DROPS / 198 / 11

Flamingo Parade Socks by DROPS Design

Gebreide sokken in DROPS Flora. Het werk wordt gebreid van boven naar beneden in Scandinavisch patroon met flamingo’s. Maat 35 tot 41

DROPS design: Patroon fl-043
Garengroep A
----------------------------------------------------------

MAAT:
35/37 - 38/40 - 41/43
Voetlengte: 22-24-27 cm
Sokhoogte naar beneden tot de hiel: ongeveer 18-19-20 cm

MATERIAAL:
DROPS FLORA van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50-100-100 g kleur 13, denimblauw
50-50-50 g kleur 01, naturel
50-50-50 g kleur 10, indigo
50-50-50 g kleur 16, pistache
50-50-50 g kleur 18, rood
50-50-50 g kleur 19, koraal

STEKENVERHOUDING:
26 steken in de breedte en 34 naalden in de hoogte in tricotsteek en Scandinavisch patroon = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 2.5 mm: voor tricotsteek en Scandinavisch patroon.
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, brei dan verder met een grotere naalden. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, brei dan verder met kleinere naalden.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

65% wol, 35% alpaca
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Flora uni colour DROPS Flora uni colour 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Flora mix DROPS Flora mix 2.52 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 14.34€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Brei het hele patroon in tricotsteek.

TIP VOOR HET MINDEREN (verdeeld):
Zo berekent u hoe vaak er geminderd moet worden, neem het totaal aantal steken waarover u mindert (dus 72 steken) en deel deze door het aantal te maken minderingen (dus 6) = 12.
In dit voorbeeld mindert u door iedere 11e en 12e steek recht samen te breien.

TIP VOOR HET BREIEN-1:
Om te voorkomen dat de stekenverhouding te strak wordt wanneer u in patroon breit, is het belangrijk om de draden niet te strak aan te trekken op de achterkant van het werk. Gebruik, indien nodig, een naald in een halve maat groter wanneer u in patroon breit.

TIP VOOR HET BREIEN-2 (geldt voor de hiel):
Om een sterkere hiel te krijgen over de hele hiel en minderingen voor de hiel te maken, kunt u in 2 draden breien als volgt: Gebruik de draad aan de binnenkant en de buitenkant van de bol en brei 1 steek afwisselend met de ene en de andere draad. Op deze manier krijgt u een dikkere hiel zonder dat u met een dubbele draad breit.

MINDERINGEN VOOR DE HIEL:
NAALD 1 (= goede kant): Brei recht tot er 7-8-8 steken over zijn, haal de volgende steek recht af, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, keer het werk.
NAALD 2 (= verkeerde kant): Brei averecht tot er 7-8-8 steken over zijn, haal de volgende steek averecht af, 1 averecht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, keer het werk.
NAALD 3 (= goede kant): Brei recht tot er 6-7-7 steken over zijn, haal de volgende steek recht af, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, keer het werk.
NAALD 4 (= verkeerde kant): Brei averecht tot er 6-7-7 steken over zijn, haal de volgende steek averecht af, 1 averecht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, keer het werk.
Ga zo verder met minderen met 1 steek minder voor elke mindering tot er 14-14-16 steken op de naald zijn.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

SOKKEN - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Brei in de rondte op de naalden zonder knop, van boven naar beneden.

SOK:
Zet 72-72-80 steken op breinaalden zonder knop maat 2.5 mm met denimblauw. Brei 1 naald recht. Brei dan 3 cm boordsteek in de rondte (= 2 recht/2 averecht).
Brei 1 naald recht en minder 6-6-3 steken verdeeld - lees TIP VOOR HET MINDEREN = 66-66-77 steken.
Lees TIP VOOR HET BREIEN-1 en brei A.1 in de rondte (= 6-6-7 herhalingen van 11 steken). DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Minder TEGELIJKERTIJD op de naald gemarkeerd met pijl-1 in A.1 10-2-5 steken verdeeld = 56-64-72 steken (er is nu ruimte voor 7-8-9 herhalingen van 8 steken).
Minder op de naald gemarkeerd met pijl-2 2-4-6 steken verdeeld = 54-60-66 steken (er is nu ruimte voor 9-10-11 herhalingen van 6 steken).
Minder op de naald met pijl-3 0-2-4 steken verdeeld = 54-58-62 steken. Brei de rest van de sok in denimblauw. Ga verder in de rondte met tricotsteek tot het werk 18-19-20 cm meet vanaf de opzetrand.
Houd de eerste 13-14-15 steken op de naald voor hiel, zet de volgende 28-30-32 steken op 1 hulpdraad (= midden op de bovenkant van de voet) en houd de laatste 13-14-15 steken op de naald voor de hiel = 26-28-30 hielsteken op de naald. Lees TIP VOOR HET BREIEN-2 en brei in tricotsteek heen en weer over de hielsteken voor 5-5½-6 cm.
Voeg een markeerdraad in, in het midden van de laatste naald, de markeerdraad wordt later gebruikt om de lengte van de voet te meten.
Brei de MINDERINGEN VOOR DE HIEL - lees uitleg hierboven. Brei na de minderingen voor de hiel de volgende naald als volgt: Brei over de 14-14-16 hielsteken, neem 13-14-16 steken op langs de kant van de hiel, brei de 28-30-32 steken van de hulpdraad op de bovenkant van de voet en neem 13-14-16 steken op over de andere kant van de hiel = 68-72-80 steken op de naald.
Voeg 1 markeerdraad in aan elke kant van de 28-30-32 steken op het midden op de bovenkant van de voet.
Brei in tricotsteek in de rondte en minder aan elke kant van de 28-30-32 steken op de bovenkant van de voet als volgt: Brei de laatste 2 steken voor de eerste markeerdraad op de bovenkant van de voet samen en brei de 2 steken na de laatste markeerdraad op de bovenkant van de voet gedraaid samen. Minder zo om de naald 8-8-10 keer in totaal = 52-56-60 steken.
Ga dan verder tot het werk ongeveer 18-19-21 cm meet vanaf de markeerdraad op de hiel (er is ongeveer 4-5-6 cm over tot de gewenste afmetingen, pas de sok en brei tot de gewenste lengte). Voeg 1 markeerdraad in aan elke kant van de sok zodat er 26-28-30 steken zijn op zowel de bovenkant als onder de voet.
Minder voor de tenen aan elke kant van beide markeerdraden als volgt: Brei tot er 3 steken over zijn voor de markeerdraad, brei 2 recht samen, 2 recht (de markeerdraad is in het midden van deze 2 steken), brei 2 steken gedraaid recht samen. Herhaal op de andere markeerdraad (= 4 steken geminderd op de naald).
Minder zo aan elke kant in iedere tweede naald in totaal 4-7-9 keer en dan op iedere naald in totaal 6-3-2 keer = 12-16-16 steken over. Brei op de volgende naald alle steken 2 aan 2 recht samen = 6-8-8 steken over. Knip het garen af en haal het door de overgebleven steken, trek samen en hecht af.
Brei de andere sok op dezelfde manier.

