Chocolate Toes by DROPS Design

Gebreide sloffen voor baby’s en kinderen in DROPS BabyMerino. Het werk wordt gebreid in Engelse patentsteek en ribbelsteek. Maat 1 maand - 4 jaar

Trefwoorden: patent, ribbelsteken, sloffen
DROPS Baby 42-13
DROPS design: Patroon nr. bm-136-by
Garengroep A
----------------------------------------------------------

SLOFFEN:
Maat: 0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 maanden (2 - 3/4) jaar
Voor een voetlengte van: 9-10-11-12 (14-16) cm

MATERIAAL:
DROPS BABY MERINO van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50-50-50-50 (50-50) g kleur nr 17, beige

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 2.5 mm
DROPS RONDBREINAALD 2.5 mm: Lengte: 80 cm
DROPS HAAKNAALD 3 mm – voor de strikbanden
De techniek MAGIC LOOP kan gebruikt worden – in dat geval heeft u alleen een rondbreinaald nodig van 80 cm.

STEKENVERHOUDING:
26 steken in de breedte en 51 naalden in de hoogte in ribbelsteek = 10 x 10 cm.
LET OP! De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, brei dan verder met grotere naalden. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, brei dan verder met kleinere naalden.

-------------------------------------------------------

Magische lus – Bekijk hier de techniek
Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 2.80 € /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 2.80 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 2.80 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 2.80€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

----------------------------------------------------------

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatroon A.1.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

SLOF - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Brei de pijp in de rondte op breinaalden zonder knop, van boven naar beneden. Brei de voet heen en weer gebreid.

PIJP:
Zet 42-45-51-51 (57-57) steken op breinaalden zonder knop maat 2.5 mm met DROPS Baby Merino.
* Maak 1 omslag, haal 1 steek averecht af, 2 averecht samen (= 1 steek geminderd) *, brei van *-* over alle steken = 28-30-34-34 (38-38) steken.
Brei patroon A.1 in de rondte.
DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Bij een hoogte van 4-5-5-5 (6-6) cm, ga dan verder als volgt:
Brei 1 naald recht – brei de omslagen recht samen met de steek waar hij bij hoort, en meerder 2-4-4-4 (4-4) steken verdeeld = 30-34-38-38 (42-42) steken.
Brei op de volgende naald een naald met gaatjes volgt: 1 recht, * 2 recht samen, 1 omslag *, brei van *-* tot er 1 steek over is op de naald en eindig met 1 recht. Brei 1 naald recht.
Brei nu heen en weer gebreid.
Brei 3 ribbels in RIBBELSTEEK - lees uitleg hierboven.
Knip het garen af.

VOET:
Zet nu de eerste 11-12-13-13 (15-15) steken en de laatste 11-12-13-13 (15-15) steken op een hulpdraad = 8-10-12-12 (12-12) steken op de naald. Brei 3½-4-4½-6 (7-9) cm in ribbelsteek heen en weer gebreid over de 8-10-12-12 (12-12) steken – pas zo aan dat de laatste naald wordt gebreid op de verkeerde kant. Knip het garen af.
Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: Recht over steken van de hulpdraad aan een kant, neem 9-10-11-13 (16-21) steken op langs de kant op het midden van het werk, brei de 8-10-12-12 (12-12) steken op de naald recht (voorkant), neem 9-10-11-13 (16-21) steken op langs de andere kant op het midden van het werk en brei recht over de steken van de laatste hulpdraad = 48-54-60-64 (74-84) steken op de naald. Brei 3-3-4-5 (5-5) cm in ribbelsteek heen en weer gebreid over alle steken.
Minder TEGELIJKERTIJD na 1½-1½-2-3 (3-3) cm op iedere andere naald (dus op iedere naald aan de goede kant) als volgt tot de gewenste afmetingen:
Minder 1 steek aan het begin en einde van de naald door 2 recht samen te breien aan de binnenkant van de 1 kantsteek.
Brei daarnaast 2 recht samen aan elke kant van de 2 middelste steken
op de naald (4 steken in totaal geminderd op iedere andere naald) = ongeveer 32-38-40-44 (54-64) steken over op de naald. Kant af, naai samen midden onder de voet en ga verder naar boven langs midden achter – naai in de buitenste lus van de buitenste steken zodat de naad plat wordt.
Brei een andere slof op dezelfde manier.

STRIKBANDEN:
Haak strikbanden als volgt: Haak lossen op haaknaald 2.5 mm voor ongeveer 30-40 cm, keer het werk en haak 1 halve vaste in iedere losse. Knip en hecht het garen af.
Rijg de strikband op en neer door de naald met gaatjes op de slof (begin en eindig midden voor op de slof). Haak 1 strikband voor elke slof.

