DROPS Snow
DROPS Snow
100% wol
vanaf 2.19 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 15.33€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 156-49
DROPS design: Model nr. ee-499
Garengroep E of C en C
-----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: één maat
Hoofdomtrek: 54/56 cm
Materiaal:
DROPS SNOW van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 09, oudroze

Of gebruik:
DROPS ANDES van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 4090, heidekruid


DROPS BREINLD ZONDER KNOP en RONDBREINLD (40 cm) 6 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 13 st x 17 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

OMSLAGDOEK:
Maten:
Breedte: 150 cm
Hoogte: ongeveer 46 cm
Materiaal:
DROPS SNOW van Garnstudio
250 gr. kleur nr. 09, oudroze


Of gebruik:
DROPS ANDES van Garnstudio
300 gr. kleur nr. 4090, heidekruid

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 8 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 11 st x 15 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Snow
DROPS Snow
100% wol
vanaf 2.19 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 15.33€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD:
Als u met een nieuwe bol begint, splijt dan de laatste 15 cm van de oude draad in tweeën – knip een deel weg en doe hetzelfde met de nieuwe draad. Plaats de eerste en de laatste 15 cm op elkaar zodat een gecombineerde draad van de normale dikte ontstaat en brei verder – zo krijgt u een onzichtbare overgang.


RIBBELST (in de rondte op de rondbreinld):
* brei 1 nld recht en brei 1 nld av *, herhaal van *-*. 1 ribbel = 2 nld.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 st door 2 st in 1 st te breien. Dus brei in achterste en voorste lus van de st.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st voor de markeerder als volgt: brei tot er 2 st over zijn voor de markeerder, 1 r afh, 1 r, afgeh st overh.
Minder 1 st na de markeerder als volgt: 2 r samen.
----------------------------------------------------------

BARET:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld en breinld zonder knop.
Zet losjes 45 st op met rondbreinld 6 mm en Snow of Andes. Brei in RIBBELST – zie uitleg boven – tot het werk 6 cm meet. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Meerder in de volgende nld 1 st in elke st - zie TIP VOOR HET MEERDEREN = 90 st op de nld. Ga verder in tricotst. Plaats bij een hoogte van 16 cm 5 markeerders in het werk als volgt: plaats de 1e markeerder aan het begin van de nld. Plaats dan 1 markeerder voor elke 18 st = 5 markeerders. Ga dan verder in tricotst en minder TEGELIJKERTIJD om de nld als volgt: 1 st aan elke kant van elke markeerder 8 keer in totaal - zie TIP VOOR HET MINDEREN = 10 st over. Haal de draad door de overgebleven 10 st, trek de draad aan en zet vast.
-----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld. LEES TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD!

Zet 9 st op met rondbreinld 8 mm en Snow of Andes. Brei als volgt:
NLD 1 (= goede kant): 1 r, 1 omsl, 3 r, 1 omsl, 1 r (= middelste st) plaats een markeerder in deze st, 1 omsl, 3 r, 1 omsl en 1 r = 13 st.
NLD 2 (= verkeerde kant): 1 av, 1 omsl, av tot er 1 st overblijft, 1 omsl en 1 av = 2 st gemeerderd.
NLD 3: 1 r, 1 omsl, r tot mid st, 1 omsl, 1 r (= mid st), 1 omsl, r tot er 1 st overblijft, 1 omsl en 1 r = 4 st gemeerderd. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
NLD 4: 1 av, 1 omsl, av tot er 1 st overblijft, 1 omsl en 1 av = 2 st gemeerderd.
NLD 5: 1 r, 1 omsl, r tot mid st, 1 omsl, 1 r (= mid st), 1 omsl, r tot er 1 st overblijft, 1 omsl en 1 r = 4 st gemeerderd.
NLD 6: 1 r, 1 omsl, r tot er 1 st overblijft, 1 omsl en 1 r = 2 st gemeerderd.
NLD 7: 1 r, 1 omsl, r tot mid st, 1 omsl, 1 r (= mid st), 1 omsl, r tot er 1 st overblijft, 1 omsl en 1 r = 4 st gemeerderd.
Herhaal nld 2 - 7 tot het werk ongeveer 45 cm meet langs de mid st – pas zo aan dat de laatste nld de 7e nld is met r st en meerderingen.
Brei 2 nld recht (= 1 ribbel). Kant losjes alle st af.

Herhaal naalden 2 -7 tot het werk ongeveer 45 cm meet, gemeten over de middelste steek - pas aan zodat de laatste naald de 7e naald is met rechte steken en meerderingen. Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant en kant losjes af op de volgende naald aan de goede kant.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 10.05.2023
Herhaal naalden 2 -7 tot het werk ongeveer 45 cm meet, gemeten over de middelste steek - pas aan zodat de laatste naald de 7e naald is met rechte steken en meerderingen. Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant en kant losjes af op de volgende naald aan de goede kant.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 156-49

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (55)

country flag Elisabeth wrote:

Bonjour, le point mousse en bordure autour du châle se fait à la fin en relevant des mailles ? En suivant les explications , je n’obtiens que du jersey avec2 rangs de points mousse dans le travail. Merci pour votre aide

12.02.2023 - 08:44

DROPS Design answered:

Bonjour Elisabeth, le châle se tricote de haut en bas, en jersey avec une côte mousse à intervalles réguliers, et on le termine une côte mousse) puis 2 rangs endroit, on a ainsi 2 côtes mousse avant de rabattre, comme sur la photo. Bon tricot!

