DROPS / 102 / 33

DROPS 102-33 by DROPS Design

De set bestaat uit: DROPS sjaal in ribbelst met een grote muts met pompon van ”Eskimo”.

SJAAL
Maat: One-size
Afmeting: ca 30 cm x 120 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
300 gr nr. 36, amethist mix

DROPS Breinaald 9 mm - of de breinld, die u nodig heeft voor een steekverhouding van 10 st x 22 nld ribbelst = 10 x 10 cm.
DROPS Haaknaald 9 mm – voor de gehaakte rand.

MUTS
Maat: One-size
Hoofdomtrek: 56/58 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
300 gr nr. 36, amethist mix

DROPS Sokkenbreinaald 8 mm - of de breinld, die u nodig heeft voor een steekverhouding van 9 st x 16 nld gerstekorrelst met 2 draden = 10 x 10 cm, of 11 st x 15 nld tricotst met 1 draad = 10 x 10 cm.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% wol
vanaf 2.12 € /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 2.12 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 2.43 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 2.61 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 12.72€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

SJAAL:

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Sjaal: Let op de steekverhouding! Zet 20 st op met breinld 9 mm en Eskimo. Brei ribbelst – lees de instructie hierboven. Meerder bij een hoogte van 20 cm 5 x 1 st aan weerskanten in elke 6e nld = 30 st. Kant bij een hoogte van 89 cm 5 x 1 st af aan weerskanten in elke 6e nld = 20 st. Kant de st af bij een totale hoogte van 120 cm.

Gehaakte rand: Haak vervolgens een rand met haaknld 9 mm en Eskimo rondom de hele sjaal als volgt: 1 v, * 3 l, ca 1 cm overslaan, 1 v *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv in de eerste v.
MUTS:

Gerstekorrelst: 1e nld: *1 r, 1 av*, herhaal steeds *-*. 2e nld: r boven av en av boven r. Herhaal steeds de 2e nld.

Meerderingen: Brei 1 st in elk van de 2 draden in de st over alle st, behalve in elke 4e st. Dwz 1 st van 2 draden wordt 2 st van 1 draad, maar elke 4e st van 2 draden als wordt gewoon als 1 st gebreid. (het aantal st komt zo op een totaal van 77 st).

Muts: De muts wordt in het rond gebreid.
Zet 44 st op met sokkenbreinld 8 mm en 2 draden Eskimo. Brei 1 nld r. Brei door in gerstekorrelst tot een hoogte van 9 cm. Wissel vervolgens naar 1 draad en meerder tegelijkertijd 1 st in elke st maar brei de 4e st gewoon – lees de instructie hierboven = 77 st op de breinld. Brei door in tricotst tot een hoogte van 45 cm. Brei nu alle st 2 aan 2 samen (brei de laatste st enkel) = 39 st. Brei bij een hoogte van 48 cm weer alle st 2 aan 2 samen in elke 2e nld 2 keer = 10 st. Rijg de draad door de resterende 10 st, trek stevig aan en hecht af. De muts heeft een totale hoogte van ca 51 cm.

Pompon: Maak een heel grote pompon met een doorsnede van ca 13 cm – lees ook de instructie op pagina 3. Naai de pompon vast op de punt van de muts.

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 102-33) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (22)

Regnier 28.10.2016 - 20:08:

Bonjour , pourriez vous me dire combien faut il de pelote pour le bonnet et l écharpe . merci

DROPS Design 31.10.2016 kl. 09:08:

Bonjour Mme Regnier, vous trouverez les quantités nécessaires à la réalisation de chaque pièce sous l'onglet "matériels". Soit pour chaque pièce: 300 g / 50 g une pelote Eskimo = 6 pelotes x 2 = 12 pelotes pour réaliser l'ensemble. Bon tricot!

NICOLETA JAUCA 10.03.2016 - 13:45:

Il y a une erreur, s'il vous plaît: l'echantillon aparaît pour 10 mailles sous la photo, et sous neuf mailles dans l'explication, ce qui empêche le moteur de recherche de trouver le modèle, je vous remeric de m'avoir lue:)

DROPS Design 10.03.2016 kl. 14:45:

Bonjour Mme Jauca, effectivement, la raison en est que le bonnet et l'écharpe ont une tension différente (10 m pour l'écharpe et 9/11 m pour le bonnet). Merci. Bon tricot!

