DROPS / 124 / 1

Bohemian Oasis by DROPS Design

Gehaakte DROPS deken van ”Delight” en ”Fabel”.

DROPS design: Model nr. DE-028
--------------------------------------------------------
Afmeting: ongeveer 95 x 145 cm
Materiaal: DROPS DELIGHT
250 gr. kleur nr. 10, olijfgroen/oranje/aubergine mix
50 gr. kleur nr. 08, groen/beige mix
50 gr. kleur nr. 09, turkoois/paars mix
50 gr. kleur nr. 11, lila/groen mix
En gebruik: DROPS FABEL
200 gr. kleur nr. 400, zwart

DROPS HAAKNLD 5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 1 vierkant = 12 x 12 cm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: dekens, techniek: kantpatroon, vorm: ruit/vierkant,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

--------------------------------------------------------
INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Door de mix van kleuren wordt niet één vierkant gelijk. Dit maakt iedere deken uniek.
--------------------------------------------------------

DEKEN:
Van 1 bol Delight kunt u 10 vierkantjes haken.
Haak in totaal 77 vierkantjes van Delight.
De deken op de foto is gehaakt met 10 vierkantjes elk van de kleuren 08, 09 en 11 en 47 vierkantjes van kleur 10.

GEHAAKT VIERKANT:
Haak 6 l met haaknld 5 mm en Delight en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 3 l (= 1 stk), haak 15 stk in de ring en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 16 stk.
TOER 2: 5 l (= 1 stk en 2 l), * 1 stk in het volgende stk, 2 l *, herhaal van *-* tot het einde en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 16 stk met 2 l tussen iedere.
TOER 3: 1 hv in de eerste l-lus, 3 l (= 1 stk), 2 stk in dezelfde l-lus, * 1 l, 3 stk in de volgende l-lus *, herhaal van *-* tot het einde en eindig met 1 l en 1 hv in 3e l van het begin van de toer.

TOER 4: 1 hv in iedere van de eerste 2 stk, 1 l, 1 v rond de eerste l (van de vorige toer), * 3 l, 1 v rond de volgende l, 6 l, 1 v rond de volgende l, 3 l, 1 v rond de volgende l, 3 l, 1 v rond de volgende l *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig met 1 hv in de v van het begin van de toer (in plaats van rond de volgende l).
TOER 5: 1 hv rond de eerste 3-l-lus, 3 l (= 1 stk), 2 stk in dezelfde l-lus, dan 5 stk en 2 l en 5 stk in iedere 6-l-lus (= hoek), en 3 stk in iedere 3-l-lus tot het einde, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Knip de draad af en zet vast.

AFWERKING:
Zie INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Plaats de vierkantjes naast elkaar met 7 vierkantjes horizontaal en 11 verticaal. Haak de vierkantjes samen met Fabel – haak de vierkantjes eerst verticaal samen en dan horizontaal als volgt:

Plaats 2 vierkantjes met de verkeerde kanten tegen elkaar en haak samen aan de goede kant als volgt:
1 v in de hoek op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de hoek op het volgende vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het tweede vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de volgende st op het tweede vierkant etc, eindig na 1 v in de laatste hoek op beide vierkantjes, Knip de draad af en zet vast. LET OP: Maak nette overgangen tussen de vierkantjes als u ze horizontaal aan elkaar haakt.

GEHAAKTE RAND:
Haak een rand rond de hele deken met haaknld 5 mm en Fabel als volgt – begin in een hoek en haak aan de goede kant:
TOER 1: 1 l, dan 1 v in iedere st tot het einde (dus 1 v in ieder stk, 1 v in iedere hoek op de vierkantjes, 2 v in iedere overgang tussen de vierkantjes en 2 v in iedere hoek op de deken), eindig met 1 hv in de eerste l van het begin van de toer.
TOER 2: 3 l, (= 1 stk), dan 1 stk in iedere v tot het einde maar haak 2 stk in iedere van de 2 v in iedere hoek op de deken = 4 stk in de hoeken, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.

TOER 3: 3 l (= 1 stk), dan 1 stk in ieder stk maar haak 2 stk in iedere van de 4 stk in iedere hoek op de deken = 8 stk in iedere hoek, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.
TOER 4: 3 l, * sla 3 stk over, 1 v in het volgende stk, sla 3 stk over, 10 stk in het volgende stk *, herhaal van *-* tot het einde, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer – pas zo aan dat er een lus is in iedere hoek.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 124-1.