DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% wol
vanaf 3.40 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.20€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS Children 37-19
DROPS design: Patroon me-073-bn
Garengroep B
----------------------------------------------------------

MAAT:
Ongeveer 21 cm lang en ongeveer 17 cm op zijn breedst.

MATERIAAL:
DROPS MERINO EXTRA FINE van garnstudio (behoort tot garengroep B)
50 g kleur 03, antraciet mix
50 g kleur 01, naturel
50 g kleur 02, zwart

STEKENVERHOUDING:
23 steken in de breedte en 48 naalden in de hoogte in ribbelsteek = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS RONDBREINAALD 3 mm: Lengte 60 of 80 cm.
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, brei dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, brei dan verder met een kleinere naald.

ACCESSOIRES:
Wat katoen voor de vulling.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% wol
vanaf 3.40 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.20€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

STREPEN:
Brei 1 ribbel met antraciet mix.
Brei 1 ribbel met naturel.
Herhaal deze 2 ribbels tot de gewenste afmetingen.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

ZEBRA - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Brei het werk heen en weer op de rondbreinaald. Brei de zebra in 1 deel. Brei het bovenste deel van de zebra vanaf het hoofd tot de achterkant en brei dan het onderste deel van de zebra vanaf de achterkant en tot het hoofd.
Naai samen langs elke kant en op de onderkant van het hoofd.

HOOFD:
Zet 12 steken op rondbreinaald 3 mm met zwart.
Brei 1 naald recht. Meerder op de volgende naald steken als volgt:
* 1 recht, 1 omslag *, brei van *-* tot er 1 steek over is, eindig met 1 recht = 23 steken. Brei de omslagen gedraaid recht op de volgende naald om gaatjes te voorkomen!
Brei heen en weer in RIBBELSTEEK - lees uitleg hierboven.
Als er 3 ribbels zijn gebreid, ga dan verder in STREPEN - lees uitleg hierboven. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

VOORPOTEN (over):
Zet bij een hoogte van 5 cm, 21 steken op aan het einde van de volgende 2 naalden voor de voorpoten (dus aan elke kant van het werk) = 65 steken.
Brei 1 ribbel.
Meerder op de volgende naald steken als volgt:
14 recht, * 1 recht, 1 omslag *, brei van *-* 5 keer in totaal, 27 recht, * 1 recht, 1 omslag *, brei van *-* 5 keer in totaal en eindig met 14 recht = 75 steken.
Brei de omslagen gedraaid recht op de volgende naald om gaatjes te voorkomen!

OREN:
Als er 2 ribbels zijn gebreid vanaf waar steken voor de voorpoten zijn opgezet, zet dan steken op voor de oren als volgt:
35 recht, zet 8 steken op voor het oor, 5 recht, zet 8 steken op voor het oor en brei de laatste 35 steken recht = 91 steken.
Brei 1 naald recht op de verkeerde kant.
Kant op de volgende naald aan de goede kant, steken af voor het oor als volgt: 35 recht, kant 8 steken af, 5 recht, kant 8 steken af en brei de laatste 35 steken recht = 75 steken.
Brei heen en weer over deze steken tot het werk 4 cm meet vanaf waar steken opgezet zijn voor de poten.
Kant op de volgende naald aan de goede kant, steken af voor het hoofd en achterpoten als volgt:
Kant de eerste 14 steken af voor de voorpoten, 10 recht, kant de volgende 27 steken af voor het hoofd, brei de laatste 24 steken = 34 steken.
Kant op de volgende naald op de verkeerde kant de eerste 14 steken af voor de voorpoten, 10 recht, zet 1 nieuwe steek op (in het midden van de achterkant), brei de laatste 10 steken recht = 21 steken.

ACHTERKANT:
Brei heen en weer in ribbelsteek en strepen tot het werk 8 cm meet vanaf waar steken zijn afgekant voor de voorpoten.

ACHTERPOTEN:
Zet aan het einde van de volgende 2 naalden 14 nieuwe steken op voor de achterpoten (dus aan elke kant van het werk) = 49 steken.
Brei heen en weer in ribbelsteek tot het werk 4 cm meet vanaf waar steken opgezet zijn voor de achterpoten.
Minder op de volgende naald aan de goede kant steken als volgt:
14, * 2 recht samen *, brei van *-* 10 keer in totaal (= 10 steken geminderd), en eindig met 15 = 39 steken.
Ga verder heen en weer gebreid in ribbelsteek tot het werk 7½ cm meet vanaf waar steken opgezet zijn voor de achterpoten, pas zo aan dat de volgende strepen worden gebreid met dezelfde kleur als de steken die zijn opgezet voor de achterpoten.
Kant op het begin van de volgende 2 naalden 13 steken af voor de achterpoten (dus aan elke kant van het werk) = er zijn 13 steken over voor de buik.