13.02.2023 - 09:38

country flag Elisabeth wrote:

Bonjour, je n’arrive pas à voir le point mousse sur les bords du chale.

04.02.2023 - 11:56

DROPS Design answered:

Bonjour Elisabeth, peut-être parce que les photos ne montrent pas vraiment les côtés de l'ouvrage? On tricote le châle de haut en bas, les mailles lisières au point mousse se trouvent donc dans la base en haut du triangle et on tricote en jersey avec une côte mousse ( au rang 6 des rangs 2 à 7). Bon tricot!

06.02.2023 - 15:26

country flag Cristina wrote:

Hallo, was bedeutet das: DROPS Design 12.09.2019 kl. 20:22: Buonasera Ilaria, i modelli a maglia andrebbero sempre bloccati dopo il lavaggio. Buon lavoro! Danke Cristina

10.10.2020 - 16:11

DROPS Design answered:

Liebe Cristina, die fertige Strickstücke werden immer gespannt. ( mit Stecknadeln auf einer geeigneten Unterlage spannen, anfeuchten (z.B. mit einer Sprühflasche für Blumen) und trocknen lassen, danach entfernen Sie die Stecknadeln). Viel Spaß beim stricken!

12.10.2020 - 07:49

country flag Diane wrote:

This is the worst pattern I’ve ever knitted. It doesn’t tell where the middle stitch is, row 1 has more instructions than there are available stitches. It’s terrible! I’m disappointed, I bought all the yarn I needed and the pattern is just really bad. Also, no way to get help. I will never again buy a pattern from your company.

09.09.2020 - 05:15

DROPS Design answered:

Dear Diane, we are very sorry to hear that you got so many worries with this pattern, you are always welcome to ask your question here in this section to get helped - your DROPS store can always help you too - and you can also ask more knitters around the world in our DROPS Workshop. Row 1 on shawl is worked over 9 sts, you increase 4 sts = there are 13 sts at the end of this row. Hope this could help you to start. Happy knititng!

09.09.2020 - 09:28

country flag Holly wrote:

Hello! When knitting just the beret, do you just need circular needles, or do you also need double pointed needles? If the double pointed needles are needed, at what point would they be used? Thanks!

12.01.2020 - 01:50

DROPS Design answered:

Hi Holly, You will need the double pointed needles at the top of the beret, when you have decreased so many stitches that the circular needle is too long. Happy knitting!

13.01.2020 - 07:25

country flag Ilaria wrote:

Grazie mille!

12.09.2019 - 20:28

country flag Ilaria wrote:

Salve!! Ho realizzato entrambi i capi del modello e volevo sapere.. lo scialle va bloccato?

12.09.2019 - 18:53

DROPS Design answered:

Buonasera Ilaria, i modelli a maglia andrebbero sempre bloccati dopo il lavaggio. Buon lavoro!

12.09.2019 - 20:22

country flag Katt wrote:

I have come into a problem with the beret pattern. It says to add 5 stitch markers and decrease a stitch before and after each marker resulting in 8 sts decreased. If you are including the bor marker in the decreases it would be 10 sts decreased. So I have skipped the bor stitch decreases but now it has one side of the beret all flat with no decrease...help!!!!

12.03.2019 - 04:50

DROPS Design answered:

Dear Katt, you decrease a total of 10 sts on every decrease round (2 sts at each of the 5 markers), and repeat these decreases on every other round a total of 8 times (= a total of 8 rounds with decreases). Happy knitting!

12.03.2019 - 10:10

country flag Katt wrote:

Thank you so much for your fast reply! I am enjoying this set greatly. I have one more question. When knitting the beret...does the 6 1/4 inches before decreases mean from the cast on edge or the stockinette stitches? Thank you again in advance!

11.03.2019 - 16:40

DROPS Design answered:

Dear Katt, the 6 1/4 inches have to be measured from cast on edge. Happy knitting!

12.03.2019 - 09:28

country flag Katt wrote:

While attempting the shawl I have noticed on the starting row( up by the neck) my stitches are very loose and the edge is very unappealing.I'm thinking it's because of the yo s. Is there a way as I add new stitches by yo to make this edge tighter and neater? I've been pulling the first and last stitch tight but to no avail.

11.03.2019 - 01:57

DROPS Design answered:

Dear Katt, he yarnover increases added to the edges so you will be able to block the shawl neatly and the edge will not pull in. It will be neater once you block the shawl (soak and dry pinned into shape). However, if it still bothers you, you can try doing the increases by picking up the yarn betweentwo stitches and knitteng them twisted. Happy Knitting!

11.03.2019 - 07:45