-------------------------------------------------------
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger
-------------------------------------------------------
Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.
Deze stap-voor-stap instructie kan tevens behulpzaam zijn:
Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?
De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.
De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.
De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.
Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet
Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt
Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?
De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.
Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?
Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.
LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.
Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?
Wat zijn de garengroepen?
Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.
Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep
Hoe gebruik ik de garenvervanger?
Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).
Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.
Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?
Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.
Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.
De garenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.
What size should I knit?
Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.
U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.
Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen
Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?
De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.
Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.
Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding
Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding
Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?
Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.
In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.
Hoe brei ik volgens een telpatroon?
Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.
Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.
Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.
Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?
Hoe haak ik volgens een telpatroon?
Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.
Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.
Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.
Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.
Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.
Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken
Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer
Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.
De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.
Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest
Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest
Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?
De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.
Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??
De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.
Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.
Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen
Wat is een herhaling?
Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.
Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?
Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.
Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?
De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.
Waarom meerderen in de afkantrand?
Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.
Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen
Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?
Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.
Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend
Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?
Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.
Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen
Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?
Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.
Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?
Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?
Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.
Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!
Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?
Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.
Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.
Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?
Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.
Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:
1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt
2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.
3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.
4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.
Waarom pilt mijn kledingstuk?
Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.
U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.
Late Summer Night's Dream |
|
|
|
Gebreide DROPS rok in ribbelst met verkorte toeren van ”Delight”. Maat S-XXXL.
DROPS 156-7 |
|
RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld): Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r. TIP VOOR HET BREIEN: Wissel altijd van garen aan dezelfde kant van het werk (dus aan de kant van de taille). PATROON: NLD 1 (= goede kant): r met pruim/beige/heide. NLD 2 (= verkeerde kant): r met pruim/beige/heide. NLD 3: r met lila/groen. NLD 4: av met lila/groen. NLD 5: r met pruim/beige/heide. NLD 6: r met pruim/beige/heide. Herhaal nld 3 tot en met 6. TIP VOOR HET MINDEREN: Minder 1 st door 2 r samen te breien naast de kant st aan het begin van elke nld aan de goede kant het hele werk. TIP VOOR HET MEERDEREN: Meerder naast de kant st aan het einde van elke nld aan de goede kant het hele werk. Meerder 1 st door een omsl te maken. Brei in de volgende nld de omsl gedraaid recht (dus brei achter in de steek in plaats van voor in de steek) om gaatjes te voorkomen. VERKORTE TOEREN: Brei verkorte toeren in tricotst met lila/groen. LET OP: trek de draad goed aan elke keer om gaatjes te voorkomen. NLD 1 en alle volgende nld aan de goede kant worden als volgt gebreid: brei 1 st in tricotst, 2 r samen, tricotst tot er 1 st overblijft, 1 omsl, 1 st in tricotst, keer. NLD 2 (= verkeerde kant): brei de eerste 90-94-102-108-116-124 st, keer. NLD 4: brei de eerste 75-78-81-86-92-103 st, keer. NLD 6: brei de eerste 60-62-60-64-69-82 st, keer. NLD 8: brei de eerste 45-46-40-42-46-61 st, keer. NLD 10: brei de eerste 30-30-20-21-23-40 st, keer. Maat S, M en XXXL: NLD 12: brei de eerste 15-15-20 st, keer. NLD 13: brei 1 st in tricotst, 2 r samen, tricotst tot er 1 st overblijft, 1 omsl, 1 st in tricotst, keer. ALLE MATEN: Brei de teruggaande nld over alle 142-146-154-160-168-176 st. Er zijn nu 14-14-12-12-12-14 nld in tricotst. ---------------------------------------------------------- ROK: Brei heen en weer in tricotst en ribbelst op de rondbreinld. Minder aan een kant - LEES TIP VOOR HET MINDEREN - en meerder aan de andere kant - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN - elke nld aan de goede kant het hele werk zodat u diagonale ribbels krijgt. LEES TIP VOOR HET BREIEN! Zet losjes 142-146-154-160-168-176 st op met rondbreinld 3 mm en pruim/beige/heide. Brei 1 ribbel in RIBBELST - zie uitleg boven. Brei dan als volgt in de 1e nld (= goede kant): Brei VERKORTE TOEREN - zie uitleg boven. Brei als de verkorte toeren gemaakt zijn in PATROON - zie uitleg boven - over de volgende 34-30-26-26-26-30 nld. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder en brei afwisselend verkorte toeren en patroon zoals boven beschreven staat 6-7-8-9-10-10 keer in totaal, maar brei in maat S, M, L en XXXL over 30-26-30-26 nld de 2e, 4e en 6e keer dat u het patroon breit. LET OP: brei in maat XXXL over 26 nld de 8e en 10e keer dat in patroon wordt gebreid. Er zijn 3-4-5-9-10-5 herhalingen van het patroon over 34-30-26-26-26-30 nld en 3-3-3-0-0-5 herhalingen van het patroon over 30-26-30-0-0-26 nld. Als alle patroonherhalingen met verkorte toeren gebreid zijn, meet de rok ongeveer 70-76-84-90-100-108 cm langs de taille (dus aan de kant waar st steeds st geminderd zijn aan de goede kant). Kant alle st af. AFWERKING: Naai de opzetrand en de afkantrand samen. Naai ze netjes aan elkaar, st voor st. Zorg dat de naad niet te strak wordt. Vouw de bovenrand om voor de taille (dus de kant waar u van garen wisselende); vouw 2 cm om naar de verkeerde kant en zet vast, maar laat een klein stukje open en rijg hier het elastiek door. Knip het garen af en zet vast. |
|
Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien! Heeft u hulp nodig voor dit patroon?U vind instructievideo's, een commentaar/vragengedeelte en nog veel meer, als u naar het patroon gaat op garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rechten voorbehouden. Op dit document, inclusief alle subdocumenten, rust copyright. Lees meer over wat u kunt doen met onze patronen onderaan elk patroon op onze site |
Met meer dan 40 jaar ervaring in brei- en haakdesign biedt DROPS Design één van de meest uitgebreide collecties van gratis patronen aan op internet vertaald in 309 talen. Tot en met vandaag hebben wij 11571 boeken en 11278 patronen gepubliceerd.
Wij werken hard om u het beste van haken en breien te bieden; patronen, inspiratie, advies en natuurlijk garens van uitstekende kwaliteit voor de allerbeste prijzen! Wilt u onze patronen gebruiken voor meer dan privégebruik? U kunt lezen wat wel en niet is toegestaan is in de Copyright tekst, die u onderaan elk patroon kunt vinden. Veel handwerkplezier!
Opmerkingen / Vragen (150)
Berrin Şermet Doğan schreef:
Thank you for this pattern. I wonder, I have circular needle 100 cm. Is it okay to knit this pattern, or it needs to be 60 cm or 80 cm?
16.05.2024 - 09:58DROPS Design antwoorde:
Dear Mrs Şermet Doğan, a 100 cm circular needle would work as piece is worked back and forth on needle. Happy knitting!
16.05.2024 - 14:02Pia Anderberg schreef:
Hej! Om jag vill ersätta Delight med FABEL. Vilket föreslår ni Fabel Print eller Fabel Long Print som liknar Delight mest. Tack!
12.05.2024 - 21:36DROPS Design antwoorde:
Hej Pia, det er en smags sag, vælg den farve du synes bedst om :)
14.05.2024 - 11:54Gabriela schreef:
Hola, casi he terminado de tener la falda siguiendo las instrucciones pero no he llegado a los centímetros especificados ni me parece que estoy consiguiendo la forma correcta. Puedo enviarles una foto y que me puedan ayudar? No entiendo qué estoy haciendo mal. Gracias
21.04.2024 - 00:01DROPS Design antwoorde:
Hola Gabriela, desgraciadamente nuestro sistema de comentarios no permiten usar fotos. Puedes acudir a tu tienda DROPS más cercana para que te puedan ayudar de forma más personalizada; también puedes consultar en nuestro grupo de ayuda en Facebook. Si la forma y medidas de la falda son incorrectas pueden deberse a un problema de la tensión.
