DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 1000.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS Children 23-60
Alapanyagok: DROPS PARIS a Garnstudiótól
50 gramm a 12 sz. piros színből
50 gramm a 39 sz. pisztácia színből
Maradék a 44 sz.barna színből

DROPS HORGOLÓTŰ, 4,5 mm vastag - vagy olyan méret, amellyel 18 rp = 10 cm szélespróbadarabot tudunk elérni.
KELLÉKEK: Töltőanyag a kitöméshez

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 1000.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

Mintaleírás:
VARÁZSHUROK: Ha a horgolást láncszem sor helyett a következő technikával kezdjük, nem keletkezik nagy lyuk a horgolás közepén. A fonal végét fogva, hurkot képezve, tekerjük egyszer a mutatóujjunk köré. Tartsuk a hurkot a bal nagy- és középső ujjunkkal, tegyük a fonalat a bal mutató ujjunkra. Szúrjuk át a horgolótűt a hurkon, készítsünk egy RH-t, húzzuk át a fonalat a hurkon, 1 lsz, majd horgoljuk a hurkot rp-kal körbe. Amikor elértük a kívánt számú rp-t, húzzuk meg a fonal végét, ezzel bezárjuk a kört, A fonákoldalon varrjuk el a szálat. Folytassuk a horgolást körben.

Körben horgolunk:
A kör utolsó rp-ja után folytassuk a 1 rp-vel a következő rp-be (= első rp az előző körben). (MEGJEGYZÉS: Tegyünk jelölőt kör első és utolsó rp-ja közé, a jelölőt mindig mozdítsuk felfelé, ahogy haladunk.

TANÁCS A SZAPORÍTÁSHOZ:
A szaporításhoz 1 rp-ba 2 rp-t készítünk.

TANÁCS A FOGYASZTÁSHOZ
1 erp-t 2 erp összedolgozásával fogyasztunk a következő módon: * Szúrjuk a tűt a következő szembe, vegyük fel a fonalat *, ismételjük meg a *-* közötti részt még egyszer, rh, majd húzzuk át a fonalat a horgolótűn levő mindhárom hurkon.
----------------------------------------------------------

ALMA:
Körben horgolunk: Kezdjük a varázshurokkal - olvassuk el a fenti magyarázatot - az alma aljánál a piros fonallal a 4,5 mm vastag horgolótűvel.
1. kör: 7 rp a körbe - OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A KÖRBEN HORGOLÁSHOZ.
2. kör: 1 rp minden rp-ba = 14 rp
3. kör: * 1 rp a következő rp-ba, következő rp-ban 1 rp-t szaporítunk*, ismételjük a *-* közötti részt a kör hátralévő részén = 21 rp.
4. kör: * 1 rp az köv. 2 rp mindegyikébe, 1 rp-t szaporítunk a következő rp-ba *, ismételjük a *-* közötti részt = 28 rp.
5. kör: * 1 rp az köv. 3 rp mindegyikébe, 1 rp-t szaporítunk a következő rp-ba *, ismételjük a *-* közötti részt = 35 rp.
6. kör: 1 rp minden rp-ba
7. kör: * 1 rp az köv. 4 rp mindegyikébe, 1 rp-t szaporítunk a következő rp-ba *, ismételjük a *-* közötti részt = 42 rp.
ROUND 8-16: 1 rp minden rp-ba
17. kör: * 1 rp a következő 5 rp mindegyikébe, következő rp-ban 1 rp-t fogyasztunk*, ismételjük a *-* közötti részt a kör hátralévő részén = 36 rp.
18. kör: * 1 rp a következő 4 rp mindegyikébe, következő rp-ban 1 rp-t fogyasztunk *, ismételjük a *-* közötti részt a kör hátralévő részén = 30 rp.
19. kör: * 1 rp a következő 3 rp mindegyikébe, következő rp-ban 1 rp-t fogyasztunk *, ismételjük a *-* közötti részt a kör hátralévő részén = 24 rp.
20. kör: * 1 rp a következő 2 rp mindegyikébe, következő rp-ban 1 rp-t fogyasztunk *, ismételjük a *-* közötti részt a kör hátralévő részén = 18 rp.
21. kör: * 1 rp a következő rp-ba, következő rp-ban 1 rp-t fogyasztunk *, ismételjük a *-* közötti részt a kör hátralévő részén = 12 rp.
22. kör: Kettesével horgoljuk össze a rp-kat = 6 rp marad a körben. Töltsük ki az almát egy kevés töltőanyaggal, a megmaradt szállal varrjuk össze a maradék 6 szemet. MEGJEGYZÉS: Húzzuk t a fonalat az alma tetején és alján, hogy mindkét oldalon bemélyedjen kicsit.

SZÁR:
Körben horgolunk: Horgoljunk 3 lsz-t a barna színnel, a 4,5 mm vastag horg tűvel, majd 2 rp-t az 1. és a 2. lsz-be = 4 rp. Folytassuk körben haladva, összesen 16 rp-t horgolunk minden rp-ba 1 rp-t. Vágjuk el a fonalat, és varrjuk el a szálat.

