Shades of Eire by DROPS Design

Gebreide DROPS omslagdoek met verkorte toeren, kantpatroon en strepen, wordt van boven naar beneden gebreid van 2 draden "Alpaca".

Trefwoorden: kantpatroon, omslagdoek, strepen,
  • Shades of Eire / DROPS 171-8 - Gebreide DROPS omslagdoek met verkorte toeren, kantpatroon en strepen, wordt van boven naar beneden gebreid van 2 draden Alpaca.
DROPS design: Model nr. z-752
Garengroep A en A = C
----------------------------------------------------------
Afemtingen: ongeveer 60-65 cm hoog middenachter en ongeveer 210 cm breed langs de bovenkant
Materiaal:
DROPS ALPACA van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 7233, geel/groen
150 gr. kleur nr. 7238, donker olijfgroen
250 gr. kleur nr. 7815 groen/turkoois

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 5 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 17 st x 22 nld in tricotst met 2 draden = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% alpaca
vanaf 2.75 € /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 2.75 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 2.85 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 27.50€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

STREPEN:
Brei strepen als volgt:
Zet op met 2 draden geel/groen en brei 1e-12e nld, herhaal dan 5e-12e nld nog 7 keer = 105 st.
Ga verder met 1 draad geel/groen en 1 draad donker olijfgroen, herhaal 5e-12e nld 9 keer in totaal = 213 st.
Ga verder met 1 draad donker olijfgroen en 1 draad groen/turkoois, herhaal 5e-12e nld 8 keer in totaal = 309 st.
Brei dan patroon A.1-A.5 met 2 draden groen/turkoois.

RIBBELST (heen en weer op rondbreinld):
brei alle nld recht.

PATROON:
Zie telpatronen A.1-A.5. De telpatronen laten het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Zet 3 st op met rondbreinld 5 mm en 2 draden geel/groen. Brei STREPEN - zie uitleg boven en brei als volgt:
NLD 1 (= goede kant): brei alle st recht.
NLD 2 (= verkeerde kant): 1 r, 1 omsl, 1 av, 1 omsl, 1 r = 5 st.
NLD 3 (= goede kant): 1 r, 1 omsl, 1 r, 1 omsl, 1 r, 1 omsl, 1 r, 1 omsl, 1 r = 9 st. Plaats 1 markeerder in de middelste st (= mid st).
NLD 4 (= verkeerde kant): 1 kant st in RIBBELST - zie uitleg boven, brei av tot er 1 st overblijft en eindig met 1 kant st in ribbelst.
Ga zo verder en brei en meerder als volgt met 1 kant st in ribbelst aan elke kant:
NLD 5 (= goede kant): 1 kant st in ribbelst, 1 omsl, 1 r, 1 omsl, r tot mid st, 1 omsl, 1 r (mid st), 1 omsl, r tot er 2 st over zijn op de nld, 1 omsl, 1 r, 1 omsl en 1 kant st in ribbelst.
NLD 6 (= verkeerde kant): 1 kant st in ribbelst, 2 av, brei volgende omsl gedraaid av om gaatjes te voorkomen, av tot er 4 st over zijn op de nld, brei eerste omsl gedraaid av, 2 av en eindig met 1 kant st in ribbelst.
NLD 7 (= goede kant): 1 kant st in ribbelst, 1 omsl, 1 r, 1 omsl, r tot mid st, 1 omsl, 1 r (= mid st), 1 omsl, r tot er 2 st over zijn op de nld, 1 omsl, 1 r, 1 omsl en 1 kant st in ribbelst.
NLD 8 (= verkorte toeren aan de verkeerde kant): 1 kant st in ribbelst, 2 r, 1 gedraaid r (om een gaatje te voorkomen), 4 r, keer het werk. LET OP: brei deze nld recht aan de verkeerde kant om een ribbel te maken aan de goede kant.
NLD 9 (= goede kant): 1 r afh, trek de draad aan en brei 7 r.
NLD 10 (= verkeerde kant): 1 kant st in ribbelst, av tot er 4 st over zijn op de nld, brei eerste omsl gedraaid av (om een gaatje te voorkomen), 2 av en eindig met 1 kant st in ribbelst.
NLD 11 (= verkorte toeren aan de goede kant): 1 kant st in ribbelst, 7 r, keer het werk.
NLD 12 (= verkeerde kant): 1 r afh, trek de draad aan en 7 r. LET OP: brei deze nld recht aan de verkeerde kant om een ribbel te maken aan de goede kant. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

Herhaal 5e-12e NLD heen en weer MAAR brei elke herhaling 2 st meer op de verkorte toeren tot de verkorte toeren zijn gebreid over 26 st in totaal aan elke kant. Brei dan verkorte toeren alleen over deze 26 st tot het werk klaar is (brei de andere st in tricotst als hiervoor). Na elke herhaling zijn er 12 st gemeerderd (meerder op 5e en 7e nld).

