Rose Valley by DROPS Design

De set bevat: Gebreide DROPS muts en omslagdoek met golvenpatroon van ”Kid-Silk” en ”Alpaca”.

DROPS 117-36
DROPS design: Model nr. KS-029
--------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - L
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 58 cm
Materiaal: DROPS KID-SILK
50 gr. kleur nr. 05, heidepaars
en gebruik: DROPS ALPACA
50 gr. kleur nr. 4434, paars/violet mix

DROPS RONDBREINLD 4.5 mm (40 cm) - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 st x 23 nld in patroon met 2 draden Kid-Silk = 10 x 10 cm.
DROPS RONDBREINLD 4 mm (40 cm) – voor de boordsteek

OMSLAGDOEK:
Maten: ongeveer 155 cm x 75 cm
Materiaal: DROPS KID-SILK
175 gr. kleur nr. 05, heidepaars
en gebruik: DROPS ALPACA
50 gr. kleur nr. 4434m, paars/violet mix

DROPS RONDBREINLD 4.5 mm (80 cm) - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 st x 23 nld in patroon met 2 draden Kid-Silk = 10 x 10 cm.
DROPS HAAKNLD 5 mm – voor de rand.

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


75% mohair, 25% zijde
vanaf 5.05 € /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 5.05 € /25g
Hobbydoos.nl
Bestel

100% alpaca
vanaf 2.73 € /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 2.73 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 2.87 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 50.91€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON: Zie telpatronen M.1 tot en met M.3. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer.
--------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld. Zet 120-136 st op met rondbreinld 4 mm en 1 draad Alpaca en 2 draden Kid-Silk. Brei 4 cm boordsteek 2 st recht/2 st av. Brei 1 nld recht, minder TEGELIJKERTIJD 1-0 st = 119-136 st. Knip nu de Alpaca draad af en ga verder in M.1 op rondbreinld 4.5 mm met 2 draden Kid-Silk. Brei 4 vertikale herhalingen van M.1, maar eindig in de laatste herhaling na nld 2 in het telpatroon = 105-120 st op de nld. Brei nu 4 vertikale herhalingen van M.2, maar eindig in de laatste herhaling na nld 2 in het telpatroon = 91-104 st. Brei 3 vertikale herhalingen van M.3, maar eindig in de laatste herhaling na nld 4 in het telpatroon = 63-72 st. Brei nu alle st 2 aan 2 recht samen = 32-36 st. Brei nogmaals alle st 2 aan 2 recht samen = 16-18 st. Knip de draad af, haal deze door de overgebleven st en zet vast. De muts meet ongeveer 30 cm.

OMSLAGDOEK:
--------------------------------------------------------
PATROON: Zie telpatroon M.1. Het telpatroon geeft de goede kant van het werk weer.
RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht.
OPEN RIBBELST:
Nld 1 (= aan de goede kant): recht
Nld 2: av
Nld 3: recht
Nld 4: av
Nld 5: recht
Nld 6: recht
TIP VOOR HET MEERDEREN: Maak alle meerderingen aan de goede kant. Meerder steeds 4 st om de nld als volgt:
Meerder 1 st als volgt aan het begin van de nld: 3 ribbelst, 1 dbl-omsl. Brei in de volgende nld 1 omsl recht en laat de andere omslag van de nld glijden.
Meerder 2 st als volgt in het midden van het werk: 1 dbl-omsl, 1 st recht (= st met markeerdraad), 1 dbl-omsl. Brei in de volgende nld 1 omsl recht en laat de andere omslag van de nld glijden.
Meerder 1 st als volgt aan het einde van de nld: 1 dbl-omsl, 3 ribbelst. Brei in de volgende nld 1 omsl recht en laat de andere omslag van de nld glijden.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Vanwege het grote aantal st, wordt deze omslagdoek heen en weer gebreid op de rondbreinld. De omslagdoek wordt als volgt gebreid: u begint bij de hals middenachter aan de bovenkant van de sjaal met een klein aantal steken en gaandeweg meerdert u in het midden en aan beide zijkanten. Zo ontstaat een grote driehoek. U eindigt dus met de onderrand, die loopt van de punt aan de linkerkant naar beneden naar de punt onder in het midden en weer omhoog naar de punt aan de rechterkant.

LET OP! Zorg dat u met een nieuwe bol kidsilk begint aan de zijkant en niet midden in het werk.

