DROPS / 170 / 17

Spring Daze by DROPS Design

Heklet DROPS teppe i ”Paris” med trekanter og frynser.

Stikkord: blomst, pledd,
  • Spring Daze / DROPS 170-17 - Heklet DROPS teppe i ”Paris” med trekanter og frynser.
  • Spring Daze / DROPS 170-17 - Heklet DROPS teppe i ”Paris” med trekanter og frynser.
DROPS Design: Modell nr w-595
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Mål (uten frynser i hver spiss): Bredde: 93 cm. Lengde: 130 cm.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio
650 g f.nr 17, naturhvit
250 g f.nr 41, sennep
200 g f.nr 35, vaniljegul
100 g f.nr 01, aprikos
100 g f.nr 38, korall
100 g f.nr 07, lyng
50 g f.nr 27, fersken
50 g f.nr 37, rustrød
NB: Dersom teppet hekles ensfarget vil det gå med 1400 g Paris.

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 16 st x 9 rader på 10 x 10 cm. Hver av yttersidene av trekanten måler ca 17 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 15.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 450kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2 (A.2 viser hvordan A.1 starter og slutter). A.3 viser hvordan hekletrekantene plasseres ved montering.
----------------------------------------------------------

HEKLETREKANTER:
Hekle mønster etter diag A.1. A.2 viser hvordan diag starter og slutter. Hekle hekletrekanter av hver av de 5 fargene som er forkl under. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!

FARGE 1:
Hekle 12 trekanter.
Opplegg + 1.og 2.omg: fersken.
3.og 4.omg: naturhvit
5.omg: sennep.

FARGE 2:
Hekle 16 trekanter.
Opplegg + 1.og 2.omg: aprikos.
3.og 4.omg: naturhvit
5.omg: sennep.

FARGE 3:
Hekle 16 trekanter.
Opplegg + 1.og 2.omg: korall.
3.og 4.omg: naturhvit
5.omg: sennep.

FARGE 4:
Hekle 16 trekanter.
Opplegg + 1.og 2.omg: lyng.
3.og 4.omg: naturhvit
5.omg: sennep.

FARGE 5:
Hekle 12 trekanter.
Opplegg + 1.og 2.omg: rustrød.
3.og 4.omg: naturhvit
5.omg: sennep.

MONTERING:
Plasser trekantene som vist i diag A.3. Nummer 1-5 viser hvor de ulike fargene skal være.
Først hekles trekantene sammen til 4 remser (se klammene A, B, C og D) slik: NB: Det kan være lurt og feste trekantene midlertidig sammen ved å knyte dem sammen med en tråd, slik at de ikke beveger seg for mye når monteringen gjøres.
Legg de 2 trekantene med farge 5 med vrangen mot hverandre og hekle de sammen med vaniljegul på nål 4,5. * Hekle 1 fm gjennom den ytterste fm i begge trekantene (dvs, gjennom begge lag) i hver av de 27 fm på den ene siden på hekletrekanten, hekle 4 lm i overgangen til de neste 2 trekantene som skal hekles sammen (dvs, farge 4) *, gjenta fra *-* 4 ganger til (nå hekles det over trekantene med farge 3, 2 og 1 - se diag), men siste gang avsluttes det før de 4 lm, klipp og fest tråden.
Gjenta på samme måte på de resterende remsene (klamme B, C og D).
Deretter legges de 4 remsene ved siden av hverandre som vist i A.3 (fest trekantene midlertidig sammen som forkl over). Deretter hekles trekantene sammen på skrå på samme måte, ved å hekle 1 fm gjennom begge trekanter i hver av de ytterste 27 fm på en side på hver trekant. Det hekles 4 lm i overgangen mellom hver trekant. Pilene viser hvordan teppet hekles sammen fra den ene siden. Deretter hekles det på skrå på samme måte fra den andre siden. Klipp og fest alle tråder.

