DROPS Extra / 0-879

Galaxica by DROPS Design

Virkad DROPS Halsvärmare i "Drops Loves You #2" eller "Eskimo"

DROPS Design: Modell nr ee-454
Garngrupp E
-----------------------------------------------------------
Mått: ca 80 cm runt nertill, ca 70 cm runt upptill, ca 27 cm hög

Garnåtgång: DROPS LOVES YOU #2 från Garnstudio
200 gr färg nr 3112, puder rosa

- eller använd: DROPS ESKIMO från Garnstudio
200 gr färg nr 51, puder rosa

DROPS VIRKNÅL 9 mm
- eller nål nr som ger ca 4 stjärnor på 10 cm i bredd.

DROPS Pärlemorknapp (nr 540): 3 st
-----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Halsvärmare:
Virka 57 lm med nål 9 mm med Drops Loves You #2.
Varv 1 (rätan): plocka upp 5 m med start i 2:a lm från nålen = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, virka 1 lm vilket skapar ett hål över de 6 m, *plocka upp 1 m i hålet, plocka upp 1 m i sidan på den sista av de 6 m, plocka upp 1 m i samma lm som den sista av de 6 m plockades upp i, 1 m i var av de nästa 2 lm = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, 1 lm*, upprepa *-*. Virka 1 hst i sista lm. Vänd.
Varv 2 (avigan): 2 lm (= 1 hst), virka 2 hst i varje "stjärnhål", avsluta v med 1 hst i sista m. Vänd. Det är nu 26 stärnor på varvet och 1 hst i varje sida.
Varv 3: 3 lm, plocka upp 1 m i 2:a och 3:e lm från nålen, plocka upp 1 m i första 3 m på v = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, virka 1 lm, *plocka upp 1 m i hålet, plocka upp 1 m i sidan på den sista av de 6 m, plocka upp 1 m i samma m som den sista av de 6 m plockades upp i, plocka upp 1 m i var av de nästa 2 m = 6 m på nålen, gör ett omslag och drag genom alla 6 m, 1 lm*, upprepa *-*. Virka 1 hst i sista hst på v. Vänd.
Upprepa varv 2 och 3.
På varv 8 (avigan) virkas som innan, men det ökas genom att det virkas 3 hst (i stället för 2) i 7:e och 8:e stärnhålet räknat från var sida.
varv 9 (rätan): virkas som innan, det blir nu 28 stjärnor.
Fortsätt som förut, på varv 12 (avigan) ökas igen så som på v 8 genom att virka 3 hst i 8:e och 9:e stärnhålet räknat från var sida.
varv 13 (rätan): virkas som innan, det blir nu 30 stjärnor.
Fortsätt som förut, på varv 16 (avigan) ökas igen genom att virka 3 hst i 9:e och 10:e stärnhålet räknat från var sida.
varv 17 (rätan): virkas som innan, det blir nu 32 stjärnor.
Efter varv 18 avslutas det.
Virka ca 24-26 fm jämnt fördelat upp längs kortsidan.
Fortsätt fram och tillbaka med fm i varje fm längs kortsidan i totalt 5 varv, klipp och fäst tråden.
Upprepa längs den andra kortsidan, på 4:e v virkas 3 knapphål. Ett knapphål ska vara överst vid halsen, och de andra två med ca 6 cm mellanrum.
1 knapphål = virka 2 lm och hoppa över 2 fm på varvet under. På 5:e v virkas 2 fm runt lm-bågen vid varje knapphål. Klipp och fäst tråden. Sy i knapparna så de passar med hålen.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS Extra 0-879.