DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 39.00€ krijgen. Lees meer.
DROPS 170-17
DROPS design: Model nr. w-595
Garengroep C of A en A
----------------------------------------------------------
Maten (zonder franjes in elke punt):
Breedte: 93 cm
Lengte: 130 cm
Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
650 gr. kleur nr. 17, naturel
250 gr. kleur nr. 41, mosterdgeel
200 gr. kleur nr. 35, vanillegeel
100 gr. kleur nr. 01, abrikoos
100 gr. kleur nr. 38, koraal
100 gr. kleur nr. 07, heidekruid
50 gr. kleur nr. 27, perzik
50 gr. kleur nr. 37 roestrood
LET OP: voor een deken in een kleur hebt u 1400 gr Paris nodig.

DROPS HAAKNLD 4,5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 16 stk x 9 toeren = 10 x 10 cm. Een zijde van een driehoek meet ongeveer 17 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 39.00€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Telpatronen A.1 en A.2 (A.2 laat zien hoe A.1 begint en eindigt). A.3 laat zien hoe de driehoeken geplaatst en verbonden worden.
----------------------------------------------------------

HAAK DRIEHOEKEN:
Haak in patroon volgens telpatroon A.1. A.2 laat zien hoe A.1 begint en eindigt. Haak driehoeken in elke van de 5 kleurencombinaties hieronder. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

KLEURENCOMBINATIE 1:
Haak 12 driehoeken.
Opzet en toer 1 en 2: perzik.
Toer 3 en 4: naturel
Toer 5: mosterdgeel.

KLEURENCOMBINATIE 2:
Haak 16 driehoeken.
Opzet en toer 1 en 2: abrikoos.
Toer 3 en 4: naturel
Toer 5: mosterdgeel.

KLEURENCOMBINATIE 3:
Haak 16 driehoeken.
Opzet en toer 1 en 2: koraal.
Toer 3 en 4: naturel
Toer 5: mosterdgeel.

KLEURENCOMBINATIE 4:
Haak 16 driehoeken.
Opzet en toer 1 en 2: heidekruid.
Toer 3 en 4: naturel
Toer 5: mosterdgeel.

KLEURENCOMBINATIE 5:
Haak 12 driehoeken.
Opzet en toer 1 en 2: roestrood.
Toer 3 en 4: naturel
Toer 5: mosterdgeel.

AFWERKING:
Plaats de driehoeken volgens telpatroon A.3. De nummers 1-5 geven aan waar de verschillende kleurencombinaties moeten komen.
Haak eerst de driehoeken tot 4 stroken (zie accolade A, B, C en D) als volgt: LET OP: het is wellicht handig om de driehoeken tijdelijk met elkaar te verbinden met draadjes zodat ze niet verschuiven tijdens het aan elkaar maken.
Plaats de 2 driehoeken met kleurencombinatie 5 op elkaar en haak ze samen met vanillegeel en haaknld 4,5 mm. * Haak 1 v door buitenste v in beide driehoeken (dus haak door beide lagen) in elke van de 27 v aan een kant vanaf de driehoeken, haak 4 l in overgang voor de volgende 2 driehoeken (dus kleurencombinatie 4) *, herhaal van *-* nog 4 keer (Haak nu over de driehoeken met kleurencombinatie 3, 2 en 1 - zie tekening) maar eindig de laatste keer voor de 4 l, hecht af.

Herhaal op dezelfde manier voor de overgebleven stroken (accolades B, C en D).
Plaats dan de 4 stroken tegen elkaar volgens A.3 (zet de driehoeken tijdelijk vast zoals boven aangegeven staat). Haak dan de driehoeken diagonaal op dezelfde manier aan elkaar, met 1 v door beide driehoeken in elke van de buitenste 27 v aan een kant van elke driehoek. Haak 4 l in de overgang tussen de driehoeken.
De pijlen geven aan hoe de deken aan elkaar gehaakt wordt vanaf de zijkanten. Haak dan diagonaal op dezelfde manier vanaf de andere kant. Hecht af.

