DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% pamut
minimum 860.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 2580.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Sugar Mesh

Horgolt hálós bevásárlószatyor, lsz-ívekkel. A darabot alulról felfelé haladva, DROPS Muskat fonalból horgoljuk.

DROPS 187-17
DROPS design: r-732 jelű minta
B fonalcsoport
----------------------------------------------------------
Méretek:
Magasság: kb 37-38 cm, vízszintes felületen kifektetve.
Kerülete: kb 75 cm a felső széle mentén.
Alapanyagok:
DROPS MUSKAT fonal a Garnstudiótól (a B fonalcsoporthoz tartozik)
150 gramm a 40 sz. korall színből

A darabot elkészíthetjük még:
"A B fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS HORGOLÓTŰ: 3,5 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 20 rp x 20 sor = 10 cm széles, és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% pamut
minimum 860.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 2580.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

TANÁCS A HORGOLÁSHOZ (a szatyor aljára és szélére vonatkozik):
A körben az 1. rp-t 1 lsz-mel helyettesítjük. A kört az 1. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk.
A körben az 1. fp-t 2 lsz-mel helyettesítjük. A kört az 2. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk.
----------------------------------------------------------

HÁLÓS BEVÁSÁRLÓ SZATYOR:
A bevásárló szatyrot az alján egy rp-kból horgolt körrel kezdjük, majd lsz-ívekből alakítjuk ki a hálót. Ezután szegélyt horgolunk rá, és mindkét oldalon fogatyút / pántot.

Alap:
4 lsz a 3,5 mm-es horgolótűvel a Muskat fonallal, majd az első lsz -be kúszószemet öltve alakítsunk ki kört OLVASSUK EL A FENTI HORGOLÁSI TANÁCSOT!
1. KÖR: Horgoljunk 6 rp-t a lsz-gyűrűbe.
2. KÖR: Minden rp.ba 2 rp-t horgolunk = 12 rp.
3. KÖR: * 1 rp az 1. / következő rp-ba, 2 rp a köv. rp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 18 rp.
4. KÖR: * 1 rp az 1. / következő 2 szem mindegyikébe, 2 rp a köv. rp-ba*. Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 24 rp.
5-10. KÖR: Folytassuk a munkát és szaporítsunk a fentiek szerint, minden körben a szaporítások között 1-gyel több szemet horgolunk.
A 10. kör után 60 erp van a körben, és a darabunk kb 10 cm átmérőjű.

HÁLÓ:
Most lsz-íveket horgolunk a háló kialakításához. A következő módon dolgozzunk:
1. KÖR: Horgoljunk 2 lsz-t. * 1 rp-t kihagyunk, 1 rp a következő szembe, 2 lsz. * Ismételjük meg a *-* közötti részt, a teljes körben, 1 ksz a körben az első lsz-ív köré = 30 lsz-ív.
2. KÖR: Horgoljunk 3 lsz, tegyünk jelölőt ebbe a 3 szembe (= az 1. lsz-ív). Így a folytatásnál könnyebb megkeresnünk hol készítettük a körben az 1. lsz-ívet. Ezután horgolunk * 1 rp-t a következő lsz-ív körül, 3 lsz. * Ism a *-* közötti részt, a körben, az 1. lsz-ívig, majd ebbe a lsz-ívbe öltött ksz-mel zárjuk a kört.
3. KÖR: Horgoljunk 4 lsz, tegyünk jelölőt ebbe a lsz-ívbe (= az 1. lsz-ív). Ezután horgolunk * 1 rp-t a következő lsz-ív körül, 4 lsz. * Ism a *-* közötti részt, a körben, az 1. lsz-ívig, majd ebbe a lsz-ívbe öltött ksz-mel zárjuk a kört.
4. KÖR: Horgoljunk 5 lsz, tegyünk jelölőt ebbe a lsz-ívbe (= az 1. lsz-ív). Ezután horgolunk * 1 rp-t a következő lsz-ív körül, 5 lsz. * Ism a *-* közötti részt, a körben, az 1. lsz-ívig, majd ebbe a lsz-ívbe öltött ksz-mel zárjuk a kört.
5. KÖR: Horgoljunk 6 lsz, tegyünk jelölőt ebbe a lsz-ívbe (= az 1. lsz-ív). Ezután horgolunk * 1 rp-t a következő lsz-ív körül, 6 lsz. * Ism a *-* közötti részt, a körben, az 1. lsz-ívig, majd ebbe a lsz-ívbe öltött ksz-mel zárjuk a kört.
6. KÖR: Horgoljunk 7 lsz, tegyünk jelölőt ebbe a lsz-ívbe (= az 1. lsz-ív). Ezután horgolunk * 1 rp-t a következő lsz-ív körül, 7 lsz. * Ism a *-* közötti részt, a körben, az 1. lsz-ívig, majd ebbe a lsz-ívbe öltött ksz-mel zárjuk a kört.
7. KÖR: Horgoljunk 8 lsz, tegyünk jelölőt ebbe a lsz-ívbe (= az 1. lsz-ív). Ezután horgolunk * 1 rp-t a következő lsz-ív körül, 8 lsz. * Ism a *-* közötti részt, a körben, az 1. lsz-ívig, majd ebbe a lsz-ívbe öltött ksz-mel zárjuk a kört.
8-16. KÖR: Úgy horgoljuk, mint a 7. kört (minden lsz-ívben 8 lsz van).
17-18. KÖR: Úgy horgoljuk, mint a 6. kört (minden lsz-ívben 7 lsz van).
19-20. KÖR: Úgy horgoljuk, mint a 5. kört (minden lsz-ívben 6 lsz van).
21-22. KÖR: Úgy horgoljuk, mint aa 4. kört, minden lsz-ívben 5 lsz van. de a 22. kört a kör elején az 1. lsz-be öltött ksz-mel fejezzük be.

