DROPS Bomull-Lin
DROPS Bomull-Lin
53% katoen, 47% linnen
vanaf 2.20 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 6.60€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Always Bright

Gehaakt hoed in DROPS Bomull-Lin of DROPS Paris. Het werk wordt van boven naar beneden gehaakt met stokjes en kantpatroon.

DROPS 199-14
DROPS design: Patroon l-149
Garengroep C of A + A
----------------------------------------------------------

MAAT:
Eén maat
Hoofdomtrek: ongeveer 54/58 cm

MATERIAAL:
DROPS BOMULL-LIN van garnstudio (behoort tot garengroep C)
150 g kleur 01, wit

Of gebruik:
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
200 g kleur 16, wit

STEKENVERHOUDING:
18 stokjes in de breedte en 10½ toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 3.5 mm
De haaknaald is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm haak dan verder met en kleinere haaknaald.

ACCESSOIRES:
Ongeveer 1½ meter dunne ijzeren draad voor de rand.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Bomull-Lin
DROPS Bomull-Lin
53% katoen, 47% linnen
vanaf 2.20 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 6.60€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.4.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stokje op de toer met 3 lossen. Eindig de toer met 1 halve vaste in de derde losse vanaf het begin van de toer. Als A.2 wordt herhaald, haak dan de 3 lossen als 1 stokje.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 stokje door de volgende 2 stokjes als volgt samen te haken: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op haaknaald), haak dan het volgende stokje maar haal nu de laatste omslag door alle 3 lussen op de haaknaald.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 stokje door 2 stokjes in hetzelfde stokje te haken.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

HOED - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Haak in de rondte van boven naar beneden.

HOED:
Haak 4 lossen op haaknaald 3.5 mm met Bomull-Lin of Paris en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN!
Haak * A.2, A.1 *, haak van *-* 6 keer in totaal in de breedte (er zijn geen steken in A.2 op de eerste toer). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.1 en A.2 zijn gehaakt in de hoogte, zijn er 90 stokjes op de toer. Haak de 1e toer in A.3 en herhaal deze toer tot het werk ongeveer 16 cm meet vanaf de bovenkant en naar beneden. Haak de laatste toer in A.3 (= toer met gaatjes). Haak dan de rand zoals uitgelegd hieronder:

RAND:
Haak A.4 in de rondte (= 10 herhalingen van 9 steken). Als A.4 in de hoogte is gehaakt, zijn er 210 steken op de toer. Plaats een dunne ijzerdraad langs de rand. Haak 1 vaste in ieder stokje over de hele toer terwijl u TEGELIJKERTIJD om de ijzerdraad haakt. Dit wordt gedaan om de hoed stevig te maken langs de rand. Pas de lengte aan op de draad volgens de gewenste afmetingen op de rand. Draai de uiteinden van de ijzeren draad samen en verberg deze in de steken. Knip en hecht het garen af.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 24.06.2019
Correctie: Ontbrekend symbool toegevoegd aan de lijst (= 2 lossen)
Gewijzigd online: 08.06.2021
Zin toegevoegd aan informatie voor het haken: Als A.2 wordt herhaald, haak dan de 3 lossen als 1 stokje.
Gewijzigd online: 03.07.2022
Haak * A.2, A.1 *, haak van *-* 6 keer in totaal in de breedte
Gewijzigd online: 07.09.2022
1 halve vaste - de 2 halve vasten in A.1 rij 9 zijn allen voor het begin van de naald.

Telpatroon

symbols = haak 4 lossen, vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse - zie zwarte punt op de cirkel, de toer begint en eindigt hier
symbols = 1 losse
symbols = 1 stokje in de steek
symbols = 1 stokje om de loss/lossenlus
symbols = 1 halve vaste
symbols = deze toer is reeds gehaakt, begin op de volgende toer!
symbols = 2 lossen
symbols = 2 stokjes in hetzelfde stokje
symbols = haak 2 stokjes samen als volgt: Haak het eerste stokje maar wacht met de laatste doorhaling, haak het volgende stokje en op de laatste omslag haalt u het garen door alle 3 lussen op de haaknaald (= 1 stokje geminderd)
diagram
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 199-14

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (71)

country flag Jaana Suontausta wrote:

Siis 5x15=75 pylvästä (ei 6x15=90 pylvästä)

29.04.2024 - 17:17

DROPS Design answered:

Hei, piirrosten A.1 ja A.2 mallikertoja toistetaan yhteensä 6 kertaa kerroksella. Eli työhön tulee 90 pylvästä.

