DROPS 95-6 by DROPS Design

Hæklet DROPS Top med striber i ”Paris”. Str XS/S-L

  • DROPS 95-6 - Hæklet DROPS Top med striber i ”Paris”. Str XS/S-L
  • DROPS 95-6 - Hæklet DROPS Top med striber i ”Paris”. Str XS/S-L
Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?
Størrelse: XS/S - M - L
Materialer: DROPS Paris fra Garnstudio
150-200-200 gr f.nr 17, natur
50 gr til alle str i hver af farverne:
nr 20 lys rosa,
nr 25 mosgrøn,
nr 26 beige,
nr 33 rosa
nr 45 appelsin.

DROPS Hæklenål nr 4,5 – eller den nål du skal bruge for at få 14 st i bredden og 8 rækker i højden på 10 x 10 cm.
Tilbehør: 2-3 knapper (ca 15 mm i diam) til slids i siden.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Bomuld
fra 9.50 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 9.50 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 8.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 76kr. Læs mere.

Instruktioner

Hækleinfo: I beg af hver række med st erstattes første st med 3 lm og i beg af hver række med dbl-st erstattes første dbl-st med 4 lm. Hver række afsluttes med 1 st/dbl-st i den sidste lm som blev hæklet i beg af forrige række.

Stribemønster: Se diag M.1.

Bikini-overdel:
1.del: Hækl 12-13-14 løse lm (inkl 3 lm til at vende med) på nål 4,5 med natur.
Første række hækles således: 1 st i 4.lm fra nålen, 1 st i hver af de 8-9-10 næste lm = 10-11-12 st, vend arb. Læs Hækleinfo og hækl 5-6-7 rækker til med 1 st i hver st = 6-7-8 rækker totalt. Næste række hækles således: Hækl 10-11-12 st (dvs 1 st i hver st fra forrige række), hækl 4 st i hjørnet og hækl 11-12-14 st langs med firkantens anden side = 25-27-30 st ialt. Vend arb og hækl 6 rækker til med 1 st i hver st fra forrige række - samtidig tages der 1 st ud i den ene side af arb (dvs mod midt foran) på hver 2.række totalt 3 gange = 28-30-33 st - OBS: Der tages 1 st ud ved at hækle 1 ekstra st i yderste st mod midt foran. Efter sidste række måler arb ca 16-18-19 cm fra spidsen øverst og ned.
2.del: Hækl som første del men spejlvendt.

Montering: Læg de 2 bikini-dele sammen som vist i fig.1. Hækl 1 omg fm rundt hele bikini-overdelen så kanterne bliver jævne og pæne og så de 2 bikini-dele holdes sammen - OBS: Start i siden på den ene del og hækl rundt alle siderne som vender op, derefter hækles der langs nederkanten - der hækles ca 1 fm i hver m og 2 fm om hver række men langs nederkanten på bikinien hækles der 46-48-50 fm. Klip ikke tråden men hækl 41-51-61 meget løse lm, vend arb. hækl 1 st i 4.lm fra nålen, derefter hækles der 1 st i hver af de resterende 83-95-107 lm/fm = 85-97-109 st, vend arb.
Næste række hækles således: 1 lm, 1 fm i første st, * 3 lm, 1 st i den første af de 3 lm som blev hæklet, spring over 2 m, 1 fm i næste m *, gentag fra *-* rækken ud = 28-32-36 buer.
Videre hækles der som forkl under samtidig med at der hækles striber efter M.1:
Hækl km frem til øverst i første bue, 4 lm (= 1 dbl-st), * øverst i næste bue hækles der 3 dbl-st, 3 lm og 3 dbl-st (= 1 st-gruppe), øverst i næste bue hækles der 1 dbl-st *, gentag fra *-* og slut af med 3 dbl-st, 3 lm og 3 dbl-st i sidste bue og 1 dbl-st i sidste fm, vend arb = 14-16-18 st-grupper.
Næste række hækles således: 4 lm, * i lm-buen i st gruppen hækles der 3 dbl-st, 3 lm og 3 dbl-st, i dbl-st mellem st-grupperne hækles der 1 dbl-st *, gentag fra *-* og slut af med 1 st-gruppe i sidste lm-bue og 1 dbl-st i 4.lm som blev hæklet i beg af forrige række. Vend arb og hækl næste række på samme måde.
Derefter hækles der videre på samme måde men nu hækles arb rundt, dvs fortsæt mønst som før med st-grupper i lm-buerne og 1 dbl-st i dbl-st mellem st-grupperne men spring over sidste dbl-st på rækken så mønst går op når der hækles rundt.
Når arb måler ca 36-38-40 cm (målt fra overgangen mellem bikini-overdelen og ned), evt ved ønsket længde, klippes tråden - OBS: Mønst vil automatisk udvide sig i nederkanten (se måleskitse).

