DROPS design: Model nr. cl-032
Garengroep B
-----------------------------------------------------------
Maat: S - M - L - XL - XXL - XXXL
Materiaal:
DROPS COTTON LIGHT van Garnstudio
400-450-500-550-600-650 gr. kleur nr. 31, parelgrijs

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 4.5 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 18 st x 1 herhaling van telpatroon A.1 in de hoogte = 10 x 12,5 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


50% katoen, 50% polyester
vanaf 1.27 € /50g
DROPS Cotton Light uni colour DROPS Cotton Light uni colour 1.27 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.16€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

PATROON:
Zie telpatroon A.1 – herhaald over alle st. Het telpatroon laat het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.
LET OP: om te voorkomen dat het werk te strak wordt aan de zijkant, op de mouwen en bij de hals breit u elke nld met een extra omsl aan de zijkanten als volgt: brei de eerste en de laatste st met een extra omsl naast de omslagen in het patroon, dus als er 2 omsl in het patroon staan, breit u er 3.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Brei voor een mooie overgang tussen de meerderingen als volgt: brei de nld met omsl als volgt voor het meerderen, brei de laatste 2 st met omsl voor het meerderen begin met alleen 1 omsl, dus waar 3 omsl in het patroon staan, breit u slechts 1 omsl.
----------------------------------------------------------

TRUI:
Wordt uit een stuk gebreid, beging aan de onderkant van het voorpand, zet st op voor de mouwen, kant af voor de hals en eindig aan de onderkant van het achterpand. Wordt heen en weer gebreid op een rondbreinld zodat alle st goed op de nld passen.

VOORPAND:
Zet 90-98-104-114-124-136 st op met rondbreinld 4.5 mm en Cotton Light en brei 3 ribbels in RIBBELST - zie uitleg boven. Brei dan PATROON A.1 over alle st - zie uitleg boven. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Brei tot een hoogte van ongeveer 33-34-35-36-37-38 cm, pas zo aan dat het na 1 nld recht is waar omsl u de omslagen laat vallen en plaats 1 markeerder aan de zijkant. Zet nu nieuwe st op voor de mouwen als volgt: LEES TIP VOOR HET MEERDEREN! Zet losjes nieuwe st op aan het einde van elke nld aan elke kant: 9-9-10-10-12-11 keer 6-6-5-5-4-4 st en 1 keer 10-8-10-8-6-6 st aan elke kant = 218-222-224-230-232-236 st op de nld.
Kant bij een hoogte van ongeveer 49-51-53-54-56-58 cm – pas zo aan dat het na 4 nld recht is – de middelste 32-32-34-34-36-36 st af voor de hals en eindig elke schouder/mouw apart = 93-95-95-98-98-100 st over op schouder/mouw. Ga verder in patroon. Brei tot een hoogte van ongeveer 54-56-58-60-62-64 cm – pas zo aan dat het na 4 nld recht is en brei nog 1 ribbel. Plaats een markeerder (= einde van het voorpand). Brei het achterpand vanaf hier.

ACHTERPAND:
Het voorpand en achterpand hebben dezelfde maten - zie telpatroon. Het achterpand wordt van boven naar beneden gebreid – pas aan de maten van het voorpand aan – en brei TEGELIJKERTIJD het patroon in spiegelbeeld.

AFWERKING:
Naai de zijnaden en onderarmnaden samen - LET OP: voorkom een strakke rand en naai in de buitenste lusjes van de kant st in ribbels – naai in de ribbels, maak bij de omsl de draad net zolang als de omsl en naai verder op dezelfde manier in de ribbels.

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant
symbols = 1 st r, 3 omsl
symbols = 1 st r, 2 omsl
symbols = 1 st r, 1 omsl
symbols = 1 st r, laat omslag of omslagen van vorige nld van de nld vallen
diagram
signature-image

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 153-22) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (52)

country flag Alessandra wrote:

Non mi era chiaro cosa si intendeva x 3 coste ma ora ho capito

28.05.2021 - 22:34:

DROPS Design answered:

Buongiorno Alessandra, 3 coste a maglia legaccio sono 6 ferri a diritto. Buon lavoro!

29.05.2021 kl. 14:39:

country flag Alessandra Spallanzani wrote:

Buonasera, sono autodidatta e spero mi perdonerete se faccio delle domande banali... Ho appena messo su i punti e sono già in difficoltà... Mi potete spiegare meglio questa parte ? Lavorare tutti i f a dir. 1 “costa” a m legaccio = 2 f dir. ?

28.05.2021 - 21:06:

DROPS Design answered:

Buongiorno Alessandra, 3 coste a maglia legaccio sono 6 ferri a diritto. Buon lavoro!

29.05.2021 kl. 14:39:

country flag Alessandra Spallanzani wrote:

È possibile realizzare questo modello con i ferri dritti?

11.05.2021 - 22:51:

DROPS Design answered:

Buonasera Alessandra, il modello è lavorato in piano, per cui può utilizzare anche i ferri dritti. Buon lavoro!