30.04.2024 - 13:40

country flag Jaana Suontausta wrote:

Hei, minusta ohjeessa on virhe. Kun A1 ja A2 on virkattu loppuun, on kerroksessa 6x15= 75 pylvästä (ei 90 pylvästä kuten ohje väittää). Miten nyt voi jatkaa A4 kuviosta, kun se on kirjoitettu 10x9= 90 pylväälle.

29.04.2024 - 16:46

DROPS Design answered:

Hei, en löydä virhettä. Kun piirrokset A.1 ja A.2 on virkattu loppuun, jokaisen kuuden mallikerran kohdalla on 15 pylvästä, eli kerroksella on yhteensä 90 pylvästä.

29.04.2024 - 17:15

country flag Anne Nielsen wrote:

Hej kunne i skrive opskriften i stedet for diagram, syntes det er meget svært at forstå, og ser helt forkert d, mangler at vide hvor mange masker for hver omgang og hvordan a1 og a2 skal sammenspillet skal jeg hækle alle fra a1 og a2 i hver runde

15.07.2023 - 10:44

DROPS Design answered:

Hei Anne Vi prøver å imøtekomme alle våre brukere. Noen ønsker kun diagram og noen kun tekst. Til denne oppskriften er det diagrammer og en liten forklaring hvordan det skal hekles. I teksten står det hvor mange ganger diagrammene skal hekles (og man kan da telle selv antall masker etter hver omgang om man ønsker det, i denne oppskriften er det oppgitt maskeantall når A.1 og A.2 er ferdigheklet i høyden). Har du problemer med å "lese" et hekle diagram, kan du lære dette under: TIPS & HJÆLP / DROPS Lektioner / Læs en opskrift / Hvordan læses hæklediagrammer? mvh DROPS Design

25.07.2023 - 07:36

country flag Janine wrote:

Bonjour, la photo montre le 1er dessin entre les trous 7ème rang espacés de 4 brides, rang d’après 3 brides, rang d’après 2 brides. Si on fait les brides de la partie A2 à chaque fois cela ne correspond plus à la photo. Je ne sais pas si c’est clair ? Merci

30.06.2023 - 20:09

DROPS Design answered:

Bonjour Janine, au 1er tour, crochetez 6 fois A.1 tout le tour puis au 2ème tour, vous commencez le tour par A.1 puis vous crochetez A.2 et vous répétez ainsi (A.2, A.1) jusqu'à la fin du tour (remplacez les 3 mailles en l'air du début de A.2 par 1 bride pour les 5 motifs suivants). Et continuez ainsi, quand vous avez terminé A.2, continuez en répétant simplement A.1 tout le tour. En espérant que cela puisse vous aider. Bon crochet!

03.07.2023 - 09:26

country flag Monika Urbanowicz wrote:

Rozumiem że pierwsze okrążenie to 12 sł, następnie robimy 3 ocz łańc (A1) potem przerabiamy 6 razy schemat A2 i kończymy schematem A1 czyli oczkiem zamykającym w 3 oczku łańcuszka z początku okrążenia. Jak mam zrobić okrążenie 6,7, i 8? Robiąc oczko ścisłe na początku okrążenia mam omijać 3 oczka łańcuszka? Nie rozumiem jak w 10 okrążeniu i kolejnych zaczynać i kończyć słupkiem? Nie powinno być cały czas 3 oczka łańcuszka i kończenie oczkiem ścisłym?

22.06.2023 - 10:47

DROPS Design answered:

Witaj Moniko, od okrążenia 2 powtarzamy schematy A.2 i A.1 (naprzemiennie) 6 razy przez całe okrążenie. Co do okrążeń 6-8: przerabiasz 1 oczko zamykające w 1-szy słupek (czyli omijasz 1 słupek), następnie przerabiasz 3 oczka łańcuszka i 1 słupek w następny słupek (np. w okr. 6 będziesz powtarzać 6 razy następującą sekwencję: 1 sł w 7 następnych sł, 2 oł, ominąć 1 sł, 2 sł w ten sam słupek, 2 oł, ominąć 1 słupek). Okrążenie 10 i kolejne: zaczynasz każde od 3 oł, a kończysz przerabiając 1 oczko zamykające w 3-cie oł na początku okrążenia. Miłej pracy!