BUIK:
Ga verder heen en weer gebreid in ribbelsteek tot het werk 8 cm meet vanaf waar steken afgekant zijn voor de achterpoten, pas aan zodat u hetzelfde aantal strepen breit als op de achterkant (dus vanaf waar steken afgekant zijn voor de achterpoten en opgezet zijn voor de achterpoten op de achterkant), en dat de volgende strepen worden gebreid in dezelfde kleur zoals steken kant af voor de voorpoten.

VOORPOTEN (onder):
Zet aan het einde van de volgende 2 naalden 13 steken op = 39 steken. Ga verder heen en weer gebreid in ribbelsteek tot het werk 3½ cm meet vanaf waar steken opgezet zijn voor de voorpoten (onder). Kant af met recht.

AFWERKING:
Vouw de zebra dubbel en naai samen in de zijkant, in de buitenste lussen van de kantsteek/zijnaald. Vul de zebra met katoen en naai samen achter in de achterkant van de hals in de buitenste lussen van de randnaald.
Borduur ogen met zwart.

MANEN:
Hecht manen aan op het midden op de bovenkant van het hoofd in de hals.
Hecht lussen aan in een naald over de naad op de achterkant van de hals als volgt:
Knip een lengte van antraciet mix/naturel van ongeveer 14 cm. Plaats ze dubbel, rijg een lus door 1 steek. Haal dan de draden door de lus en trek aan.
Hecht ongeveer 18 lussen aan langs de naad en naar beneden over het voorhoofd van de zebra, afwisselend met antraciet mix en naturel. Ongeveer 1 lus in iedere steek.
Knip dan de uiteinden af zodat ze dezelfde lengte hebben.

STAART:
Zet 20 steken op rondbreinaald 3 mm met antraciet mix. Kant af met naturel.
Hecht de staart op de zebra. Knip 3 draden naturel en 3 draden antraciet mix van ongeveer 14 cm, plaats ze dubbel, rijg de lus door de punt van de staart. Haal dan de draden door de lus en trek aan.
Knip dan de uiteinden af zodat ze dezelfde lengte hebben.

Telpatroon

symbols = afgekante steken voor het hoofd
symbols = vouwrand
symbols = hoofd
symbols = voorpoten (over)
symbols = achterkant
symbols = achterpoten
symbols = buik
symbols = voorpoten (onder)
symbols = breirichting
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS Children 37-19

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (5)

country flag Nicole Heimer wrote:

Merci bien pour les explications très claires.je ne suis pas très douée et j ai réussi sans problème 👏

17.01.2022 - 17:42

country flag Cécile Herrier wrote:

Bonjour, je suis bloquée le zébre Orea the zebra. Je me retrouve avec un trou, pourriez-vous ou aurait il une vidéo pour monter plusieurs mailles sur ce modèle car je suis perdue, et j'ai un doute. Je trouve des vidéos mais je une 1 ou 2 mailles pas pour 8 mailles . Merci beaucoup. C'est pour 2 jumeaux qui sont nés grands prématurés. Merci Cécile Herrier

07.11.2021 - 09:29

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Herrier, vous parlez des 8 m montées pour les oreilles? Elles vont effectivement former un petit trou, car ces mailles sont montées entre les 35 m tricotés au début du rang et les 5 m endroit du dessus de la tête pour la 1ère et entre ces 5 m endroit et les 35 dernières mailles. On le devine un peu sur la 3ème photo. Bon tricot!

08.11.2021 - 07:36

country flag Marilyn wrote:

I have done the head in "stripes" but as I cast on for the front legs I don't know where to change colours. If I cast on at the end of first row of colour A then the other 23 casts on at the end of row two then I have a full ridge on part of that row but not on the remainder . Do I do more than one ridge before adding in colour B? Where does Colour B start ? at Underarm or foot?

24.01.2021 - 20:04

DROPS Design answered:

Dear Marilyn, just make sure there will be always 1 ridge each colour over the middle stitches if you are not sure anymore, and then choose the colour it should. To make it easier, you can cast on the stitches at the end of the WS row with the colour you will need to work the next row. Happy knitting!

25.01.2021 - 10:46

country flag Alissant wrote:

Comment cousez-vous le museau du zèbre ???

19.01.2021 - 19:01

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Alissant, pliez la tête en double, et faites la couture sous la tête et assemblez les mailles de montage entre elles pour le museau. Bon assemblage!

20.01.2021 - 07:29

country flag Alissant wrote:

Comment finir la tete pour la couture? (Merci pour tous vos modèles)

19.01.2021 - 18:56