DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% alpaca
vanaf 3.20 € /50g
DROPS Kid-Silk
DROPS Kid-Silk
75% mohair, 25% zijde
vanaf 4.10 € /25g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.90€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 201-27
DROPS Design: Patroon nr. z-841
Garengroep A + A of C
-------------------------------------------------------

MATEN:
S/M – L/XL - XXL – XXXL

MATERIAAL:
DROPS ALPACA van garnstudio (behoort tot garengroep A)
150-200-200-200 g kleur 4010, licht lavendel
En gebruik:
DROPS KID-SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
75-75-75-100 g kleur 09, licht lavendel

STEKENVERHOUDING:
17 steken in de breedte en 22 naalden in de hoogte met tricotsteek en 1 draad van elke kwaliteit = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS RONDBREINAALD 5 MM: Lengte 80 cm voor tricotsteek.
DROPS RONDBREINAALD 4 MM: Lengte 80 cm voor de boordsteek.
De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald
.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% alpaca
vanaf 3.20 € /50g
DROPS Kid-Silk
DROPS Kid-Silk
75% mohair, 25% zijde
vanaf 4.10 € /25g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 21.90€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBELSTEEK (wordt in de rondte gebreid):
1 ribbel in de hoogte = 2 naalden; Brei 1 naald recht en 1 naald averecht.

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
Brei alle naalden recht.
1 ribbel in de hoogte = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Het telpatroon laat alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.

TIP VOOR HET MEERDEREN (verdeeld):
Om uit te rekenen hoe u verdeeld meerdert, neem het totaal aantal steken op de naald (dus 122 steken) en deel deze door het aantal te maken meerderingen (dus 24) = 5.1.
In dit voorbeeld, meerdert u door 1 omslag te maken na ongeveer elke 5e steek. Brei op de volgende naald de omslagen gedraaid om gaatjes te voorkomen.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

BOLERO - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt heen en weer gebreid met de rondbreinaald. Op het einde wordt er een rand in de rondte gebreid met de rondbreinaald.

BOLERO/:
Zet 122-132-146-160 steken op met rondbreinaald 5 mm en 1 draad Alpaca + 1 draad Kid-Silk (= 2 draden). Brei 1 RIBBEL – lees beschrijving hierboven, heen en weer gebreid over alle steken op de naald, brei dan 1 naald averecht. Brei nu in patroon als volgt: 5 steken in ribbelsteek, 27-32-39-46 steken in tricotsteek, A.1 (= 58 steken), 27-32-39-46 steken tricotsteek en 5 steken in ribbelsteek. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga zo verder heen en weer gebreid tot A.1 in totaal 5-5-6-6 keer in de hoogte is gebreid. Het werk meet ongeveer 42-42-50-50 cm. Ga verder met tricotsteek (zoals te zien is in de afbeelding) of brei textuurpatroon zoals hiervoor over de middelste 58 steken op de naald, 5 steken in ribbelsteek aan elke kant en tricotsteek over de overgebleven steken op de naald. Als het werk 43-48-51-53 cm meet, brei dan 1 ribbel over alle steken.

RAND:
Brei nu een rand rondom het werk met 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk (= 2 draden) en rondbreinaald 4 mm aan de goede kant als volgt: Brei de 122-132-146-160 steken op de naald recht en meerder tegelijkertijd 24-30-34-36 steken verdeeld– lees TIP VOOR HET MEERDEREN (= 146-162-180-196 steken), vouw het werk en leg met de verkeerde kanten op elkaar, neem 146-162-180-196 steken op langs de opzetrand = 292-324-360-392 steken rondom de opening op de bolero. Brei 2 RIBBELS – lees beschrijving hierboven, in de rondte over alle steken. Brei dan boordsteek (2 recht, 2 averecht) tot de boordsteek 10 cm meet. Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht, maar om te voorkomen dat de afkantrand te strak wordt, maakt u 1 omslag na elke 4e steek; kant de omslagen af als normale steken.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 15.07.2019
Correctie: ALPACA kleur 4010, licht lavendel, en gebruik KID-SILK, Kleur nr 09, licht lavendel

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = averecht aan de goede kant
symbols = maak 2 omslagen tussen 2 steken; brei op de volgende naald (verkeerde kant) de eerste omslag gedraaid averecht (dus de omslag richting het midden van het telpatroon). De andere omslag (dus de omslag richting de zijkant) wordt averecht gebreid (= 2 steken gemeerderd). Brei dan de nieuwe steken in patroon.
symbols = maak 2 omslagen tussen 2 steken; brei op de volgende naald (verkeerde kant) de eerste omslag averecht (dus de omslag richting de zijkant), de andere omslag (dus de omslag richting het midden van het telpatroon) wordt gedraaid averecht gebreid (= 2 steken gemeerderd). Brei dan de nieuwe steken in patroon
symbols = 3 recht samen (= 2 steken geminderd)
symbols = 1 steek recht afhalen, 2 recht samen en haal de afgehaalde steek over de samengebreide steken (= 2 steken geminderd)
symbols = de tekening laat zien hoe het kledingstuk er uitziet na afwerking
diagram
diagram
diagram

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 201-27

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (39)

country flag MARCHAND wrote:

Bonjour : je ne comprends pas les explications apès avoir plié mon ouvrage en deux envers sur envers : comment relever les mailles sur la ligne de montage ?MERCI

18.01.2024 - 20:29

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Marchand, vous travaillez maintenant sur l'endroit du boléro et relevez les mailles tout autour en suivant par exemple cette vidéo. Bon tricot!

