My Girl by DROPS Design

Gehaakte DROPS hoed met kantpatroon van "Bomull-Lin" of "Paris".

DROPS 167-8
DROPS design: Model nr. l-141
Garengroep C of A en A
----------------------------------------------------------
Maat: één maat
Hoofdomtrek: ongeveer 54/58 cm
Materiaal:
DROPS BOMULL-LIN van Garnstudio
150 gr. kleur nr. 11, beige
50 gr. kleur nr. 05 bruin
Of gebruik:
DROPS PARIS van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 26, donkerbeige
50 gr. kleur nr. 44 bruin

DROPS HAAKNLD 3,5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 18 v/hstk = 10 cm breed.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


53% katoen, 47% linnen
vanaf 2.79 € /50g
DROPS Bomull-Lin uni colour DROPS Bomull-Lin uni colour 2.79 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 11.16€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Haak het telpatroon 5 keer in totaal op de toer.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste hstk aan het begin van elk hstk-toer door 2 l. Eindig de toer met 1 hv in 2e l aan het begin van de toer.
Vervang de eerste v aan het begin van elke v-toer door 1 l. Eindig de toer met 1 hv in 1e l aan het begin van de toer.
----------------------------------------------------------

HOED:
Wordt van boven naar beneden gehaakt. Haak 5 l met haaknld 3,5 mm en beige/donkerbeige en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: haak 11 hstk in l-ring – LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN!
TOER 2 (en dan elke even toer): haak 1 v in elk hstk.
TOER 3: haak 2 hstk in elke v = 22 hstk.
TOER 5: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer = 33 hstk.
TOER 7: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 2 v *, herhaal van *-* de hele toer = 44 hstk. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOER 9: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 3 v *, herhaal van *-* de hele toer = 55 hstk.
TOER 11: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 4 v *, herhaal van *-* de hele toer = 66 hstk.
TOER 13: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 5 v *, herhaal van *-* de hele toer = 77 hstk.
TOER 15: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 6 v *, herhaal van *-* de hele toer = 88 hstk.
TOER 17: haak * 2 hstk in eerste/volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 43 v *, herhaal van *-* de hele toer = 90 hstk.
Ga verder met om de toer 1 v in elk hstk en 1 hstk in elke v. Ga zo verder tot het werk ongeveer 17 cm meet vanaf de bovenkant gemeten, pas zo aan dat de laatste toer met v is. Haak rand.

