DROPS Safran
DROPS Safran
100% katoen
vanaf 1.57 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.14€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS Children 24-7
DROPS design: Model nr. e-011-bn
Garengroep A en C of A+A
-----------------------------------------------------------
KLEINE DINOSAURUS:
Maten: ongeveer 10 cm hoog en 14 cm lang
Materiaal:
DROPS SAFRAN van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 14, legergroen
50 gr. kleur nr. 31, pistachegroen
en wat zwart voor ogen en mond

DROPS HAAKNLD 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 24 v = 10 cm breed.
Kussenvulling voor de vulling

GROTE DINOSAURUS:
Maten: ongeveer 14 cm hoog en 20 cm lang
Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 05, lichtpaars
50 gr. kleur nr. 58, pastelroze
en wat zwart voor ogen en mond

DROPS HAAKNLD 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 17 v = 10 cm breed.
Kussenvulling voor de vulling
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Safran
DROPS Safran
100% katoen
vanaf 1.57 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.14€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

TIP VOOR DE VULLING:
Vul het dier gaandeweg met wat kussenvulling terwijl u het haakt.

TIP VOOR HET HAKEN:
Begin elke v toer met 1 l (dit vervangt niet de eerste v) en eindig met 1 hv in eerste v van het begin van de toer.
Keer elke v toer met 1 l - dit vervangt niet de eerste v op de toer.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 v door 2 st samen te haken.
Doe dit als volgt: steek haak in eerste st en haal draad door, steek haak in volgende st en haal draad door, maak 1 omsl en haal draad door alle 3 st op haak.
----------------------------------------------------------

KLEINE DINOSAURUS:
Wordt van boven naar beneden gehaakt, eerst de kop, de hals en dan het lijf. De poten worden apart gehaakt en er later op genaaid. Haak de punten aan het einde. LEES TIP VOOR DE VULLING!

HOOFD, LIJF EN STAART:
Haak 4 l met legergroen en haaknld 3 mm en vorm een ring met 1 hv in eerste l. LEES TIP VOOR HET HAKEN!
TOER 1: haak 6 v in l-ring.
TOER 2: * haak 1 v in eerste v, 2 v in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer = 9 v.
TOER 3: * haak 1 v in elke van de eerste 2 v, 2 v in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer = 12 v. Keer het werk en haak de teruggaande toer aan de verkeerde kant.
TOER 4-6: haak 3 toeren met 1 v in elke v heen en weer (= opening voor snuit, die later wordt gehaakt).
TOER 7: haak nu weer in de rondte (plaats 1 markeerder aan het begin van de toer). Haak de eerste 2 v samen – ZIE MINDEREN en haak dan 1 v in elke van de volgende 8 v en haak de laatste 2 v samen = 10 v.
TOER 8-14: haak 1 v in elke v in de rondte (haak in de rondte zonder de toer eerst af te maken met een hv) en haak dan 1 v in elke van de eerste 5 st zodat u uitkomt in het midden van de hals aan de voorkant - de toer begint nu hier.
TOER 15: 1 v in elke van de eerste 3 v, 2 v in elke van de volgende 4 v, 1 v in elke van de laatste 3 v = 14 v.
TOER 16: haak de eerste 2 v samen, dan 1 v in elke van de volgende 3 st, 2 v in elke van de volgende 4 st, 1 v in elke van de volgende 3 st en haak de laatste 2 v samen = 16 v.
TOER 17: haak 1 v in elke van de eerste 14 v, keer met 1 l. Haak dan heen en weer en haak de borst.
TOER 18 (verkeerde kant): sla de eerste 2 v over, 1 v in elke van de volgende 11 v, keer met 1 l.
TOER 19 (goede kant): sla de eerste 2 v over, 1 v in elke van de volgende 8 v, keer met 1 l.
TOER 20 (verkeerde kant): sla de eerste 2 v over, 1 v in elke van de volgende 5 v, keer met 1 l.
TOER 21: haak nu weer in de rondte - haak v langs de hele opening - meerder gelijkmatig zodat er in totaal 20 v zijn, haak dan tot midden onder de buik.
TOER 22: haak 1 v in elke v maar haak in 2 v midden boven op de achterkant 2 v = 22 v – plaats 1 markeerder in het midden van deze v.
TOER 23-25: haak 1 v in elke v.
TOER 26-29: haak 1 v in elke v maar minder 1 st aan elke kant van de markeerder midden bovenop (dus minder 2 st elke toer). Na de 29e toer zijn er 14 v over.
TOER 30-33: haak 1 v in elke st maar minder 1 st midden bovenop (minder afwisselend voor en na de markeerder). Na 33e toer zijn er 10 v over.
TOER 34-36: haak 1 v in elke v.
TOER 37-42: haak 1 v in elke v maar minder 1 v midden onder de staart elke toer.
Na toer 42 zijn er 4 st over. Knip de draad af, rijg het draadeinde rondom de opening, trek de draad aan en zet vast.

SNUIT:
Haak 10 v met legergroen langs de opening aan de voorkant van de kop. Haak 1 toer met 1 v in elke v, dan 1 toer waar alle v 2 aan 2 samen worden gehaakt. Knip de draad af, stop wat kussenvulling in de snuit, rijg het draadeinde rondom de opening, trek de draad aan en zet vast.

