DROPS / 98 / 54

DROPS 98-54 by DROPS Design

DROPS Tas met kabelpatroon van ”Eskimo”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: ca 35 x 25 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio
350 gr nr. 14, antraciet
DROPS Rondbreinld nr. 5 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 15 tricotst = 10 cm breed.
DROPS Knopen van buffelhoorn, nr. 536: 3 stuks.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: tassen, techniek: kabel,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.10 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Kabelpatroon: zie teltekening M.1. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Ribbelst (met de rondbreinld): 1 nld r, 1 nld av.

Ribbelst (heen en weer op de breinld): Alle naalden recht breien.
Knoopsgat: kant 1 st af en zet hierboven in de volgende nld 1 nieuwe st op.

Tas: De tas wordt in het rond gebreid op de rondbreinld. Zet 88 st op met breinld 5mm en Eskimo. Brei 8 nld in ribbelst (zie boven). Meerder in de laatste nld gelijkmatig verdeeld 132 st = 220 st. Brei volgens teltekening M.1. Brei vanaf een hoogte van 18 cm verder in ribbelst, en minder tegelijkertijd in de 1e nld gelijk matig verdeeld 145 st = 75 st. Maak in de 8e nld in ribbelst 3 knoopsgaten (volg de instructies hierboven) aan een kant van de tas als volgt: 9 r, kant 1 st af voor het knoopsgat, 8 r, kant 1 st af voor een knoopsgat, 8 r, kant 1 st af voor een knoopsgat, en brei de resterende st r. Brei nog 4 nld ribbelst en kant af.

Hengsel: Zet 6 st op met rondbreinld 5mm en Eskimo. Brei ribbelst heen en weer op de breinld tot het hengsel een lengte heeft van 50 cm. Kant af. Brei nog een hengsel.

Afwerking: Naai de onderkant van de tas dicht. Zet beide hengsels aan weerskanten van de tas (dubbele hengsels). NB! Zet de hengsels zo aan de tas dat de knoopsgaten er mooi tussen zitten aan één kant van de tas. Zet de knopen aan tegenover de knoopsgaten.

Telpatroon

= recht
= averecht
= zet 3 st op de hulpnld achter het werk, 3 r, 3 r van de hulpnld

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-54.