Hogyan horgoljunk egyráhajtásos pálcákat (erp-kat)?

Hogyan horgoljunk egyráhajtásos pálcákat (erp-kat)?

Itt elkészítettük a lsz-sort. Az egyráhajtásos pálcát (erp-t) a horgolótűtől a 3. szembe - vagy a mintában megadott szembe- kezdjük el horgolni. Nézze meg itt!

1. ábra Vegyük fel a szálat a horgolótűre, így 2 hurok lesz a tűn.

2. ábra Szúrjuk a horg tűn a horg tűtől eső 3. szembe, vegyük fel a fonalat, és húzzuk át a lsz-men. Most 3 hurok lesz a horg tűn.

3. ábra Vegyük fel a fonalat újra a horg tűvel, majd a ht-n lévő első 2 hurkon áthúzzuk a fonalat.

4. ábra Most 2 szemünk van a horgolótűn. Vegyük fel a fonalat újra a horg tűvel, majd a ht-n lévő megmaradt 2 hurkon áthúzzuk a fonalat.

5. ábra Folytassuk a fentiek szerint a sorban minden szemen.

Alapesetben az erp-t az elősző sor szemének mindkét felső szála alá öltve horgoljuk. Különböző struktúrájú felületeket kapunk, ha csak a szemek hátsó szálába öltve, ha az első szálba öltve vagy mindkét szálba öltve horgolunk. Ha a mintában külön nem jelezzük, mindkét szál alá öltve horgoljuk a szemet.

Nézzük meg ezt a videót is.

Megjegyzések (3)

Fernanda Pinto wrote:

Boa tarde Porque é que neste vídeo fazem o ponto alto de duas formas? Pode fazer-se das duas maneiras? Por acaso aprendi a fazer da 1ª maneira, mas depois nas receitas o normal é fazer-se da 2ª maneira. Tenho a sensação que a 1ª maneira o ponto fica mais alto. Obrigada

13.11.2019 - 17:41:

DROPS Design answered:

Bom dia, A primeira maneira é feita, aqui, para o 1.º ponto alto de cada carreira. A segunda maneira é aquela que é normal fazer-se. A 1.ª maneira é só mesmo para o princípio de uma carreira ou volta. Bom Croché!

06.12.2019 - 12:07:

Majken Hansen wrote:

Super fin og simpel vejledning. Glæder mig til at komme i gang, og køber helt sikkert jeres garn!

28.03.2018 - 13:17:

Doyo wrote:

Buen día, donde encuentro los símbolos o diagramas de crochet o los vídeos de este saco o bolero gracias: Fall Festival by DROPS Design

03.08.2016 - 01:19:

Hagyjon megjegyzést vagy kérdést ehhez a leckéhez

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.