DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% katoen
vanaf 1.60 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.80€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 159-25
DROPS design: Model nr. r-683
Garengroep B
----------------------------------------------------------
Maten: ongeveer 21 x 21 cm
Materiaal:
DROPS MUSKAT van Garnstudio
150 gr. kleur nr. 08, naturel voor 2 pannenlappen

DROPS RONDBREINLD (40 cm) 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 23 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% katoen
vanaf 1.60 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.80€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatroon A.1.
----------------------------------------------------------

PANNENLAP:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Zet 96 st met rondbreinld 3 mm en Muskat. Brei 1 nld av, brei 1 nld recht, brei 1 nld av, brei 1 nld recht en brei 1 nld av. Plaats 1 markeerder in de eerste st aan het begin van de nld en 1 markeerder in de 49e st (= het midden aan elke zijkant). Brei 1 nld recht en meerder TEGELIJKERTIJD 9 st gelijkmatig tussen de 1e en de 2e markeerder (omdat het kantpatroon meer in elkaar trekt, zijn er meer st nodig op de voorkant dan op de achterkant) = 105 st op de nld. Brei de eerste nld als volgt: 1 r (= st met de markeerder), brei in patroon volgens telpatroon A.1 (= 56 st), 1 r (= st met markeerder), 2 av, 43 st in tricotst en 2 av. Ga zo verder in patroon tot het werk ongeveer 19 cm meet, pas zo aan dat er een hele herhaling in de hoogte is gebreid van het middelste deel van A.1.

Brei nu 1 nld recht en minder TEGELIJKERTIJD 9 st gelijkmatig tussen de 1e en 2e markeerder zodat er weer evenveel st zijn op de voorkant en de achterkant = 96 st. Brei 1 nld av, brei 1 nld recht en brei 1 nld av. Brei dan 1 nld recht en zet TEGELIJKERTIJD 20 nieuwe st op aan het einde van de nld voor het ophanglusje. Keer het werk, kant de 20 st die u net opgezet hebt weer af en leg de pannenlap dan plat neer zodat de markeerders aan de zijkanten zijn. Brei nu de st van de voorkant en de achterkant 2 aan 2 recht samen en kant ze TEGELIJKERTIJD af. Naai de pannenlap samen aan de onderkant met nette, kleine st – naai naast de opzetrand. Naai het uiteinde van het lusje aan de hoek van de pannenlap vast.

Brei nog een pannenlap.

Telpatroon

symbols = r
symbols = av
symbols = 1 omsl tussen 2 st
symbols = 2 r samen
symbols = 1 r afh, 1 r, afgeh st overh
symbols = zet 3 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld
symbols = zet 3 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 159-25

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (17)

country flag Etta Otten wrote:

Bovenstaand tel patroon hoort niet bij bovenstaande foto, maar bij Mandoline 1987’s Kitted Potholder #1. De foto staat hieronder.

04.04.2023 - 16:12

country flag Etta Otten wrote:

Graag wil ik de pannenlappen DROPS 159-25 DROPS design: Model nr. r-683 breien, maar als ik naar de foto kijk, mis ik een paar telpatronen in de werkbeschrijving. Alleen A.1 is te zien. Moet ik de rest op een andere plek zoeken? Graag hoor ik van u. Vriendelijke groet.

03.04.2023 - 22:08

DROPS Design answered:

Dag Etta,

Er is ook maar 1 patroon, alleen A.1. Alle kabels e.d. zijn hierin verwerkt.

05.04.2023 - 07:45

country flag Antje Konopka wrote:

Ich verstehe leider das Diagramm nicht. Wie stricke ich denn A1 in der Mitte? Also in den ersten 4 Reihen?

18.04.2022 - 23:55

DROPS Design answered:

Liebe Frau Konopka, die Zöpfe und das Lochmuster werden nicht genauso in der Höhe wiederholt, dh das Lochmuster in der Mitte wiederholen Sie wenn die ersten 8 Reihen fertig sind, aber die Zöpfe beidseitig stricken Sie wie zuvor (= in jede 6. Runde). Viel Spaß beim stricken!

19.04.2022 - 11:53

country flag Claudia Mackenzie wrote:

Well I have started the Pattern A1 but noticed that where the marker was at the first start of round 1 by the time I did the 56 stitchs it did not reach the marker(where we increased 9 on the knit 1-49ers) so I thought just do the 56 sts so I went to the next round and noticed that the same thing happened. I guess what confusing me is are the 56st in pattern A1 suppose to reach the marker each time? Or do we just knit the pattern A1 and when the stitches end we knit to the marker then due P

15.01.2022 - 03:36

DROPS Design answered:

Dear Mrs Mackenzie, after you have increased between 1st and 2nd marker the 2nd marker is now in the 58th stitch (not in the 49th anymore because of the increases), and you work: K1, A.1 (= 56 sts), K1, P2, K43, P2 - there are more sts on front piece because of the cable but width will be the same on front and back. Hope it will help. Happy knitting!

