DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% wol
vanaf 2.00 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 14.00€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24

Merry Santas

Gebreide trui / kersttrui voor honden in DROPS Alaska. Het werk wordt gebreid met Scandinavisch kerstpatroon. Maten XS - M. Thema: Kerst.

DROPS 228-54
DROPS Design: Patroon nr. x-462
Garengroep C of A + A
-------------------------------------------------------

Maten: XS - S - M
Afmetingen hond:
Borst: ongeveer 28/32 – 40/44 – 48/52 cm
Lengte van de rug: ongeveer 24 – 32 - 40 cm
Voorbeelden van breedtes: XS = Chihuahua, S = Bichon Frisé, M = Cocker Spaniel

MATERIAAL:
DROPS ALASKA van garnstudio (behoort tot garengroep C)
150-150-200 g kleur 04, grijs
50 g kleur 02, naturel
50 g kleur 10, rood
50 g kleur 61, tarwe
50 g kleur 06, zwart

NAALDEN:
DROPS RONDBREINAALD 5 MM: Lengte 40 cm.
DROPS RONDBREINAALD 4 MM: Lengte 40 cm.
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 5 MM.
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 4 MM.
De techniek MAGIC LOOP kan gebruikt worden – in dat geval heeft u alleen een rondbreinaald nodig van 80 cm in elke maat.

STEKENVERHOUDING:
17 steken in de breedte en 22 naalden in de hoogte met tricotsteek = 10 x 10 cm.
LET OP: De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% wol
vanaf 2.00 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 14.00€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

-------------------------------------------------------

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
Brei alle naalden recht.
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Het patroon wordt gebreid in tricotsteek.

TIP VOOR HET MEERDEREN (verdeeld):
Om uit te rekenen hoe u verdeeld meerdert, neem het totaal aantal steken op de naald (dus 60 steken) en deel deze door het aantal te maken meerderingen (dus 10) = 6.
In dit voorbeeld meerdert u door 1 omslag te maken na elke 6e steek. Brei op de volgende naald de omslagen gedraaid om gaatjes te voorkomen.

TIP VOOR HET AFKANTEN:
Om te voorkomen dat de afkantrand te strak wordt kunt u afkanten met een naald in een grotere maat. Als de rand nog steeds strak is, maak dan 1 omslag na ongeveer elke 4e steek terwijl u tegelijkertijd afkant; de omslagen worden als normale steken afgekant.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

TRUI VOOR HONDEN – KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
De hals en het lijf worden in de rondte gebreid tot de voorpoten en dan verder heen en weer gebreid tussen de poten en over de rug. Als de gaatjes voor de voorpoten klaar zijn, wordt het werk samengevoegd en in de rondte gebreid, voordat u afkant onder de buik en verder heen en weer breit. Op het einde worden er randen gebreid rondom de voorpoten en het lijf.

HALS:
Zet 48-60-80 steken op met korte rondbreinaald/breinaalden zonder knop maat 4 mm en grijs DROPS Alaska. Brei boordsteek (2 recht, 2 averecht) in de rondte voor 7-8-9 cm. Ga verder met korte rondbreinaald/breinaalden zonder knop maat 5 mm. Brei 1 naald recht en meerder 2-10-10 steken verdeeld – lees TIP VOOR HET MEERDEREN = 50-70-90 steken. Voeg 1 markeerdraad in op het begin van de naald; de pas/ het lijf wordt gemeten vanaf hier!

PAS:
Ga verder met tricotsteek en grijs voor 3-3-5 cm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Het begin van de naald is vlak boven de ene voorpijp. Brei nu A.1 (= 5-7-9 herhalingen op de naald) tot het werk 4-4-7 cm meet vanaf de markeerdraad.
Nu wordt het werk verdeeld voor de voorpoten.

ACHTERPAND:
Brei de eerste 20-20-30 steken en plaats ze op een hulpdraad = 30-50-60 steken op de naald. Ga verder heen en weer gebreid over deze 30-50-60 steken en zet 1 steek op aan het einde van de eerste 2 naalden = 32-52-62 steken. Ga verder in A.1 zoals hiervoor met 1 kantsteek in RIBBELSTEEK aan elke kant – lees beschrijving hierboven.
Als A.1 is klaar, ga dan verder met grijs tot het werk 9-11-13 cm meet vanaf de scheiding en kant op de laatste naald aan de verkeerde kant de 1 kantsteek aan elke kant af = 30-50-60 steken. Knip de draad af.

DEEL TUSSEN DE PIJPEN:
Plaats de 20-20-30 steken van de hulpdraad op rondbreinaald 5 mm en zet 1 steek op aan het einde van de eerste 2 naalden = 22-22-32 steken. Ga verder in A.1 zoals hiervoor met 1 kantsteek in ribbelsteek aan elke kant.
Als A.1 is klaar ga dan verder met grijs tot het werk 9-11-13 cm meet vanaf de scheiding. Kant op de laatste naald aan de verkeerde kant de 1 kantsteek aan elke kant af. Houd de steken op de naald.

Breng nu het werk samen als volgt:
Begin aan de goede kant met grijs en brei de 20-20-30 steken op de naald, zet 4 steken op, brei dan de 30-50-60 steken op het achterpand en zet 4 steken op = 58-78-98 steken.

Ga verder in de rondte tot het werk 16-21-29 cm meet vanaf de markeerdraad. Er is ongeveer 3 cm over (gemeten over de buik en 8-11-11 cm over de rug). Pas de trui en brei tot de gewenste lengte.
Plaats de eerste 20-20-30 steken op een hulpdraad (= midden onder de buik) = 38-58-68 steken op de naald. Ga verder heen en weer gebreid en kant steken af op het begin van elke naald als volgt: 1 keer 3 steken, 1-2-2 keer 2 steken, 1-2-2 keer 1 steek, 1-2-2 keer 2 steken en 1 keer 3 steken aan elke kant = 16-26-36 steken.
Plaats de overgebleven steken op een hulpdraad. Het werk meet 21-29-37 cm vanaf de markeerdraad.