11.05.2021 kl. 23:31:

country flag Pernille wrote:

Hejsa Jeg har brug for yderligere forklaring... Hvordan i alverden kan jeg spejlvende mønsteret?? Jeg kan da ikke smide omslag på rækken, inden jeg har lavet omslagene... omslagene burde jo først laves på den efterfølgende række, hvis det skal spejlvendes. Jeg forstår det altså ikke...

25.02.2021 - 17:22:

DROPS Design answered:

Hej Pernille, du skal altid starte nederst i diagrammet. Her starter du med omslag på første række, som slippes af pinden på næste ifølge diagrammet. God fornøjelse!

26.02.2021 kl. 08:01:

country flag Francine D'Amour wrote:

Bonjour, merci pour ce très beau modèle. C'est mon premier chandail à vie. Je tricote la grandeur petit. Ma question concerne l'encolure qu'il faut fermer dans le dos. Je comprends qu'il faut monter 32 mailles et réunir le tout. Comment fait- on pour que ce soit joli sans vilaine démarcation? Merci à l'avance.

23.02.2021 - 05:18:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme D'Amour, cette vidéo montre comment monter les mailles sur le côté, au rang après avoir tricoté les mailles de l'autre épaule/manche, vous pouvez relever le fil entre la dernière maille sur l'aiguille et la 1ère des mailles montées et de même à la fin de l'encolure entre la dernière des mailles montées et la 1ère des mailes sur l'aiguille; placez ce fil relevé torse sur l'aiguille gauche et tricotez-le avec la maille suivante. Quelques éventuelles irrégularités complémentaires peuvent être ensuite fixées avec quelques points si besoin. Bon tricot!

23.02.2021 kl. 08:57:

country flag Carla wrote:

Ik ben nu klaar met het voorpand, zet ik nu weer 32 steken op voor de achterhals? En hoe moet ik nu verder, direct weer de kussen breien? Want aan de voorhals eindig ik met vier naalden recht dat zou dan achter ook moeten?

17.02.2021 - 21:21:

DROPS Design answered:

Dag Carla,

Ja, klopt; waar je op het voorpand steken hebt afgekant voor de hals, zet je bij het achterpand steken op. Dus alles omkeren. Veel breiplezier!

18.02.2021 kl. 09:25:

country flag Britt-Marie Eriksson wrote:

Hur får jag en snygg halsringning när jag maskat av mitt fram och sedan ska fortsätta ytterligare 5cm med sidorna i tappade maskor innan de kopplas samman med bakstycket? Så ser det inte ut på bilden.

04.02.2021 - 11:47:

DROPS Design answered:

Hei Britt-Marie. Har du, når arbeidet målte ca 54-56-58-60-62-64 cm, avpasset å avsluttet etter 4 pinne rett i diagrammet og deretter strikket 1 rille (=2 rader)? Da skal du få en hals som du ser på bildet. mvh DROPS design

12.02.2021 kl. 11:32:

country flag Nida Kamran wrote:

Can you please explain me this( 18 sts x 1 repetition of diagram A.1 vertically = 10x12.5 cm.) When I used 4.5 mm needle it become 10 cm in width but in length it far more then 12.5 cm but when I used 4 mm it become 9.5x17 cm . Can you please help me.

16.11.2020 - 15:10:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Kamran, you will read more about tension here - you can watch and let your swatch dry flat before checking measurements one more time - should the height be still not exacthly right, you could keep the needles with the right width and adjust length to the given indications in cm. Happy knitting!

16.11.2020 kl. 16:32:

country flag Nadine wrote:

Bonjour. Comment tricoter une manche à la fois lorsqu’on utilise une aiguille circulaire?

07.04.2020 - 00:30:

DROPS Design answered:

Bonjour Nadine, quand vous tricotez la première épaule/manche, vous pouvez mettre la deuxième épaule/manche en attente sur un arrêt de mailles ou sur un fil ou simplement les laisser sur l'aiguille, sans les tricoter. Bon tricot!

14.04.2020 kl. 15:14:

country flag Gianni D'aniello wrote:

Salve, dopo aver lavorato gli aumenti, chiuso le maglie dello scollo (53 cm) e i 4 ferri a diritto per "aggiustare il lavoro il mio corpo misura in altezza 58cm (polsino10cm) ma il mio polsino non misura 23 cm e pure lavorando gli altri 5 cm extra per lo scollo non misurerebbe così tanto come faccio ad arrivare a 23 cm?

26.03.2020 - 20:07:

DROPS Design answered:

Buongiorno Gianni. Quando ha lavorato anche i 5 cm per lo scollo, è arrivato a metà del lavoro. Quindi proseguendo con il dietro, quindi la misura del polsino che ha fino ad adesso è la metà della misura finale. Lavorando anche il dietro, la misura attuale del polsino si raddoppia. Buon lavoro!

27.03.2020 kl. 16:09:

Laat een opmerking achter voor DROPS 153-22

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.