Crispin by DROPS Design

De set bestaat uit: Gehaakte muts en halswarmer met structuurpatroon voor kinderen. Maten 2 - 12 jaar. De set wordt gehaakt in DROPS Snow.

DROPS Children 30-18
DROPS Design: Patroon nr. ee-136-bn
Garengroep E of C + C
-----------------------------------------------------------
Voor de hele set is er genoeg met ongeveer 100 g voor alle maten in elk van de volgende kleuren:
53, lichtgrijs en 46, medium grijs.
-----------------------------------------------------------

MUTS:
Maten: 2 - 3/4 - 5/8 - 9/12 jaar
Voor hoofdmaat: ongeveer 48/50 - 50/52 - 52/54 - 54/56 cm
Materiaal:
DROPS SNOW van garnstudio (behoort tot garengroep E)
100 g voor alle maten in kleur 53, lichtgrijs
50 g voor alle maten in kleur 46, medium grijs

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep E)" – zie de link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 8 MM - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 10 stokjes en 6 toeren is 10 cm breed en 10 cm hoog.
-----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Maten: 2 - 3/4 - 5/8 - 9/12 jaar
Afmetingen: Omtrek: 40-44-47-49 cm. Hoogte: 12-14-16-18 cm.
Materiaal:
DROPS SNOW van garnstudio (behoort tot garengroep E)
50-100-100-100 g kleur 46, medium grijs

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep E)" – zie de link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 9 MM - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 9 stokjes en 5 toeren is 10 cm breed en 10 cm hoog.
-----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 1.53 € /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 1.53 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 1.76 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.06€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Elke toer van vasten begint met 1 losse in plaats van 1 vaste. Elke toer van vasten eindigt met 1 halve vaste in de losse op het begin van de toer.

Elke toer van halve stokjes begint met 2 lossen in plaats van 1 half stokje. Elke toer van halve stokjes eindigt met 1 halve vaste in de 2e losse op het begin van de toer.

Elke toer van stokjes begint met 3 lossen in plaats van 1 stokje. Elke toer van stokjes eindigt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer.

HAAKTIP:
Als u steken haakt in de achterste lus van een steek, haakt u al snel te stevig. Dit maakt het moeilijk om de juiste stekenverhouding te krijgen.
Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de omslag, die u met de haaknaald maakt, helemaal door de steek wordt gehaald, voordat u verder haakt. Dit voorkomt dat het haakwerk te strak wordt.

CIRKEL (voor de muts):
Haak 4 lossen met haaknaald 8 mm en lichtgrijs en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN!
TOER 1: Haak 12 halve stokjes om de ring. Ga verder door elke toer in de achterste lus van de steken te haken.
TOER 2: * Haak 1 vaste in het eerste halve stokje, 2 vasten in het volgende halve stokje * haak van *-* tot het einde van de toer = 18 vasten op de toer.
TOER 3: * Haak 1 stokje in de eerste vaste, 2 stokjes in de volgende vaste * haak van *-* tot het einde van de toer = 27 stokjes op de toer.
TOER 4: * Haak 1 vaste in het eerste stokje, 2 vasten in het volgende stokje * haak van *-* tot het einde van de toer = 40 vasten op de toer.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 half stokje door 2 halve stokjes in dezelfde steek te haken.

STRUCTUURPATROON:
TOER 1: 1 vaste in de achterste lus van elk half stokje.
TOER 2: 1 stokje in de achterste lus van elke vaste.
TOER 3: 1 vaste in de achterste lus van elk stokje.
TOER 4: 1 half stokje in de achterste lus van elke vaste.

TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR:
Om een mooie overgang te krijgen wanneer u wisselt van kleur, haak de halve vaste aan het einde van de toer, voordat u met een nieuwe kleur begint, als volgt: Voeg de haaknaald in de losse op het begin van de toer, neem de nieuwe draad, maak een omslag met de nieuwe kleur en haal deze door de steken op de haaknaald.
--------------------------------------------------------

MUTS:
Het werk wordt in de rondte gehaakt, van boven naar beneden. Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN en HAAKTIP!
Begin met haaknaald 8 mm en lichtgrijs en haak de CIRKEL - zie uitleg hierboven. Na de cirkel haakt u de volgende toer als volgt: Haak 1 half stokje in de achterste lus van elke vaste en meerder tegelijkertijd 0-2-4-6 halve stokjes verdeeld op de toer – lees TIP VOOR HET MEERDEREN = 40-42-44-46 halve stokjes. Ga verder met het STRUCTUURPATROON – zie uitleg hierboven.
DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als het werk 16-17-19-20 cm meet, ga dan verder met medium grijs – lees TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR. Haak 4 toeren met vasten (haak in de achterste lus van de steken). Knip en hecht de draad af. De muts meet ongeveer 20-21-23-24 cm van boven naar beneden.
--------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Het werk wordt in de rondte gehaakt, van onder naar boven. Haak 47-52-55-58 lossen met haaknaald 9 mm en medium grijs en vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. De eerste toer wordt als volgt gehaakt: Haak 2 lossen (staat gelijk aan 1 half stokje), haak 1 half stokje in elk van de volgende 2-3-2-1 lossen, * sla 1 losse over, haak 1 half stokje in elk van de volgende 3 lossen *, haak van *-* tot het einde van de toer en eindig met 1 halve vaste in de 2e losse op het begin van de toer = 36-40-42-44 halve stokjes op de toer. Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN en HAAKTIP! Ga verder met het STRUCTUURPATROON – zie uitleg hierboven. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder met het patroon in de rondte tot het werk ongeveer 12-14-16-18 cm in de hoogte meet – eindig na een toer van vasten. Knip en hecht de draad af.

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Children 30-18) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

5) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

6) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

7) What size should I knit?

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

8) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

9) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

10) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

11) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

12) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

13) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

14) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

15) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

16) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

17) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

18) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

19) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

20) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

21) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

22) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

23) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

24) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

25) Waarom pilt mijn kledingstuk?

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (4)

country flag Agnieszka wrote:

How could I modify the pattern for adults? I love the look and want one myself! 😄

15.12.2021 - 11:53

DROPS Design answered:

Dear Agniezska, you can maybe take inspiration from crocheted hats for women and/ or for men. Happy crocheting!

15.12.2021 - 11:59

country flag Elisabeth Salbu wrote:

Finner ikke svar på om jeg kan erstatte Drops merino ekstra fin med big merino. Kan jeg bruke 2 eller 3 tråder for å hekle luen?

08.10.2018 - 23:18

DROPS Design answered:

Hei Elisabeth. Big Merino (garn gruppe C) er et tykkere garn enn Merino Extra Fine (Garngruppe B), og de har derfor forskjellig heklefasthet. Jeg er redd Big Merino nok er for tykt til at du kan oppnå den angitte heklefastheten til Merino Extra Fine. Når det er sagt er dette settet heklet i Eskimo (Garngruppe E), så du vil nok kunne oppnå heklefatsheten til dette settet ved å bruke 2 tråder Big Merino - men lag en prøvelapp så du er sikker. God fornøyesle

09.10.2018 - 08:23

country flag Angelique wrote:

Bonjour, je ne réalise donc plus d'augmentation pour tout le reste de l'ouvrage ? merci

26.09.2018 - 08:46

DROPS Design answered:

Bonjour Angélique, une fois que vous avez vos 42 demi-brides, continuez en point texturé jusqu'à ce que l'ouvrage mesure 17 cm et terminez par 4 tours de mailles serrées. Bon crochet!

26.09.2018 - 13:27

country flag Angeluque wrote:

Je ne comprends pas. Je termine le cercle, j ai donc 40 mailles. Je dois faire un tour en demi bride . Je dois faire combien d augmentation , pour taille 3/4, si je comprends bien je dois arriver à 42 mailles en fin de tour ? Merci d avance

25.09.2018 - 19:30

DROPS Design answered:

Bonjour Angeluque, à la fin du cercle, vous avez 40 ms, puis vous crochetez 1 tour de demi-brides en augmentant 2 m à intervalles réguliers = vous avez maintenant 42 demi-brides. Vous trouverez ici comment répartir des augmentations. Bon crochet!

26.09.2018 - 07:42

Laat een opmerking achter voor DROPS Children 30-18

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.