Morning Frost by DROPS Design

Gehaakte DROPS muts en halswarmer van ”Karisma” of "Lima" en ”Kid-Silk”.

DROPS 157-30
DROPS design: Model nr. u-747
Garengroep B en A
-----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - M/L - L/XL
Hoofdomtrek: 54/56 – 56/58 – 58/60 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van Garnstudio
100 gr voor alle maten in kleur nr. 72, licht parelgrijs
DROPS KID-SILK van Garnstudio
25 gr voor alle maten in kleur nr. 01, naturel

Of gebruik:
DROPS LIMA van Garnstudio
100 gr voor alle maten in kleur nr. 9010, lichtgrijs
DROPS KID-SILK van Garnstudio
25 gr voor alle maten in kleur nr. 01, naturel

HALSWARMER:
Maat: één maat
Maten:
Omtrek aan de onderkant: 61 cm
Omtrek aan de bovenkant: 57 cm
Hoogte: 26 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 72, licht parelgrijs
DROPS KID-SILK van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 01, naturel

Of gebruik:
DROPS LIMA van Garnstudio
100 gr voor alle maten in kleur nr. 9010, lichtgrijs
DROPS KID-SILK van Garnstudio
50 gr voor alle maten in kleur nr. 01, naturel

DROPS HAAKNLD 5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 14 stk x 8,5 toeren met 1 draad van elk garen = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 1.75 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 1.75 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 1.75 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel

75% mohair, 25% zijde
vanaf 4.50 € /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 4.50 € /25g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 20.50€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang de eerste v aan het begin van elke v toer door 1 l. Eindig de toer met 1 hv in de 1e l aan het begin van de toer.
Vervang het eerste stk aan het begin van elke stk toer door 3 l. Eindig elke toer met 1 hv in de 3e l aan het begin van de toer.

HAAK SAMEN:
Haak 2 stk tot 1 stk: haak 1 stk maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haak), haak dan het volgend stk maar haal bij de laatste doorhaling de draad door alle st op de haaknaald.

GEHAAKTE RAND:
Haak * 1 v, 3 l, sla 1 v over *, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 hv in de 1e v, hecht af.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Haak 69-72-74 l met haaknld 5 mm en 1 draad Karisma (of Lima) en 1 draad Kid-Silk (= 2 draden) en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Haak 1 v in elke l = 69-72-74 v.
TOER 2-9: haak 1 v in achterste lus van elke v.
TOER 10: haak 1 stk in elke van de eerste 2-4-5 v, * 2 stk in de volgende v, 1 stk in de volgende v, 2 stk in de volgende v, 1 stk in elke van de volgende 2 v *, herhaal van *-* 13 keer in totaal, 1 stk in elke van de volgende 2-3-4 v = 95-98-100 stk.
TOER 11-13: haak 1 stk in elk stk – DENK OM STEKENVERHOUDING!
Plaats 7 markeerders in het werk als volgt:
Maat S/M: afwisselend met 14 en 13 stk tussen elke markeerder, Maat M/L en L/XL: afwisselend met 14 en 15 stk tussen elke markeerder als volgt: 5 keer 14 stk en 2 keer 15 stk.
Haak 1 stk in elk stk en haak TEGELIJKERTIJD elke toer 2 stk samen links van alle markeerders – lees HAAK SAMEN. Ga zo verder tot er 11-7-9 stk over zijn. Knip de draad af en rijg deze op een neer door de st, trek de draad aan en zet stevig vast.
Haak dan een GEHAAKTE RAND - zie uitleg boven - met 2 draden Kid-Silk langs de opening.
----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Wordt van onderen naar boven gehaakt. Haak 86 LOSSE l met haaknld 5 mm en 1 draad Karisma (of Lima) en 1 draad Kid-Silk (= 2 draden) en vorm een ring met 1 hv in 1e l.
TOER 1: lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN! Haak 1 stk in elke l = 86 stk.
TOER 2-5: haak 1 stk in elk stk. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOER 6: haak 1 stk in elk stk en minder TEGELIJKERTIJD 6 st door elke 13e en 14e st samen te haken de hele toer - LEES HAAK SAMEN = 80 stk.
Haak dan 1 stk in elk stk tot het werk ongeveer 26 cm meet in de hoogte. Hecht af. Haak dan een GEHAAKTE RAND - zie uitleg boven - met 2 draden Kid-Silk langs beide openingen.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 17.08.2015
Correctie: Muts: plaatsen van markeerders in maat L/XL en S/M aangepast.

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 157-30) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

5) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

6) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

7) What size should I knit?

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

8) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

9) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

10) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

11) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

12) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

13) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

14) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

15) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

16) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

17) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

18) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

19) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

20) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

21) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

22) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

23) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

24) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

25) Waarom pilt mijn kledingstuk?

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (34)

country flag Vanderschrick Christiane wrote:

Je souhaite tricoter ensemble un fil de Kid silk avec un fil de Karisma, quelle aiguilles (en mm) faut il utiliser ? Merci

02.01.2022 - 23:53

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Vanderschrick, nous vous proposons ici de mélanger Lima et Kid-Silk (Lima appartient au même groupe de fils que Karisma), avec des aiguilles 5 - consultez les modèles indiqué et rappelez-vous d'adapter la taille des aiguilles à votre échantillon en fonction du modèle et/ou de la texture souhaitée. Bon tricot!