RAND:
Haak een rand met vanillegeel en haaknld 4,5 mm rondom de deken als volgt: begin aan de bovenkant tussen 2 driehoeken en haak (1 v, 3 l, sla ongeveer 1½ cm over). LET OP: haak 1 v om l-lus aan de zijkant in elke hoek en haak 3 l in overgang tussen de 2 driehoeken in elke punt. Haak in de overgang tussen elke van de accolades A, B, C en D (= waar de punt 4 driehoeken verbindt) en in de overgang tussen de driehoeken op de korte kant van de deken, 3 l en 1 v om elke van de l-lussen in de hoeken. Eindig de toer met 3 l, 1 hv in eerste v op de toer. Hecht af.

FRANJE:
Maak grote franjes in elk van de 4 punten langs de lange kanten van de deken.
1 grote franje = 8 draden vanillegeel van ongeveer 20 cm. Vouw de draden dubbel, rijg de lus door een l-lus aan de buitenkant en haal de draadeindes door de lus (zodat er 16 draden zijn in elke franje).

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 02.02.2016
Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
650 gr. kleur nr. 17, naturel
250 gr. kleur nr. 41, mosterdgeel
200 gr. kleur nr. 35, vanillegeel
100 gr. kleur nr. 01, abrikoos
100 gr. kleur nr. 38, koraal
100 gr. kleur nr. 07, heidekruid
50 gr. kleur nr. 27, perzik
50 gr. kleur nr. 37 roestrood
LET OP: voor een deken in een kleur hebt u 1400 gr Paris nodig.

Telpatroon

symbols = Haak 4 l en vorm een ring met 1 hv
symbols = 1 l
symbols = begin toer met 1 l, en eindig toer 1 hv in 1e l op toer
symbols = 1 v in st
symbols = 1 v om l-lus
symbols = begin toer met 3 l, en eindig toer 1 hv in 3e l op toer
symbols = 1 stk om l-lus
symbols = 1 stk in st
symbols = begin toer met 5 l, en eindig toer 1 hv in 5e l op toer
symbols = 1 driedubbel stk in st
symbols = Haak 5 l, haak 3 driedubbel stk samen als volgt: haak 1 driedubbel stk om volgende l-lus maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op haak), * haak nog 1 driedubbel stk om dezelfde l-lus maar wacht met de laatste doorhaling *, herhaal van *-* nog 1 keer (= 4 lussen op haak) maar haal bij laatste doorhaling de draad door alle lussen op de haak, haak 5 l.
symbols = toer begint hier
symbols = pijlen geven aan vanaf waar de driehoeken verbonden worden - zie uitleg in patroon.
diagram
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 170-17

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (13)

country flag Nellie wrote:

Ik begrijp niet helemaal hoe ik de driehoeken aan elkaar moet maken. Ben begonnen met kleur 5. Dan 4 lossen naar de volgende kleur. Dan kom ik weer onderaan of aan de zijkant. Hoe kan ik dan de instructie 4 keer herhalen? En hoe worden de vier secties uiteindelijk aan elkaar gezet? Het lijjt erg ingewikkeld, maar misschien doe ik iets fout. Graag uw hulp en instructies. Dank u

09.11.2018 - 15:45

DROPS Design answered:

Dag Nellie,

Je begint links bovenaan in het schema en haakt eerst de 2 driehoeken met kleurcombinatie 5 aan elkaar, dan haak je 4 lossen en ga je verder met het aan elkaar haken van de 2 driehoeken met kleurcombinatie 4, dan weer 4 lossen en dan driehoek 3 plus 3, enzovoort.

11.11.2018 - 12:59

country flag Crystal wrote:

Hi could you help explain the assembly instructions? Do I start with the two color 5 triangles at the very top of column A, or go down the left side of column A and then back up? How do the ch 4’s connect across? Should it be one long seam somehow for all of column A or do you finish and pick up somewhere? I’m having a hard time visualizing the instructions. Thank you for your help!

25.09.2018 - 07:03

DROPS Design answered:

Dear Crystal, you first assembly the triangles together top down starting with the 2 triangles colour-5 at the top of each section A then the next 2 triangles colour-4, then the next 2 triangles colour-3 etc. Repeat in each colum B C and D the same way. Then crochet the triangles tog diagonally following the arrows - and then crochet them tog along the last diagonal (from the left twoards the top right). Happy assembly!