LEVÉL:
Oda-vissza haladva készítjük. Horgoljunk 1 sort 8 lsz-mel és a pisztácia színnel, a 4,5 mm vastag horgolótűn, majd a köv módon horgoljunk a lsz-sorban. 1 ksz a horg tűtől a 2. szembe, 1-1 rp a köv 2 lsz mindegyikébe, 1 fp a köv. lsz-be, 1-1 erp a köv 2 lsz mindegyikébe, 2 rp az utolsó lsz-be. Fordítsuk meg a darabot, és a lsz sor másik oldalán a következő módon haladunk: 1 erp a köv 2 lsz mindegyikébe, 1 fp a köv 2 lsz-ba, 1 rp a köv 2 lsz mindegyikébe, 1 ksz az utolsó lsz-ba. Vágjuk el a fonalat, és varrjuk el a szálat.

ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Varrjuk a szárat és a leveleket az alma tetejére.

----------------------------------------------------------
A kosarat a SmåDrop 23-56 sz. mintában keressük.
----------------------------------------------------------
A sárgarépát keresse Sma DROPS 23-57 jelű mintában
----------------------------------------------------------
A Kiwi keresse Sma DROPS 23-58 jelű mintában
----------------------------------------------------------
Az epret keresse Sma DROPS 23-59 jelű mintában
----------------------------------------------------------
A körtét keresse Sma DROPS 23-61 jelű mintában
----------------------------------------------------------
A klementine-t keresse Sma DROPS 23-62 jelű mintában
----------------------------------------------------------
A banánt keresse Sma DROPS 23-63 jelű mintában
----------------------------------------------------------
A gombát keresse Sma DROPS 23-64 jelű mintában
----------------------------------------------------------
Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Post a comment to pattern DROPS Children 23-60

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (8)

country flag Lise wrote:

Tak for opskrifterne. Hæklet frugt og grønt er populært blandt de små 😊 Jeg undrer mig lidt over, at I skriver : der hækles rundt i cirkel. Almindeligvis hedder det: der hækles rundt i spiral. Hvilket udtryk støder I andre oftest på, i cirkel eller i spiral?

01.02.2021 - 19:01

country flag Justyna wrote:

Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź. Pytałam się ze względu na to łatwiej mi się uczy z instrukcji video. Podstawy nauczyłam się przyglądając mojej mamie, dlatego trudniej jest mi robić z opisów.

26.10.2018 - 09:31

country flag Justyna wrote:

Macie być może video "jak przerabiać na okrągło, w spiralę" ? Byłoby bardzo pomocne. Z góry dziękuje :)

24.10.2018 - 20:11

DROPS Design answered:

Witaj Justyno! Niestety nie, ale jest to bardzo proste. Nie ma przejścia na początku okrążenia w postaci 1 oł zastępującego 1-sze oś, po prostu cały czas przerabiasz oczka ścisłe. Warto umieścić marker na początku okrążenia (umowne miejsce), aby łatwiej było dodawać oczka. Powodzenia!

25.10.2018 - 09:57

Irina Marzo wrote:

Good evening! In the description of the stem of the apple it's written: "Continue in the round and work a total of 16 dc with 1 dc in every dc". So, having 4 dc I can't understand, what should I do to have 16 dc? Could you be so kind to explane me. Thank you.

05.09.2017 - 22:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs Marzo, you work now in the round without joining at the end of each round a total of 16 dc over the 4 dc for the stem, ie work a total of 4 rounds (x 4 dc = 16 dc). Happy crocheting!

06.09.2017 - 08:53

country flag Xxx wrote:

Čo znamená to KS ?

05.11.2014 - 18:52

DROPS Design answered:

Dobrý den, KS je zkratka pro krátký sloupek - jak na něj uvidíte zde: DS je pak dlouhý sloupek, PDS polodlouhý sloupek (nebo také polosloupek), řo řetízkové oko... Hodně zdaru! Hana

06.11.2014 - 08:06

country flag Claudia Langer wrote:

Ich verstehe den Stiel nicht. Müssen die 3 Luftmaschen mit Kettmasche erst zum Ring geschlossen werden, oder wie kann man hier spiralförmig häkeln?

06.11.2013 - 01:17

DROPS Design answered:

Liebe Claudia, das ist hier nicht nötig. Sie können die 4 M häkeln und dann gleich wieder mit der 1. weiterfahren, so schliesst sich der Kreis. Dann vorzu immer weiterhäkeln (spiralfömig rund).

07.11.2013 - 09:17

country flag Hanne Rørbæk wrote:

Hvor mange æbler bliver der af 1 ngl rødt?

06.09.2013 - 18:48

DROPS Design answered:

Du får sikkert et par æbler af 1 nøgle, skriv gerne selv svaret ind når du kommer så langt! God fornøjelse!

18.09.2013 - 13:28

country flag Nadine wrote:

Hallo ich glaube einen Fehler entdeckt zu haben. Und zwar in Reihe 17 heißt es: " * 1 fM in die nächsten 5 fM, 2 fM in die nächste fM *, von *-* wdh = 36 fM." Müsste es nicht heißen: * 1 fM in die nächsten 5 fM, 2 fM zusammen*, von *-* wiederholen"? Denn die Maschenanzahl würde ja sonst zunehmen und nicht abnehmen!

18.12.2012 - 11:05

DROPS Design answered:

Liebe Nadine, vielen Dank für den richtigen Hinweis. Wir haben sofort eine Korrektur vorgenommen.

18.12.2012 - 19:33