DROPS Children 12-11 by DROPS Design

DROPS Muts en sjaal van Karisma Superwash.

DROPS Children 12-11
Muts:
Maat: 3/5 – 6/9 – 10/14 jaar
Materialen: DROPS Karisma Superwash van Garnstudio
50-50-50 g kleur nr. 01, gebroken wit
50-50-50 g kleur nr. 21, grijs
50-50-50 g kleur nr. 44, lichtgrijs
DROPS breinld 4mm and sokkenbreinld 4mm en 4.5mm

Sjaal:
Afmetingen: ca 14x120 cm – 17x130 cm – 20x140 cm
Materialen: DROPS Karisma Superwash van Garnstudio
100-100-100 g kleur nr. 01, gebroken wit
100-100-100 g kleur nr. 21, grijs
100-100-100 g kleur nr. 44, licht grijs
DROPS breinld maat 6mm

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.51€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

MUTS:

Steekverhouding: 20 st x 26 nld met breinld 4.5mm in tricotst = 10 x 10 cm. Gebruik eventueel grotere of kleinere naalden om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Ribbelst (heen en weer): alle nld recht breien.

Ribbelst (in het rond op de sokkenbreinld): 1 nld r, 1 nld av.

Achterkant incl. oorklepjes: Zet 54-62-70 st met breinld 4mm en grijs.
Lees het onderstaande eerst goed door voordat u verder gaat!
Brei 1 nld r over alle st, *brei 1 nld over de eerste 12-14-16 st, keer het werk en brei terug, brei 1 nld r over alle st, keer het werk en brei 1 nld over de eerste 12-14-16 st (aan de andere kant), keer het werk en brei de nld uit, brei 1 nld over alle st*, herhaal van *-* maar brei steeds 2 st minder voor het oorklepje (d.w.z. brei de volgende nld over de eerste 10-12-14 st etc) totdat er geen st meer over zijn van het oorklepje.

Muts: Zet 26-30-30 st tussen de oorklepjes voor het middenvoor met sokkenbreinld 4mm = 80-92-100 st. Brei de muts verder in het rond op de sokkenbreinld. Brei 6 nld ribbelst. Knip de draad af en wissel naar sokkenbreinld 4.5mm en begin op het middenachter. Brei 1 nld met grijs, ga verder met lichtgrijs en brei 1 nld r en 1 nld av. Brei vervolgens M.1 (minder in maat 6/9 jaar 2 st gelijkmatig in de laatste nld van M.1) en brei de muts af met lichtgrijs en in tricotst. Plaats tegelijkertijd bij een hoogte van 8-9-10 cm 5 merkdraden in het werk met 16-18-20 st tussen elke draad. Minder nu steeds in elke 2e nld 10 x 1 st na elke merkdraad door 2 st samen te breien en vervolgens in elke nld nog 4-6-8 x = 10 st resteren. Knip de draad af en haal hem door de overgebleven steken, stevig aantrekken en goed afhechten. De muts meet ca 17-19-21 cm vanaf het middenvoor tot de punt.
SJAAL:

Steekverhouding: 17 st x 34 nld met breinld 6mm in ribbelst = 10 x 10 cm. Gebruik eventueel grotere of kleinere naalden om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Ribbelst (heen en weer): alle nld recht breien
Strepen: *10 cm grijs, 10 cm lichtgrijs, 10 cm gebroken wit*, herhaal van *-*.

Zet 24-29-34 st op met breinld 6mm en grijs. Brei ribbelst en strepen volgens de beschrijving hierboven (haal steeds de 1e st van de nld af). Kant af bij een lengte van 120-130-140 cm (na een complete streep).

Telpatroon

symbols = grijs
symbols = lichtgrijs
symbols = naturel
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Children 12-11) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (12)

country flag Corinne wrote:

Bonjour auriez-vous l explication en taille 9/12mois? Merci bonne journée

20.08.2023 - 10:55

DROPS Design answered:

Bonjour Corinne, vous pouvez parcourir nos différents modèles pour trouver un dans la taille requise qui pourrait vous convenir: modèles bébé ou enfant. Bon tricot!

21.08.2023 kl. 09:35

country flag Corinne wrote:

Les dernières diminutions toujours après le marqueur?

07.07.2023 - 18:53

DROPS Design answered:

Bonjour Corinne, toutes les diminutions se font apres les marqueurs. Bon tricot!

