DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.40€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 95-6
Maat: XS/S - M - L
Materialen: DROPS Paris van Garnstudio
150-200-200 gr nr. 17, natuur
50 gr voor alle maten van de volgende kleuren:
nr. 20 lichtroze, nr. 25 mosgroen, nr. 26 beige, nr. 33 roze en nr. 45 sinaasappel.

DROPS Haaknld nr. 4,5 Of de haaknld die u nodig heeft voor deze stekenverhouding: 14 stk in de breedte en 8 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.
Fournituren: 2-3 knopen (ca 15 mm diameter) voor de split aan de zijkant.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.40€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

Informatie haken: het eerste stk van elke toer stk vervangen door 3 l en het eerste dubb-stk van elke toer door 4 l vervangen. Sluit elke toer stk/dubb-stk af met 1 stk/dubb-stk in de laatste l die aan het begin van de vorige toer werd gehaakt.

Streepjespatroon: zie teltekening M.1.

Bikinitopje:
1e deel: haak met haaknld nr. 4,5 en natuur 12-13-14 losse l (incl. 3 l om mee te keren).
Haak de eerste toer als volgt: 1 stk in de 4e l van de nld, in stk in elke van de 8-9-10 volgende l = 10-11-12 stk. Keer het werk. Lees Informatie haken en haak nog 5-6-7 rijen met 1 stk in elk stk = 6-7-8 toeren.
Haak de volgende toer als volgt: haak 10-11-12 stk (dus 1 stk in elk stk van de vorige toer), haak 4 stk in het hoekje, en haak 11-12-14 stk langs de andere kant van het vierkantje = totaal 25-27-30 stk.
Keer het werk. Haak nog 6 rijen met 1 stk op elk stk van de vorige toer. Tegelijkertijd 1 stk meerderen aan de ene kant van het werk (dus langs middenvoor) in elke 2e toer totaal 3 keer = 28-30-33 stk – LET OP: meerder 1 stk door 1 extra stk in het buitenste stokje aan de kant van midden voor te haken.
Na de laatste toer heeft het werk een hoogte van ca 16-18-19 cm vanaf het puntje boven naar beneden.
2e deel: als het eerste deel haken maar in spiegelbeeld.

Afwerken:
Leg de 2 bikinidelen tegen elkaar zoals aangegeven op figuur 1.
Haak 1 tr van v rondom het hele bikinitopje, zodat de randen recht en glad worden, en de 2 bikinidelen met elkaar verbonden worden. LET OP: begin aan de zijkant van het ene deel en haak langs alle bovenranden. Haak vervolgens langs de onderrand – haak 1 v in elke st en 2 v in elke toer. Maar langs de onderrand van het topje 46-48-50 v haken. Knip de draad niet af, maar haak 41-51-61 heel losse l, keer het werk.

Haak 1 stk in de 4e l vanaf de nld, en haak vervolgens 1 stk in elke van de overige 83-95-107 l/v = 85-97-109 stk. Keer het werk.

Haak de volgende toer als volgt: 1 l, 1 v in het eerste stk, * 3 l, 1 stk in de eerste van deze 3 l, 2 st overslaan en 1 v in de volgende st *, herhaal steeds *-* op de hele toer = 28-32-36 boogjes.
Haak door als hieronder beschreven en haak tegelijkertijd de streepjes volgens teltekening M.1:
Haak hv tot het eerste boogje, 4 l (= 1 dubb-stk), * boven op het volgende boogje 3 dubb-stk, 3 l en 3 dubb-stk haken (= 1 stk-groep), haak 1 dubb-stk boven op het volgende boogje *, herhaal steeds *-* en sluit af met 3 dubb-stk, 3 l en 3 dubb-stk boven op het laatste boogje en 1 dubb-stk in de laatste v = 14-16-18 stk-groepen. Keer het werk.

Haak de volgende toer als volgt: 4 l, * boven op het volgende boogje 3 dubb-stk, 3 l en 3 dubb-stk haken en 1 dubb-stk op de dubb-stk tussen de dstk-groepen haken *, herhaal steeds *-* en sluit af met 1 dstk-groep op het laatste boogje en 1 dubb-stk in de 4e l van het begin van de vorige toer. Keer het werk en haak de volgende toer op dezelfde manier.