03.01.2022 - 13:03

country flag Eldy Johnston wrote:

I am knitting the 'Morning Frost' hat pattern and am having difficulty with the shape of the back. Would it be possible to see the side/back view of the pattern? It may help me with finishing the project. Would appreciate your help

18.06.2021 - 20:01

DROPS Design answered:

Dear Eldy, unfortunately we don't have another pictures of this piece. What is ecaxtly you wantto know about the back? Happy Stitching!

19.06.2021 - 00:34

country flag Sharon wrote:

I'm confused about which stitch is the correct stitch to do the slip stitch at the end of the round. If I slip stitch into the third chain in the chain 3 that marked the beginning of the next round, do I dc the stitch right. before it? Also, I began the rounds with the chain 3 as described but ended up with way too many stitches. How do I keep the 86 stitches if I'm adding a chain 3 to every round? Please help. Thanks!

04.01.2021 - 04:10

DROPS Design answered:

Dear Sharon, you cast on 86 chains, join with a slip stitch in the first chain to make a ring of chain, then crochet 3 chain to replace the first dc of the round and then 1 dc in each of the next 85 chains = there are 86 dc (including the first 3 chains that replace the first dc). Happy crocheting!

05.01.2021 - 10:13

country flag Delphine wrote:

Bonjour Merci pour ce super modèle qui donne envie pour cet hiver. Je ne comprends pas l'indication "1 fil Karisma + 1 fil Kid-Silk (= 2 fils)", alors qu'il faut 100g du premier fil et seulement 25g de l'autre... Comment avoir assez de laine pour crocheter l'ensemble du bonnet avec 2 fils ? ou uniquement pour la bordure ? Et aussi je n'ai jamais crocheté avec 2 fils en même temps sur le crochet? une vidéo qui montre cela ? Merci

13.12.2019 - 21:56

DROPS Design answered:

Bonjour Delphine, le métrage de ces 2 pelotes est différent: 100 m pour 50 g en Karisma et 210 m environ pour 25 g en Kid-Silk; il vous faudra donc 2 pelotes Karisma = 200 m environ et 1 seule de Kid-Silk = 210 m environ, soit le même métrage des 2 laines. Pour crocheter avec 2 laines ensemble, prenez un fil de chaque pelote et crochetez comme s'il n'y en avait qu'une seule. Bon crochet!

16.12.2019 - 09:45

country flag Maria wrote:

Hej. Hvis den største størrelse er lige lille nok, hvor mange masker kan jeg så lave den i?

15.01.2019 - 18:27

DROPS Design answered:

Hej Maria, du kan evt vælge at hækle med ½ nummer større... God fornøjelse!

17.01.2019 - 08:32

country flag Mona Andersen wrote:

Hvilken af de foreslåede garntyper Karisma eller Lima er blødest mod huden?

30.03.2018 - 21:51

DROPS Design answered:

Hej Mona, de er faktisk lige bløde, men DROPS Karisma er superwashbehadlet og kan vaskes i maskine :)

04.04.2018 - 13:28

country flag Gadine wrote:

Bonjour, ma question a été posée par Rita en anglais mais je ne parviens pas à comprendre la réponse alors je la pose en français..... Je ne comprends pas l'histoire des marqueurs: au rang 14, on doit disposer les marqueurs tous les 13/14/15 brides selon la taille. Puis pour les tours suivants, doit-on continuer à utiliser un espace de 13/14/15 brides entre les marqueurs ou doit-on adapter? merci d'avance pour votre réponse, et encore merci pour ce site fabuleux ;)

22.02.2017 - 17:15

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gadine, laissez les marqueurs en place et diminuez tous les tours à gauche de chaque marqueur (= après chaque marqueur). À chaque nouveau tour, vous aurez 1 B en moins entre chaque marqueur. Bon crochet!

22.02.2017 - 17:38

country flag Hengelmann wrote:

Bonjour ... La chaînette de base avec le nombre de mailles indiquées est bien trop petite pour un tour de tête adulte et obtenir le même effet que sur la photo. je ne peux faire ce modèle et j'ai acheté tout le matériel pour rien Je suis très déçue

28.11.2016 - 15:20

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hengelmann, la chaînette de base est légèrement plus serrée pour que le bonnet puisse bien tenir sur la tête - pensez bien à vérifier et à conserver la bonne tension, soit 14 B = 10 cm. Bon crochet!

28.11.2016 - 15:24

country flag PILLET wrote:

Bonjour. J'ai monté ma chaînette. Lorsque je regarde si le tour n'est pas trop serré je ne peux pas le mettre pourtant mon tour de tete est de 53 cm. Si je mets 69 m sur ma chaînette qui est assez lâché. Ça ne passe pas. Dois je augmenter le nombre de maille? Merci

24.10.2015 - 22:09

PILLET answered:

Bonjour. J'ai réussi à faire une chaînette de bonne dimension. Mon message précédent n'est plus d'actualité. Merci

25.10.2015 - 14:24

country flag Suzanne Bosch wrote:

Ik heb een vraag. Na toer 13 heb ik 95 stk (maat s/m). Nu moet ik deze verdelen in 7 delen door tussen elke markeerder 14 stk. te plaatsen. Maar dit komt niet uit. Nadat ik 6 markeerders heb geplaatst hou ik 11 stk over en niet 14. Wat gaat er fout?

09.10.2015 - 00:05

DROPS Design answered:

Hoi Susanne. Ik zie helaas een foutje in de vertaling. Je moet de markeerders plaatsen afwisselend met 13 en 14 stk. Ik heb het patroon aangepast.

09.10.2015 - 14:40

Laat een opmerking achter voor DROPS 157-30

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.