RAND RONDOM DE PIJPEN:
Gebruik breinaalden zonder knop maat 4 mm en neem 40 tot 56 steken op met grijs, aan de binnenkant van de 1 kantsteek rondom de pijpopening. Het aantal steken moet deelbaar zijn door 4. Brei boordsteek (2 recht, 2 averecht) in de rondte voor 3 cm. Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht - lees TIP VOOR HET AFKANTEN.
Brei eenzelfde rand rondom de andere pijp.

RAND RONDOM HET LIJF:
Brei nu een rand rondom het lijf, beginnend midden onder. Brei aan de goede kant met rondbreinaald 4 mm en grijs. Neem 80 tot 104 steken op (inclusief de steken van de hulpdraad). Het aantal steken moet deelbaar zijn door 4. Brei boordsteek (2 recht, 2 averecht) in de rondte voor 3 cm. Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht - denk om TIP VOOR HET AFKANTEN. Het werk meet ongeveer 24-32-40 cm vanaf de markeerdraad over de rug en 19-24-32 cm vanaf de hals onder de duim.

KNOOP:
Maak een knoop op de bovenkant van iedere kerstmannuts. Maak een knoop om een steek. Knip 2 lengtes van de kleur wit van ongeveer 10 cm. Plaats de draden samen, gebruik een naald en trek de draden door de bovenkant van de witte steek, zodat beide draadeinden aan de goede kant van het werk zitten aan elke kant van de steek. Zet een knoop, zet dan nog een andere knoop in de tegenovergestelde richting - zie afbeelding. Knip de draadeinden op ongeveer ½ cm af. Herhaal aan de bovenkant van iedere kerstmanmuts.

Telpatroon

symbols = grijs
symbols = naturel
symbols = rood
symbols = tarwe
symbols = zwart
diagram

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 228-54

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (8)

country flag Irene wrote:

Buonasera, nel paragrafo dedicato al bordo delle zampe si dice di riprendere 56 maglie per la taglia M, ma dopo aver proseguito per 13 cm dalla divisione ho solo 38 maglie (incluse le 4 avviate per il sottomanica). Dovrei fare degli aumenti oppure proseguire con la lavorazione in piano per più di 13 cm? Grazie mille!

15.10.2023 - 19:42

DROPS Design answered:

Buonasera Irene, in quel punto deve riprendere dalle 40 alle 56 maglie: abbiamo modificato leggermente il testo. Buon lavoro!

19.10.2023 - 23:42

country flag Stefanie Hellbach wrote:

Meine Tochter wünscht sich den Pullover im Partnerlook mit ihrem Hund. Der Pullover für meine Tochter ist fertig, aber der Hund passt nicht in die angegebenen Maße. Könnten Sie mir bitte Anleitung geben, wie ich bei Brustumfang des Hundes von 58 cm verfahren sollte? Wieviel Maschen sollte ich anschlagen, und kann ich dann einfach nach der Anleitung in der größten Größe M angegebenen Anleitung verfahren, oder wie muss ich Zu- und Abnehm-Angaben abwandeln?

24.03.2023 - 15:49

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hellbach, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder Maschenprobe anpsassen, wir haben aber einige Modellen für Größe L, eins davon könnte schon passen, schauen Sie mal hier und lassen Sie sich inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

24.03.2023 - 16:04

country flag Jacqueline Ziemer wrote:

Hallo, Frage ist, was bedeutet z.B. Rundstricknadel Nr 5 oder 4? Sind das 5mm/4 mm Nadeln? Vielen Dank Jacqueline

13.10.2022 - 07:02

DROPS Design answered:

Liebe Frau Ziemer, ja genau. Viel Spaß beim stricken!

13.10.2022 - 09:25

country flag Anna Johanne Toset wrote:

Hei.Har dere strikkeoppskrift på villmarksgenser / potegenser til hund ?

11.10.2022 - 15:41

country flag María wrote:

Lindo traje para madcota, lo hice. Muchas gracias

11.09.2022 - 07:10

country flag BeiertS wrote:

Hallo, wie kann ich diesen Pullover denn für einen größeren Hund umrechnen? Vor allen in dem vorderen Bereich zwischen den Vorderbeinen.

03.12.2021 - 06:57

DROPS Design answered:

Liebe Frau BeiertS, leider können wir jeder Anleitung nach jedem individuellen Frage anpassen und einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen. Wenn sie Hilfe damit brauchen, wenden Sie sich bitte an Ihrem DROPS Laden, dort hilft man Ihnen gerne weiter. Danke im voraus für Ihr Verständnis. Viel Spaß beim stricken!

03.12.2021 - 08:31

country flag Michèle wrote:

Bonjour Je n arrive pas à retrouver depuis aujourd'hui la recherche précise par femme homme enfant etc et par qualité de laine et par modèle chaussettes veste etc ...

30.11.2021 - 17:24

DROPS Design answered:

Bonjour Michèle, rendez-vous sur la page d'accueil et cliquez sur "Tout voir" - pour accéder à la liste de tous les modèles que vous pourrez ensuite filtrer et trier à votre guise. Bon tricot!

01.12.2021 - 07:54

country flag Kikiceleste wrote:

Bonjour, Je suis habituée à plus de précision dans les explications drops. Il n’y a pas de schéma -? Ni de vidéo… alors ce ne sera pas possible pour moi. C’est bien dommage

19.10.2021 - 17:20