DROPS / 177 / 1

Carried Away by DROPS Design

Gehaakte tas met veelkleurig patroon van 2 draden DROPS Safran.

Trefwoorden: meerkleurig, tassen,
DROPS Design: Patroon nr. e-256
Garengroep A en A of C
-----------------------------------------------------------
Maten:
Omtrek: ongeveer 80 cm
Hoogte: ongeveer 34 cm

Materiaal:
DROPS SAFRAN van Garnstudio (hoort bij garengroep A)
200 gr. kleur 17, wit
150 gr. kleur 06, denimblauw
100 gr. kleur 05, lichtblauw/paars

DROPS HAAKNAALD 3,5 MM – of de maat haaknaald die u nodig hebt voor 18 stokjes en 10,5 toeren met 2 draden is 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% katoen
vanaf 1.49 € /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 1.49 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 13.41€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. De telpatronen geven het kleurenpatroon weer. 1 vierkant = 1 stokje.

TIP VOOR EEN DUBBELE DRAAD:
Gebruik de draad uit de binnenkant van de bol en de draad die aan de buitenkant van de bol loopt. Als u aan een nieuwe bol begint, wissel dan niet beide draden tegelijkertijd, om een dik stuk in het haakwerk te voorkomen, en haak dan om de draadeindes heen.

KLEURENPATROON (Wordt in de rondte gehaakt):
Wissel van kleur als volgt: haak de laatste vaste met de eerste kleur maar wacht met de laatste doorhaling, ga verder met de volgende kleur en haak de laatste doorhaling, haak dan de volgende vaste. Als u met twee kleuren werkt, leg dan de draden waarmee u niet haakt op de steken en haak er omheen, zodat de draden verborgen worden en meelopen in het werk.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stokje van de toer door 3 lossen, eindig de toer met 1 halve vaste in de derde losse.
---------------------------------------------------------

TAS:
Het werk wordt in de rondte gehaakt met 2 draden.

Haak 5 lossen met 2 draden denimblauw en haaknaald 3,5 mm en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse. Ga verder in de rondte volgens telpatroon A.1 (haak 12 herhalingen van A.1 in de breedte) – LEES KLEURENPATROON!
TOER 1: haak 12 stokjes om de ring – LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN!
TOER 2: haak 2 stokjes in elk stokje = 24 stokjes.
TOER 3: haak * 1 stokje in eerste stokje, 2 stokjes in volgende stokje *, herhaal *-* de hele toer = 36 stokjes.
TOER 4: haak * 1 stokje in elke van de 2 eerste stokjes, 2 stokjes in volgende stokje *, herhaal *-* de hele toer = 48 stokjes. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOEREN 5-12: ga verder met meerderingen en haak in patroon A.1 als hiervoor, dus haak op elke volgende toer haak nog 1 stokje meer tussen de meerderingen = 144 stokjes. Meerder 12 stokjes elke toer.
TOER 13: ga verder en haak in de rondte, maar zonder meerderingen en haak in patroon volgens A.2 (= 8 herhalingen in de breedte). Ga verder tot A.2 klaar is, knip de draden af en zet vast.

SCHOUDERBAND:
Knip 12 draden af van 10 meter in elk van de kleuren lichtblauw/paars en denimblauw (= 24 draden). Draai de draden om elkaar heen tot ze gaan krullen, vouw ze dan dubbel en laat ze om elkaar heen krullen. Leg een knoop in elk uiteinde.

Rijg de schouderband door de tas tussen 2 stokjes in de drie na laatste toer van de tas als volgt: begin na het 21e stokje op de toer: rijg de schouderband vanuit de binnenkant van de tas naar buiten toe, sla 30 stokjes over en rijg de band weer naar binnen toe. Sla 12 stokjes over en rijg de band van binnen naar buiten, sla 18 stokjes over en rijg de band weer van buiten naar binnen. Sla 12 stokjes over en rijg de band van binnen naar buiten, sla 30 stokjes over en rijg de band van buiten naar binnen. Sla 12 stokjes over en rijg de band van binnen naar buiten, sla 18 stokjes over en rijg de band van buiten naar binnen. Pas indien nodig de lengte van de band aan en knoop de uiteinden van de band aan elkaar aan de binnenkant van de tas.

Telpatroon

= wit
= lichtblauw/paars
= denimblauw

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 177-1) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (20)

Annamaria Anzisi 27.05.2019 - 09:04:

Buongiorno ho terminato la borsa ed ora ,prima di fare la bretella ,volevo essere sicura che i capi di fili da tagliare debbano essere lunghi 10 metri . Grazie e complimenti per i modelli

DROPS Design 27.05.2019 kl. 09:23:

Buongiorno Annamaria. Deve tagliare 24 capi (12 per ogni colore), ognuno lungo 10 metri. Buon lavoro!

