DROPS Andes
DROPS Andes
65% wol, 35% alpaca
vanaf 4.95 € /100g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 69.30€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 163-9
DROPS design: Model nr. an-033
Garengroep E of C en C
----------------------------------------------------------
Maten:
Ongeveer 88 x 130 cm
Materiaal:
DROPS ANDES van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 7130, zeegroen
200 gr. kleur nr. 6343, avondblauw
200 gr. kleur nr. 4090, heidekruid
200 gr. kleur nr. 4300, oudroze
200 gr. kleur nr. 7820, groen
200 gr. kleur nr. 7320, pistache
100 gr. kleur nr. 7810, groen

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 8 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 11 st x 22 nld in ribbelst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Andes
DROPS Andes
65% wol, 35% alpaca
vanaf 4.95 € /100g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 69.30€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

Andere DROPS garens in dezelfde garengroep - zie pagina 2. Adviesprijzen - zie pagina 3. Kijk op www.garnstudio.com voor DROPS video’s van relevante technieken voor dit patroon.
----------------------------------------------------------
STREPEN: Brei als volgt:
STREEP 1: groen
STREEP 2: pistache
STREEP 3: groen
STREEP 4: zeegroen
STREEP 5: oudroze
STREEP 6: avondblauw
STREEP 7: heidekruid
STREEP 8: groen
STREEP 9: pistache
STREEP 10: groen
STREEP 11: zeegroen
STREEP 12: oudroze
STREEP 13: avondblauw
STREEP 14: heidekruid

RIBBELST (heen en weer gebreid):
Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.
----------------------------------------------------------

DEKEN:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld zodat alle st goed op de nld passen. A.1 toont de strepen op de deken. Wissel van kleur voor elke streep – LEES STREPEN.

STREEP 1: zet 11 st op met rondbreinld 8 mm en groen en brei 20 ribbels in RIBBELST - zie uitleg boven – en brei de laatste nld aan de verkeerde kant. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Zet de st op een hulpdraad.
STREEP 2 (wissel van kleur): neem 1 st op in elke ribbel lang de zijkant van streep 1 = 20 st. Brei 11 ribbels, brei de laatste nld aan de verkeerde kant. Zet de st op een hulpdraad.

STREEP 3: (wissel van kleur) brei de st op de hulpdraad van streep 1 terug op de nld, neem 1 st op in elke ribbel langs de korte kant van streep 2 = 22 st. Brei 20 ribbels, brei de laatste nld aan de verkeerde kant. Zet de st op een hulpdraad.
STREEP 4 (wissel van kleur): neem 1 st op in elke ribbel langs de lange kant van streep 3 en zet de st van de hulpdraad van streep 2 terug op de nld = 40 st. Brei 11 ribbels, brei de laatste nld aan de verkeerde kant. Zet de st op een hulpdraad.

Herhaal de steeds de aanwijzingen voor de 3e en 4e streep (wissel van kleur na elke streep) tot er 14 strepen zijn gebreid. Kant losjes af na de laatste streep, knip de draden af en zet ze vast.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 19.08.2015
Correctie: Hoeveelheid garen aangepast voor de kleuren 7820, groen en 7320, pistache

Telpatroon

symbols = breirichting
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 163-9

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (15)

country flag Hanne wrote:

Hei, hva er målet på det ferdige pleddet? På forhånd takk!

17.11.2023 - 02:39

DROPS Design answered:

Hej Hanne, det færdige tæppe er ca 88 x 130 cm (hvis du har 11 m x 22 pinde rillestrikk på 10 cm)

17.11.2023 - 11:09

country flag Gerlinde Rühl wrote:

Ich hätte gerne die Information über die genaue Korrektur der Anleitung DROPS 163-9: Farben 7320 und 7820 wurden korrigiert …. in WAS? Ist eine andere Menge als 200 g erforderlich? Danke für die schnelle Antwort, denn ich möchte die Wolle gerne bestellen. Gerlinde Rühl

14.08.2023 - 16:21

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rühl, die Korrektur gilt nur wenn Sie dieses Modell vor dieser Korrektur gedruckt haben, sonnst ist die Anleitung schon korrigiert. Viel Spaß beim stricken!

15.08.2023 - 08:43

country flag Sarah Scheiber wrote:

Sehr geehrtes Drops-Team, Ich erwäge mit der Drops Andes eine Babydecke für ein Winterbaby zu stricken, frage mich aber, ob diese Wolle zu „fusselig“ ist. Eine reine Merinodecke mit Nadelstärke 4 habe ich schon begonnen, aber sie kommt mir nicht warm genug vor. Können Sie mir dazu etwas raten? Mit freundlichen Grüßen, Sarah Scheiber

20.11.2021 - 19:24

DROPS Design answered:

Liebe Frau Scheiber, eine Babydecke mit Andes würde schön warm sein, hier sehen Sie unsere Decke mit Andes. Gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden noch weiterempfehlen - auch telefonisch oder per Mail. Viel Spaß beim stricken!

22.11.2021 - 08:19

country flag DUMONTET SARAH wrote:

Is there a possibility to change this pattern into crochet instructions ? ( pleas say yes - I love this design SO MUCH !!)

27.02.2021 - 11:50

DROPS Design answered:

Dear DUMONTET SARAH, we are happy you like this piece, however, we cannot change the instructions just now. Here, you can find our patterns for rocheted blankets, or here you ca find a ton of videos, that would help you to learn to knit. Also, you can ask for help (either in person or over the phone) in the store you bought your DROPS yarn from. Happy Crafting!

28.02.2021 - 11:23

country flag Maria Nuvoli wrote:

Volevo sapere se le maglie messe in attesa vanno riprese e lavorate poi nel ferro successivo o vanno lavorate. Grazie questo è un modello bellissimo.

07.05.2019 - 19:02

DROPS Design answered:

Buongiorno Maria. Le maglie messe in attesa verranno lavorate in una delle strisce successive. P.es le maglie della striscia 1 messe in attesa, verranno lavorate con la striscia 3; quelle della striscia 2 con la striscia 4 e così via. Buon lavoro!

08.05.2019 - 00:04

country flag Renate Felix wrote:

Ich habe dieses Modell schon vor 5 Jahren gestrickt. Es ist gar nicht so schwer .Es hat sehr viel spaß gemacht und ich habe sehr viel positive Kommentare bekommen, Ich habe die Nepal Wolle genommen.Sie hat sich gut stricken lassen und es gibt viele Farben. Deshalb werde ich wieder eine Decke stricken evt etwas größer und in einer anderen Farbkombination.

16.03.2019 - 13:29

country flag Pascale wrote:

Bonjour. Le rang envers de la bande 1 est-il le 40ème rang ou le 41ème rang ?

31.03.2018 - 21:50

DROPS Design answered:

Bonjour Pascale, on commence le point mousse sur l'endroit, le dernier rang de la bande 1 est le 40ème rang et est tricoté sur l'envers (ainsi le rang suivant sera sur l'endroit). Bon tricot!

03.04.2018 - 08:33

country flag Francine wrote:

Bonjour,lorsque c’est écrit 20 côtes au point mousse,je tricote 40 rangs ou 20? Merci ! 😊

27.03.2018 - 03:34

DROPS Design answered:

Bonjour Francine, on tricote 2 rangs pour avoir 1 côte mousse, pour 20 côtes mousse, on va tricoter 40 rangs endroit. Bon tricot!

28.03.2018 - 15:02

country flag Johanna G wrote:

Love it! Would absolutely consider making it if it makes the collection =)

16.06.2015 - 13:09

country flag Maria wrote:

La sencillez hecha elegancia.

14.06.2015 - 21:15