KANT:
Hekle 1 kant med vaniljegul på nål 4,5 rundt hekle teppe slik: Start i spissen mellom 2 trekanter og hekle (1 fm, 3 lm, hopp over ca 1½ cm). NB: Det hekles 1 fm om lm-buen ytterst i hvert hjørne, og det hekle 3 lm i overgangen mellom de 2 trekantene i hver spiss. I overgangen mellom hver av klammene A, B, C og D (= der spissen på 4 trekanter møter hverandre) og i overgangene mellom trekantene på kortsiden av teppet, hekles det 3 lm og 1 fm om hver av lm-buene i hjørnene. Avslutt omg med 3 lm og 1 kjm i første fm på omg. Klipp og fest tråder.

FRYNSE:
Det settes en stor frynse i hver av de 4 spissene i hver langside av teppet.
1 stor frynse = 8 tråder med vaniljegul på ca 20 cm. Legg trådene dobbelt, tre løkken gjennom lm-buen i den ytterste kanten som ble heklet, og trekk endene gjennom løkken (slik at det henger 16 tråder ned i hver frynse).

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 02.02.2016
Rettelse: Garnforbruk var feil i katalog.

Diagram

symbols = Hekle 4 lm og sett de til en ring med 1 kjm
symbols = 1 lm
symbols = omg starter med 1 lm og avsluttes med 1 kjm i 1.lm på omg.
symbols = 1 fm i m
symbols = 1 fm om lm-bue
symbols = omg starter med 3 lm og avsluttes med 1 kjm i 3.lm på omg.
symbols = 1 st om lm-bue
symbols = 1 st i m
symbols = omg starter med 5 lm og avsluttes med 1 kjm i 5.lm på omg.
symbols = 1 trippel-st i m
symbols = Hekle 5 lm, hekle 3 trippel-st sammen slik: hekle 1 trippel-st om neste lm-bue, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), * hekle 1 trippel-st til om samme lm-bue, men vent med siste gjennomtrekning *, gjenta *-* 1 gang til (= 4 m på nålen), men ved siste gjennomtrekning trekkes tråden gjennom alle m på nålen, hekle 5 lm.
symbols = omg starter her
symbols = pil viser hvordan teppet hekles sammen - se forkl i oppskriften!
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

country flag Nellie 09.11.2018 - 15:45:

Ik begrijp niet helemaal hoe ik de driehoeken aan elkaar moet maken. Ben begonnen met kleur 5. Dan 4 lossen naar de volgende kleur. Dan kom ik weer onderaan of aan de zijkant. Hoe kan ik dan de instructie 4 keer herhalen? En hoe worden de vier secties uiteindelijk aan elkaar gezet? Het lijjt erg ingewikkeld, maar misschien doe ik iets fout. Graag uw hulp en instructies. Dank u

user icon DROPS Design 11.11.2018 kl. 12:59:

Dag Nellie,

Je begint links bovenaan in het schema en haakt eerst de 2 driehoeken met kleurcombinatie 5 aan elkaar, dan haak je 4 lossen en ga je verder met het aan elkaar haken van de 2 driehoeken met kleurcombinatie 4, dan weer 4 lossen en dan driehoek 3 plus 3, enzovoort.

country flag Crystal 25.09.2018 - 07:03:

Hi could you help explain the assembly instructions? Do I start with the two color 5 triangles at the very top of column A, or go down the left side of column A and then back up? How do the ch 4’s connect across? Should it be one long seam somehow for all of column A or do you finish and pick up somewhere? I’m having a hard time visualizing the instructions. Thank you for your help!

user icon DROPS Design 25.09.2018 kl. 10:16:

Dear Crystal, you first assembly the triangles together top down starting with the 2 triangles colour-5 at the top of each section A then the next 2 triangles colour-4, then the next 2 triangles colour-3 etc. Repeat in each colum B C and D the same way. Then crochet the triangles tog diagonally following the arrows - and then crochet them tog along the last diagonal (from the left twoards the top right). Happy assembly!

country flag Liz 09.06.2018 - 13:10:

I think there is a mistake in the chart key (Diagram explanations). The explanation shows a symbol with two bars and translates it as "1 triple treble in st" (UK). However, that symbol does not appear in the chart. Instead, in Rnd 3, there is a symbol with 3 bars. This is shown to be "1 triple treble in st" (UK) in the video. The symbol in the key should have three bars, so that it matches the chart. I checked and this inconsistency is also present in the original Norwegian version.

