DROPS / 106 / 40

DROPS 106-40 by DROPS Design

Gehaakte DROPS omslagdoek met strepen van ”Silke-Alpaca” .

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen:
Hoogte: ca 80 cm
Breedte: ca 170 cm
Materialen: DROPS Silke-Alpaca
500 gr nr. 1101, wit
250 gr nr. 6305, grijs/turkoois

DROPS Haaknaald 5 mm – of de haaknld, die u nodig heeft voor de volgende haaksteekverhouding: 7 toeren = 10 cm hoog. NB! Meet de haaksteekverhouding in de richting van de stokjes.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Motief: Zie de teltekening M.1.

Strepen: Haak de strepen als volgt:
5 toeren wit.
9 toeren grijs/turkoois.
3 toeren wit.
2 toeren grijs/turkoois.
7 toeren wit.
2 toeren grijs/turkoois.
3 toeren wit.
2 toeren grijs/turkoois.
8 toeren wit.

Omslagdoek: Haak 6 l met haaknld 5 mm en wit en sluit deze tot een ring met 1 hv in de eerste l. Haak door volgens de teltekening M.1 en maak tegelijkertijd de strepen – lees Strepen. Meerder steeds zoals beschreven in de teltekening M.1. NB: Haak in elke 3e toer 4 stk-groepen in de middelste l – en niet 2. Maak na de 15e tr geen meerderingen meer, maar haak 2 stk-groepen in de middelste l tot de vereiste afmetingen.
Knip, als alle toeren en strepen zijn gehaakt de draden en hecht stevig af = 41 toeren.

Gehaakte rand: Haak langs de omslagdoek vanaf de bovenkant aan de rechterkant, naar beneden naar de punt, en naar boven langs de linkerkant met wit als volgt: 1 v in de rand, 3 l, de volgende stk-groep overslaan, 2 v om de volgende l, * 2 l, de volgende stk-groep overslaan, 2 v om de volgende l *, herhaal *-* en eindig met 3 l, 1 stk-groep overslaan en 1 v in de rand.

Telpatroon

= 1 l (losse)
= 1 stk (stokje) om de l
= 1 dstk (dubbelstokje)
= deze toer is in het patroon beschreven, begin op de 2e tr

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 106-40.