Merete Gulbrandsen Lundiin 17.12.2014 - 11:40:

Kjempefin, skal strikkes til datteren min, så få gjerne inn oppskriften i barnestr også

Romy 18.02.2013 - 12:27:

Ok, danke. Ich werd's mal so probieren. Es ist möglich das die Bommel etwas schwerer ist, als gedacht. Obwohl sie eigentlich kaum was wiegt. Liebe Grüße und danke noch mal.

Romy 17.02.2013 - 14:50:

Hallo, Ja ich hab die originalwolle genommen. Ich habe auch nach Anleitung gestrickt und zum Schluss sogar ein Knäul übrig gehabt. Dabei hab ich noch ein ganzes Knäul für die Bommel genommen. Es ist ja auch so, dass mit zunehmenden Tragen die Mütze sich weitet. Dadurch die Mütze so lange ist, zieht sie dann immer so nach hinten. Kann man da nachträglich nix machen um die Mütze wieder etwas enger zu machen?! Liebe Grüße Romy

DROPS Design 18.02.2013 kl. 09:35:

Liebe Romy, haben Sie evtl. die Bommel schwerere und kompakter gemacht als bei unserem Modell? Ich würde an Ihrer Stelle als Notlösung versuchen die überschüssige Weite hinten einzunähen und eine Naht zu machen.

Romy 14.02.2013 - 16:34:

Danke noch mal für die Hilfe. Ich hab die Mütze jetzt fertig, sieht schick aus. Leider ist sie nach zwei dreimal tragen mir viel zu groß geworden. Die Wolle hat sich sehr gedehnt. Was ganz man da machen. Ich möchte die Mütze nicht wieder auftrennen. Vielen Dank Romy

DROPS Design 15.02.2013 kl. 14:13:

Hallo Romy, haben Sie die Originalwolle bennutzt und hat die Maschenprobe gestimmt?

Romy 06.02.2013 - 22:00:

Danke für die schnelle Antwort. Ich muss aber noch mal nachfragen. Wenn ich so stricke wie im Video, dann stricke ich 2 M re zusammen, eine M rechts und zwei M rechts verschränkt. Das wiederhole ich dann immer wieder? Die nächste Reihe normal rechts stricken bis 48 cm erreicht sind und dann alle 2 Reihen 2 zusammenstricken? Sorry für die vielen Fragen, bin noch nicht so strickerfahren. Liebe Grüße

DROPS Design 07.02.2013 kl. 08:47:

Hallo Romy, die M werden ganz normal rechts zusammengestrickt, also nicht verschränkt . Im Video werden verschiedene Techniken gezeigt (siehe Begleittext), hier braucht man nur das re zusammenstricken. Und ja, nachdem das 1. x zusammengestrickt wird, wird bis 48 cm weitergestrickt und dann wieder 2 R über alle M je zwei M zusammenstricken. Gutes Gelingen!

Romy 05.02.2013 - 22:52:

Hallo, Ich stricke die Mützen bei dieser Anleitung. Da ich nicht ganz so strickgewandt bin, komme ich an einer Stelle nicht weiter. Der letzte Abschnitt von " Glatt weiterstricken bis.......Die Mütze Mist jetzt 51 cm." Ich hab mir die Videoanleitung von dem 2 und 2 zusammenstricken angeschaut. Aber wie oft und wo wird das wiederholt. Die ganze Reihe durch oder nur an einer Stelle? Und welche letzte Masche wie gehabt stricken? Wäre sehr dankbar für eine schnelle Anwort. Liebe Grüße

DROPS Design 06.02.2013 kl. 09:42:

Liebe Romy, es werden über alle Maschen je 2 M zusammengestrickt. Die Maschenzahl halbiert sich also. Sie sie mit 39 M starten, stricken Sie 19 x 2 M zusammen und dann eine einzeln, Bei der nächsten R mit je 2 M zusammenstricken werden aus den 20 Maschen 10 Maschen. Da die Mütze rund gestrickt wird, haben Sie hier keine Randmasche, die wie gehabt gestrickt wird.

DROPS Desing DE 19.09.2010 - 21:40:

Jede 4. Masche wird nicht verdoppelt (steht in der Anleitung unter "Aufnehmen"), so kommt man auf die 77 M. Ich werde es zur Verdeutlichung nochmals in den Text schreiben.

Heike 19.09.2010 - 20:35:

Heute ist die Wolle gekommen und ich habe angefangen zu stricken. Wenn ich 44 Maschen habe und soll in Jede 1 Masche aufnehmen komme ich doch auf 88, oder? In der Anleitung steht aber 77. Wie gehts denn jetzt richtig?

Laat een opmerking achter voor DROPS 102-33

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.