user icon DROPS Design 11.06.2018 kl. 08:46:

Dear Liz, thanks for your feedback, diagram key will be edited as soon as possible. Happy crocheting!

country flag Claudia 27.08.2016 - 19:29:

Fortsetzung: Ich habe jetzt mit 4,5 gehäkelt und mein Dreieck hat natürlich nicht die angegebenen Außenkanten von ca 17 cm, sondern von ca 22cm. Dabei reicht die Wolle nicht und ich müsste nachbestellen, was ich sehr ärgerlich finde. Ich bitte doch sehr, das mal zu überprüfen. Vielen Dank.

country flag Claudia 27.08.2016 - 19:26:

Die angaben stimmen tatsächlichg nicht. In Ihrr anleitung bei Maschenprobe steht 10x 10 cm = 16 Stb und 9 Reihen, bei Nadel4,5. wenn man das gehäkelt hat, weiß man, dass das nicht stimmt. Auf der Wolle steht 10x10 cm= 17 stiches( nicht Stäbchen!) und 22 Reihen, bei Nadel 5. erstens sind das sehr unterschiedliche Angaben und zweitens haut auch die Angabe auf der Wolle nicht hin.

country flag Claudia 26.08.2016 - 11:05:

Liebes Team, ich bin ratlos. Bei Stärke 4,5 häkel ich 16 Stb. plus Wendemaschen: das ergibt in der Breite nie und nimmer 10 cm. Es sind 14 cm. Ich häkel normal - nicht extrem locker, probiert es doch bitte aus oder sagt mir, was ich falsch verstanden habe. Ich häkel nicht zum ersten Mal. Vielen Dank für die Antwort im Voraus!

country flag Claudia 24.08.2016 - 08:20:

An meine Frage schjließt sich dann noch die Frage an, ob beim Zusammenhäkeln die gleiche Nadelstärke benutzt (2,5) wird oder die in der Anleitung angegebene. Und nochmal, ist bei der Maschenprobe die Nadelstärke falsch angegeben, die Maschenzahl oder die cm Zahl? Und reicht bei anderer Nadelstärke denn dann die Wollmenge aus? Hab jetzt schon bestellt und es wäre ärgerlich, wenn ich nachbestellen müsste. Gruß und Danke für Antwort

user icon DROPS Design 25.08.2016 kl. 18:10:

Hallo Claudia, es ist weder die Nadelstärke noch die Maschenprobe falsch angegeben, für Paris ist Nadelstärke 4,5 mit 16 Maschen au 10 cm das übliche Mass. Beim Zusammenhäkeln wird die gleiche Nadelstärke benutzt.

country flag Claudia 23.08.2016 - 23:46:

Liebes Team, in der Anleitung ist Nadelstärke 4,5 angegeben. wenn ich die angegebene Maschenprobe mit 4,5 mache ist das Stück viel zu groß. Bei Nadelstärke 2,5 bekomme ich das 10x10 cm Stück. Wie soll ich mir den eklatanten Unterschied erklären und was ist nun flasch in Euer anleitung, die Nadelstärke oder die Maschenzahl(16 Stb)?

user icon DROPS Design 25.08.2016 kl. 18:10:

Antwort siehe oben.

country flag Natalie 02.02.2016 - 13:49:

I'd like to make this in just two colours, with off-white for the background and joining rows (ie the vanilla lines) and pink for the flowers and borders (mustard in the pattern). How much yarn would I need in each of off-white and pink?

user icon DROPS Design 03.02.2016 kl. 09:01:

Dear Natalie, we are not able to adjust all our patterns to each individual request, but your DROPS store may then help you to calculate amount of yarn with the colours you'd like to use. Happy crocheting!

country flag BRENDA GREGG SWAGGERTY 29.01.2016 - 14:37:

PLEASE SEND PATTEN TO ME, I JUST LOVE THIS SO DIFFERANT AND PRETTY TOO!

Kommentér oppskrift DROPS 170-17

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Crochet Blanket

Elizabeth, United Kingdom