Sofia Broborg 16.04.2019 - 18:48:

Hej! När jag klickar på länken för garnet till detta mönster, DROPS Safran, skickas jag till Garnaffären men DROPS PUNA, inte Safran?? Sökte efter Safran direkt på Garnaffärens sida och det finns där så det verkar bara ha kopplats fel länk till detta mönster.

Saskia 08.04.2019 - 13:37:

Hallo, ich verzweifle leider völlig an eurer Anleitung :( Das Farbmuster nach Diagramm A.1 irritiert mich, da es nicht mit den Fotografien zusammen passt :/ Z.B. die zweite Runde: lt. Diagramm 1 Stb weiß, 1 Stb jeansblau, 4 Stb weiß. Aber auf der Fotografie sind weiß und jeansblau im Wechsel.Eigentlich habe ich bisher all eure Anleitungen super verstanden - aber bei den Taschen bin ich raus. Kann mir jemand helfen? Danke!!

DROPS Design 08.04.2019 kl. 13:56:

Liebe Saska, Diagram lesen Sie von unten nach oben, dh bei der 1. Reihe in A.1 häkeln Sie 12 x A.1 = 12 x 1 Stb mit jeansblau - bei der 2. Reihe in A.1 häkeln Sie (1 Stb mit Jeansblau, 2 Stb mit hell blaulila) x 12. und so weiter. Hier lesen Sie mehr über Diagram. Viel Spaß beim häkeln!

Anke Reefs 27.09.2018 - 14:18:

Hallo, ich habe eine Frage, kann man dieses Haekelmuster auch mit festen maschen haekeln oder nur mit Staebchen, vielen Dank fuer Ihre Antwort

DROPS Design 27.09.2018 kl. 15:45:

Liebe Frau Reefs, diese Tasche wird nur mit Stäbchen gehäkelt, sollten Sie sie mit festen Maschen häkeln, würde die Tasche viel kleiner (in der Höhe) sein. Viel Spaß beim häkeln!

Martha Nitschelm 29.06.2018 - 00:03:

Do you have instructions for knitting this bag? Thank you.

DROPS Design 29.06.2018 kl. 08:16:

Dear Mrs Nitschelm, there is only crochet pattern to this bag, you'll find our knitted bags here. Happy knitting!

Kirsten Asmussen 01.06.2018 - 10:34:

Hej! Jeg vil gerne hækle denne taske til min datter. Den skal passe til hendes røde sommerkjoler. Spørgsmålet er, hvilke 2 farver i det røde spektrum jeg skal sætte sammen med hvid. F.eks. rød nr 19 og lysrosa nr 01 eller koralrød nr 13 og fersken nr 12 eller andet? Jeg vil blive glad for et indspark her :-) Venlig hilsen Kirsten

DROPS Design 04.06.2018 kl. 09:42:

Hej Kirsten, spørg din datter, hun vil sikkert gerne være med til at ønske farver :) Eller så kigger du på de røde tasker vi har lavet :) God fornøjelse!

Robin Joss 17.04.2018 - 14:35:

I'm new to crochet and I don't understand a1.looking at the design I can't see where I add two . I'm on row 5 and all the boxes look the same. So how do I know where to add .

DROPS Design 17.04.2018 kl. 16:04:

Dear Mrs Joss, when working A.1 you are increasing at the same time 12 sts on every round as explained in the written pattern. From round 5 continue as before: *1 dc in each of the first 3 dc, 2 dc in next dc* repeat from *-* at the same time follow round 5 in diagram: *2 sts with white, 2 sts with light blue purple, 1 st with white* and repeat from *-*. Happy crocheting!

Laura 21.04.2017 - 00:11:

How much cotton do I need to the bag in Paris or other C yarn? Thank you!!!

DROPS Design 21.04.2017 kl. 08:57:

Dear Laura, you will find here how to calculate new amount of yarn when using 1 yarn group C instead of 2 yarns group A. Happy crocheting!

ELIE 10.04.2017 - 11:06:

Bonjour je ne comprends pas comment on incère la cordelière merci de votre aide

DROPS Design 12.04.2017 kl. 11:58:

Bonjour Elie, suivez bien pas à pas les indications: on commence par l'insérer de l'intérieur vers l'extérieur puis de l'extérieur vers l'intérieur (= 1ère bandoulière), puis on répète encore 1 fois pour former la 2ème bandoulière et on noue les extrémité sur l'intérieur du sac. Sautez bien le nombre de mailles indiqué à chaque fois pour qu'elle soit placée comme il faut. Bon crochet!

Eyssartier Marie-noelle 23.02.2017 - 08:46:

Bonjour j'aime beaucoup ce modèle mais c'est dommage qu'il n'y ai pas le diagramme complet en rond du fond du sac

Laat een opmerking achter voor DROPS 177-1

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.