DROPS / 166 / 36

Soft Touch by DROPS Design

Gebreide DROPS sjaal in patentsteek van 1 draad Cloud of 2 draden Air.

DROPS design: Model nr. co-014
Garengroep E of C en C
----------------------------------------------------------
Maten: ongeveer 35 x 150 cm
Materiaal:
DROPS CLOUD van Garnstudio
300 gr. kleur nr. 03, parelgrijs

Of gebruik:
DROPS AIR van Garnstudio
350 g kleur nr 03, parelgrijs

DROPS RECHTE BREINLD 9 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 9 st in patentsteek = 10 cm breed.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: sjaal, techniek: patent,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r

PATENTSTEEK (heen en weer gebreid op de nld inclusief 1 kant st aan elke kant):
Nld 1: 1 st in ribbelst, * 1 r, 1 omsl, 1 av afh *, herhaal van *-* tot er 2 st over zijn, eindig met 1 r en 1 st in ribbelst.
Nld 2: 1 st in ribbelst, * 1 omsl, 1 av afh, brei de omsl en de afgeh st r samen *, herhaal van *-* tot er 2 st over zijn, eindig met 1 omsl, 1 av afh, 1 st in ribbelst.
Nld 3: 1 st in ribbelst, * brei de omsl en de afgeh st r samen, 1 omsl, 1 av afh *, herhaal van *-* tot er 3 st over zijn, brei de omsl en de afgeh st r samen, 1 st in ribbelst.
Herhaal steeds de 2e en 3e nld.
----------------------------------------------------------

SJAAL:
Zet LOSJES 38 st op met nld 9 mm en 1 draad Cloud of 2 draden Air. Brei 2 ribbels in RIBBELST - zie uitleg boven – minder in de laatste nld 3 st gelijkmatig = 35 st. Brei dan in PATENTSTEEK heen en weer - zie uitleg boven. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei tot een hoogte van 148 cm – pas zo aan dat het een 2e nld in patentsteek is – en brei de volgende nld aan de goede kant als volgt: 1 st in ribbelst, * brei de omsl en de afgeh st r samen, 1 r *, herhaal van *-* tot er 1 st overblijft, eindig met 1 st in ribbelst. Brei 2 ribbels, meerder in de 1e nld 3 st gelijkmatig = 38 st, kant losjes alle st af.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 166-36.