Haak verder op deze manier, maar vanaf hier wordt het werk in het rond gehaakt. Dus haak door volgens het patroon met stk-groepen boven op de boogjes en 1 dubb-stk in het dubb-stk tussen de groepen, maar sla het laatste dubb-stk over, zodat het patroon blijft kloppen.

Knip bij een hoogte van ca 36-38-40 cm (gemeten vanaf de overgang tussen het topje en en het onderstuk),of eventueel bij een gewenste lengte, de draad af – LET OP: het patroon loopt geleidelijk uit naar onderen (zie tekening).

Knopensplit aan de zijkant: haak 1 rij v langs het split aan de zijkant – begin op het rugpand en maak niet te veel v. Keer het werk, en haak en rij v langs het split op het voorpand. Haak tegelijkertijd 2 of 3 knoopsgatlusjes als volgt: 1 v, 3 of 4 l (afhankelijk van de grote van de knopen), 2 v overslaan en sluit met 1 v in de volgende st – de eerste knoop ca 1 cm vanaf de rand plaatsen, de overige naar wens plaatsen.

Schouderbandjes: haak 1 schouderbandje boven op elk deel van het topje als volgt:
Haak met haaknld nr. 4,5 en natuur 70-75-80 losse l (eventueel een gewenste lengte) en sluit deze boven op het ene deel van het topje met 1 hv. Haak 3 l en zet deze vast met een hv aan de andere kant van het hoekje. Haak vervolgens 1 stk in elke van de 70-75-80 l. Knip de draad af en hecht af. Herhaal dit op het tweede deel van het topje. Naai de bandjes gekruist vast op het rugpand (zie foto) – pas het topje voor het juiste hoogte. Of knoop de bandjes in de hals vast.

Telpatroon

symbols = lichtroze
symbols = naturel
symbols = sinaasappelgeel
symbols = roze
symbols = beige
symbols = mosgroen
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 95-6

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (43)

country flag Linda wrote:

Skjønner ikke helt hvordan jeg skal hekle speilvendt?

24.04.2022 - 20:50

DROPS Design answered:

Hej Linda, de første rækker hækles som 1.del, og så hækler du hjørnet i den anden side af arbejdet og så videre :)

27.04.2022 - 14:15

country flag Grizelda wrote:

Bonjour, n'y a t'il pas une erreur à l'assemblage ? Il y a écrit "46-48-50 ms le long du bord inférieur, puis faire souplement 45-51-61 ml, et tourner. Faire 1B dans la 4ème ml à partir du crochet puis, 1 B dans chacune des 83-95-107 ml/ms suiv = 85-97-109 B ; tourner". Pour ma part je n'obtiens pas 85 B au final pour la première taille. J'en ai plus. Jusqu'ici 46+45= 91 on enlève les 4 ml de la première bride on n'a pas 83 mailles restantes... Merci pour votre réponse.

08.09.2019 - 10:21

DROPS Design answered:

Bonjour Grizelda, vous crochetez 1 bride dans la 4ème ml à partir du crochet (= 2 brides), puis 1 bride dans chacune des 37 ml suivantes (41 ml - les 4 premières = 37 ml) et 1 bride dans chacune des 46 brides = 2+37+46= 85 brides (y compris les 3 ml pour tourner). Bon crochet!

09.09.2019 - 08:59

country flag Cristina wrote:

He llegado a empezar la parte de abajo del top y no me cuadran las 41 cadenetas. ¿ No habría qué hacer otras tantas al otro lado?. Si no, sólo sale una parte del contorno. Gracias

16.08.2018 - 12:06

DROPS Design answered:

Hola Cristina. 41 puntos de cadeneta son en la parte de la espalda + 46 puntos bajos en la parte de abajo del top para el delantero. Para la talla S la primera fila tiene 85 puntos bajos.

