Hoe u stokjes haakt

We hebben eerst een ketting van lossen gemaakt (l-toer). U begint met het haken van stokjes (stk) in de 3e losse vanaf de haaknaald of in de steek zoals aangegeven in het patroon. Afbeelding 1: Neem... (Lees verder)

categorie: Haakcursus

Hoe u halve stokjes haakt

Hier hebben we een ketting van lossen gemaakt (l-toer). U begint met halve stokjes (hstk) in de 3e losse vanaf de haaknaald of in de steek zoals aangegeven staat in het patroon. Afbeelding 1: Neem... (Lees verder)

categorie: Haakcursus

Hoe u vasten haakt (v)

Als u een ketting van lossen heeft gemaakt (l-toer) kunt u verder heen en wee haken met verschillende soorten steken. Hier leggen we uit hoe u vasten haakt (v). Afbeelding 1: Steek de haaknaald in de... (Lees verder)

categorie: Haakcursus

Hoe u telpatronen voor haken leest

Een telpatroon voor haken bestaat uit symbolen, 1 symbool = 1 steek - the symboolverklaring legt uit wat voor soort steek het is of hoe hij gehaakt moet worden. Het telpatroon laat alle steken aan de goede... (Lees verder)

categorie: Haakcursus

Hoe maakt u een ring van lossen met een halve vaste

Als u heeft geleerd hoe u een ketting van lossen te maken (l-ketting), dan moet u misschien een ring vormen. Dit doet u met een halve vaste (hv). Kijk hier! Figuur 1: Maak het aantal lossen vermeld... (Lees verder)

categorie: Haakcursus

Beginnen met haken

Nog nooit gehaakt? Geen probleem, met deze eenvoudige instructies kunt u zo aan de slag! Fig. 1: Leg het korte draadeind onder het lange... Fig. 2: ...en steek de haaknaald door de lus om de werkdraad... (Lees verder)

categorie: Haakcursus

Lossen – een ketting haken

Houd de haaknaald in uw rechterhand, houd de schuifknoop vast tussen uw duim en middelvinger van de linkerhand. Beweeg de haaknaald onder het garen door en dan eroverheen, zodat er een omslag om de haak... (Lees verder)

categorie: Haakcursus