DROPS Extra / 0-739

DROPS Extra 0-739 by DROPS Design

Gehaakte DROPS hartvormige pannenlap voor Kerst van "Muskat".

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

DROPS design: Model nr. R-577
--------------------------------------------------------
Voor 2 pannenlappen:
Materiaal: DROPS MUSKAT
100 gr. kleur nr. 12, rood
100 gr. kleur nr. 41, wijnrood
50 gr. kleur nr. 06, lichtroze
50 gr. kleur nr. 08, naturel

DROPS HAAKNLD 3 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 22 st x 11 toer = 10 x 10 cm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kerst, keuken, liefde, pannenlap,
We hebben honderden gratis Kerstpatronen. Bekijk ze hier!
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

HARTVORMIGE PANNENLAP:
Haak een voorkant en een achterkant en haak dan deze twee samen tot een pannenlap met een kanten rand.

VOORKANT:

HAAK VIERKANT MET BLOEM:
Haak 8 l met haaknld 3 mm en lichtroze en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 3 l (= 1 stk), 2 stk in de l-ring, * 6 l, 1 v aan de bovenkant van het laatst gehaakte stk, 3 stk in de l-ring *, herhaal van *-* in totaal 7 keer en eindig met 6 l, 1 v in het laatst gehaakte stk en 1 hv in de derde l van het begin van de toer = 8 l-lussen met 3 stk tussen iedere. Knip de draad af.
TOER 2: Ga verder met naturel. Haak 1 v in het volgende stk (2e stk van de 3 stk), * 12 stk in de l-lus (= 1 blaadje), sla 1 stk over, 1 v in het 2e stk van de 3 volgende stk *, herhaal van *-* over de hele toer en eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer. Knip de draad af (= 8 blaadjes met 1 v tussen iedere).

TOER 3: Ga verder met rood. Vouw de blaadjes naar u toe en haak aan de achterkant van de bloem als volgt: 1 l, * 5 l, 1 v in de volgende v tussen 2 blaadjes, 3 l, 1 v in de volgende v tussen 2 blaadjes *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer (in plaats van 1 v in de volgende v).
TOER 4: 1 hv in de eerste 5-l-lus, 3 l (= 1 stk), 2 stk en 3 l en 3 stk in dezelfde l-lus, 3 stk in de 3-l-lus, * 3 stk en 3 l en 3 stk in de 5-l-lus, 3 stk in de 3-l-lus *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 hv in de derde l van het begin van de toer (= 9 stk langs iedere zijkant en 3 l in de hoek).

TOER 5: 4 l (= 1 stk en 1 l), sla 1 stk over (2e van 3), 1 stk in het volgende stk ( 3e van 3), 1 l, * haak in de l-lus in de hoek 1 stk en 3 l en 1 stk, (1 l, 1 stk in het volgende stk, sla 1 stk over), herhaal van (-) in totaal 5 keer, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, haak in de l-lus in de hoek 1 stk en 3 l en 1 stk, herhaal van (-) in totaal 3 keer en eindig met 1 l en 1 hv in de derde l van het begin van de toer (= 7 stk met 1 l ertussen langs elke zijkant en 3 l in iedere hoek).
TOER 6: 3 l (= 1 stk), ga verder met 1 stk in iedere l en 1 stk in ieder stk en haak in de 3-l-lus in iedere hoek 1 stk en 3 l en 1 stk, eindig de toer met 1 hv in de derde l van het begin van de toer = 15 stk langs iedere zijkant en 3 l in iedere hoek.
TOER 7: 3 l (= 1 stk), ga verder met 1 stk in ieder stk en 1 stk en 3 l en 1 stk in de 3-l-lus in iedere hoek, eindig de toer met 1 hv in derde l van het begin van de toer = 17 stk langs iedere kant en 3 l in iedere hoek. Knip de draad af.

TOER 8: Ga verder met wijnrood en haak als toer 7 = 19 stk langs iedere kant en 3 l in iedere hoek. Knip de draad af.
TOER 9: Ga verder met rood en start met 1 hv in de l-lus in een hoek. 3 l, 1 stk in de eerste l, sla 1 stk over, 1 v in het volgende stk, * 3 l, 1 stk in de eerste l, sla 1 stk over, 1 v in het volgende stk *, herhaal van *-* in totaal 9 keer maar eindig de laatste keer met 1 v in de l-lus in de hoek (in plaats van 1 v in het volgende stk). Herhaal van *-* langs de volgende kant van het vierkant. Knip de draad af en zet vast, er is nu een kantrand langs 2 zijkanten van het vierkant.

HARTJESBOOG:
TOER 1 (=verkeerde kant): Start aan de verkeerde kant langs een van de zijkanten met kantrand en haak met lichtroze als volgt: 1 v in het 7e stk van de kant (dus in het stk van de 8e toer van het vierkant), 2 l, sla 1 stk over, 1 v in het volgende stk, 3 l, sla 1 stk over, 1 v in het volgende stk, 2 l, sla 1 stk over, 1 v in het volgende stk, keer het werk ( er zijn nu 6 stk over op de toer voor de hoek).
TOER 2 (= goede kant): Haak 10 stk in de 3-l-lus en eindig met 1 v in het volgende stk van de 8e toer van het vierkant (er zijn nu 5 stk over op de toer voor de hoek). Knip de draad af en keer het werk.
TOER 3: Ga verder met naturel, 1 l, 1 v in iedere van de 10 stk, 1 v in de v van de 1e toer, (= 1 l en 11 v), 1 v in het volgende stk van de 8e toer van het vierkant. Ga verder met rood, 2 l, sla 1 stk van de 8e toer van het vierkant over, 1 v in het volgende stk (er zijn nu 3 stk over op de toer voor de hoek, keer het werk.