16.08.2018 - 19:15

country flag Inge wrote:

"Tegelijkertijd 1 stk meerderen aan de ene kant van het werk (dus langs middenvoor) in elke 2e toer totaal 3 keer = 28-30-33 stk – LET OP: 1 stk meerderen door 1 extra stk in het eerste stk in het midden van het werk haken." Ik snap niet waar ik moet meerderen. Eerst staat er langs middenvoor, maar daarna in het midden van het werk haken. Als ik de 25 stokjes haak, meerder ik dan aan het begin of in het midden van die 25 stokjes?

01.07.2018 - 22:06

DROPS Design answered:

Dag Inge, Je meerdert 1 steek door 1 stokje extra te haken in het buitenste stokje van de vorige toer aan de kant van midden voor. (Heb de omschrijving ietsje aangepast, zodat het wat duidelijker is :))

05.07.2018 - 15:49

country flag Jenny Wiberg wrote:

Hej, förstår inte. Jag tolkar mönstret som att man skall vända och virka fram och tillbaka de första raderna under livet och på varv Men då blir det en öppning i ena sidan. Är det det ni menar med knappsprund, eller var sitter det? Syns inte på någon bild. Tacksam för förkaring.Mvh Jenny

03.06.2018 - 14:34

DROPS Design answered:

Hej Jenny, Vi beskriver varje varv fram och tillbaka tills det står: Virka vidare på samma sätt men nu virkas arb runt. Ja knappsprundet virkas i sidan. Lycka till!

04.06.2018 - 09:19

country flag María wrote:

Acabo de unir las dos copas y he terminado la primera fila de puntos altos (después de la cadeneta de 41 puntos). Me gustaría saber si el contorno q forma esta fila con las copas tiene q cerrar por completo, porque me faltan 5cm más o menos para que cierre completamente. Muchas gracias

29.07.2017 - 23:41

DROPS Design answered:

Hola María, sí, debería cerrar por completo, tal y como se ve en la foto. Esos cm que te quedan puede deberse a una diferencia en la tensión del tejido, por lo que quizás debas añadir más puntos de cadeneta a esa primera fila.

30.07.2017 - 12:32

Deborah wrote:

What is considered mid front for the increase stitch on the bikini top?

04.06.2017 - 23:24

DROPS Design answered:

Dear Deborah, mid front is the place where the two cups will be joinned together, in the middle of the front of top. Happy crocheting!

05.06.2017 - 11:07

country flag Deborah wrote:

Where do you put the increase stitch on the bikini top? Not sure what inc 1. DC by crocheting an extra DC in the outer most DC twords mid front means

03.06.2017 - 23:26

DROPS Design answered:

Hi Deborah, As I read the pattern, you are working treble crochets, not double crochets - and you work 2 treble crochets in the treble crochet on the edge of the piece towards mid front (so every other row). I hope this helps. Kind regards, Deirdre.

04.06.2017 - 12:51

country flag Jaelynne wrote:

I actually had to chain 121 so I have a total of over 200. Now I am at the part where I crochet round. I am totally confused. Maybe I am having difficulty with the translation? Crocheting in the round to me means I don't turn at the end of a row. Is that what you mean? So now I am creating a top that goes over the head as opposed to one where it would slip on like a button shirt? See I am confused and my daughter is expecting to wear this shirt today.

27.04.2017 - 20:11

DROPS Design answered:

Dear Jaelynne, you first work 4 rows back and forth before joining in the round. After chaining, work 1 row with ch-spaces, then work next row with (3 tr,3 ch, 3 tr), work 2 more rows like this then join in the round. You will have then a button split on one side. Happy crocheting!

28.04.2017 - 09:06

country flag Jaelynne wrote:

I have completed the assembly of the bikini top and now I am working on the body. Where it says to "chain loosely 41-51-61" is this intended to be a length long enough to go around the person's whole back?? I chained 71 and it only went halfway around my daughter's back. Granted she is a big girl but I just wanted to be sure that I am doing this properly. Thanks.

27.04.2017 - 07:10

DROPS Design answered:

Dear Jaelynne, you should have a total of 85-97-109 dc (see size) around to fit under bust, you may adjust to the desired measurements if required. Happy crocheting!

27.04.2017 - 09:47