22.04.2024 - 00:18Annett schreef:
Hallo, nun habe ich die Wolle für den Rock gekauft und grübele schon lange und habe nun auch die deutschen Kommentare gelesen. Also die Anleitung passt nicht zu dem Modell dass oben abgebildet ist. Dort kann ich nicht so viele Reihen glatt erkennen. Die Anleitung passt eher zu dem unteren Rock (Galerie) der A-förmig ist. Wie strickt man nun den Rock der oben abgebildet ist? Kann mir eine Kundin weiterhelfen?
10.12.2023 - 16:42DROPS Design antwoorde:
Liebe Annett, die Anleitung stimmt schon, ich habe selber diesen Rock für mich gestrickt. Die gestrichte Linie in der Maßskizze ist der Anschlagsrand/Abkettenrand; dann wird man quer stricken, und dazu verkürzten Reihen um die richtige Form zu haben. Viel Spaß beim stricken!
11.12.2023 - 09:26Petra Meier schreef:
Hallo, wo kann ich denn noch delight kaufen? Es ist überall in den angegebenen online Shops nicht verfügbar. Ich brauche die Farben pflaume-beige-erika und flieder-grün, weil mir ein Rock von euch sehr gefällt. Danke! LG Petra
26.11.2023 - 18:07DROPS Design antwoorde:
Liebe Frau Meier, am besten fragen Sie mal Ihr DROPS Händler, ob sie noch einige Knäuel haben, oder vielleicht können Sie beim DROPS Workshop mal fragen, ob einige Strickerinnen damit helfen können. Viel Spaß beim stricken!
27.11.2023 - 09:45Ute Bächle schreef:
Ich möchte mir den Rock in Größe M stricken, die Länge des Rockes ist mir zu kurz.\r\nWie kann ich den Rock länger auf ca 50:cm stricken?\r\nKönnten Sie mir helfen. Liebe Grüße Ute
10.04.2023 - 07:58Bodil Lefstad schreef:
Når jeg skal velge størrelse på dette skjørtet, bør jeg velge etter målene (2 størrelser større enn jeg normalt bruker), eller vil dere si livvidden er elastisk?
07.04.2023 - 20:41DROPS Design antwoorde:
Hei Bodil, Velg størrelsen din utfra målene på måleskisse. Disse tar i betraktning at mønsteret er elastisk. God fornøyelse!
11.04.2023 - 06:52Solveig Marie Olsen schreef:
Hej, Jeg kan ikke forstå, hvornår det er glatstrik og hvornår det er retstrik. Jeg er nået til 1. P, som skal være glatstrik ( men er jo retsiden, så vel bare ret) men p.2 + 4+ 6 osv er de vrang? (SÅ det bliver glatstrik over 10 pinde) Hilsen Solveig
10.03.2023 - 16:38DROPS Design antwoorde:
Hei Solveig. Du strikker først 2 pinner retstrikk, deretter starter du med forkortede pinnene, og disse strikkes i glattstrikk Når du har strikket de forkortede pinnene ferdig er det 14-14-12-12-12-14 pinner i glattstrikk. Deretter strikker du etter MØNSTER, som er forklart i oppskriften. mvh DROPS Design
13.03.2023 - 11:12Gabriela schreef:
Hi, I've bought 100g of Delight N.2 and just noticed that Delight N.11 is no longer available. What other options would you give me to do this skirt? :( Best wishes,
29.01.2023 - 13:54DROPS Design antwoorde:
Dear Gabriela, you could try to substitute it with number 06 or number 14. You can check online how these colours are different to nº11, so that you can better choose which final result you want. Happy knitting!
29.01.2023 - 20:39Christine schreef:
I made this lovely skirt a while ago and I love it so am planning to knit another one. However, following the pattern it was really short, even with the right guage. I don't want to go up a size, just increase the length by about 3 inches. Am I on the right track to just add stitches to the cast on row or have I totally lost the plot?
19.07.2022 - 14:17DROPS Design antwoorde:
Dear Christine, the numbers in this pattern have been calculated for a specific hip/length and even the short rows are carefully calculated. To change only the length, you would have to make many changes to the pattern, resulting in a completely different one. Happy knitting!
24.07.2022 - 17:47