Crispin by DROPS Design

Sættet består af: Hæklet hue og hals med strukturmønster til børn. Størrelse 2 - 12 år. Sættet er hæklet i DROPS Eskimo

DROPS Design: Model ee-136-bn
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
Til hele sættet går der ca 100 g i alle størrelser i hver af følgende farver:
53, lys grå og 46, mellemgrå.
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: 2 - 3/4 - 5/8 - 9/12 år
Passer hovedmål: ca 48/50 - 50/52 - 52/54 - 54/56 cm
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio (tilhører Garngruppe E)
100 g i alle størrelser i farve 53, lys grå
50 g i alle størrelser i farve 46, mellemgrå

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe E)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 8 - eller den nål du skal bruge for at få 10 stangmasker og 6 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
-----------------------------------------------------------

HALS:
Størrelse: 2 - 3/4 - 5/8 - 9/12 år
Mål: Omkreds: 40-44-47-49 cm. Højde: 12-14-16-18 cm.
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
50-100-100-100 g farve 46, mellemgrå

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe E)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 9 - eller den nål du skal bruge for at få 9 stangmasker og 5 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
-----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
22.00 DKK
17.95 DKK
24.00 DKK
18.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

HÆKLEINFO:
Hver omgang med fastmasker starter med 1 luftmaske i stedet for 1 fastmaske. Hver omgang med fastmasker afsluttes med 1 kædemaske i luftmasken som blev hæklet i starten af omgangen.

Hver omgang med halvstangmasker starter med 2 luftmasker i stedet for 1 halvstangmaske. Hver omgang med halvstangmasker afsluttes med 1 kædemaske i 2.luftmaske som blev hæklet i starten af omgangen.

Hver omgang med stangmasker starter med 3 luftmasker i stedet for 1 stangmaske.
Hver omgang med stangmasker afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske som blev hæklet i starten af omgangen.

HÆKLETIPS:
Når der hækles masker i bagerste maskeled kan det være let at komme til at stramme maskerne. Dette vil gøre det vanskeligt at opnå rigtig hæklefasthed.
For at undgå dette er det vigtig at omslaget, som laves om nålen, trækkes helt ud gennem masken før der hækles videre, så tråden ikke strammes.

CIRKEL (gælder huen):
Hækl 4 luftmasker på nål 8 med lys grå og sæt dem sammen til ring med 1 kædemaske i første luftmaske som blev hæklet. Læs HÆKLEINFO!
1.OMGANG: Hækl 12 halvstangmasker om ringen. Videre hækles hver omgang i bagerste maskeled.
2.OMGANG: * Hækl 1 fastmaske i første halvstangmaske, 2 fastmasker i næste halvstangmaske * hækl fra *-* omgangen rundt = 18 fastmasker på omgangen.
3.OMGANG: * Hækl 1 stangmaske i første fastmaske, 2 stangmasker i næste fastmaske * hækl fra *-* omgangen rundt = 27 stangmasker på omgangen.
4.OMGANG: * Hækl 1 fastmaske i første stangmaske, 2 fastmasker i næste stangmasker * hækl fra *-* omgangen rundt = 40 fastmasker på omgangen.

UDTAGNINGSTIPS:
Tag 1 halvstangmaske ud ved at hækle 2 halvstangmasker i samme maske.

STRUKTURMØNSTER:
1.OMGANG: 1 fastmaske i bagerste led af hver halvstangmaske.
2.OMGANG: 1 stangmaske i bagerste led af hver fastmaske.
3.OMGANG: 1 fastmaske i bagerste led af hver stangmaske.
4.OMGANG: 1 halvstangmaske i bagerste led af hver fastmaske.

TIPS VED FARVESKIFT:
For at få en pæn overgang ved farveskift hækles kædemasken i slutningen af omgangen før der skal startes med ny farve således: Stik nålen ind i luftmasken som blev hæklet i begyndelsen af omgangen, hent den nye tråd, lav et omslag om nålen med den nye farve og træk den gennem maskerne på nålen.
--------------------------------------------------------

HUE:
Arbejdet hækles rundt ovenfra og ned. Læs HÆKLEINFO og HÆKLETIPS!
Start med nål 8 og lys grå og hækl CIRKEL - se forklaring over. Efter cirklen hækles næste omgang således: Hækl 1 halvstangmaske i bagerste led af hver fastmaske og tag samtidig 0-2-4-6 halvstangmasker ud jævnt fordelt – læs UDTAGNINGSTIPS = 40-42-44-46 halvstangmasker. Videre hækles der STRUKTURMØNSTER – se forklaring over.
HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 16-17-19-20 cm skiftes der til mellemgrå – læs TIPS VED FARVESKIFT. Hækl 4 omgange med fastmasker (hækl i bagerste maskeled). Klip og hæft tråden. Huen måler ca 20-21-23-24 cm fra toppen og ned.
--------------------------------------------------------

HALS:
Arbejdet hækles rundt nedenfra og op. Hækl 47-52-55-58 luftmasker på nål 9 med mellemgrå og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske som blev hæklet. Første omgang hækles således: 2 luftmasker (modsvarer 1 halvstangmaske), hækl 1 halvstangmaske i hver af de 2-3-2-1 næste luftmasker, * spring over 1 luftmaske, hækl 1 halvstangmaske i hver af de 3 næste luftmasker *, hækl fra *-* omgangen rundt og afslut med 1 kædemaske i 2.luftmaske som blev hæklet i starten af omgangen = 36-40-42-44 halvstangmasker på omgangen. Læs HÆKLEINFO og HÆKLETIPS! Videre hækles der STRUKTURMØNSTER – se forklaring over. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Fortsæt mønsteret rundt til arbejdet måler ca 12-14-16-18 cm i højden – afslut efter en omgang med fastmasker. Klip og hæft tråden.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Children 30-18.