SZEGÉLY A SZATYOR FÜLÉVEL:
1. KÖR: Horgoljunk 5 fp-t, az előző kör minden lsz-íve köré = 150 fp.
2. KÖR: Minden fp.ba 1 rp-t horgolunk = 150 rp.
3. KÖR: 1-1 rp az első 25 rp mindegyikébe, horgoljunk 75 lsz-t (= a táska füle), 25 rp-t kihagyunk, majd 1-1 rp a következő 50 rp mindegyikébe. Horgoljunk 75 lsz-t (a táska másik füle), 25 rp-t kihagyunk, majd 1-1 rp az utolsó 25 rp mindegyikébe.
4. KÖR: 1-1 rp az első 25 rp mindegyikébe, horgoljunk 1 rp-t a táska füléhez horgolt 75 lszől álló-sor minden lsz-me köré, 1-1 rp a következő 50 rp mindegyikébe. Horgoljunk 1-1 rp-t a táska másik füléhez horgolt 75 lsz-ből álló sor minden lsz-e köré, majd 1-1 rp az utolsó 25 rp mindegyikébe.
5. KÖR: 1-1 ksz az első 25 rp mindegyikébe, horgoljunk 1 rp-t a táska fülének 75 rp-jának mindegyikébe, 1-1 rp a következő 50 rp mindegyikébe. Horgoljunk 1 rp-t a táska fülének 75 rp-jának mindegyikébe, majd 1-1 rp az utolsó 25 rp mindegyikébe. Rögzítsük a szálat.
Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Sugar Mesh

mammame

Sugar Mesh

Nathalie

Sugar Mesh by Drops

SimoneetGinette, France

Post a comment to pattern DROPS 187-17

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (35)

country flag Manuela írta:

Quando chego à 6.ª carreira, em A.2, não sei continuar depois dos 2 pontos correntes e 1 ponto baixo (na parte da rede depois da pétala). Ou seja, faço 1 ponto baixo e 4 pontos corrente alternadamente e, no fim, 1 ponto baixo e 5 pontos corrente? Penso que não estou a interpretar bem esta parte. Será que me podem ajudar, por favor? Têm algum vídeo que mostre a diminuição das pétalas e início da rede?Obrigada

04.04.2024 - 20:54

country flag DUPIRE-LE LÉANNEC írta:

Bonjour, Sur le 1er rang d’arceaux, on en a 30. Et sur les suivants, on y en a t’il 30 aussi ? Car au 2ème rang je me retrouve avec 29 arceaux. Merci d’avance

27.07.2023 - 15:12

A DROPS Design válasza:

Bonjour Mme Dupire-Le Léannec, vous devez toujours bien avoir 30 arceaux tout le tour; le dernier arceau doit être celui crocheté autour de l'arceau où vous avez mis le marqueur au début du tour. Bon crochet!

