Dino by DROPS Design

Heklet dinosaur i DROPS Safran eller DROPS Paris

Stikkord: dyr, leker,
DROPS Design: Modell nr e-011-bn
Garngruppe A og C eller A + A
-----------------------------------------------------------
LITEN:
Mål: ca 10 cm høy x 14 cm lang
Materialer:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio
50 g f.nr 14, militærgrønn
50 g f.nr 31, pistasj
+ litt sort til øyne og munn

DROPS HEKLENÅL NR 3 – eller den nålen du må bruke for å få 24 fm på 10 cm i bredden.
TILBEHØR: Vatt til fyll.

STOR:
Mål: ca 14 cm høy x 20 cm lang
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio
50 g f.nr 05, lys lilla
50 g f.nr 58, støvrosa
+ litt sort til øyne og munn

DROPS HEKLENÅL NR 4 – eller den nålen du må bruke for å få 17 fm på 10 cm i bredden.
TILBEHØR: Vatt til fyll.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Bomull
fra 20.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 20.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 40kr. Les mer.

Instruksjoner

FYLLTIPS:
Fyll vatt i dyret litt etter litt etter hvert som det hekles.

HEKLETIPS:
Hver omg med fm starter med 1 lm (denne erstatter ikke første fm) og avsluttes med 1 kjm i første fm på beg av omg.
Hver rad med fm snus med 1 lm – denne lm erstatter ikke første fm på raden.

FELLETIPS:
Det felles 1 fm ved å hekle 2 m sammen.
Dette gjøres slik: Stikk nåla ned i første m, hent tråden, stikk nåla ned i neste m, hent tråden, lag 1 kast og trekk tråden gjennom alle 3 m på nåla.

----------------------------------------------------------

LITEN DINOSAUR:
Arb hekles fra toppen av hode, nedover halsen, bortover kroppen og ut til halen. Bena hekles for seg og sys fast. Tager hekles på til slutt.
LES FYLLTIPS!

HODE, KROPP OG HALE:
Hekle 4 lm med militærgrønn på nål 3 og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm. LES HEKLETIPS!
1.OMG: Hekle 6 fm om lm-ringen.
2.OMG: * Hekle 1 fm i første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 9 fm.
3.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de 2 første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 12 fm. Snu arb, og hekle tilbake fra vrangen.
4.-6.RAD: Hekle 3 rader med 1 fm i hver fm frem og tilbake (= åpning hvor snuten skal hekles på etterpå).
7.OMG: Nå hekles det rundt igjen (sett 1 merke på beg av omg). Hekle de 2 første fm sammen – SE FELLETIPS, deretter 1 fm i hver av de 8 neste fm og de 2 siste fm hekles sammen = 10 fm.
8.-14.OMG: Hekle 1 fm i hver fm rundt og rundt uten og avslutte hver omg, videre hekles det 1 fm i hver av de 5 første m, slik at man nå er midt oppå nakken – herfra starter omg videre.
15.OMG: 1 fm i hver av de 3 første fm, 2 fm i hver av de 4 neste fm, 1 fm i hver av de 3 siste fm = 14 fm.
16.OMG: Hekle de 2 første fm sammen, deretter 1 fm i hver av de 3 neste m, 2 fm i hver av de 4 neste m, 1 fm i hver av de 3 neste m, og hekle de 2 siste fm sammen = 16 fm.
17.OMG: Hekle 1 fm i hver av de første 14 fm, snu med 1 lm. Videre hekles det frem og tilbake et stykke til brystkasse.
18.RAD (vrangen): Hopp over de 2 første fm, 1 fm i hver av de neste 11 fm, snu med 1 lm.
19.RAD (retten): Hopp over de 2 første fm, 1 fm i hver av de neste 8 fm, snu med 1 lm.
20.RAD (vrangen): Hopp over de 2 første fm, 1 fm i hver av de neste 5 fm, snu med 1 lm.
21.OMG: Nå hekles det rundt igjen – hekle fm rundt hele åpningen – øk jevnt fordelt slik at det totalt blir 20 fm, hekle deretter frem til midt under magen.
22.OMG: Hekle 1 fm i hver fm, men i 2 fm midt oppå ryggen hekles det 2 fm = 22 fm – sett 1 merke midt mellom disse fm.
23.-25.OMG: Hekle 1 fm i hver fm.
26.-29.OMG: Hekle 1 fm i hver fm, men fell 1 m på hver side av merket midt oppå ryggen (dvs at det felles 2 m på hver omg). Etter 29.omg er det 14 fm tilbake.
30.-33.OMG: Hekle 1 fm i hver m, men fell 1 m midt opp ryggen (fell vekselvis før og etter merket). Etter 33.omg er det 10 fm tilbake.
34.-36.OMG: Hekle 1 fm i hver fm.
37.-42.OMG: Hekle 1 fm i hver fm, men fell 1 fm midt under halen på alle omg. Etter 42.omg er det 4 fm tilbake. Klipp tråden, tråkle trådenden rundt åpningen, snurp sammen og fest.


