DROPS / 155 / 12

Spring Is Here by DROPS Design

Gebreide DROPS omslagdoek in ribbelst van "Kid-Silk".

DROPS design: model nr. ks-090
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Maten na het breien:
Hoogte in het midden: 50 cm
Breedte aan de bovenkant: 143 cm
Maten na het opspannen:
Hoogte in het midden: 58 cm
Breedte aan de bovenkant: 200 cm
Materiaal:
DROPS KID-SILK van Garnstudio
75 gr. kleur nr. 13, roze

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 8 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 12 st = 10 cm breed.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

GOLVENDE RAND:
* 1 st r, 1 omsl *, herhaal van *-* en eindig met 1 st r. Herhaal deze nld nog een keer.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Wordt heen en weer gebreid, van boven naar beneden op de rondbreinld.
Zet 54 st op met rondbreinld 8 mm en Kid-Silk. Brei 1 nld recht. Brei de volgende nld als volgt: 1 st r, 1 omsl, 2 st r, 1 omsl, 48 st r (plaats een markeerder aan elke kant van de 48 st en neem de markeerders gaandeweg mee naar boven), 1 omsl, 2 st r, 1 omsl, 1 st r = 58 st. Brei dan alle nld recht en meerder TEGELIJKERTIJD met omsl zoals hierboven staat (dus na de eerste st, voor de eerste markeerder, na de tweede markeerder en voor de laatste st) – meerder om de nld (= 4 st gemeerderd per nld met meerderingen) tot het werk klaar is. Brei bij een hoogte van ongeveer 50 cm in de hoogte een GOLVENDE RAND – zie uitleg boven. Kant de omsl en de steken recht af.

OPSPANNEN:
Laat de omslagdoek weken in handwarm water tot hij door en door nat is.
Knijp voorzichtig het overtollige water uit de omslagdoek – niet wringen – en rol hem in een handdoek. De omslagdoek is nu nog vochtig maar niet meer kletsnat.
Spreid het werk uit tot de maten die bovenaan beschreven zijn op een matras of kleed, zet vast met spelden en laat drogen. Herhaal dit proces iedere keer als de omslagdoek gewassen is.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 155-12.