DROPS / 93 / 39

DROPS 93-39 by DROPS Design

DROPS gebreid muts met gehaakte bloemen en een gehaakte bloemensjaal van “Eskimo”

Trefwoorden: bloem, mutsen, set, sjaal,
Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Muts:
Maat: one-size
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
150 gr nr. 31, pastelblauw
En een restje van nr. 01, naturel en nr. 11, grijsgroen.

DROPS Breinld 9 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.
DROPS Haaknld 6 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

Sjaal:
Sjaal:
Lengte: ca 140 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
100 gr nr. 31, pastelblauw
100 gr nr. 01, natuur
50 gr nr. 11, grijsgroen
50 gr nr. 35, limoen

DROPS Haaknld 6 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (2)

100% wol
vanaf 2.12 € /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 2.12 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 2.43 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 2.61 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 19.08€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

MUTS:

Steekverhouding: 10 st x 14 nld met breinld 9 mm = 10 x 10 cm. Deze muts wordt vrij losjes gehaakt. Gebruik eventueel grotere of kleinere nld om de juiste steekverhouding te krijgen. Brei een proeflapje!

Ribbelst (heen en weer op de nld): Alle naalden recht breien.

Tip Meerderen: Meerder 1 st naast de 2 ribbelst aan de weerskanten. Maak in omsl op de goede kant. Brei in de volgende nld deze omsl verdraait av.

Muts: Brei de oorkleppen en de eerste 4 nld van de muts met 2 draden. De rest van de muts met 1 draad breien.

Linker oorklep: Zet 3 st op met breinld 9 mm en 2 draden Eskimo. Brei 2 nld ribbelst (1e nld = goede kant) – meerder tegelijkertijd in de 2e nld 1 st aan de weerskanten. Brei door in tricotst met 2 ribbelst aan de weerskanten en meerder tegelijkertijd 4 x 1 st aan de weerskanten in elke 2e nld – zie Tip Meerderen = 13 st. Zet vervolgens 4 nieuwe st op tegen het middenachter = 17 st. Brei 1 nld r op de goede kant tot er nog 1 st op de nld staat (middenvoor), en meerder 1 st = 18 st. Brei in de volgende nld (= verkeerde kant) 3 st r, 9 st av en 6 st r.
Leg de oorklep terzijde. Brei nu de rechter oorklep op dezelfde manier, maar in spiegelbeeld – dwz meerder in de tweede laatste nld 1 st aan het middenvoor en zet 4 nieuwe st op tegen het middenachter.

Muts: Zet de oorkleppen op dezelfde breinld (begin van het middenachter) en zet ook 14 nieuwe st op tussen de kleppen in het middenvoor = totaal 50 st op de breinld. Brei heen en weer op de breinld van middenachter naar middenachter. Brei 4 nld ribbelst. Brei door in tricotst en 1 draad Eskimo tot de vereiste afmetingen. Let op de steekverhouding! Brei bij een hoogte van 11 cm (gemeten op het middenvoor), de volgende nld op de goede kant als volgt: * 2 st r samen breien, 8 r *, herhaal *-*. Brei 1 nld av op de verkeerde kant. Brei de volgende nld op de goede kant als volgt: * 2 st r samen breien, 7 r *, herhaal *-*. Brei door op deze manier en minder in elke 2e nld met 1 st minder tussen de samengebreide st totdat er 20 st op de breinld staan. De muts heeft nu een hoogte van ca 19 cm. Knip de draad af en rijg de draad door de resterende st, en hecht stevig af. Sluit de naad in het middenachter met de kantst als naadtoeslag.

Gehaakt bloem: Haak 2 bloemen zoals beschreven in het patroon voor de bloemensjaal (Bloem D). Naai 1 bloem vast aan elke oorklep.
SJAAL:

Sjaal: Deze sjaal bestaat uit 6 verschillende bloemen. Allebei worden 2 keer gehaakt:

Bloem A: Haak de eerste bladentoer van nr. 35 en de volgende twee van nr. 31.
Bloem B: Haak de eerste bladentoer van nr. 31, de tweede van nr. 11 en de derde van nr. 35.
Bloem C: Haak de eerste bladentoer van nr. 01, en de volgende twee van nr. 31.
Bloem D: Haak de eerste bladentoer van nr. 01, de tweede van nr. 31 en de derde van nr. 11.
Bloem E: Haak de eerste bladentoer van nr. 31, en de volgende twee van nr. 01.
Bloem F: Haak de eerste 2 bladentoeren van 01 en, en de derde van nr. 11.

Gehaakte bloem:
Haak met haaknld 6 mm en de eerste kleur van Eskimo 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: * 1 v om de ring, 3 l *, herhaal *-* 3 keer. Eindig met 1 hv in de eerste v van de tr = 3 l-boogjes.
2e tr: Haak in elk l-boogje als volgt: 1 hv, 5 stk en 1 hv = 3 bladen. Keer het werk – de volgende tr wordt op de achterkant van de bloem gehaakt.
3e tr: 1 l. Haak 1 v om de eerste v van de 1e tr, 3 l. Haak 1 v beneden tussen het 3e en 4e stk in het eerste blad van de 2e tr, 3 l. Haak 1 v beneden tussen het 1e en 2e stk in het tweede blad van de 2e tr, 3 l. Haak 1 v beneden tussen het 5e stk en de hv van het tweede blad van de 2e tr, 3 l. Haak 1 v beneden tussen het 1e en 2e stk van het derde blad van de 2e tr, 3 l. Eindig met 1 v in de 1e l van het begin van de tr = 5 l-boogjes. Keer het werk – de volgende tr wordt op de goede kant van de bloem gehaakt. NB! Hier begint de tweede toer van bladen, indien nodig hier van draad wisselen.
4e tr: Haak in elk l-boogje als volgt: 1 hv, 6 stk en 1 hv = 5 bladen. Keer het werk – de volgende tr wordt op de achterkant van de bloem gehaakt.
5e rd: 1 l. Haak 1 v om de eerste v van de 3e tr, 3 l. Haak 1 v beneden in het 5e stk van het eerste blad van de 4e tr, 3 l. Haak 1 v beneden in het 4e stk van het tweede blad van de 4e tr, 3 l. Haak 1 v beneden in het 3e stk van het derde blad van de 4e tr, 3 l. Haak 1 v beneden in het 2e stk van het vierde blad van de 4e rd, 3 l. Haak 1 v beneden in het vijfde blad van de 4e tr, 3 l. Eindig met 1 hv in de 1e l van de tr = 6 l-boogjes. Keer het werk – de volgende tr wordt op de goede kant van de bloem gehaakt. NB! Hier begint de 3e toer van bladen, indien nodig hier van draad wisselen.
6e tr: Haak in elk l-boogje als volgt: 1 hv, 6 stk en 1 hv = 6 bladen. Knip en hecht de draden.

De bloemen worden willekeurig samen gehaakt (zie eventueel de foto) als volgt: Haak in 1 blad van de 3e tr van de ene bloem samen met 1 blad van de 3e toer van de tweede bloem met 3 v in het middelste stk.

Victoria 24.11.2006 - 19:45:

lm=luftmaska sm=smygmaska (tror jag) fm=fastmaska Kolla i garnstudios virksola så ser du hur man gör dem!

Heidi Lundberg 24.11.2006 - 15:48:

Hej vill bara ha förklaringar till förkortningarna i virkningen och hur dom görs. lm sm fm behöver frächa upp minnet! Hej

Laat een opmerking achter voor DROPS 93-39

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.