DROPS / 107 / 15

DROPS 107-15 by DROPS Design

DROPS Muts van ”Cotton Viscose”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: S/M - M/L
Materialen: DROPS Cotton Viscose
100 gr voor beide maten van nr. 27, lila

DROPS Sokkenbreinaald 3,5 mm - of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 20 st x 36 nld ajourmotief = 10 x 10 cm.

DROPS Sokkenbreinaald 3 mm – voor de Boordst

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Ribbelst (rondbreien):
* 1 nld recht, 1 nld averecht *, herhaal steeds *-*.

Muts: Zet 105-110 st op met sokkenbreinld 3 mm en 2 draden Cotton Viscose. Brei 1 nld recht. Brei vervolgens de Boord 2 r/3 av. Pas bij een hoogte van 5 cm het aantal st aan naar 102-110 st in 1 nld. Wissel naar sokkenbreinld 3,5 mm. Brei door met 1 draad Cotton-Viscose.
1e nld: * 1 omslag, 2 st r samen breien *, herhaal *-*.
2e nld: Recht.
Herhaal steeds de 1e en 2e nld. Brei door tot een hoogte van 24-25 cm. Brei door in ribbelst – lees de instructie hierboven, en minder tegelijkertijd 3 x 10 st in elke 2e nld = 72-80 st. Brei in de volgende 2 nld de st 2 aan 2 samen = 18-20 st. Rijg de draad door de resterende st en trek stevig aan. Hecht af.

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 107-15.