SNUTE:
Hekle 10 fm med militærgrønn rundt åpningen foran på hode. Hekle 1 omg med 1 fm i hver fm, deretter 1 omg hvor alle fm hekles sammen 2 og 2. Klipp tråden, putt litt vatt inn i snuten, tråkle trådenden rundt åpningen, snurp sammen og fest.

BEN:
Hekle 4 lm med militærgrønn og sett dem i en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: Hekle 5 fm om lm ringen.
2.OMG: Hekle 2 fm i hver fm = 10 fm.
3.-6.OMG: Hekle 1 fm i hver fm, klipp tråden.
Hekle 4 like ben. Putt litt vatt inn i dem og sy dem fast på undersiden av kroppen.

TAGGER:
Hekle tagger på ryggen med pistasj på nål 3 slik: Hekle med 1 kjm i tuppen av halen, * Hekle 3 lm, i den første lm hekles 1 st, hopp frem ca 1 cm og hekle 1 fm *, gjenta fra *-* frem til der halsen begynner. Herfra hekles det videre slik: * 3 lm, hopp frem ca 1 cm og hekle 1 fm *, gjenta frem til midt bak på hodet og avslutt med 1 kjm. Klipp og fest tråden

Brodér på øyne og munn med sort.
----------------------------------------------------------

STOR DINOSAUR:
Hekle på samme måte som liten dinosaur, men på nål 4 med Paris. Hode, kropp og hale hekles med lys lilla. Snute, ben og tagger hekles med støvrosa.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (35)

Thea Manders 14.07.2020 - 07:07:

Please explain round 8-14 better.. I do not understand how to sc without finishing the round.

DROPS Design 14.07.2020 kl. 09:17:

Dear Mrs Manders, simply work 1 sc in each sc for 7 rounds (without joining each round with a sl st) and end with 1 sc in each of the first 5 sc of the round so that next round will start in the middle of the top of neck. Happy crocheting!

Lourdes Artiaga Pérez 28.03.2020 - 19:52:

No hay un video tutorial de este dinosaurio? Es que las instrucciones del patrón no me quedan claras y me encanta este dino. Gracias

DROPS Design 29.03.2020 kl. 23:07:

Hola Lourdes. De momento no tenemos un video para elaborar este muñeco. Bajo el patrón tienes algunos vídeos relacionados que te podría ayudar a realizar el patrón.

Odie Vlemmings 20.02.2020 - 15:34:

Ik had vraagje over de 5 vasten na toer 14. Er staat 5 vasten om in het midden te komen bijhalen/snuit, maar daar eindig ik toch met toe 14...

DROPS Design 24.02.2020 kl. 08:07:

Dag Odie,

Je begint met haken bovenaan bij de kruin en aan het eind van toer 14 ben je bij de snuit. Dan moet je nog 5 vasten haken om het begin van de toer te verplaatsen naar de hals aan de voorkant.