22.06.2023 - 18:19

country flag Linn Hesselmark wrote:

Hur ska jag göra på rad 10? Ska jag hoppa över två maskor i början av varje A1?

19.06.2023 - 15:22

DROPS Design answered:

Hei Linn. I diagramteksten under v står det: Det er kun første rapport i 9. omgang i A.1 at det hekles 2 kjedemasker i begynnelsen av diagrammet. Når du avslutter 9. omgang i A.1 avsluttet du med 2 luftmasker og 1 kjedemaske i 3. luftmaske (les HEKLEINFORMASJON). Når du starter 10. omgang hekler du 3 luftmasker (= 1 stav), 1 stav i hver av de neste 5 stavene, 2 staver sammen (se diagramteksten), 1 stave i hver av de neste 6 stavene og 2 staver om luftmaskebuen. Gjenta dette omgangen rundt og avslutt omgangen med 2 staver om luftmaskebuen (denne luftmaskebuen "ligger" over de 2 kjedemaskene (vv) fra 9. omgang) og avslutt med 1 kjedemaske i 3. luftmaske. mvh DROPS Design

26.06.2023 - 07:59

country flag Jacqueline Last wrote:

Als ik de foto van het hoedje bekijk Iet het er anders uit met het aantal stokjes dan op het diagram. Ik heb in rij 8 , 3 st 2 lossen 10 st. 2 lossen, 3 st 2 lossen etc. Op de foto is de punt tussen de 2 lossen boogjes 4, 3 en 2 's stokjes. De hoedje wordt zo heel wijd

05.06.2023 - 21:47

DROPS Design answered:

Dag Jacqueline,

Eerlijk gezegd snap ik niet helemaal wat je bedoeld met dat de punt tussen 2 lossenboogjes 4, 3 en 2 stokjes zijn op de foto. In dezelfde toer (dus toer 8) zie ik op de foto ook steeds 3 stokjes er tussen zitten.

07.06.2023 - 08:54

country flag Anna wrote:

Dzień dobry Jakiego drucika najlepiej użyć i gdzie się w niego zaopatrzyć? No i jak potem czyścić kapelusz, kiedy umieści się w nim drucik? Pozdrawiam - Anna

15.02.2023 - 16:28

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, szukaj drucika w sklepie budowlano-dekoracyjnym, są również dostępne druciki w osłonce. Przed czyszczeniem kapelusza drucik trzeba będzie wyjąć. Pozdrawiamy!

17.02.2023 - 07:50

country flag Åsa wrote:

Jag har även samma fråga som Heidi hade den 9/2 som hon inte fått svar på. Kan ni vara snäll och svara på hennes fråga. Bra om nu svara både på danska och svenska.

04.09.2022 - 22:30

DROPS Design answered:

Hej Åsa, de första 2 smygmaskorna skall endast virkas första gången, när diagrammet upprepas, virkas 2 lm, hoppa över 2 st, 14 st, 2 lm, hoppa över 2 st, 14 st osv :)

07.09.2022 - 08:48

country flag Åsa Zellin wrote:

Läser man ert tips på hur ett diagram läses står det att A2 innehåller både börjar och slutet på varvet men om jag läser så får jag inte det att gå ihop. Det blir fel i virkningen så då kan man inte läsa diagrammet som ni tipsar. Tex att de 3 luftmaskorna ska vara i början på varvet och smygmaskan i slutet med de övriga stolparna i A2? Ska de virkas i början eller i slutet av varvet eller ska de alltid virkas tillsammans med A1?

04.09.2022 - 00:46

DROPS Design answered:

Hei Åsa. Du skal hekle A.1 og A.2 6 ganger i bredden, Men under HEKLEINFORMASJON står det at første stav på omgangen (ikke første stav i hver A.2) skal erstattes med 3 luftmasker, altså kun første gang av de 6 gangene, og når du har heklet A.1 og A.2 6 ganger avslutter du omgangen med 1 kjedemaske i den 3. luftmasken. mvh DROPS Design

05.09.2022 - 14:18