19.01.2022 - 10:18

country flag Claudia Mackenzie wrote:

Thank you for your response.it is helpful and I looked at the lesson .I know each square is a stitch so when you have the lines going through 2 of the square does that mean when do it twice or just one time. Example 1st round in A1: purl ,purl (slip1st as if to knit,K1,Psso) do we do it twice?Then you do a 1Yo,K2 tog ,purl,purl.This is how I’m reading the pattern. Now 2nd round in pattern A1: purl,purl,knit,knit,purl,knit 6,purl,knit2,purl2,knit9,purl,purl,knit,knit,

13.01.2022 - 00:42

DROPS Design answered:

Hi Claudia, If you mean the 2 squares side by side with a diagonal line through, then this means the explanation covers 2 stitches (you do not do it twice). !st row in A.1 is : P2, psso, 1 yarn over, P1, K6, P1, 1 yarn over, K2 together, P2 and so on. You are correct in your reading of row 2. Happy knitting!

13.01.2022 - 07:54

country flag Claudia Mackenzie wrote:

In the pattern for this pot holder in the 56 stitch. you in the first row purl twice then you slip one as if to knit then do your 6 cables then purl then knit2 together.then the next row purl2,Knit 2,Purl1 then do you do a cable or knit?after that you Purl 1 then K2 or do you knit 2together.In other words do you only do the cables or slip 1 or knit togeather where the vertical lines are? I see that in the middle of the 56 stitches you have some vertical lines and can see that it is in di

12.01.2022 - 09:43

DROPS Design answered:

Dear Mrs Mackenzie, in diagram A.1 you will have decreases and yarn over (see 4th and 5th symbol for decreases) and at the same time you will work cables (as shown in next to last + last symbol). When the lace pattern in the middle of A.1 is done, repeat from first row, while continuing the cables on each side, ie the middle panel is worked over 8 round but the cables are worked over every 6th round (and the small lace pattern on each side on every other round). This lesson might help you understanding how to read diagrams. Happy knitting!

12.01.2022 - 15:55

country flag Claudia Mackenzie wrote:

So when do you start the pattern in A1?Do you do the purl 1 round then knit 1 round first then when you get to the 5th round is that when you start the increases of 9 sts. Or do you start the increases at each knit 1 round?

08.01.2022 - 04:18

DROPS Design answered:

Dear Mrs Mackenzie, cast on the stitches, then purl 1 round, knit 1 round, purl 1 round, knit 1 round and purl 1 round. Insert the 2 markers without working the stitches, on next round, knit all stitches increasing between 1st and 2nd marker. On next round, start working A.1 between first 2 markers. Happy knitting!

10.01.2022 - 07:43

country flag MJ wrote:

Hei! Så nydelige grytekluter! Men jeg trenger litt hjelp med diagrammet. Hvorfor er det tegnet flere omganger på sidene?? Hva gjør man da med maskene i midten?

26.07.2019 - 00:50

DROPS Design answered:

Hej, ja vist er de fine :) du fortsætter bare de midterste masker fra starten igen. Det er fordi de yderste snoninger i hver side skal strikkes på hver 6.pind. God fornøjelse!

02.08.2019 - 09:37

country flag Maria wrote:

Hei! Blir disse tykke og trygge grytekluter som beskytter hendene, eller vil hullmønsteret gjøre at de først og fremst er dekorative? Jeg står mellom å strikke disse eller strikke "sun-baked" en gang til.

10.04.2018 - 21:02

DROPS Design answered:

Hei Maria. Disse gryteklutene strikkes rundt så de blir dobble. Du kan derfor helt fint bruke dem. God fornøyelse

12.04.2018 - 15:50

Alexandra wrote:

Thanks for your reply. The pot holder is wonderful. I am from Belarus. Unfortunately there's no any shop with DROPS yarn (((( If you really want to get your patterns in Russian I can help (I have a degree in interpreting and love knitting). Please contact me on e-mail. Sincerely!

04.11.2015 - 22:15

DROPS Design answered:

Dear Alexandra. Thank you. We have no plans to translate to Russian at this moment, but you may send your information to us using the adres for contact us here (first line).

05.11.2015 - 10:13