Dayenne 28.10.2019 - 12:32:

Ben ik weer. Inmiddels als 4 keer overnieuw begonnen. Vind het patroontje niet echt duidelijk. Moet ik het werk weer keren naar de goede kant na toer 6? En toer 8 - 14: 5 st tot je uitkomt in het midden van de hals aan de voorkant... Wat is de voorkant? Is dat de kant waar de snuit komt? En nog een vraag. Wanneer doe je de vulling in het lichaampje? Of doen moet dat door de opening van de snuit? Help!... Vind m zo leuk maar kom er niet uit. Groetjes Dayenne

DROPS Design 29.10.2019 kl. 09:50:

Dag Dayenne,

Na toer zes haak je weer in de rondte, dus in de overgang van toer 6 naar toer 7 keer je het werk niet. Als je klaar bent met toer 14 moet je nog 5 vasten extra haken om aan de voorkant bij de hals uit te komen, waar de toer vanaf dan steeds begint. (Dit is inderdaad de hals/snuit. Je kunt hier evt. een markeerdraad zetten.) Je vult de dino gaandeweg tijdens het haken.

Dayenne 27.10.2019 - 14:46:

Ik heb net een vraag gesteld over toer 15. Inmiddels ben ik er uit. Ik moet wennen aan de manier van opschrijven en raakte in de war van het woord elke. Maar geloof dat ik het nu snap. Je mag mijn vraag wel verwijderen. Bedankt voor het patroontje! Groeten Dayenne

DROPS Design 27.10.2019 kl. 15:45:

Dag Dayenne,

Dankjewel voor de terugkoppeling. Veel haakplezier!

Dayenne 27.10.2019 - 14:28:

Ook ik kom er niet uit. (Kleine dino) Het is erg onduidelijk omschreven. Ik loop stuk bij toer 15. Als ik doe wat daar staat (dat is al niet duidelijk doordat er iedere 4 de staat. Vooral dat woord iedere is vreemd) iig kom ik niet uit en heb ik aan het eind geen 14 maar 12 vasten. Misschien lees ik het verkeerd maar ben toch echt al een gevorderd haakster. Wat doe ik fout? Of is het toch een foutje in het patroon?

Steffi 12.01.2019 - 23:19:

Hallo noch einmal, ich hab gerade gesehen, dass die Schnauze erst später "angehäkelt" wird. ABER, was ich leider noch nicht verstanden habe ist, warum da eine Öffnung für die Schnauze bleiben soll. Am Ende der Runde 3 habe ich ja 12 M und in Reihe 4-6 soll man ja "1 fM in jede fM " häkeln und dann hin und zurück in Reihen, aber wo entsteht dann da die Öffnung?! Über hilfreiche Tipps bin ich sehr dankbar! DANKESCHÖN!

DROPS Design 14.01.2019 kl. 11:06:

Liebe Steffi, die Öffnung bekommen Sie nach der Runde 3 und vor der 7. Runde = am Ende Reihe 4,5 und 6 wenden Sie - siehe Antwort unten. Viel Spaß beim häkeln!

Steffi 12.01.2019 - 23:08:

Hallo, ich habe bis inkl. Reihe 6 gehäkelt und auch alles mit Hin- und Rück-Reihen verstanden. Aber leider bekomme ich die Kopfform nicht hin. Ich starte ja mit 6 M (1.Rd), dann werden es 9 M (2.Rd) und dann sind es 12 (3.Rd+4-6R). Bei mir sieht es eher aus wie ein "Fingerhut", also alles gleichmäßig und somit steht die Schnauze nicht hervor. Ich müsste doch irgendwann auf der einen Seite Maschen verdoppeln, damit die Schnauze "hervorsteht"?! DANKE für die Hilfe

DROPS Design 14.01.2019 kl. 10:54:

Liebe Steffi, nach der 3. Runde (= 12 M), sollen Sie wenden und 3 Reihen über diese 12 M häkeln, dan 1 Rückreihe (= 4. Reihe), 1 Hinreihe (=5. Reihe) und 1 Rückreihe (= 6. Reihe). Nach der 6. Reihe wenden Sie = 7.Rund = Hinreihe und jetzt 1 Runde über alle Maschen häkeln indem Sie 2 M abenhmen = 10 M. Die Schnauze häkeln Sie später (siehe SCHNAUZE). Viel Spaß beim häkeln!

Adriana 10.12.2018 - 18:17:

El dinosaurio está hermoso, PERO las INSTRUCCIONES están muy CONFUSAS. Podrían hacerlas más simples y entendibles, por favor? Muchas gracias.

Beverley 31.10.2018 - 17:04:

On rounds 4-6 must we join with a slip st , 1 chain then turn

Kommentér oppskrift DROPS Children 24-7

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.