25.09.2018 - 10:16

country flag Liz wrote:

I think there is a mistake in the chart key (Diagram explanations). The explanation shows a symbol with two bars and translates it as "1 triple treble in st" (UK). However, that symbol does not appear in the chart. Instead, in Rnd 3, there is a symbol with 3 bars. This is shown to be "1 triple treble in st" (UK) in the video. The symbol in the key should have three bars, so that it matches the chart. I checked and this inconsistency is also present in the original Norwegian version.

09.06.2018 - 13:10

DROPS Design answered:

Dear Liz, thanks for your feedback, diagram key will be edited as soon as possible. Happy crocheting!

11.06.2018 - 08:46

country flag Claudia wrote:

Fortsetzung: Ich habe jetzt mit 4,5 gehäkelt und mein Dreieck hat natürlich nicht die angegebenen Außenkanten von ca 17 cm, sondern von ca 22cm. Dabei reicht die Wolle nicht und ich müsste nachbestellen, was ich sehr ärgerlich finde. Ich bitte doch sehr, das mal zu überprüfen. Vielen Dank.

27.08.2016 - 19:29

country flag Claudia wrote:

Die angaben stimmen tatsächlichg nicht. In Ihrr anleitung bei Maschenprobe steht 10x 10 cm = 16 Stb und 9 Reihen, bei Nadel4,5. wenn man das gehäkelt hat, weiß man, dass das nicht stimmt. Auf der Wolle steht 10x10 cm= 17 stiches( nicht Stäbchen!) und 22 Reihen, bei Nadel 5. erstens sind das sehr unterschiedliche Angaben und zweitens haut auch die Angabe auf der Wolle nicht hin.

27.08.2016 - 19:26

country flag Claudia wrote:

Liebes Team, ich bin ratlos. Bei Stärke 4,5 häkel ich 16 Stb. plus Wendemaschen: das ergibt in der Breite nie und nimmer 10 cm. Es sind 14 cm. Ich häkel normal - nicht extrem locker, probiert es doch bitte aus oder sagt mir, was ich falsch verstanden habe. Ich häkel nicht zum ersten Mal. Vielen Dank für die Antwort im Voraus!

26.08.2016 - 11:05

country flag Claudia wrote:

An meine Frage schjließt sich dann noch die Frage an, ob beim Zusammenhäkeln die gleiche Nadelstärke benutzt (2,5) wird oder die in der Anleitung angegebene. Und nochmal, ist bei der Maschenprobe die Nadelstärke falsch angegeben, die Maschenzahl oder die cm Zahl? Und reicht bei anderer Nadelstärke denn dann die Wollmenge aus? Hab jetzt schon bestellt und es wäre ärgerlich, wenn ich nachbestellen müsste. Gruß und Danke für Antwort

24.08.2016 - 08:20

DROPS Design answered:

Hallo Claudia, es ist weder die Nadelstärke noch die Maschenprobe falsch angegeben, für Paris ist Nadelstärke 4,5 mit 16 Maschen au 10 cm das übliche Mass. Beim Zusammenhäkeln wird die gleiche Nadelstärke benutzt.

25.08.2016 - 18:10

country flag Claudia wrote:

Liebes Team, in der Anleitung ist Nadelstärke 4,5 angegeben. wenn ich die angegebene Maschenprobe mit 4,5 mache ist das Stück viel zu groß. Bei Nadelstärke 2,5 bekomme ich das 10x10 cm Stück. Wie soll ich mir den eklatanten Unterschied erklären und was ist nun flasch in Euer anleitung, die Nadelstärke oder die Maschenzahl(16 Stb)?

23.08.2016 - 23:46

DROPS Design answered:

Antwort siehe oben.

25.08.2016 - 18:10

country flag Natalie wrote:

I'd like to make this in just two colours, with off-white for the background and joining rows (ie the vanilla lines) and pink for the flowers and borders (mustard in the pattern). How much yarn would I need in each of off-white and pink?

02.02.2016 - 13:49

DROPS Design answered:

Dear Natalie, we are not able to adjust all our patterns to each individual request, but your DROPS store may then help you to calculate amount of yarn with the colours you'd like to use. Happy crocheting!

03.02.2016 - 09:01

country flag BRENDA GREGG SWAGGERTY wrote:

PLEASE SEND PATTEN TO ME, I JUST LOVE THIS SO DIFFERANT AND PRETTY TOO!

29.01.2016 - 14:37