Na de laatste streep en herhaling van 5e-12e nld staan er 309 st op de nld. Ga verder met 2 draden groen/turkoois. Brei 1 nld recht aan de goede kant en meerder 10 st als volgt: meerder als hiervoor aan elke kant en bij mid st (= 6 st) en meerder nog 4 st gelijkmatig (dus 2 st aan elke kant van de middelste st), meerder deze st door een omsl te maken en brei de omsl gedraaid op de volgende nld) = 319 st op de nld. Brei 1 nld recht aan de verkeerde kant (brei de kant st in ribbelst als hiervoor).

Brei dan volgens het telpatroon als volgt: A.1 over 2 st, herhaal A.2 tot 1 st voor de mid st, brei A.3 over de volgende 3 st (mid st staat in midden van A.3), herhaal A.4 tot er 2 st over zijn en brei A.5 over deze st. Brei dan het telpatroon 1 keer in totaal in de hoogte. Knip de draad niet af maar kant af met picots - zie uitleg onder.

AFKANTEN MET PICOTRAND:
Kant losjes af met rechte steken aan de goede kant met roest Alpaca als volgt: 1 r, ((** steek rechternld in tussen de eerste 2 st op linkernld (dus tussen st op de nld, niet door de st), maak 1 omsl om de rechternld, haal de omsl naar voren tussen de st door en zet de omsl op de linkernld **, herhaal van **-** nog 2 keer (= 3 nieuwe st op de linkernld). * brei de eerste st op de linkernld r, haal eerste st op rechternld over laatst gehaakte st *)), herhaal van *-* 6 keer in totaal en herhaal van ((-)) langs de hele omslagdoek tot er 1 st overblijft, knip de draad af en haal deze door laatste st.

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = r aan de verkeerde kant
symbols = 1 omsl tussen 2 st
symbols = 1 omsl tussen 2 st, brei in de volgende nld de omsl gedraaid
om een gaatje te voorkomen
symbols = 2 r samen
symbols = 1 r afh, 1 r, afgeh st overh
symbols = 1 r afh, 2 r samen, afgeh st overh
diagram
diagram
diagram
diagram
signature-image

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 171-8) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (41)

country flag Anna Lis Haajse wrote:

Jeg har problemer med udtagningerne ved gentagelsen?

25.05.2020 - 13:42:

DROPS Design answered:

Hej, du fortsætter udtagningerne på samme sted som tidligere. Hvis du strikker som 5.p tager du ud efter kantmasken og på hver side af midtmasken. osv . God fornøjelse!

27.05.2020 kl. 13:30:

country flag Sofia Coelho wrote:

Onde está «Continuar com 1 fio verde turquesa + 1 fio verde azeitona escuro, repetir 9 vezes ao todo as carreiras 5-12 = 213 ms/pts.», não deve estar «Continuar com 1 fio verde azeitona + 1 fio verde azeitona escuro [...]»? Obrigada.

26.01.2020 - 20:28:

DROPS Design answered:

Exactamente! Foi um lapso da nossa parte e já corrigimos, Obrigado pela sua ajuda. Bom Tricô!

27.01.2020 kl. 14:39:

country flag Sofia Coelho wrote:

Onde está «Continuar com 1 fio verde turquesa + 1 fio verde azeitona escuro, repetir 9 vezes ao todo as carreiras 5-12 = 213 ms/pts.», não deve estar «Continuar com 1 fio verde azeitona + 1 fio verde azeitona escuro [...]»? Obrigada.

26.01.2020 - 20:28:

DROPS Design answered:

Exactamente! Foi um lapso que já corrigimos, Obrigada pela ajuda. Bom Tricô!

27.01.2020 kl. 14:41:

country flag Sandra wrote:

Hallo,\r\nIk heb de wol al een tijdje in huis, maar nog niet aangedurfd om te beginnen. Ik heb nog maar weinig ervaring met breien volgens een redelijk ingewikkeld patroon. \r\nNu vraag ik me af of ik het beschreven deel twee keer moet breien en dan aan elkaar naaien? Hoe krijg ik de middelste naad in de omslagdoek? \r\nGroetjes\r\nSandra

04.12.2018 - 16:58:

country flag Manob wrote:

Mijn sjaal is prachtig geworden! zou hem nog graag met blauw maken en dan vooral de 6360 mix. zou de grijs blauw en de turkoois blauw of marine blauw daar mooi mee mixen? onze drops winkel in ede is helaas weg en geen stenen winkel meer om de kleuren te zien bij elkaar. . .