Zet 13 st op met rondbreinld 4.5 mm en 2 draden Kid-Silk. Plaats een markeerdraad in st 7 (om het midden aan te geven). Brei de eerste nld als volgt (= goede kant): 3 ribbelst – zie boven, 1 dbl-omsl, 3 st recht, 1 dbl-omsl, 1 st recht, 1 dbl-omsl, 3 st recht, 1 dbl-omsl, 3 ribbelst = 17 st. Brei de teruggaande naald alle st r. Ga nu verder in OPEN RIBBELST met 3 ribbelst aan iedere zijkant – zie boven, Meerder TEGELIJKERTIJD 4 st om de nld (= iedere nld aan de goede kant) – zie TIP VOOR HET MEERDEREN! Ga zo verder tot er 41 st op de nld staan. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga nu verder als volgt – aan de goede kant: 3 ribbelst, 1 dbl-omsl, M.1 (= 17 st), 1 dbl-omsl, 1 st recht (= middelste st),1 dbl-omsl, M.1, eindig met 1 dbl-omsl en 3 ribbelst. Ga verder met meerderen aan de zijkanten en middenachter (brei de gemeerderde st recht of av volgens M.1 tot er genoeg st zijn gemeerderd voor een nieuwe herhaling van M.1). Ga verder in patroon en meerder tot de omslagdoek ongeveer 75 cm meet, gemeten in het midden. Kant alle st af.

GEHAAKTE RAND:
Haak een rand rondom de hele omslagdoek met haaknld 5 mm en 2 draden Kid-Silk en 1 draad Alpaca als volgt: 1 v in een hoek van de omslagdoek, * 3 l, sla ongeveer 1-1.5 cm over, 1 v *, herhaal van *-* en eindig met 1 hv in de v van het begin van de toer.

Telpatroon

symbols = Recht aan de goede kant, av aan de verkeerde kant
symbols = Recht aan de verkeerde kant
symbols = 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh.
symbols = 2 st recht samen
symbols = 1 omsl tussen 2 st.
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 117-36) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (15)

country flag Petra wrote:

Na 3x M1 in de hoogte breien zijn er 18 steken bij gekomen bij de omslagdoek. Ga ik vanaf daar 2x M1 breien waardoor het golfje verspringt? Of wacht ik tot ik aan beide kanten van M1 voldoende steken heb om dan 3x M1 te breien en de golfjes onder elkaar te houden?

07.10.2021 - 22:10

DROPS Design answered:

Dag Petra,

Je moet genoeg steken op de naald hebben om nog een herhaling van M.1 te kunnen breien , zodat de golfjes boven elkaar komen. Ze mogen niet verspringen.

12.10.2021 kl. 10:25

country flag Nicole Vandenreydt wrote:

Bonjour ! ce modèle m'intéresse beaucoup mais le diagramme ne s'affiche pas... j'ai raté quelque chose ??? merci

04.10.2021 - 18:06

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Vandenreydt, nous avons eu quelques soucis d'affichage des images mais tout est maintenant rentré dans l'ordre, merci pour votre patience. Bon tricot!

06.10.2021 kl. 07:03

country flag Guylaine Picard wrote:

Bonjour, Autres questions. Je veux être certaine de bien comprendre. Lorsqu'on commence à faire le point de fantaisie M.1, est-ce que je dois tricoter les augmentations (des rangs précédents) comme elles se présentent jusqu'à ce qu'il y ait assez de mailles (17) pour un nouveau motif entier? Et, lorsqu'il y a 17 "nouvelles" mailles, je commence une 2e fois le point M.1? Merci bcp Guylaine

19.04.2018 - 13:43

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Picard, c'est exact, tricotez-les à l'endroit ou à l'envers comme le rang de M.1 que vous tricotez et quand vous avez 17 mailles augmentées, tricotez 1 nouveau motif sur ces 17 mailles. Bon tricot!

19.04.2018 kl. 15:52

country flag Picard wrote:

Bonjour, J'ai monté mes 13 mailles et dès le 2e rang, je me retrouve avec 21 mailles alors que dans vos explications on dit que je devrais en avoir 17. Qu'est-ce que je n'ai pas compris? Merci Guylaine Picard

18.04.2018 - 18:40

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Picard, au 1er rang on fait 4 double jetés mais au 2ème rang, on ne va tricoter qu'un seul des jetés et lâcher l'autre (cf AUGMENTATIONS) = on aura ainsi bien 17 m. Bon tricot!

19.04.2018 kl. 10:00

country flag Lourdes wrote:

Hola. Estoy tejiendo el chal pero no me queda claro si solo se teje en diagrama M1? Se teje solo este diagrama desde principio a fin ? Muchas gracias

15.11.2016 - 21:55

DROPS Design answered:

Hola Lourdes. El chal se trabaja sólo con el diagrama M.1. Se trabajan varias repeticiones del Diagrama M.1 a lo largo de la fila.

19.11.2016 kl. 17:38

country flag Kathleen De Cokere wrote:

Mooi

28.10.2014 - 18:53

country flag Marit Rasmussen wrote:

Flott fasong på sjalet, da det felt midt bak. Da er det lettere å få til å henge på skuldrene. Flott!

28.07.2009 - 22:32

country flag Sandra wrote:

Dessa var fina, tycker ni ska behålla dessa!!

13.07.2009 - 19:06

Svetilnik wrote:

Lovely! svetilnik-m.livejournal.com

07.07.2009 - 00:01

country flag Pia Nielsen wrote:

Wieder ein schönes schal, freue mich auf die anleitung

01.07.2009 - 09:44

Laat een opmerking achter voor DROPS 117-36

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.