DROPS / 190 / 33

Geline by DROPS Design

Gebreide polswarmers met golfpatroon. Het werk wordt gebreid in DROPS BabyAlpaca Silk.

Trefwoorden: golfjespatroon, polswarmers,

DROPS Design: Patroon nr. bs-139
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Maten: S/M - M/L
Afmetingen: Omtrek ongeveer 16-18 cm. Lengte: ongeveer 15-16 cm.
Materiaal:
DROPS BABYALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50 g kleur 1306, poeder

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep A)" – zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 steken en 32 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.

----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (0)

70% alpaca, 30% zijde
vanaf 5.40 € /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 5.40 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 5.40€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBEL/RIBBELSTEEK (wordt in de rondte gebreid):
1 ribbel = 2 naalden. Brei 1 naald recht en 1 naald averecht.

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Kies het telpatroon voor uw maat. De telpatroon laat alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.

TIP VOOR HET MINDEREN (verdeeld):
Om uit te rekenen hoe u verdeeld mindert, neem het totaal aantal steken op de naalden (dus 42 steken) en deel deze door het aantal te maken minderingen (dus 4) = 10.5. In dit voorbeeld, breit u afwisselend iedere 9e en 10e steek en iedere 10e en 11e steek recht samen.
----------------------------------------------------------

POLSWARMER:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop.
Zet 42-48 steken op met breinaalden zonder knop maat 3 mm en BabyAlpaca Silk. Brei A.1 (= 14-16 steken – kies het telpatroon voor uw maat) 3 keer in de breedte tot het einde van de naald. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Als A.1 klaar is, brei dan 1 naald recht terwijl u 4-6 steken verdeeld op de naald mindert – lees TIP VOOR HET MINDEREN (verdeeld) = 38-42 steken. Ga verder in tricotsteek tot het werk 13-14 cm meet. Brei 2 RIBBELS – zie uitleg hierboven, brei dan de eerste 6 naalden in telpatroon A.1.
Hieronder beschrijven we twee verschillende methoden van afkanten. De ene is met afwerking, de andere zonder. Kies de methode welke het best bij u past

AFKANTEN ZONDER AFWERKING:
Vouw de naald van gaatjes (dus naald 4 in A.1) zodat de verkeerde kant richting de verkeerde kant is en kant af als volgt:
Plaats de eerste steek vanaf naald 1 in A.1 op de linker naald, brei deze steek en de volgende steek op de linker naald recht samen en kant af. Plaats de tweede steek vanaf naald 1 in A.1 op de linker naald, brei deze steek en de volgende steek op de linker naald recht samen en kant ze af. Ga zo verder met het samenbreien en afkanten van een steek vanaf naald 1 in A.1 en de volgende steek op de linker naald. LET OP: Om te voorkomen dat de afkantrand te strak wordt kunt u 1 omslag maken na iedere 4e steek. De omslag wordt als een normale steek afgekant. Brei nog 1 polswarmer op dezelfde manier.

AFKANTEN MET AFWERKING:
Kant af, maar zorg ervoor dat de afkantrand niet te strak wordt! Vouw de naald van gaatjes (dus naald 4 in A.1) naar de achterkant van de polswarmer zodat de verkeerde kant tegen de verkeerde kant zit. Naai elke steek vanaf de afkantrand aan elke steek op naald 1 in A.1. Zorg ervoor dat de naad niet strak is!
Brei nog 1 polswarmer op dezelfde manier.

Telpatroon

= recht
= averecht
= maak 1 omslag tussen 2 steken
= 2 steken recht samen
= 4 steken recht samen als volgt: 4 steken recht, plaats ze terug op de linker naald en haal de volgende buitenste steek over de buitenste steek. Herhaal tot alle 3 steken overgehaald zijn (= 3 steken geminderd), plaats de laatst gebreid steek terug op de rechter naald.
= 4 steken gedraaid recht samen als volgt: 4 steken recht, haal de volgende tot de laatst gebreide steek over de laatst gebreide steek, zodat deze steek om de laatste steek heen ligt, herhaal tot alle 3 steken overgehaald zijn (= 3 steken geminderd).
= deze naald wordt als volgt gebreid: Vouw de naald van gaatjes (= naald 4 in het telpatroon) zodat de verkeerde kant richting de verkeerde kant zit. Plaats de eerste steek op de opzetrand aan de buitenkant op de linker naald, brei de eerste 2 steken op de naald recht samen (dus brei de eerste steek op de opzetrand + de eerste steek op de naald samen). Plaats de volgende steek van de opzetrand op de linker naald, brei de eerste 2 steken recht samen (dus de volgende steek van de opzetrand + de volgende steek op de naald worden samengebreid). Ga zo verder met samenbreien met de volgende steek van de opzetrand en de volgende steek op de naald tot alle steken op de naald samengebreid zijn met de steken van de opzetrand.

There are no comments to this pattern yet! Leave yours below.

Laat een opmerking achter voor DROPS 190-33

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.