DROPS / 198 / 2

Taste of Rainbow by DROPS Design

Gehaakte deken met zig-zag patroon in DROPS Paris.

Trefwoorden: dekens, strepen, zigzag,
DROPS design: Patroon w-742
Garengroep C of A + A
---------------------------------------------------------

MAAT: Breedte: ongeveer 80 cm. Lengte: ongeveer 125 cm

MATERIAAL:
DROPS PARIS van garnstudio (behoort tot garengroep C)
250 g kleur 17, naturel
200 g kleur 101, lichtblauw
200 g kleur 102, spray blauw
200 g kleur 41, mosterdgeel
200 g kleur 59, oudroze

Voor een effen werk gebruikt u Paris:
900 g

STEKENVERHOUDING:
De stekenverhouding betekent hoe strak de steken gehaakt worden. Voor dit patroon breit u met een steenverhouding van 16 stokjes in de breedte en 9 stokjes in de hoogte meet op 10 x 10 cm. Dit betekent dat 1 herhaling van A.3 ongeveer 11 cm in de breedte meet.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 4.5 mm.
De haaknaald is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm haak dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

100% katoen
vanaf 1.17 € /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 1.40 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 1.17 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 24.57€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatroon A.1.
STREPEN:
Haak ongeveer 12 tot 12.5 cm van elke kleur in de volgende volgorde: naturel, spray blauw, lichtblauw, oudroze, mosterdgeel, naturel, spray blauw, lichtblauw, oudroze, mosterdgeel, naturel.

----------------------------------------------------------
BEGIN HET WERK HIER:
----------------------------------------------------------
DEKEN - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Wordt heen en weer gehaakt. Haak in patroon en tegelijkertijd in strepen.

DEKEN:
Haak LOSJES 194 lossen (inclusief 3 lossen om het werk mee te keren) op haaknaald 4.5 mm met naturel. Zie uitleg van STREPEN hierboven.
Haak dan volgens telpatroon A.1 terwijl TOER 1 als volgt wordt gehaakt:
Haak 1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald, 1 stokje in elk van de volgende 2 lossen, * sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 5 lossen over, haak 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen *, herhaal van *-* 5 keer, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 3 lossen = 126 stokjes.
Er zijn 7 zig-zags in totaal. Keer het werk.
2E TOER IN HET TELPATROON: 3 lossen (deze 3 steken vervangen het eerste stokje), * 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, 1 stokje om de lossenlus, 3 lossen, 1 stokje om dezelfde lossenlus, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 stokje over, 1 stokje in volgende stokje, sla 2 stokjes over *, herhaal van *-* 6 keer = 70 stokjes. Keer het werk.
TOER 3: Zie telpatroon A.1. Haak B 1 keer, herhaal C 6 keer. Eindig de toer door D 1 keer te haken.
TOER 4: Zie telpatroon A.1. Haak D 1 keer, herhaal C 6 keer en eindig de toer door B 1 keer te haken.

Herhaal TOER 3 en 4, wissel tegelijkertijd van kleur zoals uitgelegd in STREPEN hierboven. Eindig de deken hier. Het werk meet ongeveer 125 cm.

Telpatroon

= 1 losse
= 1 stokje in het stokje
= 1 stokje om de ruimte
= 3e en 4e toer - deze 2 toeren = 1 herhaling
= toeren worden ook uitgelegd in het patroon

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 198-2) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (16)

Claire Nailor 18.02.2020 - 16:49:

Hello! I would like to make this blanket slightly wider than the pattern. Please can you tell me how many chains I should start with to make a blanket that is approximately 1.5 x the width (120cm)? Or please can you tell me the calculation for the foundation chain? Many thanks.

DROPS Design 19.02.2020 kl. 08:36:

Dear Mrs Nailor, we are unfortunately not able to adjust every pattern to every single request - make your swatch to check your tension and have the basis to recalculate how many repeats you need in width - the number of chains required for 1 repeat A.1C is the one between stars on first row on blanket (so that the fundation chain is not tighter than 1st row). Your DROPS store will provide you any further individual assistance even per mail or telephone. Happy crocheting!