27.07.2023 - 16:32

country flag Raffaella írta:

Grazie !!! Facilissima da fare, velocissima e bellissima. Ne farò tante di colori diversi e anche multicolore per finire avanzi di filato

24.06.2022 - 21:39

country flag Marie-France Leroux írta:

Bonjour . Travailler le rond en spirale cela est-il possible

09.09.2021 - 06:35

A DROPS Design válasza:

Bonjour Mme Leroux, probablement, mais pensez à faire les ajustements nécessaires (le nombre de mailles en l'air des arceaux augmente puis rétrécit en fonction des tours). Bon crochet!

09.09.2021 - 09:02

country flag Silvia írta:

Buonasera! Per quanto riguarda il bordo al punto 4, bisogna tornare indietro dopo aver lavorato le seconde 25 maglie basse? Grazie infinite

04.08.2021 - 19:31

A DROPS Design válasza:

Buonasera Silvia, il lavoro è in tondo, quindi alla fine del giro 4 inizia il giro 5. Buon lavoro!

06.08.2021 - 19:12

country flag Hanne Mau írta:

Anja Jervin hej du skal ud ligesom i 6 tabellen når man tager ud for man jo flere m mellem udtagninger 1 omg 6m 2 omg 12 m 3 omg 18 m 4 omg 24 m 5 omg 30 m 6 omg 36 m 7 omg 42 m 8 omg 48 m 9 omg 54 m 10 omg 60 m

12.05.2020 - 13:16

country flag Iarger írta:

Combien de pelotes de coton drops faut il ? Je n ai pas vu si c était indiqué. Merci

13.04.2020 - 09:15

A DROPS Design válasza:

Bonjour Mme Larger, il faudra 3 pelotes de DROPS Muskat pour réaliser ce sac, les quantités sont toujours indiquées au poids au début des explications. Bon crochet!

14.04.2020 - 12:30

country flag Anja Jervin írta:

Jeg er nybegynder og forstår ikke sætningen under omgang 5-10 står der "der hækles 1 maske mere før hver udtagning på hver omgang" kan I oversætte?

26.03.2020 - 19:39

A DROPS Design válasza:

Hei Anja. I 3.omgang heklet du 1 fastmaske før du i neste maske hekler 2 fastmasker (øker). I 4. omgang hekler du 1 fastmaske i hver av de 2 neste fastmaskene før du i neste maske hekler 2 fastmasker (øker). I 5. omgang hekler du 1 fastmaske i hver av de 3 neste fastmaskene før du i neste maske hekler 2 fastmasker (øker). I 6. omgang hekler du 1 fastmaske i hver av de 4 neste fastmaskene før du i neste maske hekler 2 fastmasker (øker). Osv osv, altså du hekler 1 maske mer før du hekler 2 masker i 1 maske (øker). God Fornøyelse!

30.03.2020 - 14:29

country flag Kathy Almonte írta:

When we start the edge, do you do as on the bottom ie; chain one for first stitch .?

13.06.2019 - 21:24

A DROPS Design válasza:

Dear Mrs Almonte, you should replace 1st hdc with 1 chain and 1st dc with 1 ch (see CROCHET INFO). Happy crocheting!

14.06.2019 - 07:21

country flag Veronica Bellotti írta:

Cosa vuol dire GIRI 5-10: Continuare a lavorare e aumentare in questo modo, lavorare 1 maglia in più prima di ogni aumento su ogni giro ? grazie

11.06.2019 - 12:47

A DROPS Design válasza:

Buongiorno Veronica. P.es al giro 5, lavora 1 m.bassa in ognuna delle prime 3 maglie, 2 maglie basse nella maglia successiva e così su tutto il giro. Al giro 6, lavora 1 m bassa in ognuna delle prime 4 maglie, 2 maglie basse nella maglia successiva e così su tutto il giro. Ad ogni giro lavora 1 maglia in più prima di lavorare 2 maglie nella stessa maglia. Buon lavoro!

11.06.2019 - 12:55