TOER 4 (= goede kant): * 1 stk in de volgende v, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 11 keer en eindig met 1 stk in de laatste v, sla 1 stk van de 8e toer van het vierkant over, 1 v in het volgende stk, 1 hv in het volgende stk van de 8e toer van het vierkant (er zijn nu 3 stk over op de toer voor de hoek, keer het werk.
TOER 5: 1 v in het eerste stk van de boog, ga verder als volgt: * 1 v in de l, 1 v in het volgende stk *, herhaal van *-* in totaal 11 keer, eindig met 1 v in het laatste stk op de boog en 1 hv in het volgende stk van de 8e toer van het vierkant (er zijn nu 2 stk over op de toer voor de hoek). Knip de draad af. Ga verder met wijnrood, 2 l, sla 1 stk van de 8e toer van het vierkant over, 1 v in het laatste stk en keer het werk.

TOER 6: ga verder en haak langs de boog als volgt: 1 stk in de eerste v, * 2 stk in de volgende v, 1 stk in de volgende v *, herhaal van *-* in totaal 11 keer = 34 stk, 1 l, sla 2 stk over, 1 hv in het laatste stk van de 8e toer van het vierkant. Haak 2 l, 1 hv in de l-ring in de hoek van het vierkant en keer het werk.
TOER 7: Haak 1 stk in iedere van de 34 stk langs de boog, 1 stk in de laatste v, eindig met 1 hv in de l-lus in de hoek. Knip de draden af en zet ze vast.

Haak nog een hartjesboog langs de andere kant van het vierkant met kantrand – denk erom de1e toer aan de verkeerde kant te haken.

ACHTERKANT:

GEHAAKT VIERKANT ZONDER BLOEM:
Haak 8 l met haaknld 3 mm en rood en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 3 l (= 1 stk), ga verder en haak 23 stk in de l-ring, eindig met 1 hv in de derde l van het begin van de toer.
TOER 2: 1 l (= 1 v), * 5 l , sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk, 3 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig met 1 hv in de l van het begin van de toer (in plaats van 1 v in het volgende stk).
TOER 3: 1 hv in de eerste 5-l-lus, 3 l (= 1 stk), 2 stk en 3 l en 3 stk in dezelfde l-lus, 3 stk in 3-l-lus, * 3 stk en 3 l en 3 stk in 5-l-lus, 3 stk in 3-l-lus *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 hv in de derde l van het begin van de toer.
TOER 4: 4 l (= 1 stk en 1 l), sla 1 stk over, 1 stk in het volgende stk, 1 l, * haak in de l-lus in de hoek 1 stk en 3 l en 1 stk, (1 l, 1 stk in het volgende stk, sla 1 stk over), herhaal van (-) in totaal 5 keer, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, haak in de l-lus in de hoek 1 stk en 3 l en 1 stk, herhaal van (-) in totaal 3 keer en eindig met 1 l en 1 hv in de derde l van het begin van de toer.

TOER 5: 3 l (= 1 stk), ga verder met 1 stk in iedere l en 1 stk in ieder stk en haak in de 3-l-lus in iedere hoek 1 stk en 3 l en 1 stk, eindig de toer met 1 hv in de derde l van het begin van de toer = 15 stk langs iedere kant en 3 l in iedere hoek.
TOER 6: 3 l (= 1 stk), ga verder met 1 stk in ieder stk en 1 stk en 3 l en 1 stk in de 3-l-lus in iedere hoek, eindig de toer met 1 hv in de derde l van het begin van de toer = 17 stk langs iedere kant en 3 l in iedere hoek. Knip de draad af.
TOER 7: Ga verder met wijnrood en haak als toer 6 = 19 stk langs iedere kant en 3 l in iedere hoek. Knip de draden af en zet vast.

HARTJESBOOG:
Haak als de hartjesboog op de voorkant maar haak de eerste 5 toeren met rood en de laatste 2 toeren met wijnrood. Knip de draden af en zet vast.

HAAK DE VOORKANT EN ACHTERKANT SAMEN:
Plaats de 2 pannenlappen op elkaar met de goede kanten buiten. Haak met haaknld 3 mm en rood als volgt – start aan de goede kant in de l-lus in de hoek tussen de 2 hartjesbooges (en haak aan de achterkant van de kantrand):
TOER 1: 1 hv in de l-lus in de hoek, 16 l (= lus voor het ophangen), 1 hv in de dezelfde l-lus. Ga verder en haak 1 v in iedere st over de hele rondte – LET OP: Haak door de hele st en beide lagen heen en eindig TEGELIJKERTIJD de toer met 1 hv in de eerste hv van het begin van de toer.
TOER 2: Ga verder met naturel en haak 2 l, 1 v in de eerste l, 1 v in de volgende hv (in de hv waar u de ophanglus mee vastgemaakt heeft), * 2 l, 1 v in de eerste l, sla 1 v over, 1 v in de volgende v *, herhaal van *-* over de hele rondte en eindig met 1 hv in de eerste l van het begin van de toer (in plaats van 1 v in de volgende st). Knip de draden af en zet vast.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-739.