Knappeslids i siden: Hækl 1 række fm langs hele slidsen i siden - start på rygstk og sørg for at der ikke hækles for mange fm. Vend arb og hækl 1 række fm men kun langs slidsen på forstk samtidig med at der hækles 2 eller 3 knaphulstrenser således: 1 fm, 3 eller 4 lm (afpas efter knappens str), spring over 2 fm og sy fast med 1 fm i næste m - øverste knap placeres ca 1 cm fra kanten, de øvrige placeres jævnt efter ønske.

Skulderstropper: Hækl 1 skulderstrop øverst på hver bikini-del således:
Hækl 70-75-80 løse lm (evt til ønsket længde) på nål 4,5 med natur og sy fast med 1 km øverst i den ene bikini-del. Hækl 3 lm og sy fast med 1 km 3 m ned mot siden, derefter hækles der 1 st i hver af de 70-75-80 lm, klip og hæft tråden. Gentag langs den anden side. Sy skulderstropperne i kryds på rygstk (se foto) - prøv toppen for placering. Eller bind evt stropperne bag i nakken.

Diagram

symbols = lys rosa
symbols = natur
symbols = appelsin
symbols = rosa
symbols = beige
symbols = mosgrøn
diagram
signature-image signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 95-6) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (43)

country flag Linda wrote:

Skjønner ikke helt hvordan jeg skal hekle speilvendt?

24.04.2022 - 20:50

DROPS Design answered:

Hej Linda, de første rækker hækles som 1.del, og så hækler du hjørnet i den anden side af arbejdet og så videre :)

27.04.2022 kl. 14:15

country flag Grizelda wrote:

Bonjour, n'y a t'il pas une erreur à l'assemblage ? Il y a écrit "46-48-50 ms le long du bord inférieur, puis faire souplement 45-51-61 ml, et tourner. Faire 1B dans la 4ème ml à partir du crochet puis, 1 B dans chacune des 83-95-107 ml/ms suiv = 85-97-109 B ; tourner". Pour ma part je n'obtiens pas 85 B au final pour la première taille. J'en ai plus. Jusqu'ici 46+45= 91 on enlève les 4 ml de la première bride on n'a pas 83 mailles restantes... Merci pour votre réponse.

08.09.2019 - 10:21

DROPS Design answered:

Bonjour Grizelda, vous crochetez 1 bride dans la 4ème ml à partir du crochet (= 2 brides), puis 1 bride dans chacune des 37 ml suivantes (41 ml - les 4 premières = 37 ml) et 1 bride dans chacune des 46 brides = 2+37+46= 85 brides (y compris les 3 ml pour tourner). Bon crochet!

09.09.2019 kl. 08:59

country flag Cristina wrote:

He llegado a empezar la parte de abajo del top y no me cuadran las 41 cadenetas. ¿ No habría qué hacer otras tantas al otro lado?. Si no, sólo sale una parte del contorno. Gracias

16.08.2018 - 12:06

DROPS Design answered:

Hola Cristina. 41 puntos de cadeneta son en la parte de la espalda + 46 puntos bajos en la parte de abajo del top para el delantero. Para la talla S la primera fila tiene 85 puntos bajos.

