DROPS Extra / 0-879

Galaxica by DROPS Design

Gehaakte DROPS halswarmer met sterrensteek van "Drops Loves You #2" of "Eskimo"

DROPS Design: Model nr. ee-454
Garengroep E
-----------------------------------------------------------
Afmetingen:
Ongeveer 80 cm rondom de onderkant
Ongeveer 70 cm rondom de bovenkant
ongeveer 27 cm hoog

Materiaal: DROPS LOVES YOU #2 van Garnstudio
200 gr. kleur # 3112, poederroze

of gebruik: DROPS ESKIMO van Garnstudio
200 gr. kleur # 51, poederroze

DROPS HAAKNLD 9 mm
- of de haaknld die u een stekenverhouding geeft van ongeveer 4 sterren = 10 cm breed.

DROPS Parelmoerknopen (#540): 3 stuks

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.09 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

HALSWARMER:
Haak 57 l met haaknld 9 mm en Drops Loves You #2.
TOER 1 (goede kant): neem 5 st op en begin in de 2e l vanaf de haak = 6 lussen op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l – dit creëert een gaatje bovenop de 6 st, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde l als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 l = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Maak 1 half stokje in de laatste losse. Keer het werk.
TOER 2 (verkeerde kant): 2 l, haak 2 hstk in "elk sterrengaatje", eindig de toer met 1 hstk in de laatste st. Keer het werk. Er zijn nu 26 st op de toer en 1 hstk aan elke zijkant.
TOER 3: 3 l, neem 1 st op in de 2e en 3e l vanaf de haak, 1 st in eerste 3 st op de toer = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde l als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 st = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st, 1 l*, herhaal van *-*. Haak 1 hstk in de laatste st. Keer het werk.
Herhaal steeds toer 2 en 3.

Haak in de 8e toer (verkeerde kant) zoals eerder, maar meerder door 3 hstk te haken (in plaats van 2) in het 7e en 8e sterrengaatje geteld vanaf elke zijkant.
TOER 9 (goede kant): haak als hiervoor, er zijn nu 28 sterren op de toer.
Ga verder als hiervoor en meerder opnieuw in de 12e toer (verkeerde kant) door 3 hstk te haken in het 8e en 9e sterrengaatje geteld vanaf elke zijkant.
TOER 13 (goede kant): haak als hiervoor, er zijn nu 30 sterren op de toer.
Ga verder als hiervoor en meerder in toer 16 (verkeerde kant) weer door 3 hstk te haken in het 9e and10e sterrengaatje geteld vanaf elke zijkant.
TOER 17 (goede kant): haak als hiervoor, er zijn nu 32 sterren op de toer.
Stop na toer 18.
Haak ongeveer 24-26 v gelijkmatig langs de korte kant.
Haak nog 5 toeren heen en weer met 1 v in elke v langs de korte kant. Hecht de draad af.
Herhaal langs de andere korte kant en maak in de 4e toer 3 knoopsgaten. Plaats een knoopsgat direct naast de halsrand en plaats de 2 volgende met ongeveer 6 cm tussen elk knoopsgat.

1 knoopsgat = haak 2 l, sla 2 v van de toer eronder over. Haak in toer 5 ,2 v in elke l-lus van elk knoopsgat. Hecht de draad af na toer 5.

Naai de knopen aan zodat ze in de knoopsgaten passen.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-879.