19.01.2024 - 09:15

country flag Valeria Di Stasio wrote:

Non riesco a capire come fare il bordo. Le 5 maglie a legaccio vanno saltate?? 122 sono il totale delle maglie comprese le maniche...

15.12.2023 - 13:16

DROPS Design answered:

Buongiorno Valeria, il bordo va lavorato su tutte le maglie come indicato. Buon lavoro!

30.12.2023 - 11:37

country flag Louise wrote:

Hej Jeg bøvler med aflukningen, den bliver for stram. Er det en hjælp at lave italiensk aflukning?

10.09.2023 - 11:42

DROPS Design answered:

Hej Louise, du kan prøve, eller så lukker du af med dobbelt tråd. Vi har mange videoer som viser hvordan man kan lukke af :)

14.09.2023 - 15:44

country flag Mieke Baras wrote:

Ik brei de 2de maat en vraag me af wat jullie bedoelen met ‘ga verder met tricot OF brei textuurpatroon enz. ‘, als het werk 42cm is en 5x gebreid is in de hoogte. Ik vermoed dat, als het werk 48cm meet, je motief van 18 n niet volledig gebreid zal zijn en je dus alles in tricotsteek breit waarna 1 ribbel moet gebreid worden. Klopt dat? Vanwaar dan de OF? Mooi werk!

12.08.2023 - 11:53

DROPS Design answered:

Dag Mieke,

In de foto zie je dat onderaan op het achterpand een stukje gebreid is in tricotsteek. Dit is wat er bedoeld wordt na het breien van A.1, 5 keer in de hoogte. Je kunt er ook voor kiezen om A.1 door te breien en halverwege het patroon te stoppen. Maar net wat je het mooist vindt.

14.08.2023 - 14:08

country flag Tanya wrote:

Though I usually wear size S/M I decided to go with size L. The gauge was the same as in pattern. It turned out beautiful with just one big disappointment - it sits tight, not as pictured. Most likely the model is size XS and shows wearing size XXL. I think it should've been mentioned. Need to redo.

01.06.2023 - 00:23

country flag Lilian Gustafsson wrote:

Förstår inte riktigt hur man gör när man lägger aviga mot aviga och lägger upp 146 m. Var kommer ärmhålet?

12.02.2023 - 20:02

DROPS Design answered:

Hei Lillian I str. L, når arbeidet måler 51 cm strikkes det 2 rader med rettstrikk. Start så med kanten der det strikkes over de 146 maskene du nettopp har strikket over, samtidig som det økes med 34 masker jevnt fordelt = 180 masker. Legg arbeidet dobbelt, vrangen mot vrangen, slik at det blir en stor "tube", snu arbeidet slik at du kan plukke opp 146 masker langs oppleggskanten + at det samtidig økes 34 masker jevnt fordelt = 180 masker. Du har nå 360 masker på rundpinnnen og skal nå strikke vrangborden rundt. Ermhullene blir de 2 "hullene" i hver side "tuben". mvh DROPS Design

13.02.2023 - 13:44

country flag Birgit Nygaard wrote:

Kan jeg få opskriften i str xs/s? Vh Birgit

09.02.2023 - 13:17

DROPS Design answered:

Hej Birgit, Den findes ikke mindre end S/M :)

09.02.2023 - 15:25

country flag Stefania Rossi wrote:

HO INIZIATO QUESTO PRIMO MODELLO DROPS 201-27 E ANCHE CON L'AIUTO DEL TUTORIAL SU YOUTUBE STO PROCEDENDO MOLTO, BENE BASTA UN PO' DI INTUITO NELLE SPIEGAZIONI ED E' TUTTO OK - GRAZIE MILLE !!!

03.01.2023 - 11:36

country flag Nina Lang wrote:

Chart A.1 indicates that wrong side rows are purled across all stitches. However, the photo CLEARLY looks like the 1-2 rib is continued, providing the definition in the waves. Can you please confirm: is the ribbing broken by WS rows?

28.03.2022 - 23:37

DROPS Design answered:

Dear Mrs Lang, diagram is correct, from RS you work: (P1 (= cross), K2 (white squares) and from WS you purl all stitches. That way you will have a pattern like ribbing K2, 1 stitch in garter stitch (purled from RS and purled from WS). Happy knitting!

29.03.2022 - 09:12

country flag Ange wrote:

I have just completed this shrug using the alpaca and kid silk as per the pattern. Very happy with finished article. My question relates to blocking. With the blend of alpaca and kid silk what method of blocking do you recommend. wet, spray or steam? Thanks

05.09.2021 - 08:11

DROPS Design answered:

Dear Ange, we recommend to use a cloth, to avoid direct contact of the iron and the cloth; to block from wrong side, and to use steam. Also, you should be extra careful while ironing the pattern itself. Sometimes, it's better to not block the garment at all.

05.09.2021 - 17:39