DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 18.20€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 147-16
DROPS design: Model nr. w-479
Garengroep C en C en C
--------------------------------------------------------
Maat: ongeveer 83 cm in diameter (zie uitleg onder voor GROTER KLEED).
Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
700 gr. kleur 01, abrikoos (voor kleine kleed op foto)

DROPS HAAKNLD 8 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 8 stk in breedte en 4.5 stk in hoogte met 3 draden Paris = 10 x 10 cm (PATROON A.1 en A.2 = 4 toeren met stk in hoogte).
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 18.20€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Begin elke toer met stk met 3 l. Eindig toer met 1 hv in 3e l van begin van toer (zie aparte uitleg voor toeren met PATROON A.1 en A.2).

TIP:
U kunt het kleed zo groot maken als u wilt, We hebben een kleiner kleed gemaakt met een diameter van ongeveer 83 cm en een grotere met een diameter van 125 cm. Voor het kleinere kleed hebt u 700 gr Paris nodig zoals hier staat aangegeven en voor de grotere hebt u 1300 gr Paris nodig.

PATROON A.1 (deelbaar door 4 st):
Patroon bestaat uit 4 toeren en telpatroon A.1 toont 5e en 6e toer in patroon. Haak als volgt:
TOER 5: 4 l (= 1 stk en 1 l), sla 1 stk over, haak in volgende stk: 1 stk en 7 l en 1 stk, 1 l, sla 1 stk over, 1 stk in volgende stk, haak dan patroon volgens A.1 als volgt: * 1 l, sla 1 stk over, haak in volgende stk: 1 stk en 7 l en 1 stk, 1 l, sla 1 stk over **, 1 stk in volgende stk *, herhaal van *-* maar eindig laatste herhaling na **, haak dan 1 hv in 3e l van begin van toer.
TOER 6: haak volgens telpatroon A.1 als volgt: * haak 7 stk in volgende l-lus, haak 1 v in volgende stk *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 hv in eerste stk van begin van toer = 12 stk-groepen.
TOER 7: haak 1 hv in elke van volgende 2 stk, 1 l, 1 v in 4e stk in stk-groep, * 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep *, herhaal van *-* 11 keer in totaal, eindig met 7 l en 1 hv in eerste v van begin van toer = 12 l-lussen en 96 st in totaal op toer.
TOER 8: 3 l (= 1 stk), * 1 l, sla 1 st over, 1 stk in volgende st *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 l en 1 hv in 3e l van begin van toer = 48 stk en 1 l tussen elk stk (= 96 st in totaal op toer).

PATROON A.2 (deelbaar door 6 st):
Patroon bestaat uit 4 toeren en telpatroon A.2 toot 14e en 15e toer in patroon. Haak als volgt:
TOER 14: 4 l (= 1 stk en 1 l), sla 2 stk over, haak in volgende stk: 1 stk en 7 l en 1 stk, 1 l, sla 2 stk over, 1 stk in volgende stk, haak dan in patroon volgens A.2 als volgt: * 1 l, sla 2 stk over, haak in volgende stk: 1 stk en 7 l en 1 stk, 1 l, sla 2 stk over **, 1 stk in volgende stk *, herhaal van *-* maar eindig laatste herhaling na **, haak dan 1 hv in 3e l van begin van toer.
TOER 15: haak volgens telpatroon A.2 als volgt: * h7 stk in volgende l-lus, haak 1 v in volgende stk *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 hv in eerste stk van begin van toer = 26 stk-groepen.
TOER 16: haak 1 hv in elke van volgende 2 stk, 1 l, 1 v in 4e stk in stk-groep, * 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep, 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep, 6 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep, 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep, 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep, 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep *, herhaal van *-* 4 keer in totaal, 7 l, 1 v in 4e stk in volgende stk-groep, 7 l en 1 hv in eerste v van begin van toer = 26 l-lussen en 204 st in totaal op toer.
TOER 17: 3 l (= 1 stk), * 1 l, sla 1 st over, 1 stk in volgende st *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 l en 1 hv in 3e l van begin van toer = 102 stk en 1 l tussen elk stk (= 204 st in totaal op toer).
--------------------------------------------------------

