DROPS / 93 / 2

DROPS 93-2 by DROPS Design

Lange gehaakte DROPS sjaal van “Eskimo”.

Trefwoorden:

patroontype: sjaal, vorm: ruit/vierkant,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.10 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Steekverhouding: 1 vierkant = ca 27 x 27 cm gehaakt met haaknld 7mm en Eskimo. Gebruik eventueel grotere of kleinere naalden om de juiste steekverhouding te krijgen. Haak een proeflapje!

Sjaal: Deze sjaal bestaat uit 8 gehaakte vierkanten, die bij het afwerken samen worden gehaakt.

Vierkant: Haak met haaknld 7 mm en Eskimo 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: 3 l (= 1 stk), * 1 l, 1 stk *. Herhaal *-* 7 keer en eindig met 1 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de tr. (= 8 stk)
2e tr: 4 l. (= 1 dstk) * 4 l., 1 dstk in het volgende stk *. Herhaal *-* 7 keer en eindig met 4 l en 1 hv in de 4e l van het begin van de toer. (= 8 dstk).
3e tr: Haak in elk l-boogje als volgt: 1 v, 1 l, 1 stk, 1 l, 1 dstk, 1 l, 1 dstk, 1 l, 1 stk, 1 l en 1 v. Eindig met 1 hv in de 1e v van het begin van de toer. (= 8 bladen).
4e tr: 4 l. (= 1 dstk = 1 hoek), * 6 l, 1 v boven op het eerste blad (tussen de 2 dstk haken), 4 l., 1 v boven op het volgende blad, 6 l., 1 dstk tussen de 2 v tussen twee bladen *. Herhaal steeds *-* 4 keer en eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de toer (in plaats van 1 dstk tussen 2 bladen) = 12 boogjes om de vierkant en 1 dstk in elke hoek.
5e tr: Haak in het dstk in elke hoek als volgt: 4 l. (= 1 dstk), 2 l, 1 dstk, 2 l, 1 dstk en haak vervolgens 4 dstk op elk boogje en 1 dst op elk blad. Eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de tr. Knip de draad en hecht stevig af.

Afwerken: Leg 2 ruiten kant aan kant en haak ze samen als volgt: 1 v door het stk in de hoek, 1 l, * 1 stk overslaan en haak 1 stk in het volgende stk (haak door beide ruiten), 1 l *. Herhaal steeds *-* totdat de vierkanten aan elkaar zijn gehaakt.

Franjes: Maak franjes aan elke korte kant en langs de ene lange kant van de sjaal. De afstand tussen de franjes moet ca 6-7 cm zijn.
1 franje = Knip 3 draden af van Eskimo. Elke draad heeft een lengte van ca 40 cm. Leg de draden dubbel en stek het lusje door een van de l-boogjes. Haal de draadeinden door het lusje.

Tips: Is het garen van de franjes gekruld, maak dan de draden nat en schudt ze. Dat maakt het de franjes mooi glad.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 93-2.