RAND:
Haak nu A.1 als volgt (herhaal A.1 5 keer in totaal in de rondte op de toer):
TOER 1: denk om INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Haak 2 l, * 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 5 v, 2 hstk in elke van de volgende 2 v, 1 hstk in elke van de volgende 5 v, 2 l, sla 2 v over, 2 hstk in elke van de volgende 2 v *, herhaal van *-* de hele toer, eindig toer met 1 hv in 2e l aan het begin van de toer = 90 hstk en 10 l-lussen.
TOER 2: haak * 3 v om eerste/volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 13 hstk, 3 v om volgende l-lus, 1 v in elke van de volgende 3 hstk *, herhaal van *-* de hele toer = 110 v.
TOER 3: haak * 1 hstk in elke van de eerste/volgende 3 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 4 v, 2 hstk in elke van de volgende 2 v, 1 hstk in elke van de volgende 4 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 3 v, 2 hstk in elke van de volgende 2 v *, herhaal van *-* de hele toer = 110 hstk en 10 l-lussen.
TOER 4: haak * 1 v in elke van de eerste/volgende 3 hstk, 3 v om volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 11 hstk, 3 v om volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 6 hstk *, herhaal van *-* de hele toer = 130 v.
TOER 5: haak * 1 hstk in elke van de eerste 6 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 3 v, 2 hstk in elke van de volgende 2 v, 1 hstk in elke van de volgende 3 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 6 v, 2 hstk in elke van de volgende 2 v *, herhaal van *-* de hele toer = 130 hstk en 10 l-lussen.
TOER 6: haak * 1 v in elke van de eerste/volgende 6 hstk, 3 v om volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 9 hstk, 3 v om volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 9 hstk *, herhaal van *-* de hele toer = 150 v.
TOER 7: haak * 1 hstk in elke van de eerste/volgende 9 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 2 v, 2 hstk in volgende v, 1 hstk in elke van de volgende 3 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 10 v, 2 hstk in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer = 140 hstk en 10 l-lussen.
TOER 8: haak * 1 v in elke van de eerste 9 hstk, 3 v om eerste/volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 6 hstk, 3 v om volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 11 v *, herhaal van *-* de hele toer = 160 v.
TOER 9: haak * 1 hstk in elke van de eerste 12 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in volgende v, 2 hstk in volgende v, 1 hstk in volgende v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 12 v, 2 hstk in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer = 150 hstk en 10 l-lussen.
TOER 10: haak * 1 v in elke van de eerste/volgende 12 hstk, 3 v om eerste/volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 3 hstk, 3 v om volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 13 hstk *, herhaal van *-* de hele toer = 170 v.
TOER 11: haak * 1 hstk in elke van de eerste/volgende 16 v, 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 15 v, 2 hstk in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer = 165 hstk en 5 l-lussen.
TOER 12: haak * 1 v in elke van de eerste/volgende 16 hstk, 3 v om eerste/volgende l-lus, sla 1 hstk over, 1 v in elke van de volgende 16 hstk *, herhaal van *-* de hele toer = 175 v.
TOER 13: haak 1 hstk in elke v = 175 hstk. Hecht af.

VLECHT VAN GEDRAAIDE KOORDEN:
Maak een vlecht van 3 gedraaide koorden. Maak 1 gedraaid koord als volgt: Knip 2 draden van bruin garen af van 8 meter elk. Draai de draden om elkaar heen tot ze gaan krullen, vouw ze dan dubbel en laat ze om elkaar heen krullen. Leg een knoopje in elk uiteinde.Maak nog 2 koorden op dezelfde manier. Maak 1 vlecht van de 3 gedraaide koorden. Leg een knoop op ongeveer 4 cm vanaf elke uiteinde. Wikkel de vlecht 2 keer om de hoed en knoop vast.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 11.07.2016
RAND: TOER 1: denk om INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Haak 2 l, * 2 l, sla 2 v over, 1 hstk in elke van de volgende 5 v, 2 hstk in elke van de volgende 2 v, 1 hstk in elke van de volgende 5 v, 2 l, sla 2 v over, 2 hstk in elke van de volgende 2 v *, herhaal van *-* de hele toer, eindig toer met 1 hv in 2e l aan het begin van de toer = 90 hstk en 10 l-lussen.

Telpatroon

symbols = 2 l
symbols = v in hstk
symbols = v om l-lus
symbols = hstk in v
symbols = hstk in v (sla dit hstk op de volgende toer over)
symbols = begin de toer met 2 l en eindig met 1 hv in 2e l
symbols = laatste toer op hoed, deze toer is al gehaakt
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 167-8) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (64)

country flag Karen Anna Nilsen wrote:

Hva menes med halvstav i første/neste maske er det både foran og bak skråstrek det blir jo altfor mange masker pr.omgang. På forhånd takk for svar

14.07.2022 - 22:20

DROPS Design answered:

Hei Karen, Nei, instruksen dekker flere gjentagelser (den første gang du strikker er det i 'første' masken, neste gang er det i 'neste' masken). Håper dette hjelper og god fornøyelse!

15.07.2022 kl. 06:54

country flag Nadine wrote:

The start of this pattern is so confusing :(( It would have been much clearer if the crochet information was integrated into the "hat" pattern. Thanks for a beautiful hat though.

24.04.2022 - 14:50

country flag Åsa Voilås wrote:

Kan hatten stives? I tilfelle hva anbefales?

