volang nederst på samme måte som forstk.

MONTERING:
Sy skuldersømmene kant i kant slik at det ikke blir en tykk søm. Og sy sidesømmene kant i kant slik at de blir minst mulig synlige.

KANT RUNDT ERMHULL OG HALS:
Hekle slik rundt ermhullene og halsringningen: 1 fm, * 2 lm, hopp over ca 0,5 cm, 1 fm *, gjenta fra *-* åpningen rundt og avslutt med 2 lm og 1 kjm i første fm på beg av omg.

HEKLEBLOMST:
Hekle på nål 4 med Muskat. Hekle 4 lm og sett dem til 1 ring ved å hekle 1 kjm i første lm.
1.OMG: *1 fm om ringen, 3 lm ,* gjenta fra *-* totalt 3 ganger og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg = 3 lm-buer.
2.OMG: Hekle slik i hver lm-bue: 1 kjm, 5 st og 1 kjm = 3 Blader. Snu arb - neste omg hekles fra blomstens bakside.
3.OMG: 1 lm, hekle 1 fm rundt første fm fra 1.omg, 4 lm, hekle 1 fm nederst midt i det første blad fra 2.omg, * deretter 4 lm, hekle 1 fm rundt neste fm fra 1.omg, deretter 4 lm, hekle 1 fm nederst midt i det neste blad fra 2.omg * gjenta *-* til det i alt er 5 lm-buer avslutt med 4 lm og 1 kjm i den første fm fra omg = 6 lm-buer. Snu arb - neste omg hekles fra blomstens forside.
4.OMG: Hekle slik i hver lm-bue: 1 kjm, 6 st og 1 kjm = 6 Blader. Klipp og fest tråden. Sy blomsten foran på kjolen.

Diagram

symbols = 1 lm
symbols = 1 fm
symbols = 1 st
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (22)

country flag Bobbie 14.07.2020 - 16:59:

I am unable to get the gauge no matter what the hook size. 15 rows of A.1 with double crochet and triple crochets is just impossible, what am I doing wrong? I amusing Muskat yarn as prescribed.

user icon DROPS Design 15.07.2020 kl. 07:29:

Dear Bobbie, in US-English you should work double crochets (treble crochet is the UK-word to US-double crochet) - edit language by clicking on the scroll down menu below foto. Happy crocheting!

country flag Marci Palencia 16.07.2017 - 15:13:

In working the shoulders...I understand when it says work 1st four st together, but what does "2 by 2" mean? I have googled this, but can't find an explanation.

user icon DROPS Design 17.07.2017 kl. 06:22:

Hi Marci, This means that you work together the first 2 stitches and then work together the next 2 stitches. Happy knitting!

country flag Marianna 27.12.2016 - 20:02:

Hallo, Begrijp ik nou goed dat ik de ruche er later aan moet haken? Ik haak pas sinds kort en snap dan niet helemaal hoe ik dat moet doen. Alvast bedankt!

user icon DROPS Design 30.12.2016 kl. 12:26:

Hoi Marianna. Ja, de ruche langs de onderkant wordt na het afmaken van het voorpand gehaakt. Hetzelfde na het haken van het achterpand.

country flag Mireille 10.02.2016 - 00:29:

Avevo del cottone da lavorare col uncinetto n.4 cosi ho scelto questo modello che comunque mi piace molto. Ho fatto il campione per essere tranquilla era giusto. Però dopo aver iniziato il lavoro e lavorato qualche giro mi sembrava troppo grande e misurando invece di 41cm ho 45cm. Mi puoi aiutare se tolgo maglie circa 2 taglie giusto? Ma per le diminuzioni come faccio? Mi puoi dare delle proporzioni? Grazie mille 😊

user icon DROPS Design 10.02.2016 kl. 15:06:

Buongiorno Mireille, probabilmente la sua tensione è cambiata durante il lavoro, aveva lavato il campione? Se ha già finito le diminuzioni in iniziali può iniziare le diminuzioni per lo scalfo qualche giro prima. Ci riscriva se ha ancora bisogno di aiuto. Buon lavoro!

country flag Birgitta Andersson 06.03.2015 - 13:46:

Volang nertill på barnklänning virkad i rosa m blomma små drops24-29. Där står öka jämnt fördelat så att det blir totalt 79 fm men stämmer inte för har virkat till ålder 2till3år lagt upp maskor 81 mvh birgitta

country flag Severine 23.01.2015 - 22:29:

J adore facile a faire tres bien expliqué

country flag Irena 21.11.2014 - 00:59:

The instructions for the flower are incorrect and there fore misleading. It says to do 1 sc and then chain 3. Then is tells you to repeat that a total of 3 time which gives you 4 chain spaces not 3. The original one and then the 3 repeats makes 4. Not a huge issue, just makes a bigger flower.

user icon DROPS Design 10.03.2015 kl. 14:36:

Dear Irena, the video below should help you to work the flower as in the pattern. Happy crocheting!

country flag Gros 24.10.2014 - 11:08:

Bonjour, je ne comprends pas le passage: écouler ensemble 2 b à 1 b du bord de chaque côté Merci

user icon DROPS Design 24.10.2014 kl. 11:40:

Bonjour Mme Gros, les diminutions des emmanchures se font ainsi: crochetez la 1ère B du rang, écoulez les 2 B suiv ens, continuez le rang jusqu'à ce qu'il reste 3 B, écoulez les 2 B suiv ens, et terminez par 1 B dans la dernière B. Répétez ce rang encore 4 fois (5 fois au total). Bon crochet!

country flag Anne 22.09.2014 - 21:09:

Geachte mevrouw, Klopt het dat het achterpand straks 4 cm langer valt? Bij de kleinste uitvoering wordt het achterpand langer gehaakt dan het voorpand. Ook worden de schouderbandjes minder breed dan van de voorkant. Is dit correct?? Hartelijk dank voor uw reactie.

user icon DROPS Design 24.09.2014 kl. 17:06:

Hoi Anne. Nee, zowel voor- en achterpand worden even lang en de schouderbanden even breed. Bijvoorbeeld kleinste maat: 7 stk voor beide schouders op het voorpand. Op het achterpand heb je eerst 9 stk voor elke schouder, maar mindert 2 keer (= 7 stk). Voorpand is 45 cm en achterpand haak je tot 43 cm en dan nog 3 toeren voor elk schouder (met minderingen) = ca 45 cm met de juiste haakstekenverhouding en excl. 5 cm ruches aan de onderkant.

country flag Nel Slaman 24.05.2014 - 18:30:

Drops design:modelnr.r-034-bn bij de 2e toer moetje vasten haken in een stokje maar die zijn nog niet aangegeven in het patroon

user icon DROPS Design 27.05.2014 kl. 15:59:

Hoi Nel. De vasten van toer 2 zijn inderdaad niet aangegeven in het patroon A.1, die haak je pas vanaf toer 3 (= 1 stk in elke v).

Kommentér oppskrift DROPS Children 24-29

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.