Berry Wrap by DROPS Design

De set bestaat uit: Gebreide muts en sjaal met kabels voor kinderen. Maat 2 - 10 jaar De set wordt gebreid in DROPS Air.

Trefwoorden: hoofddeksels, kabel, mutsen, set, sjaal,
DROPS design: Patroon ai-006-bn
Garengroep C of A + A
----------------------------------------------------------
Voor de hele set gebruikt u ongeveer 150-150-200-200 g DROPS Air.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Maat: 2 - 3/4 - 5/8 - 9/12 jaar
Voor hoofdomtrek: ongeveer 48/50 - 50/52 - 52/54 - 54/56
Materiaal:
DROPS AIR van garnstudio (behoort tot garengroep C)
50-50-100-100 g kleur 14, heide

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep C)” - zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP EN RONDBREINAALD (40 cm) MAAT 5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 17 steken en 22 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP EN RONDBREINAALD (40 cm) MAAT 4.5 mm voor boordsteek – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 18 steken en 23 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

SJAAL:
Maat: 3/5 - 6/9 - 10/12 jaar
Afmetingen: Breedte: ongeveer 15 cm Lengte: ongeveer 120-135-150 cm
Materiaal:
DROPS AIR van garnstudio (behoort tot garengroep C)
100-150-150 g kleur 14, heide

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep C)” - zie link hieronder.

DROPS STRAIGHT NAALDEN MAAT 5.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 16 steken en 20 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

65% alpaca, 28% polyamide, 7% Wool
vanaf 5.60 € /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 5.60 € /50g
Bizzy Lizzy
Bestel
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 5.60 € /50g
Bizzy Lizzy
Bestel
Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 5.60€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Muts: Zie telpatronen A.1 en A.2.
Sjaal: Zie telpatronen A.2 en A.3.
De telpatronen laten alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinaald, ga verder met breinaald zonder knop indien nodig. Zet 80-80-96-96 steken op de rondbreinaald 4.5 mm met Air. Brei 1 naald recht. Brei dan A.1 in de rondte over alle steken voor 4 cm (= 5-5-6-6 herhalingen van 16 steken). Ga verder met rondbreinaald 5 mm. Brei de volgende naald als volgt: * 6 averecht, brei de volgende 10 steken recht en meerder TEGELIJKERTIJD 2 steken over deze 10 steken *, brei van *-* 5-5-6-6 keer in totaal = 90-90-108-108 steken. Brei dan als volgt: * 6 averecht, A.2 (= 12 steken) *, brei van *-* 5-5-6-6 keer in totaal. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Minder bij een hoogte van 15-16-17-18 cm, 1 steek aan het begin van iedere averecht deel, minder door 2 averecht samen te breien (= 5-5-6-6 steken geminderd, ga verder met A.2 zoals hiervoor). Herhaal het minderen iedere cm maar minder afwisselend aan het einde en begin van het averechte deel, 5 keer in totaal = 65-65-78-78 steken. Brei dan 1 naald recht en minder 4 steken over iedere A.2 = 45-45-54-54 steken over op de naalden. Brei op de volgende 2 naalden alle steken 2 aan 2 recht samen = 12-12-14-14 steken over op de naalden. Knip het garen af en haal het door de overgebleven steken, trek samen en hecht af. De muts meet ongeveer 21-22-23-24 cm vanaf de bovenkant naar beneden.

POMPON:
Maak een pompon met een ongeveer een diameter van 4-6 cm en hecht hem aan de punt van de muts.
----------------------------------------------------------

SJAAL:
Brei het werk heen en weer op de naald. Zet 38 steken op naald 5,5 mm met Air. Brei de eerste naald als volgt aan de goede kant: 2 steken in RIBBELSTEEK - zie uitleg. A.3 (= 34 steken), 2 steken in ribbelsteek. Ga zo verder in boordsteek voor 4 cm. Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: 2 steken in ribbelsteek, 2 averecht, A.2 (= 12 steken), 6 averecht, A.2, 2 averecht, 2 steken in ribbelsteek. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder met dit patroon tot het werk ongeveer 116-131-146 cm meet of de gewenste lengte. Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: 2 steken in ribbelsteek, A.3 (= 34 steken), 2 steken in ribbelsteek. Ga zo verder met de boordsteek voor 4 cm, de sjaal meet 120-135-150 cm in totaal. Kant af en hecht de draden af.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 29.10.2019
SJAAL:
Brei het werk heen en weer op de naald. Zet 38 steken op naald 5,5 mm met Air.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant
= zet 4 steken op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 4 recht, 4 recht van de kabelnaald
= zet 4 steken op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 4 recht, 4 recht van de kabelnaald

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Children 30-16) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (14)

Undine 17.11.2020 - 12:50:

Gilt die Korrektur von Nadelstärke 5 auf 5,5mm beim Schal für alle Wolloptionen aus der Gruppe C oder nur für Drops Air? Ich möchte den Schal in Nepal stricken.

DROPS Design 17.11.2020 kl. 13:59:

Liebe Undine, die Korrektur bezieht sich nur auf dieses Modell, dh der Schal wird mit Nadeln Nr 5,5 gestrickt - Nadelgröße anpassen damit Maschenprobe stimmt, ob Sie mit Air oder Nepal stricken, muss die Maschenprobe dieselbe sein, nur Struktur wird -wegen unterschiedlichen Garne - unterschiedlich. Viel Spaß beim stricken!