KLEED:
Haak 4 l met haaknld 8 mm en 3 draden Paris en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Haak 12 stk in l-ring.
TOER 2: haak 2 stk in elk stk = 24 stk.
TOER 3: * 2 stk in eerste stk, 1 stk in volgende stk *, herhaal van *-* de hele toer = 36 stk.
TOER 4: * 2 stk in eerste stk, 1 stk in elk van volgende 2 stk *, herhaal van *-* de hele toer = 48 stk.
TOER 5-8: haak PATROON A.1 - zie uitleg boven.
TOER 9: denk om INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Haak * 2 stk in eerste st, 1 stk in elke van volgende 7 st *, herhaal van *-* de hele toer = 108 stk.
TOER 10: * 2 stk in eerste st, 1 stk in elke van volgende 8 st *, herhaal van *-* de hele toer = 120 stk.
TOER 11-13: Ga verder en meerder als in toer 9 en 10 (dus haak elke toer 1 stk meer tussen elke keer date r 2 stk worden gehaakt in dezelfde st = 12 st gemeerderd per toer). Na 13e toer zijn er 156 stk op toer.
TOER 14-17: haak PATROON A.2 - zie uitleg boven.
TOER 18: * 2 stk in eerste st, 1 stk in elke van volgende 16 st *, herhaal van *-* hele toer = 216 stk.
Knip de draden af en zet vast.

GROTER KLEED:
Als u een groter kleed wilt haken gaat u verder na 18e toer op kleed als volgt:
Ga verder met meerderen als op toer 18, dus elke toer wordt: haak 1 stk meer tussen elke keer dat 2 stk worden gehaak in dezelfde st = 12 st gemeerderd per toer.
Ga zo verder tot werk gewenste maat heeft, haak dan volgens telpatroon A.2 (= 2 toeren). Haak na A.2 de laatste 3 toeren op kleed als volgt:
TOER 1: haak 1 hv in elke van volgende 2 stk, 1 l, 1 v in 4e stk van stk-groep, * 7 l, 1 v in 4e stk van volgende stk-groep *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 7 l en 1 hv in eerste v van begin van toer.
TOER 2: 3 l (= 1e stk), * 1 l, sla 1 st over, 1 stk in volgende st *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 l en 1 hv in 3e l van begin van toer.
TOER 3: 3 l, haak dan 1 stk in elke st hele toer en meerder TEGELIJKERTIJD 12 stk gelijkmatig (meerder 1 stk door 2 stk te haken in dezelfde st). Knip de draden af en zet vast.

Telpatroon

symbols = 1 stk in l-lus eronder
symbols = 1 stk in st eronder
symbols = 1 l
symbols = 1 v
symbols = toont toer voor telpatroon begint en hoe de st gehaakt moeten worden in toer eronder
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 147-16

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (109)

country flag Stinje wrote:

Guten Tag! Ich würde statt des vorgeschlagenen Garns "Paris" gerne "Bomull-Lin" verwenden. Wäre dieses für die Herstellung des Teppichs ebenso geeignet und auch robust genug? Der Teppich ist für das Badezimmer gedacht. Viele Grüße, Stinje

03.07.2023 - 15:52

DROPS Design answered:

Liebe Stinje, beide Garne könnten hier benutzt werden, am besten benutzen Sie den Garnumrechner, um die neue Garnmenge kalkulieren zu lassen. Viel Spaß beim häkeln!

03.07.2023 - 16:01

country flag Kaja wrote:

Sorry, not 6- this was fine 😊 I ment 7-th row. The beginning of it doesn't quite match the rest of the 7-th row. I'm already finishing the carpet, but just to be clear.

06.05.2022 - 17:29

DROPS Design answered:

Dear Kaja, the previous row has a fan pattern. In row 7, you form chain spaces between the center of one fan and the center of the next fan. There are 12 tr-groups from the previous row and 12 chain spaces in the 7th row. There are also 12 dc in the 4th tr in each tr-group. In total, you obtain 12 stitches (not counting the sl stitch and the 1 ch). We don't have any graphs of this row or any other that don't have their own graph already. Happy crochetting!

08.05.2022 - 19:10

country flag Kaja wrote:

I don't really get the 6-th row. Can't you just draw it?

05.05.2022 - 15:21

DROPS Design answered:

Dear Kaja, the 6th row is explained both in the text and drawn in A.1, it's the one marked with a 6 on the left. You work 7 tr in the chain space of the previous round, skip the chain stitch and 1 dc in the tr from the previous round. Repeat this the whole round. Happy crocheting!