Yara Jagt 17.12.2019 - 11:02:

Goedemorgen, Op advies van de video over rechte randen, haak ik i.p.v. de 3 l bij keren, het aparte stokje. Echter, daarmee heb ik te veel stokjes (incl. het keerstokje) op mijn toeren: Toer 2: Bij D 6 i.p.v. 5 Toer 3: B 10 i.p.v. 9, D 11 i.p.v. 9 Toer 4: B&D 6 i.p.v. 5 Nu wil ik beginnen aan toer 5, en dan zou ik bij B 12 stokjes hebben ipv 9 (incl. het keer stokje). Klopt dit? Kan ik hier wel mee verder, of kan ik beter de 3 keerlossen gebruiken? Groeten, Yara

DROPS Design 18.12.2019 kl. 19:34:

Dag Yara,

Als je in plaats van de 3 keerlossen, haakt zoals aangegeven in de video, zou het aantal steken niet af moeten wijken. Als je te veel steken hebt, dan haak je toch ergens te veel steken.

Charlotte Bækdahl 26.10.2019 - 16:36:

It makes no sence skipping 5 slip stitches in row 2. It looks strange and I changed it to 3 slip stitches which looked much better.

Mónica 20.09.2019 - 05:29:

Al igual que la señora alemana, me sobran puntos, no logro llegar con 194 puntos y tengo más de 126, voy a seguir según las indicaciones, aunque no me den los puntos y veo qué va a ocurrir.

Anniken 14.08.2019 - 22:13:

Hei. Er det riktig å hoppe over 5 masker? Synes det blir så stor løkke da og ser ut som at jeg skal hekle i 5.maske for å få den ene kanten.

DROPS Design 04.12.2019 kl. 11:45:

Hej Anniken, Hvor er du i opskriften, jeg finder ikke hvor vi skriver at du skal hoppe over 5 masker.... Har du set vores video?

How to crochet a zigzag pattern from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Gitte 09.08.2019 - 09:55:

Tak for svaret men forstår det ikke. Iflg. diagrammet på 4. række mangler der da en maske eller hvad? Kan ikke få det til at passe!

DROPS Design 09.08.2019 kl. 10:29:

Hej igen Gitte, jo det stemmer, du har 9 masker på 4.række og du har 10 masker på 3.række. God fornøjelse!

Gitte 08.08.2019 - 23:14:

Hvordan får man kanten lige? Iflg. diagrammet række 3 og 4 som skal gentages kommer man jo til at mangle 1 maske i kanten. Jeg fatter det ikke, er ellers en rutineret hækler. .

DROPS Design 09.08.2019 kl. 08:20:

Hej Gitte, jo du hækler 10 stangmasker (incl lm du vender med) hver gang du hækler 3.række. God fornøjelse!

Gisela Degener 05.08.2019 - 14:56:

Hallo ich möchte gern diese Decke größer häkeln. Breit 120cm Lang 160 cm Wieviel Garn brauche ich dazu und wie viele Maschen müsste ich anschlagen?

DROPS Design 07.08.2019 kl. 10:51:

Liebe Frau Degener, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder individuellen Anfrage anpassen, gerne wird Ihnen aber Ihr DROPS Laden weiter helfen - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim häkeln!

Melissa 31.07.2019 - 12:28:

Ik wil de deken graag iets kleiner maken. Breedte ongeveer 60 cm. Met hoeveel lossen moet ik dan beginnen?

DROPS Design 31.07.2019 kl. 17:55:

Dag Melissa,

Je zou dan bijvoorbeeld 1 of 2 herhalingen van C in de breedte minder kunnen doen. Een herhaling van is 18 stokjes op de 1e toer en omdat je na iedere 3 stokjes in de eerste toer een losse over slaat en daarnaast nog een keer 5 stokjes, kom ik op 24+5 = 29 lossen minder opzetten, per herhaling die je minder wilt doen.

Maartje Meijvogel 24.07.2019 - 13:43:

Als ik de foto van deze deken zie, dan loopt de zijkant van de deken recht af, maar als ik het patroon volg dan worden de zijkanten van de deken steeds smaller...ik kom er niet uit...ben een beginnend haakster😊

DROPS Design 24.07.2019 kl. 20:29:

Dag Maartje,

Als je het patroon precies volgt, dan zou de deken niet smaller moeten worden. Kan het zijn dat je per ongeluk steeds strakker begint te haken, waar door het bij elkaar trekt?,

Laat een opmerking achter voor DROPS 198-2

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.