POOT:
Haak 4 l met legergroen en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: haak 5 v in l-ring.
TOER 2: haak 2 v in elke v = 10 v.
TOER 3-6: haak 1 v in elke v, Hecht de draad af.
Haak in totaal 4 poten zo. Vul ze met wat kussenvulling en naai ze aan de onderkant van het lijf.

PUNTEN:
Haak punten op de rug met pistachegroen en haaknld 3 mm als volgt: haak 1 hv aan de punt van de staart, * haak 3 l, haak in de eerste l, 1 stk, sla ongeveer 1 cm over en haak 1 v *, herhaal van *-* tot waar de staart begint. Ga verder en haak als volgt: * 3 l, sla ongeveer 1 cm over en haak 1 v *, herhaal tot op de kop middenachter en eindig met 1 hv. Hecht de draad af.

Borduur ogen en mond met zwart.

----------------------------------------------------------

GROTE DINOSAURUS:
Haak zoals de kleine dinosaurus, maar met haaknaald 4 mm en Paris. Hoofd, lijf en staart worden met lichtpaars gehaakt en snuit, poten en punten worden met pastelroze gehaakt.
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS Children 24-7

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (49)

country flag Brenda schreef:

I don’t understand what you mean in rows 4-6 => 1 sc for every sc back and forth. What does back and forth mean?

08.05.2024 - 03:49

DROPS Design antwoorde:

Dear Brenda, working back and forth means to work in rows, ie from row 4 to row 6 you will turn at the end of each row to work alternately from RS and from WS, this will create an opening for you will work along these opening for the snout afterwards. Happy crocheting!

08.05.2024 - 08:19

country flag Zuzana schreef:

Ďakujem za milý návod. Trochu som sa potrápila, lebo sa mi to celé krútilo. Prvý dinosaurus mal hlavu vzadu a chrbát na boku. Bolo to zúfalé. Pri druhom som si dávla pozor, nesledovala som návod úplne presne na očko a bolo to lepšie. Obdivujem tieto nápady na hračky, je to ťažká práca.

13.10.2023 - 11:52

country flag Kleine Dino schreef:

Dag, Vind het een moeilijk patroon om te lezen.. Ben nu bij toer 17 en daar staat 14 vasten haken keer met 1 losse haak dan heen en weer de borst maar hoe vaak moet je heen en weer haken voor de borst??

13.03.2023 - 10:53

DROPS Design antwoorde:

Dag,

De zin over dat je dan heen en weer haakt voor de borst is als extra informatie, dus je kunt gewoon verder gaan met toer 18. Bij toer 21 staat dat je weer verder gaat in de rondte.

14.03.2023 - 20:44

country flag Dfabgnehsragvc schreef:

Cxbgrsjngd

07.12.2022 - 18:06

country flag Elyas schreef:

I am trying to complain about this poorly made tutorial but you cannot do that :) add pictures

07.12.2022 - 14:45

country flag Aaaaar schreef:

Round 4-6 what does any of this mean

25.02.2022 - 22:28

DROPS Design antwoorde:

Dear Aaaaar, after you have worked round 3, turn and work now row 4 from WS with 1 st in each st all the row, turn and work 1 st in each st from RS (row 5), turn and work 1 st in each st all the row from WS (row 6), turn and work now round 7 (= as explained, joining with a sl st at the end of this round). Happy crocheting!

28.02.2022 - 10:58

country flag Sb schreef:

Hi I have been following the pattern as written, dc double crochet, and arrived at row 18 only to find that the filling is very exposed due to the open nature of the double crochet. when double checking with the photo it looks like a single crochet, sc throughout. Please clarify. Thanks

27.09.2021 - 23:20

DROPS Design antwoorde:

Dear Sb, correct, the pattern is worked with double crochets UK-terminology this means single crochet in US-terminology, edit language by scrolling down the menu below the photo if needed and chosse English (US/in). Happy crocheting!

28.09.2021 - 08:07

country flag Nicole Rosanis schreef:

Toujours pas compris 8 à 14 en rod sans fermer????

14.09.2021 - 21:21

DROPS Design antwoorde:

Bonjour Mme Rosanis, tout à fait, à la fin de chaque tour, plutôt que de terminer par 1 maille coulée dans la 1ère maille du début de ce tour, déplacez votre marqueur (pour repérer la transition des tours) et crochetez 1 maille serrée dans la 1ère maille du tour précédent et continuez ainsi jusqu'à ce que le tour 14 soit terminé, puis crochetez encore 5 mailles serrées pour que les tours commencent désormais au milieu du cou pour le tour 15. Bon crochet!

15.09.2021 - 07:13

country flag Urda schreef:

Jeg forstår ikke hekletipset: «Hver omg med fm starter med 1 lm (denne erstatter ikke første fm) og avsluttes med 1 kjm i første fm på beg av omg.» Hvis man hekler en kjm i fleste fm på begynnelsen av omgangen: vil ikke den første fm av omgangen bli forskjøvet bortover til venstre? Eller skal man strikke en kjm OG fm i første maske på beg av omg?

22.08.2021 - 22:41

country flag Eline schreef:

Bij toer 21 staat haak dan tot midden onder de buik moet je dan nog een paar toeren rondhaken? Hoeveel toeren

13.07.2021 - 19:25

DROPS Design antwoorde:

Dag Eline,

Nee, je hoeft geen extra toeren te haken, maar je haakt na toer 21 verder tot midden onder de buik. Vanaf toer 22 haak is het begin van de toer dus steeds midden onder de buik.

20.07.2021 - 17:38