Telpatroon

symbols = maak 1 omslag, haal 1 steek averecht af
symbols = brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen
symbols = brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Baby 42-13) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

5) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

6) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

7) What size should I knit?

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

8) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

9) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

10) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

11) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

12) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

13) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

14) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

15) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

16) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

17) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

18) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

19) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

20) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

21) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

22) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

23) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

24) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

25) Waarom pilt mijn kledingstuk?

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (7)

country flag Mia wrote:

Hej! Spørgsmål fra en nybegynder. Jeg er i gang med skaftet på denne opskrift og nået til sidste del med teksten "Nu strikkes arbejdet videre frem og tilbage.". Jeg har indtil nu haft maskerne på 4 strømpepinde. Skal jeg nu samle maskerne på rundpinden for at kunne strikke frem og tilbage? Ellers forstår jeg ikke helt, hvordan jeg skal komme videre her og synes ikke lige, jeg kan læse det ud af opskriften.

29.06.2023 - 17:56

DROPS Design answered:

Hej Mia, du kan stadigvæk have maskerne på 4 strømpepinde, du vender bare arbejdet og strikker tilbage med den 5.pind osv, frem og tilbage :)

05.07.2023 - 08:53

country flag Line wrote:

Jeg forstår simpelthen ikke første runde. Hvordan får jeg færre masker når jeg slår om pinden, tager en maske af, strikker to vrang sammen? Jeg får samme maske antal efter den runde som jeg startede med. Kan I hjælpe? :-)

01.02.2023 - 08:55

DROPS Design answered:

Hej Line, du tæller ikke omslaget når du strikker patent :)

03.02.2023 - 11:11

country flag Lotte Kyvik wrote:

Jeg skjønner ikke helt første runde. En kast, en maske løst av og så to vrang sammen, hvordan kan det bli en maske felt?

23.11.2022 - 14:31

DROPS Design answered:

Hei Lotte. Jo, du feller ved å strikke 2 vrang sammen (= 1 maske felt). Kastet du gjør "tilhører" masken du tok løst av, altså kastet og den masken som ble løftet løst av = 1 patent maske. Når du startet å strikke etter diagram A.1 ser du på diagramteksten at du skal strikke kastet og den løse masken sammen. mvh DROPS Design

28.11.2022 - 10:47

country flag Kirsten Grombe wrote:

Bare lækker opskrift.

29.10.2022 - 12:55

country flag Susanne Bjørkman wrote:

Hvordan kan patentstrikningen rundt i skaftet komme til at fungere, når opskriften starter med et ulige antal masker? Er dette en fejl? Mvh Susanne

14.09.2022 - 20:54

DROPS Design answered:

Hej Susanne, når du har strikket første omgang har du 28-30-34-34-38-38 masker tilbage, så nu strikkes der rundt ifølge diagrammet :)

16.09.2022 - 07:31

country flag Véronique Fries wrote:

Danke, jetzt habe ich es begriffen. Allerdings erscheint mir auf dem Foto im Schaft einfach abwechselnd re und li gestrickt. Warum dieses komplizierte Muster? Danke.

25.04.2022 - 20:36

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fries, bei diesem Modell wird der Schaft im Patentmuster gestrickt (wenn Sie das Foto genau anschauen, sehen Sie, daß der Abstand zwischen 2 rechten Maschen ist etwas weiter als beim Bündchen). Viel Spaß beim stricken!

26.04.2022 - 09:35

country flag Fries Véronique wrote:

Ich habe die 1. Runde von A.1 geschafft und habe nun 34 M (Start mit 51 M). Die 2. Runde heisst 1 Umschlag, 1 M links abheben und dann Umschlag und abgehobene M li zusammenstricken, aber es ist ja kein Umschlag mehr da, der wurde in der 1Runde gestrickt.... Sorry, ich bin Anfängerin. Danke.

23.04.2022 - 18:31

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fries, über die 51 Maschen stricken Sie die ersten Runde so: * 1 Umschlag arbeiten, 1 Masche wie zum Linksstricken abheben, 2 Maschen links zusammenstricken (= 1 Masche abgenommen) * von *bis * bis die Ende der Runde wiederholen = 34 M sind jetzt übrig; jetzt stricken Sie A.1: *den Umschlag + die abgehobene Maschen zusammen stricken; dann 1 Umschlag arbeiten, und die nächste Masche (= die 2 links zusammen gestrickte Maschen) wie zum linksstricken abheben*, von *-* die ganze Runde wiederholen. Siehe auch das Video. Viel Spaß beim stricken!

25.04.2022 - 07:33

Laat een opmerking achter voor DROPS Baby 42-13

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.