Adél 08.11.2020 - 16:25:

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda správně chápu návod A2, na vzorníku je zobrazen líc a znamená to, že zpátky pak pletu celou řadu obrace? Děkuji za radu. Adéla

DROPS Design 15.11.2020 kl. 20:21:

Dobrý den, Adélo, ano je to tak - lícové řady pleteme hladce, rubové obrace. Hodně zdaru! Hana

Fabienne 13.03.2020 - 10:09:

Bonjour, Comme dans ce modèle, dans le modèle Warmhearted Hat, il y avait un pompon de 4 cm de diamètre, mais il est vraiment petit. Ne s'agirait-il pas plutôt de 4cm de rayon ? Merci Fabienne

DROPS Design 13.03.2020 kl. 10:30:

Bonjour Fabienne, en fonction de la taille, vous pouvez le faire de 4 à 6 cm de diamètre, ou même plus grand si vous préférez. Bon tricot!

Kaj 07.12.2019 - 22:15:

Hoe maak ik ren vlecht middels A.2 1e naald aan de goede kant brei ik: 2 st r, 2 av, A.2= 12 recht, 6 av, A.2=12 recht, 2av en 2 r. 2e naald is verkeerde kant: 2st r, 2 av, A.2=12av, 6av, A.2=12 av 2av,2r. 3e naald: 2 r, 2 av, 4 op kabelnld voor, 4 r, kabelnld r breien en dan 6 av en dit herhalen. Dan kom ik op 2 sliertjes van iedere vlecht en niet 3. Ik begrijp het niet. Wat lees/ doe ik verkeerd. Alvast bedankt. Groeten

DROPS Design 16.12.2019 kl. 13:35:

Dag Kaj,

Om de vlecht te maken van A.2 (12 st.) zet je in de 3e naald van A.2 eerst 4 steken op een kabelnaald voor het werk, dan brei je 4 recht, 4 recht van de kabelnaald en tot slot de laatste 4 steken recht van A.2. In de 7e naald brei je eerst 4 steken recht, dan zet je 4 steken op een kabelnaald achter het werk, brei je 4 steken recht en tot slot de 4 steken recht van de kabelnaald.

In A.2 brei je dus geen averecht aan de goede kant.

Katarina 29.10.2019 - 13:10:

V ceskom navode je chyba vo vysvetlivkach Schema: - mate tam = 4 oka odložíme na pomocnou jehlici ZA práci, 4 oka hladce, 4 oka z pom.jehlice hladce - spravne ma byt = 4 oka hladce, 4 oka odložíme na pomocnou jehlici ZA práci, 4 oka z pom.jehlice hladce - inak z toho nebude "copanek"

DROPS Design 03.11.2019 kl. 18:58:

Dobrý den, Kataríno, díky za zprávu! Vysvětlivky jsou v pořádku - postup, který popisujete, nedává smysl: proč bychom oka odkládali, když bychom je měli hned plést? Správný postup je ten, který je uveden u vysvětlivek, tj. dopleteme k místu, kde se kříží copánek, 4 oka odložíme ZA práci, upleteme 4 oka dál v řadě hladce a po nich odložená oka z pomocné jehlice - jedině tak vyměníme pořadí ok (zkřížíme je) a vytvoříme copánek. Hodně zdaru! Hana

Francine 12.08.2019 - 22:14:

(suite) Je parle de l’écharpe.

DROPS Design 13.08.2019 kl. 08:17:

Bonjour Francine, si vous pensiez aux 4 m de chaque côté de l'écharpe, vous allez les tricoter ainsi: 2 m au point mousse (= à l'endroit tous les rangs), 2 m jersey envers (= envers sur l'envers, endroit sur l'endroit), puis A.2, 6 m jersey envers (= à l'endroit sur l'envers), A.2, 2 m jersey envers (= à l'endroit sur l'envers) et 2 m point mousse (= à l'endroit tous les rangs). Bon tricot!

Francine 12.08.2019 - 21:18:

Bonjour, est-ce que les 4 mailles en début et la fin sont tricotées comme elles se présentent lorsque je tricote À.2? Merci!

DROPS Design 13.08.2019 kl. 08:14:

Bonjour Francine, toutes les mailles de A.2 se tricotent à l'endroit sur l'endroit et à l'envers sur l'envers, aux rangs avec les torsades, vous tricotez les 4 dernières m du rang 3 à l'endroit et les 4 premières m du rang 7 à l'endroit. Bon tricot!

FANI 16.12.2018 - 11:52:

I FIND THIS PATTERN NICE AND EASY TO MAKE! IT TAKES ME LITTLE MORE THAN 50 gr, FOR 3-4 YEARS,WITH BIG MERINOS! BUT I AM GREEK ! PLEASE TRANSLATE TO MY LANGUAGE, AND I DON'T WANT TO WRITE "other" TO COUNTRIES!

Sara 04.10.2018 - 23:40:

Vad innebär parti? Det står i beskrivningen till mössan att man ska minska "1 maska i början av varje avigt parti, " Vad innebär detta?

Joannah Iriarte 18.07.2018 - 04:21:

Buenas noches Me parece que el patrón escrito del Gorro esta incompleto. Mencionan "disminuir trabajando 2 reveses juntos (= 5-5-6-6 puntos disminuidos, continuar con A.2 como antes)" en que momento se inició el A2 en el texto del gorro? En ninguna parte lo mencionan

DROPS Design 18.07.2018 kl. 21:49:

Hola Joannah. Ha sido un fallo al publicar el patrón. Ya está corregido. Gracias por avisar.

Laat een opmerking achter voor DROPS Children 30-16

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.