05.05.2022 - 21:58

country flag Jana Münzner wrote:

Habe eine Frage zur Größe der Häkelnadel. Nr. 8 ist hier angegeben. Ist damit der Durchmesser in mm gemeint oder die 8 bzw. H mit dem Durchmesser 5.5mm?

31.10.2021 - 21:38

DROPS Design answered:

Liebe Frau Münzner, es handelt sich um eine Häkelnadel 8 mm - die finden Sie hier. Viel Spaß beim häkeln!

03.11.2021 - 07:33

country flag Nina wrote:

Was ist mit 3 Fäden gemeint? Häkelt man mit drei knäulen parallel?

23.03.2021 - 21:25

DROPS Design answered:

Liebe Nina, es wird also mit 1 Faden von je 3 Knäuel zusammen gehäkelt, als nur 1 wäre. Viel Spaß beim häkeln!

24.03.2021 - 07:50

country flag Lena wrote:

Hej, Är "ca 83 cm i diameter" måttet för den större eller den mindre mattan?

17.05.2020 - 09:15

DROPS Design answered:

Hej. Jag tolkar det som att det är måttet för den mindre mattan. Mvh DROPS Design

18.05.2020 - 10:47

country flag Claudia wrote:

Hallo, ich komme in Runde 8 Muster A 1 nicht weiter. Verstehe nicht was mit den Lm aus Runde 7 wird.

09.04.2020 - 19:22

DROPS Design answered:

Liebe Claudia, am Ende der 7. Runde haben Sie 12 Luftmaschenbogen mit je 7 Lm + 1 fM x 11 (= 8 Maschen x 12 = 96 Maschen). Bei der 8. Runde häkeln Sie: 3 Lm (= 1. Stb), *1 Lm, überspringen Sie 1 Lm, 1 Stb in das nächste Lm*, von *bis* bis zur Ende der Runde wiederholen = es sind jetzt 48 Stb mit je 1 Lm inzwischen. Viel Spaß beim häkeln!

14.04.2020 - 09:03

country flag Kelly wrote:

Mij is even iets niet duidelijk. Als ik t kleed groter wil hebben moet ik na toer 18 gaan meerderen Tot de gewenste grootte, dat begrijp ik nog. Dan staat er dat ik volgens A2 moet haken en tussen haakjes staat er dan =2 toeren. Dat begrijp ik even niet. En hoe daarna verder. Kunt u mij misschien meer duidelijkheid geven hoe ik verder moet nadat ik de gewenste grootte heb bereikt. Dus vanaf dat er staat haak dan volgens A2. Heel graag hoor ik van u. Dankjewell. Mvg, Kelly

25.10.2019 - 00:27

DROPS Design answered:

Dag Kelly,

A.2 bestaat uit 2 toeren. (Waar 14 bij staat is de eerste toer en waar 15 bij staat is de tweede toer). De toer waar de pijl bij staat in in A.2 hoort niet bij het patroon, maar deze staat erbij zodat je kunt zien hoe je de steken in de voorgaande toer met stokjes haakt.

Als je klaar bent met A.2 haak je verder volgens patroon (toer 1 tot en met 3 volgens de beschrijving onderaan.

30.10.2019 - 11:40

country flag Christelle Van Der Merwe wrote:

Good evening, I am busy with row 10 now, but it's all wobbly. Don't know what I did wrong? Think I followed the pattern to the T. Please help!

06.08.2019 - 21:53

DROPS Design answered:

Dear Mrs Van Der Merwe, it's a bit tricky to answer you there, do you get the correct tension? Do you have the correct number of stitches? A good idea would be to bring your work to your store (or send them a picture per mail) so that they can see and assist you. Happy crocheting!

07.08.2019 - 12:52

country flag Helga Dann wrote:

Verstehe ich das richtig.....muss man zum Häkeln 3 Fäden verwenden? Also gleichzeitig von 3 Knäul Wolle arbeiten? Wenn ja, dann passt aber die gerade Wollmenge nicht, denn dann sind am Ende nur noch 2 Knäul da Vielen Dank für die Rückmeldung

28.06.2019 - 11:07

DROPS Design answered:

Liebe Frau Dann, Garnmenge stimmt, so lange Ihre Maschenprobe stimmt - am Ende können Sie den letzten Knäuel in 2 Teile oder in 3 Teile teilen. Viel Spaß beim häkeln!

28.06.2019 - 15:38