16.08.2018 kl. 19:15

country flag Inge wrote:

"Tegelijkertijd 1 stk meerderen aan de ene kant van het werk (dus langs middenvoor) in elke 2e toer totaal 3 keer = 28-30-33 stk – LET OP: 1 stk meerderen door 1 extra stk in het eerste stk in het midden van het werk haken." Ik snap niet waar ik moet meerderen. Eerst staat er langs middenvoor, maar daarna in het midden van het werk haken. Als ik de 25 stokjes haak, meerder ik dan aan het begin of in het midden van die 25 stokjes?

01.07.2018 - 22:06

DROPS Design answered:

Dag Inge, Je meerdert 1 steek door 1 stokje extra te haken in het buitenste stokje van de vorige toer aan de kant van midden voor. (Heb de omschrijving ietsje aangepast, zodat het wat duidelijker is :))

05.07.2018 kl. 15:49

country flag Jenny Wiberg wrote:

Hej, förstår inte. Jag tolkar mönstret som att man skall vända och virka fram och tillbaka de första raderna under livet och på varv Men då blir det en öppning i ena sidan. Är det det ni menar med knappsprund, eller var sitter det? Syns inte på någon bild. Tacksam för förkaring.Mvh Jenny

03.06.2018 - 14:34

DROPS Design answered:

Hej Jenny, Vi beskriver varje varv fram och tillbaka tills det står: Virka vidare på samma sätt men nu virkas arb runt. Ja knappsprundet virkas i sidan. Lycka till!

04.06.2018 kl. 09:19

country flag María wrote:

Acabo de unir las dos copas y he terminado la primera fila de puntos altos (después de la cadeneta de 41 puntos). Me gustaría saber si el contorno q forma esta fila con las copas tiene q cerrar por completo, porque me faltan 5cm más o menos para que cierre completamente. Muchas gracias

29.07.2017 - 23:41

DROPS Design answered:

Hola María, sí, debería cerrar por completo, tal y como se ve en la foto. Esos cm que te quedan puede deberse a una diferencia en la tensión del tejido, por lo que quizás debas añadir más puntos de cadeneta a esa primera fila.

30.07.2017 kl. 12:32

Deborah wrote:

What is considered mid front for the increase stitch on the bikini top?

04.06.2017 - 23:24

DROPS Design answered:

Dear Deborah, mid front is the place where the two cups will be joinned together, in the middle of the front of top. Happy crocheting!

05.06.2017 kl. 11:07

country flag Deborah wrote:

Where do you put the increase stitch on the bikini top? Not sure what inc 1. DC by crocheting an extra DC in the outer most DC twords mid front means

03.06.2017 - 23:26

DROPS Design answered:

Hi Deborah, As I read the pattern, you are working treble crochets, not double crochets - and you work 2 treble crochets in the treble crochet on the edge of the piece towards mid front (so every other row). I hope this helps. Kind regards, Deirdre.

04.06.2017 kl. 12:51

country flag Jaelynne wrote:

I actually had to chain 121 so I have a total of over 200. Now I am at the part where I crochet round. I am totally confused. Maybe I am having difficulty with the translation? Crocheting in the round to me means I don't turn at the end of a row. Is that what you mean? So now I am creating a top that goes over the head as opposed to one where it would slip on like a button shirt? See I am confused and my daughter is expecting to wear this shirt today.

27.04.2017 - 20:11

DROPS Design answered:

Dear Jaelynne, you first work 4 rows back and forth before joining in the round. After chaining, work 1 row with ch-spaces, then work next row with (3 tr,3 ch, 3 tr), work 2 more rows like this then join in the round. You will have then a button split on one side. Happy crocheting!

28.04.2017 kl. 09:06

country flag Jaelynne wrote:

I have completed the assembly of the bikini top and now I am working on the body. Where it says to "chain loosely 41-51-61" is this intended to be a length long enough to go around the person's whole back?? I chained 71 and it only went halfway around my daughter's back. Granted she is a big girl but I just wanted to be sure that I am doing this properly. Thanks.

27.04.2017 - 07:10

DROPS Design answered:

Dear Jaelynne, you should have a total of 85-97-109 dc (see size) around to fit under bust, you may adjust to the desired measurements if required. Happy crocheting!

27.04.2017 kl. 09:47

Kommentere opskrift DROPS 95-6

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.