Telpatroon

= denimblauw
= naturel
= koraal
= rood
= indigo
= pistache
= mindernaald

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 198-11) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (11)

Candy 29.12.2019 - 04:11:

Can this pattern be toe up ? Would any changes to pattern.? Can fish lip heel be used also?

DROPS Design 29.12.2019 kl. 08:27:

Dear Candy, you can knit this toe up, but take care at the leg, and do increases in plac of decreases and read the pattern upside down. As for the heel, you can also cahnge it, but make sure to end up with as many stitches as necessary to continue with the leg. Happy Knitting!

Dolores 13.04.2019 - 16:04:

I just want to know dont you have from the patterns in afrikaans and i like this also thanx a lot.

DROPS Design 23.04.2019 kl. 09:36:

Dear Dolores, our patterns are available in a lot of languages but not in afrikaans. Happy knitting!

Manu 22.03.2019 - 11:20:

Es hat wahnsinnigen Spaß gemacht, diese Socken zu stricken, und sie sehen wirklich wunderbar aus! Wegen dem sommerlichen Motiv habe ich daraus "Flip-Flop"-Socken gestrickt für kalte Sommerabende im Garten. :-)

Marian Mertens 17.03.2019 - 10:03:

Is er een video die laat zien hoe je met drie kleuren kunt breien?

DROPS Design 25.03.2019 kl. 09:54:

Dag Marian,

Helaas zijn er alleen video's die laten zien hoe je met 2 kleuren breit. Als je met 3 kleuren breit heb je in de rechter of linker hand (maar net wat je handig vindt) een extra draad. De ene draad sla je om de wijsvinger, de andere kleur om de middel vinger. Op deze manier kunt je, na enige oefeing, vrij makkelijk afwisselen met de kleuren.

M.C.A. Al - Van Os 16.01.2019 - 13:19:

Waarom kan ik geen patronen in mijn favorieten opslaan?

DROPS Design 23.01.2019 kl. 11:03:

Dag M.C.A. Al - Van Os,

Momenteel wordt er gewerkt aan het verbeteren van het favorieten systeem. Nog even geduld :)

Diane 15.01.2019 - 13:53:

I would like to see a video that shows how to carry the floats when working with three colors like the rows with the head beak and background.

Elisabeth Holst 14.01.2019 - 14:06:

Finns mönstret i barnstorlek?

DROPS Design 15.01.2019 kl. 13:51:

Hej, tyvärr finns detta mönster inte i barnstorlek.

Angela 11.01.2019 - 22:35:

Sehr originell, Echt toll.

Sharon 11.01.2019 - 18:46:

Is there an easy way to order the yarns shown on the flamingo socks? I want the exact colors shown.

DROPS Design 12.01.2019 kl. 15:35:

Dear Sharon, if you mean if we offer packages containing the exact colors and amount of yarns needed to knit these socks, then i am afrad i have to say no. You can find the stores carrying this yarn clicking the basket icon on the page, and you can find the list of the exact colors in the patterns. Happy Knitting!

Ferra 15.12.2018 - 20:52:

Zo gezellig zomers. Zulke sokken wil ik mij wel aan wagen.🌞

Laat een opmerking achter voor DROPS 198-11

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Flamingo socks

Kirsty, Norway

Flamingo Parade Socks

Mary Lou, United States