25.07.2023 kl. 12:31

country flag Marilyn Mitchell wrote:

At the end of the diagram , pattern says in last row in decrease 2. Stitches evenly…… how many times should this be done? Size 6/9

13.02.2023 - 18:04

DROPS Design answered:

Hi Marilyn, You are only decreasing 2 stitches on the whole round, so you can decrease 1 stitch at the beginning of the round, then 1 stitch halfway through the round. Happy knitting!

14.02.2023 kl. 06:49

country flag Kari Agnew wrote:

Thank you for clarifying. For the hat size 3/5, when it says "At the same time when piece measures 8-9-10 cm / 3"-3½"-4" ", Where is the 3" measured from? From the front of the hat or from somewhere else? Thank you for your help.

17.12.2021 - 05:54

DROPS Design answered:

Dear Mrs Agnew, measure from the new part called "Hat", ie from mid front between earflaps (not from the bottom of earflaps/back piece). Happy knitting!

17.12.2021 kl. 08:35

country flag Kari Agnew wrote:

In the US, garter sts are knitted and stockinette sts are knit 1 round then purl the next round. Are your terms switched then? I want to verify what you said is accurate before I keep going. So garter, for you, is knit 1 round then purl1 round and stockinete sts are knitted all rounds?

11.12.2021 - 23:36

DROPS Design answered:

Dear Kari, Garter and stockinett stitches are the same in England and in teh US as well. If knitted ON THE ROUND garter is 1 knit round and 1 purl round (always knitting from teh RS), and stockinett is knitted on each round (always from the RS. ). If knitted flat (back and forth) Garter is always knitted (on the RS as well as the WS), and stockinett is knitted from the RS and purled from the WS. I hope this helps. Happy Stitching!

13.12.2021 kl. 04:10

country flag Kari Agnew wrote:

Hi, for the hat, when working the diagram, do you knit all rows or alternate between knit and purl? How can you tell by reading the diagram? It says to work it in stockinette stitch later on, since we are working in the round, does this mean that I continue to knit all rows as in garter or knit 1 row and then purl the next? Thanks.

05.12.2021 - 04:59

DROPS Design answered:

Dear Kari, the ear flaps are worked back and forth (knit all rows). The pattern in the hat is worked in the round and is worked in stocking stitch, which means that you knit all rounds (the garter stitch in the round is worked as:knit 1 row and purl 1 row). Happy knitting!

05.12.2021 kl. 17:07

country flag LHabel wrote:

Les diminutions commencent à 8-9-10 cm de hauteur totale. Cette hauteur totale est-elle calculée sur l'avant ou sur l'arrière du bonnet?

15.10.2021 - 00:25

DROPS Design answered:

Bonjour Mme LHabel, mesurez au milieu du devant du bonnet, à partir des nouvelles mailles montées entre les cache-oreilles. Bon tricot!

15.10.2021 kl. 07:56

country flag Eva Grip wrote:

Jag får inte mönstret att stämma: nackeoch öronlappar. Ska jag sticka varannan sida eller var sida för sig? Gör jag varannan blir det inte som på bilden. Öronlapparna blir inga snibbar. Vad gör jag för fel? Tack på förhand

11.10.2021 - 16:42

DROPS Design answered:

Hej Eva, jo du følger opskriften med vendingerne i hver side, det er først når du har strikket et stykke du kan se hvordan snibbarna bliver :)

13.10.2021 kl. 09:25

country flag Gabrielle Fortier wrote:

Bonjour, j aimerais voir une photo de la partie oreillettes de ce modele children 12-11 Merci

03.12.2020 - 18:06

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Fortier, nous n'avons pas d'autres photos pour ce modèle, je suis désolée, comment peut-on vous aider autrement?

04.12.2020 kl. 07:31

country flag MARIA MURILLO wrote:

EMPIEZA CON 62 PUNTOS, SE DISMINUYE 28 PUNTOS DE LAS OREJERAS, LUEGO AUMENTA 30 PUNTOS CENTRALES. DE ACUERDO AL PATRON QUEDAN 92 PUNTOS. Y LO QUE SE DISMINUYE? NO HE TENIDO PROBLEMAS CON OTROS PATRONES. GRACIAS

10.10.2020 - 18:57

DROPS Design answered:

Hola María, empiezas montando 62 puntos (parte posterior del gorro) y luego trabajar los puntos de las orejeras. Al terminar las orejeras, montas 30 puntos entre las dos orejeras para la parte delantera del gorro y recoges pts sobre los 62 puntos iniciales, para juntar todos los puntos. Las disminuciones son hacia abajo, por eso se tienen los 62 puntos iniciales disponibles para recoger y trabjaar la parte superior del gorro.

21.11.2020 kl. 00:10

Laat een opmerking achter voor DROPS Children 12-11

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.