12.04.2022 - 19:12

DROPS Design answered:

Hei Åse, Ja hatten kan stives. Da anbefaler vi at du dypper hatten i sukkervann eller fargeløs brus, former hatten slik du ønsker den og lar den tørke. God fornøyelse!

13.04.2022 kl. 08:58

country flag Helen Goddard wrote:

I'm making sun hat 167-8. Maybe I'm being dim but on which rows do I change colour?

22.12.2021 - 20:16

DROPS Design answered:

Hello Helen! Brown yarn is for plaited string. Hope it helps!

23.12.2021 kl. 23:27

country flag Uli Oswald wrote:

Liebes Dropsteam, was kann ich tun,dass die Krempe nach oben geht

04.08.2021 - 06:42

DROPS Design answered:

Liebe Frau Oswald, Sie können einen Stahldraht anhäkeln (siehe dieses Video ) oder die Krempe etwas steifen. Viel Spaß beim häkeln!

04.08.2021 kl. 07:57

country flag Gitte Glistrup wrote:

Jeg er i tvivl om ret og vrang siden. Hvilken vej vender hattens puld (spidsen af hatten), når jeg hækler? Vender den opad eller nedad?

14.06.2021 - 13:32

DROPS Design answered:

Hej Gitte, den side du hækler fra er normalt retsiden. Men vælg den side du synes er pænest :)

15.06.2021 kl. 15:52

country flag Nienke wrote:

Hoe zorg je ervoor dat de rand omhoog blijft staan. Haken jullie ijzerdraad mee of verstevigen jullie de rand met stijfsel of zoiets ?

04.06.2021 - 07:24

DROPS Design answered:

Dag Nienke,

Je kan inderdaad een ijzerdraad meehaken in een van de laatste toeren van de rand. Een andere manier is om de rand van de hoed ik suikerwater te leggen en daarna plat te laten drogen. In dat laatste geval is de rand wel plat, als je hem een beetje om wilt buigen moet je dat even in de gaten houden tijdens het drogen. Of je combineert bovenstaande opties.

11.06.2021 kl. 12:43

country flag Nanda wrote:

Met de 90 steken lijkt de omvang ongeveer 18 steken (13-15 cm) te groot voor de omvang van mijn hoofd 55CM ongeveer. ondanks dat ik met naald 3.5 haak hoe kan ik de rand aanpassen op 66 of 77 steken? of moet hij zo wijd uitvallen?

02.06.2021 - 19:57

DROPS Design answered:

Dag Nanda,

Heb je de stekenverhouding gecontroleerd? Bij een 90 steken kom je namelijk volgens de stekenverhouding op een omtrek van 50 cm. Hierbij is dus rekening gehouden dat het werk nog een beetje oprekt tijdens het dragen.

13.06.2021 kl. 10:49

country flag Vidal Marlene wrote:

Bonjour, je viens de finir de crocheter les 17 premiers tours du chapeau et j'aimerais connaître, à ce stade, le diamètre ou la circonférence du "rond" que je suis censé avoir obtenu pour vérifier si mes mesures sont bonnes. Je vous remercie d'avance. Cordialement

18.01.2021 - 17:15

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Vidal, si votre tension est juste (= 18 mailles = 10 cm de large), vos 90 mailles à la fin du 17ème tour doivent mesurer 50 cm. Bon crochet!

18.01.2021 kl. 17:26

country flag Karina Elizabeth wrote:

Hola. Llegué a la vuelta 17 pero no tengo suficientes centímetros de contorno (tengo 52cm y necesito 56 cm). Cómo puedo corregir la medida del sombrero?

12.09.2020 - 04:47

DROPS Design answered:

Hola Karin. Puedes hacer unas vueltas adicionales hasta alcanzar la medida deseada ( los aumentos se trabajan de la misma manera que antes).

27.09.2020 kl. 20:42

Laat een opmerking achter voor DROPS 167-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

My Girl Hat

Christina, United States

My Girl

Katerina, Czech Republic