24.10.2018 - 21:45:

DROPS Design answered:

Dag Manob,

Omdat kleuren zo persoonlijk zijn, is het lastig om zo van afstand daarin te adviseren. Het hangt er ook heel erg vanaf hoeveel contrast je mooi vindt en welke kleuren je mooi bij je vindt passen.

Het beste is om even contact op te nemen met je (online) winkel en vragen of ze bijv. extra bollen kunnen sturen, zodat je de kleuren kunt vergelijken.

28.10.2018 kl. 17:40:

country flag Mari wrote:

Hei, etter første pinne på diagram A1-A5, hvor går veien videre? Skal nå strikke på vrangen tilbake. Forsetter jeg slik at A5 kommer over A5, A4 over A4 osv, eller begynner jeg på A1 igjen? I så fall har jeg da avsluttet retten med diagram A5 og begynner vrangen med A1. A2 kommer da over A4, A3 som før, A4 over A2 og A5 over A1. Hva er riktig? Takker for hjep. :)

03.08.2018 - 16:21:

DROPS Design answered:

Hei Mari. Diagrammene viser alle pinnene sett fra rettsiden. Når du skal strikke vra vrangen må du derfor lese diagrammet «baklengs»: altså i motsatt rekkefølge og motsatt vei (dvs fra venstre mot høyre). Du vil på andre omgang begynne på venstre side av diagram A.5: strikke 1 masker rett (vrang fra retten) og videre strikke 3 masker vrang, så strikkes A.4 freme til midten hvor det strikkes A.3 osv. God fornøyelse

21.08.2018 kl. 11:45:

country flag Virginie wrote:

When you say " 1 edge sts in garter st " do you mean a knit stitch ? Or an alternate knit right side/ purl wrong side ?

24.07.2018 - 16:35:

DROPS Design answered:

Dear Virginie, when you work edge sts in garter st, you will K these sts both from RS and from WS - see video below. Happy knitting!

25.07.2018 kl. 08:40:

country flag Alexandra Van Rosmalen wrote:

Deze omslagdoek ziet er prachtig uit en ik wil hem dus gaan breien, maar ik ben in verwarring want ik zie vier kleuren op het plaatje, maar ik zie maar drie kleuren genoemd bij de benodigdheden! Hoeveel gram van hoeveel kleuren wol heb ik nodig? Hartelijke groet, Alexandra

01.03.2018 - 13:33:

DROPS Design answered:

Hoi Alexandra, Je hebt maar drie kleuren nodig omdat er steeds met twee draden gebreid wordt. Eerst brei je met 2 draden geel/groen, dan met 1 draad geel/groen en 1 draad donker olijfgroen, dan met 1 draad donker olijfgroen en 1 draad groen/turkoos en tot slot met 2 draden groen/turkoois. Dus door draden van verschillende kleuren te combineren creëer je extra kleuren.

04.03.2018 kl. 17:25:

country flag Manon wrote:

Eindelijk begonnen. Twee rijen dubbele draad groen tussen tweede en derde streep voor mooiere overgang. Alleen. Vind hem toch erg breed en niet zo diep nog. Zou ik bij laatste streep de verkorte toeren achterwege kunnen laten en vier keer meerderen om de rij om zo wat meer richting driehoek weer te gaan of zou dat hele rare vorm geven? Groet manon

04.02.2018 - 22:00:

DROPS Design answered:

Hoi Manon, Als je ineens stopt met de verkorte toeren komt er a.h.w. een 'knik' in de bovenrand. Een beter idee is (maar dat is achteraf) om over de hele lengte minder verkorte toeren te maken en ook de meerderingen over de hele omslagdoek te verdelen. Houd er wel rekening mee dat je met het aantal steken uitkomt met de ajourrand onderaan.

07.02.2018 kl. 21:10:

country flag Manon wrote:

Hoi! Wat is het effect van de verkorte rijen op de vorm? wordt sjaal breder/smaller als ik die niet doe? Groet Manon

07.11.2017 - 14:10:

DROPS Design answered:

Hoi Manon, De verkorte toeren zorgen ervoor dat de omslagdoek aan de bovenkant over de gehele breedte wat breder wordt, terwijl hij aan de onderkant de vorm van punt van een driehoek blijft houden.

08.11.2017 kl. 08:56:

Laat een opmerking achter voor DROPS 171-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.